Įkraunama...
Įkraunama...

Arbūzai, melionai, moliūgai, cukinijos..

QUOTE(madmuazele @ 2013 04 05, 11:34)
As niekaip nesuprantu-kam seti moliugus namie? g.gif Jie sunkiai prigyja, gaivaliojasi persodinti.. Geriau padaiginti seklas ir seti tiesiai i dirva.

Moliūgus žadu tiesiai į žemę, o arbūziukus - namie į daigyklas. Jau pernai pastebėjau, kad paauginti namie silpnesni buvo unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(madmuazele @ 2013 04 05, 12:44)
Na, pasejus balandi ir persodinus birzeli-jie tikrai nebus mazuliai  smile.gif
Na, cia kiekviena is asmenines patirties.. Bet as jau niekada neseju i indelius nei moliugu, nei cukiniju...

man tai patogiau indeliuose užsiauginti daigelius. Tik nereikia labai paankstinti tos sėjos, kad paskui jie tikrai nesigaivaliotų. Nes tada užmulčiuoju iš kart ir ramu. nereikia žiūrėt - išdigs, neišdigs........
Atsakyti
Arbuzus ir as sesiu namuose smile.gif Nors ta vasara kai as ju turejau-sejau tiesiai i dirva ir birzelio pabaigoje bigsmile.gif
Atsakyti
Aš irgi daugumą moliūgų ir cukinijų sėju tiesiai į dirvą, uždengiu agroplevele arba nupjautais plastikiniais buteliais, nes apie vietą ant palangių nėra net kalbos, moliūgų nemažai auginu. Arbūzus ir tai nežinau, kur sutalpinsiu. Kelias ankstyvas cukinijas paauginu vazonėliuose šiltnamyje.
Atsakyti
QUOTE(yerena @ 2013 04 05, 12:32)
Aš asmeniškai sėju į daigyklas (6x4)- pilnai pakanka iki išsodinimo į lauką.

Nesupratau
6cm aukscio 4cm skersmens?

QUOTE(madmuazele @ 2013 04 05, 12:34)
As niekaip nesuprantu-kam seti moliugus namie? g.gif Jie sunkiai prigyja, gaivaliojasi persodinti.. Geriau padaiginti seklas ir seti tiesiai i dirva.

Man daigintas seklas nustelbe zoles ir nesulaukiau visai derliaus . Cia velgi manau reik elgtis pagal aplinkybes
Atsakyti
matuke, ne taip supratote, 6x4 tai ne aukščiai ir pločiai, čia akučių kiekis daigykloje (4 akutės eilėje, eilių- 6 vnt, iš viso vienoje daigykloje galima auginti 24 augaliukus), pvz. tokio tipo:
user posted image

O dėl moliūgų daiginimo indeliuose:
- jei turimos sėklos eilinės (ypač no name), jų negaila, galima sėti ir tiesiai darže, bet jei retos sėklos- man asmeniškai gaila jomis švaistytis;
- jei turima veislė vėlyva (140-160 d.)- niekaip mūsų sąlygomis neturėsite derliaus;
- daigyklose šaknų sistema nėra judinama, išimamas daigas su visu žemės gumulu;
- sėklos nesupus dirvoje, jei staiga atšals orai, daigams nebaisios netikėtos šalnos;
- nereikalingos nei agro, nei plastikiniai buteliai;
- daigams nebaisios sraigės ir šliužai (sėjant tiesiai daržan jie nuvalgo augaliukų viršūnes);
- visada yra garantija, kad kiek planuota, tiek bus persodinta į daržą (nereikia spėlioti ar išdygs, ar ne);
- daigai dažniausiai persodinami su 2 porom tikrų lapų ir derėti augalai pradeda anksčiau (liepą lygiagrečiai su cukinijomis būna moliūgų užuomazgų).

P.S. madmuazele, jei Jūs vilnietė, galime atlikti eksperimentą- aš sėju į indelį namuose, o Jums duodu tos pačios vėlyvos veislės sėklą apie gegužės vidurį- pasėsite tiesiai daržan. Rezultatai bus matomi rudenį. Bandom?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo yerena: 05 balandžio 2013 - 15:05
Yerena aciu uz atsakyma 4u.gif tu indeliu ismatavimai turbut ir gausis panasus i mano surasytus, ar labai klystu g.gif
Papildyta:
P.S. eksperimentui galiu pasirasyti wink.gif
Atsakyti
didžiausias eksperimentas tai jaučiu bus man su manuoju moliūgu biggrin.gif
prisiduodam: dar gyvas, auga, žaliuoja biggrin.gif
aš vis mastau mastau, o tai jam kas gali nutikt? vaisių neduot? ar nebeišgyvent toks didelis persodintas?

pirmi metai, kai bandysiu sodint moliūgus daigais į dirvą (visada sėklas lauke sėdavau)... reik savo kailiu išbandyt ir tada matysiu kuris man tinkamiausias variantas - sėklom ar daigais į daržą smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Elizabeth**: 05 balandžio 2013 - 17:04
aš anksčiau irgi moliūgus sėdavau tiesiai į dirvą. Dabar, kai pradėjau domėtis ir gaunu retesnių sėklų (na, tokių, kur LT neprekiauja), tiesiog išties gaila sėti į dirvą, nes tikrai ten man ne visos sudygsta. O jei ilgos vegetacijos moliūgas, tai ir derliaus nesulaukčiau, kaip Yerena ir sakė..
Aš kadangi arbūzus ir moliūgus sėju vėlai, tai namie mano palangės jau būna tuščios. Pomidorai ir paprikos jau būna išvežti. Tai turiu vietos naujiems indeliams užstatyti ir iš naujo žaisti smile.gif
Atsakyti
QUOTE(yerena @ 2013 04 05, 14:34)
P.S. madmuazele, jei Jūs vilnietė, galime atlikti eksperimentą- aš sėju į indelį namuose, o Jums duodu tos pačios vėlyvos veislės sėklą apie gegužės vidurį- pasėsite tiesiai daržan. Rezultatai bus matomi rudenį. Bandom?

Galim pabandyti mirksiukas.gif Bet negaliu pazadeti jums nei issamaus fotoreportazo, nei ataskaitos rudeni blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Elizabeth** @ 2013 04 05, 18:00)
didžiausias eksperimentas tai jaučiu bus man su manuoju moliūgu  biggrin.gif 
prisiduodam: dar gyvas, auga, žaliuoja  biggrin.gif
aš vis mastau mastau, o tai jam kas gali nutikt? vaisių neduot? ar nebeišgyvent toks didelis persodintas?
pirmi metai, kai bandysiu sodint moliūgus daigais į dirvą (visada sėklas lauke  sėdavau)... reik savo kailiu išbandyt ir tada matysiu kuris man tinkamiausias variantas - sėklom ar daigais į daržą smile.gif

Jei daigeliui užtenka maisto, šviesos ir šilumos- augs laimingas ir duos vaisių. Beje, kokio jis jau ilgio? Lapai jau standartinio dydžio?
matuke, nematavau akučių, man 24 vnt daigyklos pats tas išorinių matmenų atžvilgiu- persodinėju augaliukus su 2 porom tikrų lapų, indeliuose priraizgyta šaknų, žemės nebyra persodinėjant. Sunku būtų su pusmetriniais/metriniais- kol pakrauni į mašiną, kol iškrauni, kol išsodini- vargo vakarienė.
Papildyta:
QUOTE(madmuazele @ 2013 04 05, 18:32)
Galim pabandyti mirksiukas.gif  Bet negaliu pazadeti jums nei issamaus fotoreportazo, nei ataskaitos rudeni blush2.gif

Ataskaitos nereikia, bet smagu būtų palyginti pagrindinius vystymosi/augimo etapus. Jei nelabai- gal kuri kita narė norėtų pabandyti?
matuke, Jūs vilnietė?
Atsakyti
QUOTE(yerena @ 2013 04 05, 17:38)
Ataskaitos nereikia, bet smagu būtų palyginti pagrindinius vystymosi/augimo etapus. Jei nelabai- gal kuri kita narė norėtų pabandyti?
matuke, Jūs vilnietė?

Vasara problemos nebutu-palyginti butu smagu mirksiukas.gif
Atsakyti