Įkraunama...
Įkraunama...

Pasyvus namas - 19 tema

QUOTE(BangaS @ 2013 03 29, 11:30)
Mano nuomone difuzinė plėvelė išvis turi kabėti ore, kad būtų nepralaidi vandeniui.
Pabandykit prisiliesti prie palapinės medžiagos lyjant lietui. Ta vieta iškart pradės šlapti po truputį. Stoge bus tas pats. Kai plėvelė įtempta ir prie nieko nesiliečia, tai ji idealiai nepraleis vandens.
Kai iš apačios tokios hidrofiliškos (sugeriančios vandenį) medžiagos tai problema dar labiau didėja.

Sunku čia kažką paprasto pasiūlyti kai naudojamos birios apšiltinimo medžiagos.

Naudojant aliuminio foliją garo barjerui reikia nepamiršti, kad gegnės vaikščios ir vienguba įtempta plėvelė tikrai gali plyšti. Plyšus plėvelei atsiranda nesandarumas per kuri į vatą žiemą veržiasi (ypač pastebima stoge)  šiltas ir drėgnas oras. Vatoje jis atšąla ir kondensuojasi, po to tas vanduo sušąla į ledą.
Todėl siūlyčiau ant jau įrengto garo barjero papildomai priklijuoti PE plėvelės padengtos aliuminiu. Kaina 1,5Lt/m2.
Ją klijuoti galima lipnia juosta paliekant 1cm laisvumo, kad nesuplyštų . Ir taip kad persidengtų keli sluoksniai.  Išleisite papildomus 5Lt/m2, bet tai gali žymiai pagerinti sandarumą po kelerių metų ir vatos sausumą.
Ką kiti galėtų pasakyti apie tokį  pasiūlymą?

dėl kabėjimo ir palapinės. jeigu išorinė plėvelės dalis nėra šlapia, vidinė pradės šlapti tik tuo atveju, jei jūs ja nuolat liesite liežuviu ar kitu pakankamai drėgnu daiktu smile.gif tai kam reikalinga stogo danga? jei difuzinė bus šlapia kaip palapinė per lietų? kažkiek sutikčiau su šiuo teiginiu, jei stogo danga yra skarda, ir tai didesnioji dalis kondensato nubėgs per skardą ženyn, kita prie "makaronų" kur difuzinė bus prispausta prie gegnių. Skardinio stogo atveju tą vietą aš pertepčiau hermetiku. mano labai individualiu atveju stogo danga molinės čerpės, todėl nematau tos problemos

gegnės vaikščios, jei jos bus sudėtos iš šlapios medienos arba apkrovos gegnėms bus suskaičiuotos "ant ribos" savo atveju stogui naudojau tik džiovintą medieną, stebėjau dvi žiemas - jokio įlinkio ar judesio neaptikau, todėl gegnių judėjimą vertinu kaip gana minimalų.

bet vis dėlto apie tai galvojau, yra planas nedaryti lubų apdailos kokius metus gal net ir du, ir pastebėti kaip elgiasi ant PIR esantis aliuminis. Atsiradus bent menkiems įtarimams - galima įsirengti papildomą plėvelę.
bet čia bus problema su jau prisuktais laikikliais g.gif reikia dar kartą permąstyti ir gal būt daryti viską iš karto. ačiū kad privertėte pamąstyti dar kartą 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Vilienė @ 2013 03 29, 12:01)
Nepamirškime, kad esant kokybiškai stogo dangai, difuzinė saugo tik nuo kondensato, susidariusio ant vidinės dangos pusės. Tai buvo laaabai aktualu seniems "kvėpuojantiems" pastatams, bet jei dedame supergaroizoliaciją iš vidinės atitvaros pusės, tai kondensato ant vidinės stogo dangos pusės susidarys labai jau teoriškai mažai 4u.gif

ar tikrai? gi tarp pvz skardos ir vatos yra tarpas kuriuo laisvai cirkuliuoja isores oras, ir lauko orui sylant-salant ant skardos susidaro puikios salygos kondensatui. nesivizaizduoju kaip cia galima butu issiverst be difuzines jei siltinta vata, nepriklausomai nuo to ar pastatas senas "kvepuojantis" ar naujas "dustatis".
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo madwifi: 29 kovo 2013 - 12:11
QUOTE(madwifi @ 2013 03 29, 12:10)
ar tikrai? gi tarp pvz skardos ir vatos yra tarpas kuriuo laisvai cirkuliuoja isores oras, ir lauko orui sylan-salant ant skardos susidaro puikios salygos kondensatui. nesivizaizduoju kaip cia galima butu issiverst be difuzines jei siltinta vata, nepriklausomai nuo to ar pastatas senas "kvepuojantis" ar naujas "dustatis".

va čia manau reiktų pirmučiausiai pagalvoti, prieš pasirenkant stogo dangas. aišku jei nuolydis 8 ar 9 laipsniai - nelabai pasišakosi. tada gal ir vertėtų pagalvoti difuzinę palikti atvirą ir iš vidinės pusės. kad ramiau miegoti smile.gif
Atsakyti
QUOTE(mariucha @ 2013 03 29, 13:05)
Stogo nuolydis, 8 laipsniai, danga Skarda Classic.

8 - nedidelis... tai reiktų pagalvoti ar difuzinės pilvas nesudarys neigiamo nuolydžio. Vaistai - tankiau sulotuoti, pvz kas 50cm, tai neleistų susidaryti iškilių pilvų ir neigiamų nuolydžių. Dar pagalvotie, ką rašiau apie kondensatą.
Papildyta:
QUOTE(madwifi @ 2013 03 29, 13:10)
ar tikrai? gi tarp pvz skardos ir vatos yra tarpas kuriuo laisvai cirkuliuoja isores oras, ir lauko orui sylant-salant ant skardos susidaro puikios salygos kondensatui. nesivizaizduoju kaip cia galima butu issiverst be difuzines jei siltinta vata, nepriklausomai nuo to ar pastatas senas "kvepuojantis" ar naujas "dustatis".

Koks tas tarpas, kiek to oro ir jame esančios drėgmės, galinčios kondensuotis? Negi kibirais bėgs? Jei iš konstrukcijos neateis vidaus drėgmė, nematau didelių kondensato šaltinių 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(madwifi @ 2013 03 29, 13:10)
"dustatis".

Kažkada buvo DDT, dabar DTT tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(arkava @ 2013 03 29, 10:12)
Cibuli, pritarciau Mintui - pasidaryk samata nors cento tikslumu, taciau statybu eigioj buk pasiruoses prideti 20-30 proc nenumatytu islaidu... (faktas)  mirksiukas.gif

Mano kraste kranas valanda 100lt. Bobcato plytu nukrovimas nuo furos ir sukelimas ant pamatu 250lt. Statybine mediena pvz monolitinim ziedu ar jai saramos bus pilamos vietoi. Putplascio blokeliam kaip suprantu nereikia saramu, cibulis ii muro siena kazkodel ju neskaiciuoja i samata. Jai jau mediena tai visokie varztai. Kazka meistrausi pats tai ziek irankiai, kopecios dar visks briedas (cia ne i kainu palyginima o tiesiog tu dalykai ir gaunas nepaskaiciuoti +20% ar daugiau).

vat as irgi panasiai galvoju kad difuzine turi kabeti ore, bet paziurejus visu gamintoju tipinius mazgus, vata prispausta prie difuzines. tai kaip is tikro yra, velnias zino

Pasak gamintoju norint kad difuzine pilnai dirbtu reikia kad vata remtusi i difuzine o is apacios butu garo barjeras ty lyg vata butu ivilkta. Jai gaunasi tarpas virs silalo jis turi buti vedinamas, tada galima naudot anti kondesacine pleve kuri beje pigesne.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ble: 29 kovo 2013 - 12:37
na, idomi diskusija apie sandarumo uztikrinima is vidaus i pastoge.... variantas:
1. ismurijam sienas
2. medine perdanga ir stoga ir t.t
3. is apacios prie perdangos sukam OSB arba PIR.
4. uztinkuojam sienas.

tinkas vistiek 10-15 mm storio bus, ir tokiu pat storiu "uzlips" and OSB / PIR perimetru, tuo paciu uztikrinant sandaruma. tada ir tos perimetrines klijuojamos juostos sandarumui nereikia ? g.gif
Atsakyti
Man kazkodel nepatinka toks variantas kaip pas Viliu kur kiaurai pir buvo sukami ilgi medvarsciai kurie laiko shukas gipsui montuot. Ar tikrai cia toks patikimas lubu montavimas, nebus poto kad pastoviai suskilinejusios lubos. Ar pvz darinejant duris sandariame name del slegio nejuda lubos kazkiek ? smile.gif

Ka manot apie toki varianta
http://4.bp.blogspot...00/IMG_8026.JPG

Po apacia osb, po osb folija priklijuota. Tarp apatiniu tashu 15neoporo (turiu sio nemaza likuti kuri noriu panaudot). Toliau tarp perdangos gegniu 20 vata ir tada dar 10 vatos ant virsaus?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ble: 29 kovo 2013 - 12:45
QUOTE(*** @ 2013 03 29, 12:26)
cibulis ii muro siena kazkodel ju neskaiciuoja i samata.  Jai jau mediena tai visokie varztai. Kazka meistrausi pats tai ziek irankiai, kopecios dar visks briedas (cia ne i kainu palyginima o tiesiog tu dalykai ir gaunas nepaskaiciuoti +20% ar daugiau).

Sutinku, kad neįmanoma labai tiksliai suskaičiuoti. Todėl Mintui gal tikslinga užmesti 20 proc., o aš užmetu 30 proc. Man taip bus ramiau.

Aš lygindamas keramines plytas ir liktinius klojinius bandžiau įžvelgti tik tendencijas. Liktiniai klojiniai mano atveju per ploni - trūksta papildomų 5 cm. Todėl čia jų esminė problema. Man asmeniškai liktiniai dar nepatinka todėl, kad namo vidyje lieka EPS'as. Todėl aš jį būtinai slėpčiau po gipskartoniu. Bet šiuo atveju kiekvienam savo.

Beje, keramika gali turėti privalumo vasara. Kaip žinia, šiltas namas vasarą linkęs perkaisti. Todėl keramika gali akumuliuoti dienos karšti. Žinoma, ji tą šilumą atidavinės naktį, bet juk naktį vėsiau.
Atsakyti
QUOTE(Loreciukaz @ 2013 03 29, 12:34)
na, idomi diskusija apie sandarumo uztikrinima is vidaus i pastoge.... variantas:
1. ismurijam sienas
2. medine perdanga ir stoga ir t.t
3. is apacios prie perdangos sukam OSB arba PIR.
4. uztinkuojam sienas.

tinkas vistiek 10-15 mm storio bus, ir tokiu pat storiu "uzlips" and OSB / PIR perimetru, tuo paciu uztikrinant sandaruma. tada ir tos perimetrines klijuojamos juostos sandarumui nereikia ?  g.gif

aš dėsiu ir Jums rekomenduočiau. tinkas nuo osb ar tuo labiau aliuminio atitrūks labai gretai, toliau nebesiplėsiu.

čia ji taip pat būtina, kaip ir prie langų 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(*** @ 2013 03 29, 12:42)
Man kazkodel nepatinka toks variantas kaip pas Viliu kur kiaurai pir buvo sukami ilgi medvarsciai kurie laiko shukas gipsui montuot. Ar tikrai cia toks patikimas lubu montavimas, nebus poto kad pastoviai suskilinejusios lubos. Ar pvz darinejant duris sandariame name del slegio nejuda lubos kazkiek ? smile.gif

Ka manot apie toki varianta
http://4.bp.blogspot...00/IMG_8026.JPG

Po apacia osb, po osb folija priklijuota. Tarp apatiniu tashu 15neoporo (turiu sio nemaza likuti kuri noriu panaudot). Toliau tarp perdangos gegniu 20 vata ir tada dar 10 vatos ant virsaus?

tai ar ne tas pats gausis tavo atveju? suksi medvarščiais šukas prie apatinio karkaso t.y. šukos/medis ir tuo ir tuo atveju. šukos tam ir yra, kad kompensuotų minimalius vaikščiojimus. Tik pas Viliu tarp šukų/medžio dar yra PIR. ar jis trukdo? abejoju. ant jo niekas nesikabina, jis kaip tarpinė. taip medvarščiai reikalingi ilgi, bet ar tai problema?
Papildyta:
QUOTE(cibulis @ 2013 03 29, 12:51)
Sutinku, kad neįmanoma labai tiksliai suskaičiuoti. Todėl Mintui gal tikslinga užmesti 20 proc., o aš užmetu 30 proc. Man taip bus ramiau.

Aš lygindamas keramines plytas ir liktinius klojinius bandžiau įžvelgti tik tendencijas. Liktiniai klojiniai mano atveju per ploni - trūksta papildomų 5 cm. Todėl čia jų esminė problema. Man asmeniškai liktiniai dar nepatinka todėl, kad namo vidyje lieka EPS'as. Todėl aš jį būtinai slėpčiau po gipskartoniu. Bet šiuo atveju kiekvienam savo.

Beje, keramika gali turėti privalumo vasara. Kaip žinia, šiltas namas vasarą linkęs perkaisti. Todėl keramika gali akumuliuoti dienos karšti. Žinoma, ji tą šilumą atidavinės naktį, bet juk naktį vėsiau.

tai tu pats ir atsakei į savo klausimą. jei nenori paieškoti kitų būdų ir galimybių, kaip išsaugoti pritekėjimo/nuostolių balansą PN ribose, bet su polistirolo storiu ant sienų 30cm arba tokių galimybių nėra - tuomet klijuoji polistirolą iš lauko. 35cm? 40cm? žiūrėk kas tau priimtiniau ir paprasčiau. Tik perspėju, jog nenuleistum akių nuo darbininkų. daug klijų neišgelbės prasto darbininko. atsakingai pasiieškok meistrų ir gal pasidarysi viską kokybiškai.

skylėta keramika to karščio akumuliuos tikrai nedaug, nesitikėk, jog tai bus panacėja. tai padės, jei bus 1 ar 2 karštesnės dienos, paskui ir didžiausia termomasė linkusi perkaisti arba tu turi ją labai aktyviai vėsinti naktį.
Atsakyti
QUOTE(kad ji kur galas @ 2013 03 29, 11:35)
Mintai, suplakei paroc mineralinių vatų rekomendacijas anti kondensacinę plėvelę dėti tarp mineralinės vatos sluoksnių, bet ne gyliau kaip 1/3 bendro šiltinimo sluoksnio storyje,

Ne, aš ne antikondensacinę plėvelę kalbėjau, o būtent apie garo izoliacinės plėvelės montavimą apšiltinimo sluoksnyje.

Kadangi U-Wertu pasitiki, tai žvilgtelk į vaizdą, kai garo nepraleidžianti plėvelė yra apšiltinimo sluoksnyje.

vaizdas gražus ir kai abi izoliacijos geros.

Ir kai aliuminio sluoksnis ant PIR plėvelės pažeistas.
Atsakyti
QUOTE(*** @ 2013 03 29, 13:42)

Kol kas lubos savo vietoje, nieks neskilinėja. Kad nuo durų lubos kilotūsi jos turi būti labai liaunos, lengvos...taip nėra. Sandaraus namo durys sandarios tik laikinės, vidaus durys turi vėdinimo tarpą ir niekaip nebus sandarios, todėl galima jomis mojuoti į valias, nulis efekto. Dėl tvirtinimo patikimumo - pabandykite išlupt 5mm medsraigtį įsuktą 20-30mm į medieną; koks GKP karkaso+plokštės svoris m2?
Prie ko dar jei ne prie gegnių/stygų tvirtinti lubas? Padaryti po gegnėm nepriklausomą g/b perdangą smile.gif ir į ją sukti šukas?
Papildyta:
QUOTE(cibulis @ 2013 03 29, 13:51)
Man asmeniškai liktiniai dar nepatinka todėl, kad namo vidyje lieka EPS'as.

O ar matėte namą, kuriam vidaus eps nepaslėptas??? pvz tiesiai ant jo nudažyta blink.gif arba užtapetuota tongue.gif
O tai gal jums labai patinka keramika ir jūs jos neslėpsite? Yra gyvų pavyzdžių 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Vilienė @ 2013 03 29, 14:32)
O ar matėte namą, kuriam vidaus eps nepaslėptas??? pvz tiesiai ant jo nudažyta blink.gif  arba užtapetuota tongue.gif
O tai gal jums labai patinka keramika ir jūs jos neslėpsite? Yra gyvų pavyzdžių 4u.gif

Turiu mintyje, kad vien tinkuota, glaistyta ir dažyta liktinių klojinių vidinė siena (namo vidus) man nepatinka. Aš liktinių klojinių visą vidų apdailinčiau gipskartoniu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cibulis: 29 kovo 2013 - 14:51