Įkraunama...
Įkraunama...

Išmokos vaikams, vaiko pinigai

Aš tai nesuprantu to žvalgymosi į kitas šalis, nu gyveni šioje, nepatinka, keliaukit į tas šalis kuriuose tos išmokos jus tenkina ir gimdyk tuos vaikus kiek širdis geidžia... Jei gimdai tik dėl to, kad išmoką gaut, nes jau vien prakalbus apie kokias dideles duoda atrodo, kad jei duos tai tik dėl to ir gimdys.(Jau ne pirmą kartą gi tie palyginimai su visomis šalimis) Vis tiek, kad pasižiūrėjai niekas čia nepasikeis, džiaugtis reikia, kad bent tokios čia yra...
Suprantu, kad mažos pajamos neskatina gimstamumo, bet manau reikia dėti ir savo pastangas, kad tas pajamas pasididint o ne vien iš valstybės išmokų tikėtis mirksiukas.gif

O tarp Rusijos ir Lietuvos begalė skirtumų... Rusai iš savo šalies masiškai nebėga, kaip mes iš Lietuvos(ką ketinu padaryti ir pati biggrin.gif ), be to ji daug didesnė, o ir stipresnė visomis prasmėmis... bet kas be ko vis tiek nenorėčiau gyventi ten, dėl daugumos tos šalies turimų minusų...

Netaikau konkrečiai tam žmogui kuris parašė palyginimą, išdėsčiau mintis tiesiog apskritai...
Atsakyti
QUOTE(Irina 1984 @ 2012 10 23, 09:35)
Labai atsiprasau,gal ne i tema.Bet kai paskaiciau kaip savo salies pileciais rupinasi rusijos salys,tai cia net gymgyt vaikus dingsta visas noras.
Uz kiekviena gimusi vaika valstybe skiria (be motinistes pasalpos) skiria vienkartine ismoka "MATERINSKIJ KAPITAL" siuo metu 409 tukstanciu rubliu (ji gali panaudoti soc busto pirkimui ar kredito apmokejimui, ar vaiko ugdimui,ar mokejimui uz vaiku darzeli.
O pas mus gausi po 92lt iki metu,o po to 52lt ir valstybe skaito jog cia jau ir tai per daug moka.Kodel pas mus negali taip padaryt kaip rusijoj tada ir gymstamumas butu lietuvoj daug didesnis.

Lietuvoje ir taip daug "motinu" kurios vaikus gimdo tik del pasalpos
Atsakyti
QUOTE(JOLANCIUK @ 2012 10 03, 21:41)
Apie pajamas nereikia,jie viska mato,reikia pagal vieno is tevu deklaruotos gyvenamos vietos soc.centra kreiptis,asmens dokumentu reikes abieju tevu,vaiko gimimo liudijima ir saskaitos numeri.

Gyvenu Kaune, bet mano gyvenamoji vieta deklaruota kitame mieste. Taigi nuvykau i savo seniunija tvarkyti dokumentu del vaiko pinigeliu. nieko netvarke man darbuotojos. Pareiske: "Vaiko gyvenamoji vieta deklaruota Kaune, ten ir kreipkites", nors istatymas skelbia, jog kreiptis galima pagal vieno is tevu deklaruota gyv. vieta. verysad.gif
beje, jos taip man ir nesugebejo paaiskinti, ar isiskaiciuoja i pajamas gauta vienkartine kompensacija vaikui gimus. Gal kas zino?
Atsakyti
QUOTE(TuteSun @ 2012 10 24, 14:23)
Gyvenu Kaune, bet mano gyvenamoji vieta deklaruota kitame mieste. Taigi nuvykau i savo seniunija tvarkyti dokumentu del vaiko pinigeliu. nieko netvarke man darbuotojos. Pareiske: "Vaiko gyvenamoji vieta deklaruota Kaune, ten ir kreipkites", nors istatymas skelbia, jog kreiptis galima pagal vieno is tevu deklaruota gyv. vieta. verysad.gif
beje, jos taip man ir nesugebejo paaiskinti, ar isiskaiciuoja i pajamas gauta vienkartine kompensacija vaikui gimus. Gal kas zino?

Neisiskaiciuoja.Nesamone jums pasake,as buna einu tvarkitis,pagal savo deklaruota gyvenama vieta ir viskas priima.
Atsakyti
QUOTE(ingulite @ 2012 10 24, 10:09)
Lietuvoje ir taip daug "motinu" kurios vaikus gimdo tik del pasalpos

Bet ar del tokios pasalpos apsimoka gymdyt?Jug uz 52lt net pampersams neuzteks,as jau nekalbu apie maista.Jai kas ir gymdo vaikus,tai manau del saves o ne del pasalpos,nes tie 52lt nesusyldys.
Atsakyti
QUOTE(Irina 1984 @ 2012 10 24, 13:40)
Bet ar del tokios pasalpos apsimoka gymdyt?Jug uz 52lt net pampersams neuzteks,as jau nekalbu apie maista.Jai kas ir gymdo vaikus,tai manau del saves o ne del pasalpos,nes tie 52lt nesusyldys.

tai taip ir turetu buti, zmones turetu apsvarstyti savo galimybes ir gimdyti atsakingai, o ne del pasalpu. gimdom vaikus sau, ir islaikyt patys turim, nereikalaujant is valstybes. jei duoda, tai duoda, ne tai ne.
Atsakyti
QUOTE(Irina 1984 @ 2012 10 24, 14:40)

Gimdo tokios kur gimus vaikui vienkartinę pasiima, nu ir tikrai ne 52 lt 4u.gif ir yra tikrai tokių pasiima ir į vaikų namus atiduoda.... o kur dar tos kur neprižiūri, kiek kaimuose tokių geriančių iš pašalpų, ką čia kaimai ir miestuose apstu..., geria ir nėščios būdamos... Vat gimdo laukdamosios kažkada nesenai, po to dar prisigėrus užspaudė mažyli, sakė per žinias, kad ką tik vienkartinė išmoką gavusi buvo... apstu tokių...
O kas gimdo dėl savęs, apie pašalpas kokios mažos negalvoja.... nes ne dėl jų gimdo...
Atsakyti
Jei del ismoku vaikui kreipiasi vyras, ar jis gali nurodyti mano (vaiko mamos) banko saskaita pinigams pervesti?
Atsakyti
QUOTE(TuteSun @ 2012 10 24, 19:20)
Jei del ismoku vaikui kreipiasi vyras, ar jis gali nurodyti mano (vaiko mamos) banko saskaita pinigams pervesti?

turi savo nurodyti,nes savo vardu pildo dokumentus.
Atsakyti
QUOTE(JOLANCIUK @ 2012 10 24, 19:46)
turi savo nurodyti,nes savo vardu pildo dokumentus.

tikrai ne. koki nori toki duodi sask nr. juk galima vaikui net atidaryti saskaita,tu tvarkai vsk bet lt gl vest vaikui. taip pat ir cia,tarkim as tvarkau bet lt gl pervest vyrui ant sask. koki paduosite y toki jum ir ves.
Atsakyti
QUOTE(ErikaAlgirdasSkaiste @ 2012 10 25, 12:47)
tikrai ne. koki nori toki duodi sask nr. juk galima vaikui net atidaryti saskaita,tu tvarkai vsk bet lt gl vest vaikui. taip pat ir cia,tarkim as tvarkau bet lt gl pervest vyrui ant sask. koki paduosite y toki jum ir ves.

Baikit,vardas pavarde viena,o saskaita kito zmogaus,nesvarbu,kad pavardes vienodos,bet neperves pinigu,jeigu nesutampa duomenys.
Atsakyti
QUOTE(JOLANCIUK @ 2012 10 25, 12:57)
Baikit,vardas pavarde viena,o saskaita kito zmogaus,nesvarbu,kad pavardes vienodos,bet neperves pinigu,jeigu nesutampa duomenys.

zinokit nenoriu gincytis bet kaip ejau pati tvarkytis manes klause kieno sask nr cia sakiau kad mano,ir dar paklausiau ar yra skirtumas sako ne,sako mes pervedinejame pinigus kur jus pageidaujate..tai zinokit del to ir sprendziu kad skirtumo nera 4u.gif
Atsakyti