Įkraunama...
Įkraunama...

Agurkai, agurkėliai

QUOTE(saintlina @ 2013 05 07, 20:57)
* o, vynuoges kelias turiu  bigsmile.gif
** Tai ar teko jau tą dolmą daryti?

* kai skabysite lapus užsimezgus vynuogėms, juos ir sunaudokite agurkams (aš į 1 l stiklainį kraunu krapų viršūnėlę, juodųjų serbentų, vyšnių, ąžuolo, vynuogių lapus, įdedu keletą skiltelių česnako, ~10 cm ilgio krieno šaknį (nuluptą ir supjaustytą stulpeliais) ir užpilu gerai pasūdytu šiltu vandeniu.
** ne pirmus metus tą dalyką praktikuoju, valgo visi. Ilgiausiai užtrunkama su jų susukimu ir sudėjimu į stiklainį. Labai patiko vynuogių lapai su įvyniotais krieno šaknies šiaudeliais. Ne tik dolma gaminu, valgome sumuštinius su lapais (duona, kepta/k.rūkyta vištiena, lapai, krienų/garstyčių padažas, salotinio (saldaus) svogūno griežinėlis, prinokęs pomidoras), įpjaustau į mišraines su mėsa. Tad tie keliolika stiklainiukų labai greit susivartoja verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(yerena @ 2013 05 07, 20:18)
Labai patiko vynuogių lapai su įvyniotais krieno šaknies šiaudeliais. ...


skaitau kaip užjūrio kulinarinę knygą gurmanams.. unsure.gif Jau kokius tris kartus perskaičiau.. ir vistiek įsivaizduot nėr paprasta mastau.gif
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2013 05 07, 21:26)
skaitau kaip užjūrio kulinarinę knygą gurmanams..  unsure.gif

Jei dėl lapų su krienais- čia tik vienas iš variantų (į vyniojamus lapus įdėti po šiaudelį (degtuko storio) krieno šaknies), toliau pagal receptą.
Jei dėl sumuštinių- lapai turi ir suteikia savitą skonį. Čia tas pats kaip su nori- vieniems patinka, kiti negali valgyti, kaip su agurkais ir medumi- vieniems patinka, o aš negaliu tokio dalyko valgyti schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2013 05 07, 20:16)
uf, vieną receptuką atkasiau (agurkai pagal Dziunką).


Oi, aciu 4u.gif 4u.gif

QUOTE(yerena @ 2013 05 07, 20:18)
* kai skabysite lapus užsimezgus vynuogėms, juos ir sunaudokite agurkams (aš į 1 l stiklainį kraunu krapų viršūnėlę, juodųjų serbentų, vyšnių, ąžuolo, vynuogių lapus, įdedu keletą skiltelių česnako, ~10 cm ilgio krieno šaknį (nuluptą ir supjaustytą stulpeliais) ir užpilu gerai pasūdytu šiltu vandeniu.

Uzpilat siltu vandeniu... ir kas toliau?
Atsakyti
QUOTE(yerena @ 2013 05 07, 20:38)
kaip su agurkais ir medumi- vieniems patinka, o aš negaliu tokio dalyko valgyti  schmoll.gif


čia tai jau aš sutinku smile.gif Ir mano jėgas tai viršija.
Atsakyti
QUOTE(madmuazele @ 2013 05 07, 21:38)
Uzpilat siltu vandeniu... ir kas toliau?

į 1 l stiklainį kraunu:
krapų viršūnėlę
juodųjų serbentų, vyšnių, ąžuolo, vynuogių lapus,
keletą skiltelių česnako
~10 cm ilgio krieno šaknį (nuluptą ir supjaustytą stulpeliais)
ir užpilu gerai pasūdytu šiltu vandeniu.
Pridengtus (bet ne aklinai) stiklainius laikau 3 paras kambario temperatūroje (virtuvėje, su priklijuotais lipdukais ant kiekvieno stiklainio su data, kad nepamirščiau kada išnešti, nes vasarą būna konvejeris su raugintais agurkais cool.gif ) ant padėklo (per tą laiką gali išbėgti kažkiek vandens (jei išnešite iš karto į rūsį- teks ten tvarkyti ir valyti lentynas), jei dėl prasidėjusio rūgimo proceso atsiranda putos (kartais būna, kartais ir ne)- nuimkite jas šaukštu, jei išgaravo daugoka vandens- tiesiog dapilkite šalto. Prieš nešant į rūsį uždarykite/užsukite dangtelius.
Skanaus mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(yerena @ 2013 05 07, 20:54)



Dekui 4u.gif As taip ir darydavau... Tik nededavau azuoliuko lapu. Ir gal pas mus buna per karsta kai vyksta rugimo procesas tas 3 dienas.. g.gif
Atsakyti
QUOTE(madmuazele @ 2013 05 07, 21:58)
...Ir gal pas mus buna per karsta kai vyksta rugimo procesas tas 3 dienas.. g.gif

Jei dėl agurkų minkštumo, aš galvoju (analizuojant savo praktiką), kad įtakos turi ir vandens kokybė. Arba juodota druska? asmeniškai Jums, madmuazele, to netaikau.
O kad per karšta- tai tik greičiau prasideda rūgimo procesas, nes kai būna vasarą "šalčiau", nebūna arba būna minimaliai tų putų...
Atsakyti
QUOTE(yerena @ 2013 05 07, 22:08)
Jei dėl agurkų minkštumo, aš galvoju (analizuojant savo praktiką), kad įtakos turi ir vandens kokybė. Arba juodota druska?

sutinku 4u.gif
Atsakyti
Ąžuolo lapai patamsina agurkėlius. ax.gif
Atsakyti
Pas mane superiniai rauginti agurkai gaunasi su situo receptu:

Imu trilitrini svaru stiklaini. Buna dar iskaitinu ji kokioj orkaitej. Tada dedu svarius ingredientus:
3 juoduju serbentu lapus;
3-4 vysniu lapus;
1 dideli krieno lapa;
krapu su virsunelem;
cesnako laisku arba issiraunu cesnaka, nuplaunu ir nulupu ji ir su visu laisku dedu;
juoduju pipiru nemaltu
taip ingredientus sluoksniuojant dedu ir agurkus i stiklaini nuplautus, nemirkinu ju papildomai
idedu 7 saukstus druskos
uzpilu saltu vandeniu ir leidziu tamsiai pastoveti savaite laiko
po savaite nupilu ta vandeni,uzpilu saltu naujai ir uzvakuoju
VISKAS smile.gif
Atsakyti
QUOTE(*Aukse* @ 2013 05 08, 08:11)
Pas mane superiniai rauginti agurkai gaunasi su situo receptu:

Imu trilitrini svaru stiklaini. Buna dar iskaitinu ji kokioj orkaitej. Tada dedu svarius ingredientus:
3 juoduju serbentu lapus;
3-4 vysniu lapus;
1 dideli krieno lapa;
krapu su virsunelem;
cesnako laisku arba issiraunu cesnaka, nuplaunu ir nulupu ji ir su visu laisku dedu;
juoduju pipiru nemaltu
taip ingredientus sluoksniuojant dedu ir agurkus i stiklaini nuplautus, nemirkinu ju papildomai
idedu 7 saukstus druskos
uzpilu saltu vandeniu ir leidziu tamsiai pastoveti savaite laiko
po savaite nupilu ta vandeni,uzpilu saltu naujai ir uzvakuoju
VISKAS  smile.gif

Antrą katrą užpilate nevirintu vandeniu?
Atsakyti