QUOTE(saintlina @ 2013 05 07, 20:57)
* kai skabysite lapus užsimezgus vynuogėms, juos ir sunaudokite agurkams (aš į 1 l stiklainį kraunu krapų viršūnėlę, juodųjų serbentų, vyšnių, ąžuolo, vynuogių lapus, įdedu keletą skiltelių česnako, ~10 cm ilgio krieno šaknį (nuluptą ir supjaustytą stulpeliais) ir užpilu gerai pasūdytu šiltu vandeniu.
** ne pirmus metus tą dalyką praktikuoju, valgo visi. Ilgiausiai užtrunkama su jų susukimu ir sudėjimu į stiklainį. Labai patiko vynuogių lapai su įvyniotais krieno šaknies šiaudeliais. Ne tik dolma gaminu, valgome sumuštinius su lapais (duona, kepta/k.rūkyta vištiena, lapai, krienų/garstyčių padažas, salotinio (saldaus) svogūno griežinėlis, prinokęs pomidoras), įpjaustau į mišraines su mėsa. Tad tie keliolika stiklainiukų labai greit susivartoja
