Įkraunama...
Įkraunama...

Mūsų turtingas ir nuostabus daržas 19 tema

QUOTE(Para @ 2013 03 25, 17:32)
Gal praėjusioje temoje. Žodžiu, verdant bulves įdedi svogūną, vėliau dar pieno šlakelį įpili  ir fsio. Svogūną aš išmečiau.

Itariu,kad skanu,as kai verdu kose bulviu,tai visokio velnio pridedu:)ir pastarnoku,ir morku,ir svogunu,ir cesnaku..ir salieru..ant nugarintu-saukstas miltu,saukstas sviesto,sugrudu,druskytes,tada pieno verdancio-liuks kosyte:)
Atsakyti
QUOTE(Para @ 2013 03 25, 17:33)
Na nežinau, sakau ką man patarė ir tiek. Bet ar Jūs paliekate  žemėje tuos pagedusius?


lyg ir buvau palikus unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(vivilma @ 2013 03 25, 19:35)
Itariu,kad skanu,as kai verdu kose bulviu,tai visokio velnio pridedu:)ir pastarnoku,ir morku,ir svogunu,ir cesnaku..ir salieru..ant nugarintu-saukstas miltu,saukstas sviesto,sugrudu,druskytes,tada pieno verdancio-liuks kosyte:)


Na mes čia ir prisimokysim. Pavasaris ateina (tikiuosi), reik kilogramus mest, o čia dabar su bulvėm užsizarazinau, dar košė. Blogai bus, kai reiks į daržiuką šuoliuot, nebesusilenksiu. doh.gif
Atsakyti
Neradau.. o ir iki siol tiksliai nezinau-kam naudoti kiausiniu lukstus? Nuolat juos renku, pabarstau... bet gal konkreciai kas galit parasyti 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(madmuazele @ 2013 03 25, 19:46)
Neradau.. o ir iki siol tiksliai nezinau-kam naudoti kiausiniu lukstus? Nuolat juos renku, pabarstau... bet gal konkreciai kas galit parasyti 4u.gif


Ar ne čia ką tik skaičiau, kad sutrynus pabarstyti sėjant morkas dar kopūstus (kaip ir ne tokia rūgšti žemė būna, bet nebeatmenu doh.gif ). Aš taip pat sutrynus pabarstau visur, dalį į kompostą. tikrai būtų įdomu sužinoti daugiau.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Para: 25 kovo 2013 - 17:55
QUOTE(saintlina @ 2013 03 25, 17:23)
Gaudvile, prašom dar receptukų  essen.gif

Pas tave daug vyriškių, gali ir nevalgyti, nors kvepia taip pat labai labai wub.gif
Tarkim, vakar, anot namiškių, labai kaimiški pietūs buvo. Kiaulienos-jautienos faršas, svogūnas perleistas per mėsmalę, ( prieskoniai pagal pageidavimą) ir ketvirtadalis faršo tūrio šilto virinto vandens, gerai išmaišyti. Nuskustas bulves supjausčiau kelių mm plonio grežinėliais, apibarsčiau smulkintu česnaku ir kmynais, čiut čiut druskos - viską taip pat išmaišyti. Paruoštas faršas buvo išdalintas į molinius indelius ( ar keraminius, kur užkepėlėms skirti būna) ir uždengtas keliais sluoksniais bulvių, kaip čerpinis stogas. Pusvalandžiui uždėjau folgą ant viršaus ir taip kepė orkaitėj (220C) pusvalandį, nuėmus folgą dar 10 min ir psio.
Bulvės su kmynais ir česnakais taip užkvimpa, kad sunku sulaukt, kada pagaliau bus patiekta lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(madmuazele @ 2013 03 25, 17:46)
Neradau.. o ir iki siol tiksliai nezinau-kam naudoti kiausiniu lukstus? Nuolat juos renku, pabarstau... bet gal konkreciai kas galit parasyti 4u.gif

taigi palade rase,kad nuo sraigiu,platu taka apibarstyt aplink augalus,ar apie darza..jos nesliauzia,nes joms duria:))ir siaip praturtina zeme mikroelementais..
Atsakyti
QUOTE(Gaudvilė @ 2013 03 25, 19:50)

Bulvės su kmynais ir česnakais taip užkvimpa, kad sunku sulaukt, kada pagaliau bus patiekta  lotuliukas.gif


Jau dabar seilės renkasi. Česnakai ir kmynai liuks thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Gaudvilė @ 2013 03 25, 17:50)
Pas tave daug vyriškių, gali ir nevalgyti, nors kvepia taip pat labai labai  wub.gif
Tarkim, vakar, anot namiškių, labai kaimiški pietūs buvo. Kiaulienos-jautienos faršas, svogūnas perleistas per mėsmalę, ( prieskoniai pagal pageidavimą) ir ketvirtadalis faršo tūrio šilto virinto vandens, gerai išmaišyti. Nuskustas bulves supjausčiau kelių mm plonio grežinėliais, apibarsčiau smulkintu česnaku ir kmynais, čiut čiut druskos - viską taip pat išmaišyti. Paruoštas faršas buvo išdalintas į molinius indelius ( ar keraminius, kur užkepėlėms skirti būna) ir uždengtas keliais sluoksniais bulvių, kaip čerpinis stogas. Pusvalandžiui uždėjau folgą ant viršaus ir taip kepė orkaitėj (220C) pusvalandį, nuėmus folgą dar 10 min ir psio.
Bulvės su kmynais ir česnakais taip užkvimpa, kad sunku sulaukt, kada pagaliau bus patiekta  lotuliukas.gif

thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Gaudvilė @ 2013 03 25, 17:50)


ačiū 4u.gif Į faršą beveik visada dedu kmynus ir česnaką, man tas kvapas yra fantastiškas wub.gif
Papildyta:
QUOTE(madmuazele @ 2013 03 25, 17:46)
Neradau.. o ir iki siol tiksliai nezinau-kam naudoti kiausiniu lukstus? Nuolat juos renku, pabarstau... bet gal konkreciai kas galit parasyti 4u.gif


tinka ir į žemę apie kaulavaisius įterpti smile.gif

O pas mane tai juos vištos sulesa, niekur daugiau nekliūna smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Para @ 2013 03 25, 17:50)
Ar ne čia ką tik skaičiau, kad sutrynus pabarstyti sėjant morkas dar kopūstus (kaip ir ne tokia rūgšti žemė būna, bet nebeatmenu  doh.gif ). Aš taip pat sutrynus  pabarstau visur, dalį į kompostą. tikrai būtų įdomu sužinoti daugiau.


Dekui 4u.gif

QUOTE(vivilma @ 2013 03 25, 17:52)
taigi palade rase,kad nuo sraigiu,platu taka apibarstyt aplink augalus,ar apie darza..jos nesliauzia,nes joms duria:))ir siaip  praturtina zeme mikroelementais..


Praeita savaite neskaiciau nieko-tai ir nezinau smile.gif
Sraigiu labai daug pas mus-ale darze jos man zalos nedaro ax.gif
Atsakyti
Pamiršau dar akcentuoti, kad į faršą būtinas vanduo, indeliuose atsiradusios sultys persigeria per bulves. Na, bet šitą turbūt ir taip žinojot gaminant cepelinus, koldūnus, čeburekus 4u.gif
Atsakyti