Įkraunama...
Įkraunama...

Kroatija 2013 sezonas

QUOTE(Vandenė @ 2013 03 27, 13:52)
Turiu klausimą dėl kreditinių kortelių. Juk gyvenu iki šiol kaip akmens amžiuje-neturiu kreditinės, tiksliau turėjau, nepanaudojau porą metų ir atsisakiau, tai dabar suku galvą kokią imt  g.gif  Užtenka klasikinės ar geriau auksinė su savo "pribumbasais?  g.gif  Į kelionę ją imsim ir naudosim, jei koks extra atvejis būtų, maža ką kelyje kas gali nutikti. Gal ir nelabai į Kroatijos temą, bet gal patarsit  mirksiukas.gif
Ai, dar kartais internete perkant būtų naudojama

Anksčiau turėjau Swedbanko paprastą kreditinę. Bet prieš kažkur prieš metus jie nuo klasikinės kortelės nuėmė kelionių draudimą. Tad išsiimant naują kortelę, pasiėmiau auksinę - ji su kelionės draudimu thumbup.gif . Jei tai neaktualu - užteks ir klasikinės, nes su auksine yra vienas niuansas - kas mėnesį už visus malonumus tenka pakloti 10.05 Lt doh.gif . Bet kuriuo atveju keliaujant kreditinė yra neblogas dalykas - tą kreditą galima panaudoti nenumatytiems atvejams.

QUOTE(Vandenė @ 2013 03 27, 14:12)
jei matysit, kad jie būtini, vietoj nusipirksit  mirksiukas.gif

Prieš porą metų pirkome vietoje - visai nebrangūs ir neblogi buvo thumbup.gif (po kiek pirkom, rašiau reportaže, bet dabar nėra laiko po jį knistis schmoll.gif .
O basam pavaikščioti ant akmenukų nelabai malonu mirksiukas.gif .
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Arturas15: 27 kovo 2013 - 14:30
QUOTE(Arturas15 @ 2013 03 27, 14:30)
Anksčiau turėjau Swedbanko paprastą kreditinę. Bet prieš kažkur prieš metus jie nuo klasikinės kortelės nuėmė kelionių draudimą. Tad išsiimant naują kortelę, pasiėmiau auksinę - ji su kelionės draudimu thumbup.gif . Jei tai neaktualu - užteks ir klasikinės, nes su auksine yra vienas niuansas - kas mėnesį už visus malonumus tenka pakloti 10.05 Lt doh.gif . Bet kuriuo atveju keliaujant kreditinė yra neblogas dalykas - tą kreditą galima panaudoti nenumatytiems atvejams.

Dabar Swedbanke Klasikinė kreditinė turi 30 d kelionių draudimą, kuriame tik medicininių išlaidų dradimas-50 000 Eur (mėnesinis administravimo mokestis-3,05 Lt). DNB Power card kreditinė turi medicininių išlaidų draidimą 65 000 Eur ir draudimą nuo nelaimingų atsitikimų-50 000 Lt (įskaitant slidinėjimo ir nardymo rizikas), už ją mėnesinis mokestis-4,30 Lt. Va tiek sužinojau dabar bankuose, tai turbūt imsim DNB.
Ačiū Tau už nuomonę mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vandenė: 27 kovo 2013 - 15:10
O as vakar padariau debetine kortele, banko darbuotoja pasake kad galima bus atsiskaitineti ir uzsienyje, o dabar skaitau kad su debetine to padaryt negalima bus doh.gif ar manes ne taip suprato, ar as kazko nesupratau doh.gif

Del vandens batu tai manau reikes nusipirkti g.gif Buvo rasyta kad norfoje ju yra, siandien buvau uzejusi paziureti, bet man jie tokie nelabai pasirode schmoll.gif
Papildyta:
Dar toks klausimas, kiek kainuoja sveikatos draudimas? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Bussinkka @ 2013 03 27, 15:18)
O as vakar padariau debetine kortele, banko darbuotoja pasake kad galima bus atsiskaitineti ir uzsienyje, o dabar skaitau kad su debetine to padaryt negalima bus  doh.gif ar manes ne taip suprato, ar as kazko nesupratau  doh.gif

Del vandens batu tai manau reikes nusipirkti g.gif Buvo rasyta kad norfoje ju yra, siandien buvau uzejusi paziureti, bet man jie tokie nelabai pasirode  schmoll.gif
Papildyta:

Kažką ne taip supratote - su debetine kortele tikrai galėsite atsiskaityti užsienyje. Įdomu, kur perskaitėte, kad to daryti negalima g.gif ?
Jei važiuočiau į Kroatiją, tai vandens batus tikrai pirkčiau vietoje. Pas mus jie kažkokie prasti schmoll.gif .
Papildyta:
QUOTE(Vandenė @ 2013 03 27, 15:09)
Dabar Swedbanke Klasikinė kreditinė turi 30 d kelionių draudimą, kuriame tik medicininių išlaidų dradimas-50 000 Eur (mėnesinis administravimo mokestis-3,05 Lt). DNB Power card kreditinė turi medicininių išlaidų draidimą 65 000 Eur ir draudimą nuo nelaimingų atsitikimų-50 000 Lt (įskaitant slidinėjimo ir nardymo rizikas), už ją mėnesinis mokestis-4,30 Lt. Va tiek sužinojau dabar bankuose, tai turbūt imsim DNB.
Ačiū Tau už nuomonę  mirksiukas.gif

O kreditinės banką galima pasirinkti g.gif ? Man atrodo, ją galima gauti tik ten, kur pravedamas atlyginimas, ar aš neteisus? g.gif
Ir dar pažiūrėjau auksinės Swedbanko kortelės kelionių draudimą, tai ten nemažas krepšelis: 65000 EUR med. draudimo, 15000 EUR nuo nelaimingų atsitikimų, 100000 EUR civilinės atsakomybės, bagažo ir kelionės vėlavimo draudimas. Žiūriu, beveik visapusiškai bankas mane apdraudė lotuliukas.gif . Tik aišku, ne už dyką verysad.gif .
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Arturas15: 27 kovo 2013 - 15:29
QUOTE(Bussinkka @ 2013 03 27, 16:18)
O as vakar padariau debetine kortele, banko darbuotoja pasake kad galima bus atsiskaitineti ir uzsienyje, o dabar skaitau kad su debetine to padaryt negalima bus  doh.gif ar manes ne taip suprato, ar as kazko nesupratau  doh.gif

Del vandens batu tai manau reikes nusipirkti g.gif Buvo rasyta kad norfoje ju yra, siandien buvau uzejusi paziureti, bet man jie tokie nelabai pasirode  schmoll.gif
Papildyta:

Kur skaitete tokia informacija, labai idomu butu ir man paskaityti, kad uzsienyje negalima debetine atsiskaitineti?
Mano debetine kortele kuo puikiausiai veikia, tik reikia joje pinigu tureti.

Vietoje batai kainuoja apie 7-10 euru, priklausomai nuo kokybes.
Kiek kainuoja sveikatos draudimas klauskite draudimo bendroveje.
Atsakyti
QUOTE(Arturas15 @ 2013 03 27, 16:25)
Ir dar pažiūrėjau auksinės Swedbanko kortelės kelionių draudimą, tai ten  nemažas krepšelis: 65000 EUR med. draudimo, 15000 EUR nuo nelaimingų atsitikimų, 100000 EUR civilinės atsakomybės, bagažo ir kelionės vėlavimo draudimas. Žiūriu, beveik visapusiškai bankas mane apdraudė lotuliukas.gif . Tik aišku, ne už dyką verysad.gif .

Ir pas mane tokia pati biggrin.gif
Niekad papildomai nesidraudziam - nei slidinejimui, nei nardymui...
Atsakyti
QUOTE(Arturas15 @ 2013 03 27, 15:25)
O kreditinės banką galima pasirinkti g.gif ? Man atrodo, ją galima gauti tik ten, kur pravedamas atlyginimas, ar aš neteisus? g.gif
Ir dar pažiūrėjau auksinės Swedbanko kortelės kelionių draudimą, tai ten  nemažas krepšelis: 65000 EUR med. draudimo, 15000 EUR nuo nelaimingų atsitikimų, 100000 EUR civilinės atsakomybės, bagažo ir kelionės vėlavimo draudimas. Žiūriu, beveik visapusiškai bankas mane apdraudė lotuliukas.gif . Tik aišku, ne už dyką verysad.gif .

Nea, kreditinę galima pasiimti bet kuriame banke mirksiukas.gif Mano atlyginimas irgi ne DNB banke, bet sakė, kad tame nėra problemos mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Vandenė @ 2013 03 27, 14:52)
Turiu klausimą dėl kreditinių kortelių. Juk gyvenu iki šiol kaip akmens amžiuje-neturiu kreditinės, tiksliau turėjau, nepanaudojau porą metų ir atsisakiau, tai dabar suku galvą kokią imt  g.gif  Užtenka klasikinės ar geriau auksinė su savo "pribumbasais?  g.gif  Į kelionę ją imsim ir naudosim, jei koks extra atvejis būtų, maža ką kelyje kas gali nutikti. Gal ir nelabai į Kroatijos temą, bet gal patarsit  mirksiukas.gif
Ai, dar kartais internete perkant būtų naudojama

MB turi kreditine su draudimu ir su 0 kreditu, tai prie s vaziuojant turi pats ideti pinigeliu. Bet tokios aptarnavimo mokestis siek tek didesnis.
As turiu maestro kreditine su pasirinkta suma kreditine. Tai banko pinigai, kuriuos as pasikolinu, perku bilietus ir prekinuos internete, bet jos aptarnavimo mokestis mazesnis. Zodziu, tas ant to iseina, panasiai.

Draudimas porai savaiciu kainuos koki 30-40 lt zmogui. mirksiukas.gif

QUOTE(Bozenyte @ 2013 03 27, 14:57)
ta ir turejau omeny, kad iskaiciuota i kaina.
anksciau buvo mineta, kad su svaim pasiimti vandens batus, nejau be vandens batu jau niekaip neissiversiu, turiu per pirsta gumines tapkes po vandeni braidyti, nejau netiks. o vyras su dukryte crocsus turi.
skaiciau kad tuos eziukus surenka pleze, tik prie uolu yra.
kazkaip man nesinori papildomai islaidauti, nes galvoju nebutinas daiktas, ar klystu?

mes nusivezem batus, trumpai, gal 5 min pabuvom ir gulejo jie... jei pliazas smeluikas, tai maza tikimybe, kad bus eziu, jei uoletas, tada aisku glai buti. Bet jei varot su vaikais, tai neisit maudytis ant uolu biggrin.gif

Mes siemet nesivesim jauciu, su pliazinem slepetem vaiksciot bus glaima , o jei reikes vietoje nusipirkism.
Atsakyti
Dabar swed banko puslapyje radau informacijos kad tikria debetine veikia ir uzsenyje smile.gif
Atsakyti
sveiki,
planuoju išsiųsti 2 dukterėčias autobusu į kelionę po Kroatiją. kiek maždaug joms pinigų reikėtų turėt? galvoju dar įduoti po 100 eurų, bet ar nebus per mažai 7 dienoms? g.gif mergaitės užsienyje jokiam dar nebuvo, būtų pirmoji kelionė, nemanau, kad labai daug vienos kažkur vaikščiotų, greičiausiai kelionės vadovo laikytųsi. vienai 22, kitai 20m
Atsakyti
QUOTE(M.Rasele @ 2013 03 27, 13:36)
Visus nakvojancius, nes reikia moketi turisto mokesti.
Papildyta:
mokesti sumoka turistai, jis dazniausiai jau buna iskaiciuotas i kaina smile.gif

O jei gyveni pas "bobute" ? Tai ji uzregistruos ?
Taip suprantu cia a la musu "pagalves" mokestis ?
Atsakyti
QUOTE(tindiriuška @ 2013 03 27, 16:50)
sveiki,
planuoju išsiųsti 2 dukterėčias autobusu į kelionę po Kroatiją. kiek maždaug joms pinigų reikėtų turėt? galvoju dar įduoti po 100 eurų, bet ar nebus per mažai 7 dienoms?  g.gif mergaitės užsienyje jokiam dar nebuvo, būtų pirmoji kelionė, nemanau, kad labai daug vienos kažkur vaikščiotų, greičiausiai kelionės vadovo laikytųsi. vienai 22, kitai 20m

įvertinkit pinigelius, kuriuos kelioniu agentura papildomai neįtraukė į sumą už kažkokius lankomus objektus. Ten gal pasake, kur vaziuos: Dubrovnikas, raftingas, kas dar g.gif Ten reikes moket. O siaip daugiau maisto gaus, tai ledams turetu uztekt 100 eur ax.gif Nebent ten pietus neitraukta i kelialapio kaina
Papildyta:
QUOTE(88888888 @ 2013 03 27, 16:55)
O jei gyveni pas "bobute" ? Tai ji uzregistruos ?
Taip suprantu cia a la musu "pagalves" mokestis ?

taip, panasiai. Tik ten ji moka visi zmones saziningai, kas verciasi nuoma.
Maau, kad ir bobutes moka ta mokesti.
Atsakyti