Įkraunama...
Įkraunama...

Išmokos vaikams, vaiko pinigai

Sveikos,

gal žinot, kaip man skaičiuosis pinigai antram vaikui, jei pirmo vaiko priežiūros atostogose vyras(tėvystės atostogose). ?
Atsakyti
QUOTE(Egise @ 2012 10 26, 10:47)
Sveikos,

gal žinot, kaip man skaičiuosis pinigai antram vaikui, jei pirmo vaiko priežiūros atostogose vyras(tėvystės atostogose). ?

O jus ka darot,jeigu dirbat,tai skaiciuos is darbo uzmokescio jusu,jeigu ne,tai nieko ir negausit is sodros,cia tik vyrui galioja,jeigu jis ir su antru vaiku eis i VPA,tai skaiciuos is to DU kaip ir pirmam.
Papildyta:
QUOTE(ErikaAlgirdasSkaiste @ 2012 10 25, 15:20)
zinokit nenoriu gincytis bet kaip ejau pati tvarkytis manes klause kieno sask nr cia sakiau kad mano,ir dar paklausiau ar yra skirtumas sako ne,sako mes pervedinejame pinigus kur jus pageidaujate..tai zinokit del to ir sprendziu kad skirtumo nera 4u.gif

Na gal,nes as kai klausiau pas savo soc.darbuotoja,tai ji pasake,kieno vardu pildot dokumentus,tuo ir saskaitos numeri reikia nurodyti.
Atsakyti
Sveikos,gal kas zinot panevezy einant del vienkartines gimus vaikui tvarkytis,reikia is anksto registruotis?
Atsakyti
Sveikos,noriu papasakoti savo istoriją, kuri liečia išmokos iki 2metų vaikams.Sūnus gime 2010-09-10,kadangi nepriklausė motinystės pašalpa,parašiau prašymą gauti 97,5lt.(2kartus ėjau i seniūniją,bet man vis aiškino,jog nepriklauso,tuomet nuėjau į savivaldybę(socialinės paramos skyrių) ir man pasakė jog priklauso tie pinigėliai ir ten pat sutvarkė popierius.Ir juos gavau iki 2011m 12mėn. 2012m kovo mėnesį nusprendžiau pasižiūrėti kiek tų pinigėlių sūnutis prikaupė,bet sąskaita nebuvo papilnėjusi.Paskambinau i seniūniją pasiteirauti kodėl negaunu išmokų,ir man paaiškino jog reikia ateiti ir naujai prasitęsti.Ir darbuotoja nepasakė,jog keitėsi įstatymas ir šiuo metu yra skaičiuojamos bendros šeimos pajamos,kurios dydis vienam šeimos nariui negali viršyti 525lt.Ir štai šiandien gaunu laišką ,jog nuo 2012-09-01 išmokos vaikui yra sustabdomos,nes 2011m vienam šeimos nariui per mėnesį viršyta 525lt nustyta suma,ir prašoma sugražinti pinigus.Išvada:8 mėn mokėjo pinigus ir dar 2mėn praėjo kol sugebėjo laišką suregzti.Atsibudo.Kabinete sukosi gal 5 darbuotojos ir nei vienai į galvą neatėjo mintis apie pasikeitusius įstatymus ir t. t.Neturiu žodžių!Šiais laikais turi išmanyti įstatymus ir daktarais būti,nes finale busi pats kaltas.Papasakojau savo istorija todėl,kad kitai MAMAI taip nepasikartotų.
p.s.(Atsiprašau,kad taip daug išsiplėčiau ir sėkmės socialiniuose reikalų labirintuose)smile.gif
Atsakyti
QUOTE(***Meskute*** @ 2012 10 28, 22:36)
Sveikos,gal kas zinot panevezy einant del vienkartines gimus vaikui tvarkytis,reikia is anksto registruotis?

nereikia registruotis,priema ta pacia diena ir susitvarkai pinigelius smile.gif
Atsakyti
Sveikos merginos gal galite pagelbeti. Esame 4 asmenu seima, vaikai 3 ir 5 metu, as auginau vaika iki triju metu,tada jokiu pajamu negavau, po to nebebuvo kur grizti, tai isejau is darbo, prisiregistravau darbo birzoje, ten pasake kad puse metu man priklausys ismoka 650, tai visos mano pajamos, vyras gauna 1000, tai ar galiu kreiptis del pinigu uz vaikus, ar jiems kas priklauso? dekoju uz atsakymus, gal kas zinote ar verta isvis kreiptis?
Atsakyti
Sveikos, sakykit kad gauciau vaiko pinigelius tuos 52lt reikia kad pajamos vienam asmeniui nevirsytu 525lt?aciu
Atsakyti
QUOTE(bumbuliene @ 2012 11 07, 11:58)
Sveikos, sakykit kad gauciau vaiko pinigelius tuos 52lt reikia kad pajamos vienam asmeniui nevirsytu 525lt?aciu

Kiek zinau tai taip.
Atsakyti
Žiūri praeitai metai ar neviršijote 525lt žmogui. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(bumbuliene @ 2012 11 07, 12:58)

Praeitu metu pajamas ziuri,o ne dabartines.
Atsakyti
QUOTE(JOLANCIUK @ 2012 11 07, 13:49)
Praeitu metu pajamas ziuri,o ne dabartines.

tai tarkim siai dienai musu seimos pajamos vienam zmogui jau virsija 525 lt, bet jei eiciau sausio men ir ziuretu anuos metus, tai vienam zmogui vidurkis nesiektu 525 lt, tai galiu krieptis dar metams tos pasalpos? ar kiekviena menesi tureciau sekti ir perskaiciuoti ? ir prisiduoti, kad va nuo tokio ir tokio menesio mano praejusio laiko pajamos jau virsija 525 lt?
Atsakyti
QUOTE(Skorpe @ 2012 11 12, 16:05)
tai tarkim siai dienai musu seimos pajamos vienam zmogui jau virsija 525 lt, bet jei eiciau sausio men ir ziuretu anuos metus, tai vienam zmogui vidurkis nesiektu 525 lt, tai galiu krieptis dar metams tos pasalpos? ar kiekviena menesi tureciau sekti ir perskaiciuoti ? ir prisiduoti, kad va nuo tokio ir tokio menesio mano praejusio laiko pajamos jau virsija 525 lt?

Jeigu sausi eisit,tai ziures jau 2012 mtu pajamas.
Atsakyti