QUOTE(jolituxxx @ 2013 04 07, 20:23)
Internete rašo, jog specialiai dėl mažų burbuolyčių yra ,,Chires Baby" kukurūzai

Gal ir daugiau yra, reikia pasidomėti. Šiaip tų paprastų nelabai apsimoka mažų skinti- dažniausiai ne tiek jau ir daug tų burbuolių būna. Gal tie kur specialiai dėl mažų burbuolyčių primezga daugiau, panašiai kaip ir su kornišonų tipo agurkais
Kukurūzai paprastai užmezga 1-2 burbuoles.Tie su mažom burbuolytėm galbūt stiebai gausiau krūmijasi, vienas daigas duoda ne 1-2 stiebus su 2 burbuolėm ant kiekvieno, o po kokius 5-6, tada negaila skinti. Turėjau kažkada tų margųjų, bet juos sudėjus į krepšelį laikiau kaip dekoratyvinius, kažkaip nakilo noras paragauti.
Kukurūzus galima sodinti daigais, paankstinsit derlių kokiom 2 savaitėm, jie gerai perneša persodinimą, nes kuokštinė šaknų sistema. Sodinti sėklas reikėtų į dideles daigyklas, bent po 0,5 litro talpos. Aš juos sėju tiesiai į žemę, nežaidžiu daigais.
Papildyta:
Pašarinius sėja balandžio pabaigoje, aš į daržą irgi panašiai, tik pas mane kaip natūralus šiltnamis būna tarp milžinų medžių. Šalnų bijo, bet nedideles 1-2c prakenčia.