Įkraunama...
Įkraunama...

Atmintis

Vitaminai nepamaisys, o sakoma, kad atmintis lavinama isiminant, mokantis atmintinai. Gal neidomu pastoviai koki ketureili kalti, tai galima isbandyti, kaip jau kazkas minejo prisiminti kuo smulkiau, kaip praejo diena, ar skaitant zurnala, koki straipsni perpasakoti garsiai lyg turetumete auditorija pries save.
Atsakyti
Nu baisus dalykas blink.gif As cia kuri tai vakara negalejau uzmigti,tai vis kazka galvojau,galvojau,kol sugalvojau,kad nebeprisimenu savo banko korteles pin kodo doh.gif (nenaudojau gal 1.5-2 men.). Ir is vis daugiau pastebiu dalyku,kuriuos atmintis nurase blink.gif
Atsakyti
o as jauciu, kad visiskai atmintis atsisako. turiu viska uzsirasinet, nes net boso nurodymu is kabo isejus nebeatmenu doh.gif va tada tai buna liudna dry.gif
Atsakyti
Man užeina tokiom bangom: tai ištisai pamirštu viską, tai lyg normaliai.
Deja, nepadeda man jokie vitaminai, nors gėriau ir brangius, atrodo, gerus huh.gif
Dabar draugė patarė nusipirkti ginkmedžio (jei teisingai parašiau g.gif ) ekstraktą... čia jau buvo minėta kažkas panašaus... sako, tai maistas smegenims, ir jei galūnės šąla labai padeda... smile.gif
Atsakyti
Atmintį reikia LAVINTI. wink.gif Eilėraštukus mokytis neblogai, bet gal nelabai prasminga. Šiaip, daug dalykų galima "išmokti" per dieną- klausai žinių, po to pasistengi prisiminti- apie ką jos buvo, kuo daugiau vardų, pavardžių, datų... Išgirsti kokį posakį užsienio kalbą, citatą kokią įdomią- įsimeni.

Ir dar vienas praktiškas patarimas- "nulipti nuo bėgių". T.y.- vis kaitalioti maršrutą nuo namų iki darbo, ar iki kokio prekybos centro, ar iki draugų namų ir t.t. - vis stengtis važiuoti skirtingais keliais, ieškoti naujo, nevažiuoto šunkelio biggrin.gif . Reikia pastatyti save į situacijas, kur reikia koncentruoti dėmesį, pagalvoti kelis ėjimus į priekį. Tai padės atitolinti proto senatvę. Nes tie visi užsimiršimai ir yra ne kas kita, kaip makaulės dūlėjimas... unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo norge: 24 lapkričio 2004 - 17:51
Visai esu išsigandusi,nes katastrofiškai suprastėjo atmintis. Mokinuosi anglų žodžius, tai jau atrodo išmokau,po poros dienų neatsimenu. bet baisiausia pasidarė,kai pabandžiau išmokti eilėraštuką apie Šaltį(čia kad vaiką pamokinčiaus), o pasirodo niekaip, praeiną pora valandų ir neatsimenu. pati tuo negaliu patikėti. Beje kažkaip man atrodo kad atmintis suprastėjo po narkozės(nors ji buvo ir labai nedidelė,bet jau praėjo 4 mėn o atmintis nesusinormalizuoja). Kažin gal kas žinote ką daryti. Gal yra kokių priemonių atminčiai pagerinti. Kažin ką daryt?
Atsakyti
As per sesija visada geriu Neurozan. Gal cia tik isitikinimas, bet man atrodo, kad padeda. smile.gif
Atsakyti
Na tai narkoze ir man"pagelbejo" mad.gif anksciau nerelia viska atsimindavau, o dabar absoliuciai viska uzmirst blink.gif net baisu doh.gif man padejo b grupes vitaminai, riesutai ir jodas sokoladas biggrin.gif
Atsakyti
Sveikutes smile.gif Norejau pasiklausti, gal kuri naudojot/naudojat MEMOREX?? Ar gal kanors kita..? Nes va itariu teks ismeginti kazka.. nes egzai jau ant nosies.. reik mokintis.. o per darbus ir visa kita smegenys jau nebeisnesa.. atmintis streikuoja.. zodziu nieko gero.. sad.gif Prisiziurejau reklamu.. sakau gal koki tai Memorex'a ismeginti?? ax.gif Kazi ar tokie dalykai veikia..??? Gal tikrai pavyktu prisiminti ka perskaicius.. unsure.gif biggrin.gif biggrin.gif
Gal siaip kokiu patarimu turit, kaip cia smegenus savo atgaivinus..? g.gif blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Diksė @ 2005 03 18, 16:13)
Sveikutes smile.gif Norejau pasiklausti, gal kuri naudojot/naudojat MEMOREX?? Ar gal kanors kita..? Nes va itariu teks ismeginti kazka.. nes egzai jau ant nosies.. reik mokintis.. o per darbus ir visa kita smegenys jau nebeisnesa.. atmintis streikuoja.. zodziu nieko gero.. sad.gif Prisiziurejau reklamu.. sakau gal koki tai Memorex'a ismeginti??  ax.gif Kazi ar tokie dalykai veikia..??? Gal tikrai pavyktu prisiminti ka perskaicius..  unsure.gif  biggrin.gif  biggrin.gif
Gal siaip kokiu patarimu turit, kaip cia smegenus savo atgaivinus..?  g.gif  blush2.gif

Siaip siulyciau gerai issimiegoti, bet jeigu taip neisieina .... g.gif
Siaip as pati dar kai mokiausi tai vartojau viena karta Memorex. Man padejo, bent jau itikini save kad tikrai pades ir padeda thumbup.gif
O kaip ten is tikruju yra ar jos padeda ar ne, tai net nezinau, bet pasamone tai tikrai suveikia 4u.gif thumbup.gif thumbup.gif
Atsakyti
Geriu Memorexa pries kiekviena sesija blush2.gif
Atsakyti
Ieva-Pieva, ar padeda? g.gif
Atsakyti