Įkraunama...
Įkraunama...

Mūsų turtingas ir nuostabus daržas 19 tema

Aš pernai tik viena tevalgiau tuos kukurūzus biggrin.gif Bet visus suvalgiau šviežius, nes nuostabaus nerealaus skonio man jie buvo thumbup.gif Tik kai kurios burbuolės atrodė kaip nedabrendę, ta prasme tokiais lopais tie grūdeliai neišsivystę buvo. Gal per vėlai sudygo ar dar koks reikalas nežinau g.gif
Bet šiemet vistiek bandysiu sėti. Galgi dukros valgys vistik jau ax.gif
Atsakyti
QUOTE(matuke @ 2013 04 07, 13:39)
Atejau su klausimuku pas zinancias  ax.gif  turiu ant palanges svogunu kopustu ir salieru daigeliu, ar tokiu oru galima juos isnesti i siltnami ir palikti jau per naktis ?

Dėl kopūstų nežinau,bet porai ir svogūnai loveliuose šiltnamy po agroplėvele pakišti jau trečia diena sėdi sudygę smile.gif
Atsakyti
Aciu patarejoms 4u.gif
Atsakyti
saintlina, pasigamikite trintą kukurūzų sriubą su cinamonu ir čili arba kreminę sriubą su kokosų pienu, kažkada vienoje kavinėje Minske teko valgyti garnyrą- ryžius su virtomis morkomis bei šviežiu agurku (daržovės kubeliais), ir kukurūzais- kažkas nerealaus bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(Alekto @ 2013 04 07, 17:59)
Aš pernai tik viena tevalgiau tuos kukurūzus biggrin.gif Bet visus suvalgiau šviežius, nes nuostabaus nerealaus skonio man jie buvo thumbup.gif Tik kai kurios burbuolės atrodė kaip nedabrendę, ta prasme tokiais lopais tie grūdeliai neišsivystę buvo. Gal per vėlai sudygo ar dar koks reikalas nežinau g.gif
Bet šiemet vistiek bandysiu sėti. Galgi dukros valgys vistik jau ax.gif

Jei viršūnėje grūdai neišsivystę, tręšimo klaidos. Reikėtų keliauti į Žemės ūkio forumą, rastumėt ko konkrečiai trūko.Pas mus kukurūzų sėjame kelis šimtus daigų, vaikai ir aš valgom žalius ir virtus, tėtis tik virtus ar keptus. Vasarą prie kepsnių ant grotelių kepam, žiemą šaldytus dar paverdu ir kaip garnyrą prie mėsos. Reikėtų jiems atskiro šaldiklio, koks pareikalavimas biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(yerena @ 2013 04 07, 18:34)
saintlina, pasigamikite trintą kukurūzų sriubą su cinamonu ir čili arba kreminę sriubą su kokosų pienu...


dievuliau, kokia aš atsilikus kulinarijoj..
Atsakyti
Dėl veislių: sėju Landmark ar Sundance
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2013 04 07, 20:01)
dievuliau, kokia aš atsilikus kulinarijoj..

drinks_cheers.gif Trečią kartą skaitau yerenos postą- nu net neragavus aš tokių sriubų blush2.gif
Atsakyti
Tai ta prasme jus sejate tuos paprastus kukuruzus, tik maziukus reikia nuskinti.... g.gif
O as maniau, kad yra isvesti mazomis burbuolemis kukuruzai lotuliukas.gif
Na, tai reikes pabandyti pasiseti ir man.
Aciu uz info smile.gif
Atsakyti
Dėl kukurūzų tai mažomis burbuolytėmis tie dekkoratyviniai būna, kažkur užsienio psl radau jog juos ir valgyti galima, bet pati nebandžiau valgyti blush2.gif Nuskintos burbuolės pradžioje šviesios pas mane būdavo, o po kokios savaitės- parausdavo ir tapdavo bordinėmis smile.gif Va čia apačioje tokie: http://www.loretosso.../Kukuruzai.html Ponia Loreta čia užsuka gal pasakys ar valgomi ax.gif
Per tą puslapį dabar prisireiks man margalapių variegata lapais kukurūzų, dar tokių nesu auginusi doh.gif Gražiai turėtų gėlyne atrodyti bigsmile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jolituxxx: 07 balandžio 2013 - 20:07
Internete rašo, jog specialiai dėl mažų burbuolyčių yra ,,Chires Baby" kukurūzai smile.gif Gal ir daugiau yra, reikia pasidomėti. Šiaip tų paprastų nelabai apsimoka mažų skinti- dažniausiai ne tiek jau ir daug tų burbuolių būna. Gal tie kur specialiai dėl mažų burbuolyčių primezga daugiau, panašiai kaip ir su kornišonų tipo agurkais g.gif
Atsakyti
QUOTE(adija5 @ 2013 04 07, 19:16)
drinks_cheers.gif Trečią kartą skaitau yerenos postą- nu net neragavus aš tokių sriubų blush2.gif


nu taigis drinks_cheers.gif Kokios Dzūkijoj sriubos - bulbienė, kopūstienė ir rūškynių. Kaži, kuriai iš jų kokosų pienas tiktų? mastau.gif
Atsakyti