Įkraunama...
Įkraunama...

Mūsų turtingas ir nuostabus daržas 19 tema

QUOTE(saintlina @ 2013 04 07, 21:25)
nu taigis  drinks_cheers.gif  Kokios Dzūkijoj sriubos - bulbienė, kopūstienė ir rūškynių. Kaži, kuriai iš jų kokosų pienas tiktų?  mastau.gif

Gal barščiams g.gif, vietoj grietinės... Būtų tokie dietiniai barščiai g.gif
Atsakyti
ingole, yra pašariniai, cukriniai ir dekoratyviniai kukurūzai. Man asmeniškai pašariniai labai jau "krakmolingi", kieti, beskoniai, teko ragauti dekoratyvinius bordo spalvos- turėjo tolimą braškių skonį. Sėju tik cukrinius Landmark, Candle ir Comanche. Išdelioju sėjimą keliais etapais.
Atsakyti
Mes tai kokosinę sriubytę mėgstam, ypač aštresnę, kandančią su šiek tiek čili pipiriukų ir su krevetėmis tikras gėris, kartais pasidarome. Reikės ir su kukurūzais pabandyt jei turėsiu bigsmile.gif Tokioms egzotiškoms sriuboms ir spec. šaukštus turime nusipirkę blush2.gif Labai skani būna gan bei city restorane ta kokosinė kreminė, bet ir kainą ji palaiko doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jolituxxx: 07 balandžio 2013 - 20:42
tema tikras gurmanų rojus smile.gif
Pradeda seilė varvėt, reik eit nors sumuštinį susitept..
Atsakyti
QUOTE(jolituxxx @ 2013 04 07, 21:01)
Dėl kukurūzų tai mažomis burbuolytėmis ...

Prisiminiau, kad kažkada turėjau cukrinių kukurūzų Minipop veislę, ~7-8 iki 10 cm burbuolės.
Atsakyti
QUOTE(yerena @ 2013 04 07, 21:34)
Išdelioju sėjimą keliais etapais.

O kaip perneša kukurūzai persodinimą?Ir ar labai jie šalčio bijo?
QUOTE(saintlina @ 2013 04 07, 21:39)
tema tikras gurmanų rojus  smile.gif

Ir nesakyk...Čia daržovių temoj pasiskaičius,visoms dietoms atia,o valia visai kažkur išsivalakoja doh.gif
Atsakyti
QUOTE(yerena @ 2013 04 07, 20:41)
Prisiminiau, kad kažkada turėjau cukrinių kukurūzų Minipop veislę, ~7-8 iki 10 cm burbuolės.

Dar papasakokit superinių kokių veislių- neis užmigt ir galvosiu kur sutalpint tame mini daržiuke visas savo užgaidas ir norus doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Iš Kaimo @ 2013 04 07, 15:08)
Nebijokit, neaugins žyduolių. Kad jie susidarytų, turi praeiti ramybės periodas.Jei nešat šaltai, pirmomis naktimis pasaugokit, kad žemiau nulio negautų, vėliau pripras.

Aciu 4u.gif

QUOTE(saintlina @ 2013 04 07, 17:53)
et, pas mus kukurūzai nepasiteisino..

Pas mus irgi smile.gif Gerai, kad tik 4 daigai buvo-ir tai sugebejau keles burbuoles ismesti blush2.gif

QUOTE(Iš Kaimo @ 2013 04 07, 18:54)
Pas mus kukurūzų sėjame kelis šimtus daigų, vaikai ir aš valgom žalius ir virtus, tėtis tik virtus ar keptus. Vasarą prie kepsnių ant grotelių kepam, žiemą šaldytus dar paverdu ir kaip garnyrą prie mėsos. Reikėtų jiems atskiro šaldiklio, koks pareikalavimas biggrin.gif

blink.gif cia visa plantacija...
Atsakyti
QUOTE(jolituxxx @ 2013 04 07, 20:23)
Internete rašo, jog specialiai dėl mažų burbuolyčių yra ,,Chires Baby" kukurūzai smile.gif Gal ir daugiau yra, reikia pasidomėti. Šiaip tų paprastų nelabai apsimoka mažų skinti- dažniausiai ne tiek jau ir daug tų burbuolių būna. Gal tie kur specialiai dėl mažų burbuolyčių primezga daugiau, panašiai kaip ir su kornišonų tipo agurkais g.gif

Kukurūzai paprastai užmezga 1-2 burbuoles.Tie su mažom burbuolytėm galbūt stiebai gausiau krūmijasi, vienas daigas duoda ne 1-2 stiebus su 2 burbuolėm ant kiekvieno, o po kokius 5-6, tada negaila skinti. Turėjau kažkada tų margųjų, bet juos sudėjus į krepšelį laikiau kaip dekoratyvinius, kažkaip nakilo noras paragauti.
Kukurūzus galima sodinti daigais, paankstinsit derlių kokiom 2 savaitėm, jie gerai perneša persodinimą, nes kuokštinė šaknų sistema. Sodinti sėklas reikėtų į dideles daigyklas, bent po 0,5 litro talpos. Aš juos sėju tiesiai į žemę, nežaidžiu daigais.
Papildyta:
Pašarinius sėja balandžio pabaigoje, aš į daržą irgi panašiai, tik pas mane kaip natūralus šiltnamis būna tarp milžinų medžių. Šalnų bijo, bet nedideles 1-2c prakenčia.
Atsakyti
Aš tai sėdavau šiltnamyje kukurūzus, jei šalnos būdavo- apdengdavau agro plevėlės keliais sluoksniais. O po šalnų perkeldavau į nuolatinę vietą ax.gif Reikės ir šiemet gal taip daryti g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jolituxxx: 07 balandžio 2013 - 21:14
adija5, aš savo pirmais daržininkavimo metais dalį sodinau daigais, man nepasiteisino, nes jei šaltesnis laikotarpis pavasarį, ilgai prigydavo ir derlius būdavo vėliau, o ir vietos šimtams daigų reikėjo surasti šiltnamyje.
Sėju tiesiai darže kas 2 savaites gegužę tik ankstyvas veisles, 6-10 eilių, dažniausiai kvadratu, augalai palaiko vienas kitą lyginant su 1-2 eilėmis (kai reikėdavo net atraminės tvoros, kad nenuvirstų nuo vėjo), geriau "apsidulkina" ir derlius gausesnis būna. Susivalgo rudeniop palaipsniui, paskutines burbuoles valgome spalio pradžioje per paskutinius pasisedėjimus lauke...
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2013 04 07, 21:01)
dievuliau, kokia aš atsilikus kulinarijoj..

paskaičius paskutinius recepčiukus supratau, kad ir aš esu atsilikus drinks_cheers.gif .
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Para: 07 balandžio 2013 - 21:32