Įkraunama...
Įkraunama...

Prieskoniai ir vaistažolės

QUOTE(kantvili @ 2014 05 13, 16:33)
Sveikos,
is prieskoniniu auginu cinamonini bazilika, krapus, petrazoles, dasius, rozmarinus, pankolius, kalendras, raudonelius  4u.gif

Ar lauke ar ant palangės?

Beje, per žiemą kambary laikomas rozmarinas išaugino labai ištysusius ūglius. Ką daryt- gal juos nukirpti? Patarkit.

Šiemet pirkau juozažolę. Įdomu, kaip pavyks auginti. Rašo, kad ji daugiametė.
Atsakyti
QUOTE(Perfect @ 2014 05 14, 08:34)
...Šiemet pirkau juozažolę. Įdomu, kaip pavyks auginti. Rašo, kad ji daugiametė.

Pavyks mirksiukas.gif . Ji tikrai nelepi, auga sau krūmeliais ir vargo nemato, gražiai žydi, nupjauni ir vėl atželia. Žiemos šalčiai irgi nebaisūs thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(edinka @ 2014 05 14, 08:47)
Pavyks  mirksiukas.gif .

Rimtai? Mama tik mano kažkada augino, bet lyg ir iššalo g.gif

Atsakyti
QUOTE(Perfect @ 2014 05 14, 07:34)
Ar lauke ar ant palangės?

Beje, per žiemą kambary laikomas rozmarinas išaugino labai ištysusius ūglius. Ką daryt- gal juos nukirpti? Patarkit.

Šiemet pirkau juozažolę. Įdomu, kaip pavyks auginti. Rašo, kad ji daugiametė.

as susidaiginu ant palanges paskui viena prieskoniu vazoneli pasidarau ir is ten skabau, o likusius daigelius isnesu laukan ir pasodinu, rozmarina skabau tai toks kompaktiskesnis auga. o rudeni vel i koki vazona pasisodinu iskasus is zemu ir toliau nuo palanges skabau bigsmile.gif
Atsakyti
Sveikos. Matau, kad tema jau senai nelankyta... Bet galbūt kas nors patars smile.gif
Lauke vazone auginu čiobrelius, jie per žiemą ten ir lieka. Mano klausimas būtų toks - ar juos reikia nukirpti? Miške niekas jų nekerpa, savaime ten viskas gaunasi. O mano vazone jų nemažai yra, tai galvoju ar jie ten ataugs kažkaip, ar reiktų patrumpinti?
Atsakyti
QUOTE(onmi @ 2016 03 08, 13:19)
Sveikos. Matau, kad tema jau senai nelankyta... Bet galbūt kas nors patars smile.gif
Lauke vazone auginu čiobrelius, jie per žiemą ten ir lieka. Mano klausimas būtų toks - ar juos reikia nukirpti? Miške niekas jų nekerpa, savaime ten viskas gaunasi. O mano vazone jų nemažai yra, tai galvoju ar jie ten ataugs kažkaip, ar reiktų patrumpinti?

Jei paprasti čiobreliai ir nenušala - tai išsprogsta ir toliau auga, gaunasi ilgos, vietomis paplikusios "kasos" - tai aš apkarpau, kad neitų ant takų, o Jums vazone manau irgi gražiau žiūrėtųsi paformuoti kupsteliai.. Miške jie auga ne vazonuose, o ant natūralios paklotės, driekiasi tolyn, šaknijasi, tad ir vaizdas kitoks gaunasi
Atsakyti