Įkraunama...
Įkraunama...

Arbūzai, melionai, moliūgai, cukinijos..

QUOTE(Auksas+ @ 2013 04 29, 20:31)
mano sėklos ant gyvatuko, bet nedygsta:(

o mirkei prieš tai? Ant gyvatuko sudėtos ant drėgnos marlės, indelyje, o indelis įdėtas į maišiuką arba uždengtas?
O šiaip - kantrybės. Gi neseniai visai gavai smile.gif Tiesiog nespėjo dar smile.gif
Atsakyti
QUOTE(sambuka** @ 2013 04 29, 21:40)
Aciu,labai padejot  biggrin.gif Kad sniegiu PC nera-zinau,del to ir klausiau,gal galit kuri perleist.Viena forumiete jau pazadejo,aciu jai  4u.gif

kaip klausimą formuluojat, toks ir atsakymas biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(Ambro @ 2013 04 29, 16:38)
Kol kas Maximinius Sugar Baby pasėjau pusę pakelio, visus kitus sėsiu gegužės mėn pradžioj rolleyes.gif Pabandymui tik čia. Šiemet jau perėjau link cukinijų, pernai vien moliūgais gyvenau  lotuliukas.gif

aš moliūgus, cukinijas ir anksčiau augindavau, šie metai ne išimtis smile.gif
pernai pirmi metai, kai pabandžiau "maximoj" pirktas arbūzų sėklas. sudygo, išaugo, susodinau į šilnamį, žydėjo... ir viskas .. nesusidraugavom kažkaip..
šiais metais bandysiu lauke smile.gif
Atsakyti
QUOTE(uolma @ 2013 04 29, 20:54)
moliugus į WC popieriaus viduriukus, nes neturėjau kur jau sėt tiek sėklų  doh.gif

Turiu pasikaupus as tu ruloneliu, o gerai i juos seti moliugus, cukinijas? ka dar galima i tokius seti, nebesugalvoju, kazkur skaiciau, kad neismeta, tai ir kaupiau biggrin.gif , o dabar nebeprisimenu, kur juos panaudoti, nu as kaip visuomet biggrin.gif Teisybe pasakius, jau galvoju, kad mesiu lauk, apsikroviau visokiom nesamonem pries sejas, reikia po truputi tvarka daryti
Atsakyti
QUOTE(zikas1970 @ 2013 04 29, 22:30)
Turiu pasikaupus as tu ruloneliu, o gerai i juos seti moliugus, cukinijas? ka dar galima i tokius seti, nebesugalvoju, kazkur skaiciau, kad neismeta, tai ir kaupiau  biggrin.gif , o dabar nebeprisimenu, kur juos panaudoti, nu as kaip visuomet  biggrin.gif Teisybe pasakius, jau galvoju, kad mesiu lauk, apsikroviau visokiom nesamonem pries sejas, reikia po truputi tvarka daryti

As ir prikaupus situ ruloneliu smile.gif jei ka pakurai sunaudosiu .

Tikrai gera ideja juose daiginti, bet ar jie nuo dregmes neisplersta ?

Padejau dygti ir as siandien Sugar Baby

Dar noriu melionu kelis , desertui.

Moliugai ir cukinijos dar laukia , neissirenku kokia veisle sodint. Paziuriu parduotuvej - ir nieko.
Draugai augino ir dziaugesi tokiais zaliai rasotos spalvos moliugais , spalva is isores nelabai grazi
, bet vidus ryskiai oranzinis, jiems patiko , kad ne per dideli , lengviau suvartoti,
kokie jusu favoritai ?

Atsakyti
QUOTE(jolitamaria @ 2013 04 29, 21:41)
As ir prikaupus situ ruloneliu smile.gif  jei ka pakurai sunaudosiu .
Tikrai gera ideja juose daiginti, bet ar jie nuo dregmes neisplersta ?

Aš jau išbandžiau rulonėlius mirksiukas.gif (daiginau pelargonijas)
Iš pradžių pajuodo, vėliau pasidengė pelėsiu, dar veliau dar didesniu pelėsiu su pūkeliais doh.gif Jei mažiau drėgmės - greičiau perdžiūna. Paimti į rankas neįmanoma - plyšta doh.gif Nepatiko schmoll.gif
Atsakyti
Pas mane greiciausiai isdygo seklos setos i tas tabletes. Net nemirkiau seklu. Labai greit isdygo, o var daigintos ir patupdytos zemen, tai stabdo.
Atsakyti
QUOTE(*Aukse* @ 2013 04 30, 07:19)
...o var daigintos ir patupdytos zemen, tai stabdo.

O stabdo todėl, kad daiginant buvo aukštesnė temperatūra, o indeliuose su žeme jau žemesnė.
Atsakyti
Pas mane pirma sniegiu partija parode uodegeles mazdaug per savaite laiko, lb ilgai kalesi, dbr pasodinti i zeme, bet uztad antra partija seklu uzmerkta vos pries pora dienu, jau rodo uodegytes, pas mane nepastovus silumos shaltinis, t.y.gyvatuko neturiu-jei sauleta diena-tempiu i siltnami, nakti ant peciaus padedu kad silta butu.
Moliugai kazkaip man nelabai dygsta siemet, o melionai tai pirmi silindo net greiciau uz agurkus, neatrodo kad tokie silumamegiai butu lotuliukas.gif cukiniju dar nedaiginau, reikes turbut artimniausiu metu, bet neber nei vietos siltnamy daigams ant spec.stalo, nei indeliu laisvu, reiks uzpirkt doh.gif
Atsakyti
Keretoja, žiūrint kokia moliūgų veislė ir kokio storio sėklos lukštas. Pas mane VISADA paskutinieji išdygsta Jumbo Pink Banana (ir kiti bananiniai iki šiol ne visi pasirodė paviršiuje) ir Red Kuri. Laiko dar yra mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(yerena @ 2013 04 30, 11:01)
O stabdo todėl, kad daiginant buvo aukštesnė temperatūra, o indeliuose su žeme jau žemesnė.

Logiska smile.gif 4u.gif
Atsakyti
*Aukse*, jai daiginimo sąlygos nesikeičia (nesvarbu ar tai drėgname skudurėlyje ar perkelus jau sėklą į indelį), sėklos prasikals tokiu pat greičiu. O kadangi temperatūra sumažėjo- suletėjo ir augimas.
Atsakyti
QUOTE(yerena @ 2013 04 30, 12:16)
*Aukse*, jai daiginimo sąlygos nesikeičia (nesvarbu ar tai drėgname skudurėlyje ar perkelus jau sėklą į indelį), sėklos prasikals tokiu pat greičiu. O kadangi temperatūra sumažėjo- suletėjo ir augimas.

Tai sita supratau jau 4u.gif Tik pagalvojau,kad jei nebuciau gailejusi tabBeciu, tai kokiems melinams ir arbuzams super reikalas butu. Greiciau sudygsta. Bet is kitos puses, tai dar daug laiko yra. Spes sudygti ir subujoti iki issodinimo i lauka smile.gif

Kaip patartumet lysves daryti arbuzams, moliugams ir panasiems ilgakasiams? Nes svarstau ar geriau daryti normalia lysve, ar i vagutes isartas sodinti g.gif Man del pacios prieziuros aktualu. Gal vagutese patogiau prie kiekvieno augalo prieiti? Pernai tai lysvese augo moliugai mano, bet kai uzbujojo, tai jau jokio skirtumo nebuvo kaip jie auga biggrin.gif
Atsakyti