Sveikos, labai noriu užsiauginti prieskoninius augaliukus ant palangės. Kokius galėčiau auginti? ir kaip juos prižiūrėti kambaryje?
QUOTE(vabalyte @ 2013 08 01, 13:40)
Sveikos, labai noriu užsiauginti prieskoninius augaliukus ant palangės. Kokius galėčiau auginti? ir kaip juos prižiūrėti kambaryje?
Žiūrint kokiu sezonu norite užsiauginti.Jei vasarai, tai daug kas auga balkone.Jei žiemai, tai labai priklauso nuo sąlygų ypač santykinės drėgmės patalpoje.Vasarai galima užsiauginti mėtas, bazilikus, čiobrelius,melisą,raudonėlį,krapus, šalaviją,mairūną.Tereikia pasidomėti kokį dirvožemį augalai mėgsta, tinkamai laistyti.Paieškokite žemaūgių augaliukų sėklų, tinkančių auginti vazonuose, dabar tokių yra ir sėkmės

QUOTE(Rikara @ 2013 08 01, 13:56)
Žiūrint kokiu sezonu norite užsiauginti.Jei vasarai, tai daug kas auga balkone.Jei žiemai, tai labai priklauso nuo sąlygų ypač santykinės drėgmės patalpoje.Vasarai galima užsiauginti mėtas, bazilikus, čiobrelius,melisą,raudonėlį,krapus, šalaviją,mairūną.Tereikia pasidomėti kokį dirvožemį augalai mėgsta, tinkamai laistyti.Paieškokite žemaūgių augaliukų sėklų, tinkančių auginti vazonuose, dabar tokių yra ir sėkmės
Būtent žemaūgiai labai gražiai,estetiškai atrodo, todėl puikiai puošia aplinką.Dar galite petražolę užsiauginti, bet aš neturiu asmeninės patirties ją auginant.

Bėda ta, kad kiek pirkau sėklas nei viena neužaugo... tai galvoju, gal nemoku auginti. Noriu daugiamečių prieskoninių augalų kad galima būtų begaminant pasiskinti lapelių.

QUOTE(vabalyte @ 2013 08 01, 14:02)
Bėda ta, kad kiek pirkau sėklas nei viena neužaugo... tai galvoju, gal nemoku auginti. Noriu daugiamečių prieskoninių augalų kad galima būtų begaminant pasiskinti lapelių. 

Chm

QUOTE(Rikara @ 2013 08 01, 14:25)
Chm
.Gal labai anksti pavasarį sėjate, kai dar natūralios šviesos stygius.Rašote, kad neužauga,tai vadiansi sudygsta, o kurioje augimo stadijoje augalai pradeda nykti?

kartais net antrojo lapuko neišleidžia.
Na aš nesu ūkininkė ir labai mažai suprantu apie žemės ūkį. Sėjau įvaisiu metų laiku.
O realu tokiu metu kad paseti zolynai uzaugtu? Senasis bazilikas jau nuvalgytas negyvai
o pavasario laukt.. nu toli dar
Pirkt vazoneliais niekur nesimato.. nu prisejau kazko. (baziliko, rozmarino, ciobrelio) ir galvoju cia bus kokia nauda is to, ar tik daug tusciu vazoneliu

QUOTE(it's not me @ 2013 11 02, 18:53)
O realu tokiu metu kad paseti zolynai uzaugtu? Senasis bazilikas jau nuvalgytas negyvai
o pavasario laukt.. nu toli dar
Pirkt vazoneliais niekur nesimato.. nu prisejau kazko. (baziliko, rozmarino, ciobrelio) ir galvoju cia bus kokia nauda is to, ar tik daug tusciu vazoneliu 

Aš irgi kaip tik šiandien prisisodinau visokių prieskonių ir dabar lauksiu, kol palangė pradės žaliuot

o vis gi jie dygsta
Pirmieji išlindo čiobreliai (tikriausiai) Jiems įkandin bazilikai ir mėtos- melisos (jos vienam vazonėlyje, tai..
) Tik rozmarinai nė krust
Lyg skaičiau jie biški flėgmos tuo klausimu, su jais kantrybės reik
Nu reik, tai reik, žiūrėsiu kiek
Dabar klausimas, kaip sudygę augs tokiu metu

QUOTE(it's not me @ 2013 11 07, 07:40)
Dabar klausimas, kaip sudygę augs tokiu metu 

Jei pakankamai šilta ant palangės, tau augs, ko jiems neaugti. Tik kad šviesos metas per trumpas, bus ištysę. Na vegetuos greičiau, jei nebus papildomai šviesos.
Pernai rudenį seną čiobrelių krūmelį ,šalavijo ataugą su šaknimi, dar kažką buvau sukišusi į vazoną. Ai, tiesa mairūną prieš šalčius irgi kišau. Vargo jie , bet žalumos buvo. Mairūnas nusigalavo. Vasario mėnesį pradėjo gražiau augti, nes saulė jau daugiau kaitino ir dienos pailgėjo. Bet pas mus labai vėsu, tai ko čia norėti.
Rozmarinui sudygti reikia kiek žinau reikia aukštesnės ir pastovios šilumos.
Ateinu pasigirti - sudygo mano lapkričio pradžioje sodinti laiškiniai svogūnėliai, mėta/pipirmėtė jau žaliuoti bando, bazilikas po truputį lenda, tik rozmarinas "miega". Tikiuosi, kad dar išdigs

QUOTE(biryte @ 2013 11 20, 20:12)
Ateinu pasigirti - sudygo mano lapkričio pradžioje sodinti laiškiniai svogūnėliai, mėta/pipirmėtė jau žaliuoti bando, bazilikas po truputį lenda, tik rozmarinas "miega". Tikiuosi, kad dar išdigs 

Rozmarinams išdygti reikia daugiau laiko.
Sveikos

Kokius prieskonius auginate šiais metais?
Papildyta:
QUOTE(biryte @ 2013 11 20, 20:12)

Rozmarinams išdygti reikia duoti laiko.
Sveikos

Kokius prieskonius auginate šiais metais?