Įkraunama...
Įkraunama...

Angina, anginos operacija

Štai ir 21 diena po operacijos. Viskas jau gražiai sugiję, liko tik prisiminimai thumbup.gif
Gijimas manau buvo gana nesunkus , neskaudėjo nei ausų, nei akių, nei dantų, užteko gerklės ax.gif skausmo atžvilgiu sunkiausios man buvo 6-8 paros, ypatingai rytai, tomis paromis be bakstelėjimo nepavyko apsieiti, bet tik iš ryto. Tuomet skausmas atslūgdavo, galėdavau pavalgyti ir likusiai paros daliai jau užteko Nimesilių smile.gif Nuo kokios 10 paros jau ir jo nebereikėdavo, įsiskaudėdavo į vakarą jau nuo dienos darbų taip sakant (juk nešnekėti tikra kankynė būtų rolleyes.gif ), bet laisvai užtekdavo ibuprofeno tabletės smile.gif Tiesa fibrinas labai ilgai laikėsi, visiškai tik prieš kelias dienas nebeliko, nes pačios tonzilės pagrindo vietoje vis dar tupėjo g.gif Tiesa ir maistą aš vagiau gana normalų, jau tos košytės ir jogurtukai tai ne man blush2.gif biggrin.gif Kisielius labai malonus atradimas, omletai, blynai, žėlė, troškiniai, kugelis, trintos sriubos, virta vištiena, minkštai išvirti makaronai su lydytu sūriu, net ir kotletus valgiau smile.gif svarbu su prieskoniais atsargiai elgtis ir kruopščiai sukramtyti 4u.gif stengdavausi ir pajudėti kažkiek, žinoma sveiko proto ribose- ramiai pasivaikščioti gryname ore, namus kažkiek apsitvarkyti, nes užsigulėti irgi negerai, labai organizmą nusodina thumbup.gif
Palinkėsiu besioperuosiančioms nebijoti ir lengvai sugyti! Viskas praeina ir tikrai nėra taip baisu kaip atrodo, o gyvenimo kokybė žymiai pagerėja drinks_cheers.gif
Atsakyti
Mistika, super, kad viskas gerai ir greit sugijo thumbup.gif o kur operavaisi ir pas ką?
Atsakyti
RVUL (lazdynuose), pas V.Pčalinienę- super maloni ir iš pašaukimo dirbanti moteris pasirodė 4u.gif niekam nei lito nemokėjau, bet visas personalas labai paslaugus ir draugiškas thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Mistika'92 @ 2013 08 29, 12:18)
Štai ir 21 diena po operacijos. Viskas jau gražiai sugiję, liko tik prisiminimai  thumbup.gif
Gijimas manau buvo gana nesunkus , neskaudėjo nei ausų, nei akių, nei dantų, užteko gerklės  ax.gif  skausmo atžvilgiu sunkiausios man buvo 6-8 paros,
.....
Palinkėsiu besioperuosiančioms nebijoti ir lengvai sugyti! Viskas praeina ir tikrai nėra taip baisu kaip atrodo, o gyvenimo kokybė žymiai pagerėja  drinks_cheers.gif

Labai smagu girdėti.
Kauip supratau, po operacijso antibiotikų nereikėjo?
na, dabar įdomiausia, kaip bus ateityje, ar nebereiks vėl "sirgti", t. y. ar pasiteisino operacija. To Jums ir linkiu 4u.gif
Atsakyti
Antibiotikus profilaktiškai 3paras ligoninėje leido, o vėliau nebereikėjo smile.gif ačiū už painkėjimus 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Mistika'92 @ 2013 09 03, 08:04)
Antibiotikus profilaktiškai 3paras ligoninėje leido, o vėliau nebereikėjo  smile.gif  ačiū už painkėjimus  4u.gif

O kodel buvo reikalingi antibiotikai? Karsciavot po operacijos?
Atsakyti
QUOTE(Caridian @ 2013 09 03, 22:31)
O kodel buvo reikalingi antibiotikai? Karsciavot po operacijos?

Todėl, kad tonzilės labai negražios iš supūliavusios buvo iš vidaus. Kad neužkrėstų organizmo paprasčiausiai tie pasipylę pūliai operacijos metu smile.gif
Temperatūra mano palydovė buvo daugiau nei pusmetį ir iki operacijos- 37,2 rytą/vakarą, žiemą/vasarą smile.gif tai buvo viena iš priežasčių kodėl operavausi smile.gif
Atsakyti
Sveiki, pasidalinsiu sava patirtim. Gyvenu Norvegijoj, cia ir dariausi operacija pries 3 sav. Atvykau i ligonine 8 val. Mane iskart apziurejo ir paruose operacijai. Narkoze buvo pilna, kitokios jie nepripazista. Atsigavau kai laikrodis rode apie 10:30 - 11:00 su laseline. Jokio stipraus skausmo nebuvo, net momentu suabejojau ar kas nors buvo atlikta smile.gif bet buvo sunku ryti seiles. Po pusvalandzio buvau sekmingai palydeta iki WC. Seseles labai maloniai teiravosi apie savijauta ir siule zurnalus pasivartyt. Pora kartu mane aplanke gydytojas, atlikes operacija. Cia ir pajauciau visa skirtuma tarp Lietuvos ir Norvegijos. Atejo, prisistate, pakalbino, zinoma, apziurejo mano bukle po operacijos. Buvo be galo malonu sulaukti tiek demesio! smile.gif Apie 14val. mane jau isleido namo. Jokiu ypatingu perspejimu del maisto ar kazko dar nebuvo, tik skyre nuskausminamuosius. Su mano patirtim labai keista skaityti jusu komentarus, nes nepatyriau daugumos pojuciu, kaip jus. Neturejau absoliuciai jokiu problemu del kalbos, jau ta pacia diena valgiau jogurtus, o kita leidau sau vistytes, nes buvau labai alkana smile.gif Buvo tik keli dalykai, kurie kele sioki toki diskomforta: po operacijos kuri laika trauke liezuvi, tarsi nutirpes butu, ant liezuvio saknies jauties tarsi kokiu plauku butu ir dar kartumas valgant, kuris dar nepraejo. O siaip savijauta buvo tikrai puiki. Labai uzjauciu visas, kuriom si operacija turejo tokiu sunkiu pasekmiu. Laikykites mergaites! 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Granka: 15 rugsėjo 2013 - 00:40
Anginą operavo šį pavasarį Santariškėse du jauni gydytojai rezidentai. Senokai tai buvo, bet va prisiminiau, kokia išsigandusi buvau prieš operaciją (nes prisiskaičiau čia visokių baisybių), tai norėtųsi ir savo du centus prie temos pridėt.

Apžiūrėjo, rekomendavo vietinę nejautrą (nes žemas spaudimas ir nestiprus žiaukčiojimo refleksas), palydėjo iki operacinės, pasodino pusiaugula ant kėdės, suleido nuskausminamuosius ir nurėžė.. Operacija truko apie 40 min, po to nuvežė į palatą ir ką - gulėjau.. Pirma diena bjauroka, nes atrodo, lyg kažkoks gumulas gerklę kemša, rodos, neprakvėpuosi tuoj, bet po truputį valosi, spjaudaisi sau, skalauji vandeniu, kiek gaunasi, ir ilsiesi.. Kitą rytą jau paleido namo. Niekam nieko nemokėjau, bet viską puikiai atliko. Biuletenį gavau dviems savaitėms, beveik savaitę gėriau nimesilį nuo skausmo, o šiaip jaučiausi gerai. Kieto maisto paragavau parėjus savaitei po operacijos. Iki tol - manų košė, kisielius, skystas omletas, žele, jogurtai ir panašūs dalykai. Praėjo pusmetis, ir apie operaciją jau pamiršau. O koks džiaugmas, kad angina nebekankina smile.gif dar pastebėjau, kad ir pūslelinė nebeiššoksta (matyt, imunitetas sustiprėjo (reik tikėtis.. smile.gif)

Taip kad nėra ta operacija tokia baisi. Mano asmenine patirtim
Atsakyti
Ruosiusosi ir as operacijai baisiai bijau blush2.gif . gal galite pasidalinti kaip daretes operacija ar senuoju budu ar su lazeriu. ir kaip geriau.
Atsakyti
QUOTE(Šiaurės_pašvaistė @ 2013 10 02, 10:04)
Ruosiusosi ir as operacijai baisiai bijau blush2.gif . gal galite pasidalinti kaip daretes operacija ar senuoju budu ar su lazeriu. ir kaip geriau.

Kodel operuosi,kokios priezastys?rosiuosi operacijai ir as tik niekaip negaliu nuspresti ir nusiraminti ar teisingai pasirinksiu?sad.gif
Atsakyti
QUOTE(Akyle @ 2013 10 02, 22:45)
Kodel operuosi,kokios priezastys?rosiuosi operacijai ir as tik niekaip negaliu nuspresti ir nusiraminti ar teisingai pasirinksiu?sad.gif

operuosiu nes labai skauda sanarius ir gydytojai mato kai tik isizioju puline angina nors man paskutini karta gerkle skaudejo pries 10metu.net nezinau ka man ten operuos tonziles ar adenoidus ar abu iskarto. blush2.gif
Atsakyti