Įkraunama...
Įkraunama...

Šuo ir dviratis

QUOTE(aiwa @ 2013 03 29, 14:45)
Naudoju springeri, esu labai patenkinta. Mano patinas vizlas, kol springerio neturejome, vaziuodavo tik su MB, ir tai sis buvo ne karta krites nuo dviracio. Isitaisius springeri, pati galiu su savo "gyvuliu" vaziuoti. Tik klausimas pasistojo,- kaip jus kabinate du sunis, ziauriai noreciau, bet neisivaizduoju kaip tai atrodo? gal galima butu imesti nuotrauka. Didelis dekui

su foto cia sunkiau smile.gif bet bandysiu nupasakot- as pakeitus pavadeli ir padarius ji dviguba- prisegtas jis prie to plastmasinio 8-tuko bet padarytas dvigubas su normaliais karabinais- tai arba galiu segt du sunis arba prailginti pavadeli jei begu su vienu sunimi kur nors laukuose, kad turetu ilgesni judejimo plota.

Atsakyti
mes tai vaziuojam su smaugiama grandine ant trumpo pavadzio, esu kritus taip pat ne viena karta, bet laimingai, atsipalaiduot negali , nes reik spet pastebet netiketus katinus visokius, kad neisvirst is rogiu biggrin.gif biggrin.gif l laiku spet sudrausmint suni arba net sustoji, jei reik prasilenkt su kazkokiu objektu ir itari, kad suo gali truktelt, bet siaip smagu labai smile.gif
Atsakyti
Nu ir man įdomu apie tą aparatą prie dviračio. Kur juos įsigyjat, kiek maždaug kaina? Kokį geriau rinktis ir pan.
O tai vyras senai zyzia, kad dviračiai be darbo antri metai stovi. Pernai operaciją turėjau, tai pasiteisinimas buvo, šiemet nebesugalvoju biggrin.gif Tai jei jau važiuot, tai geriau naudos daugiau turėt, šunims irgi ne pro šalį pajudėt.
Atsakyti
Aš pirkau iš dogis.lt. Kainavo 159 lt. E-bay kaina itin nesiskyrė.

Su manąja torpeda aš nesiryžčiau netgi su smaugtuku, jeigu be šio prietaiso schmoll.gif O be to, mūsų ir atstumai ne 5 km, vasarą esame beveik 40 numynę, tai segam prie petnešų, gaila būtų tik už antkaklio rišti.
Atsakyti
mes taip pat neseniai įsigijom springerį, pritariu - labai geras dalykas smile.gif Pirkau taip pat iš dogis.lt bet kadangi pirkau sezono pabaigoje tai kaina buvo šiek tiek mažesnė nei dabar.
Kol spriengerio neturėjom bandžiau tiesiog paprastai su pavadžiu, bet labai nepatogu. Laikant pavadį vienoj rankoj, su kita vairuoji doh.gif nepatarčiau, nesaugu nei šuniui, nei šeimininkui. Mano 25 kg žvėriukas turi jėgos, todėl užtenka truktelėjimo ir jau vos suvaldai dviratį. O su springeriu, spyruoklė amortizuoja, tokių truktelėjimų net nesijaučia, jautiesi patogiai ir šuo taip pat.
Užteko vieno pasivažinėjimo ir šuo suprato, kad reikia prisiderinti prie tempo, iš pradžių nori rauti į priekį, bet vėliau prisiderina ir bėga šalia.
Beje, girdėjau, kad reikia vengti bėgimo asfaltu ir kita kieta danga, nes padų pagalvėlės skaudžiai nusitrina.
Atsakyti
QUOTE(Nimu @ 2013 03 30, 23:25)

Beje, girdėjau, kad reikia vengti bėgimo asfaltu ir kita kieta danga, nes padų pagalvėlės skaudžiai nusitrina.

o jeigu uzdeti zieminius batukus? gal tada ir asfaltu galima bus begioti? unsure.gif
Atsakyti
Pamazu pratinant letenos tampa atsparesnes. Vasaros pabaigoje lakstem visur ir ilgus atstumus.
Atsakyti
Mes irgi lakstom asfaltu, pėdutės pripratusios ir niekas nenusitrina. Ir miškų keliukais tenka pavažinėti. Pavadį rišu prie dviračio sėdynės biggrin.gif per kilpą perkišu šniūrą ir puikiai laikosi, žymiai patogiau nei ant vairo rišt, taip ir žūt galima biggrin.gif mokyti man specialiai savo didžkės nereikėjo. Nežinau iš kur, bet pati viską susivokė. Kai tik pririši tai lekia kaip išdurnėjus, o vėliau ristele šalia tipena, tenka minti lėtai gan, o po to jau be šuns išeit normaliai pasivažinėt biggrin.gif jei pamato šunį, tai niekur ji niekad netimpteli. Pasakau negalima, bėgam bėgam ir bėga ji toliau, kartais nebent atsigręžia atgal pažiūrėt, bet niekad netimpteli. Buvo tik incidentų porą, kai užpuolė kaimynų šuo, tvora neuždaryta buvo, tai labai sunku buvo ir tą puolantį šunį sutvardyt, ir dviratį ir šunį laikyt doh.gif gavo velnių kaimynas daugiau taip nebuvo biggrin.gif arba dar kažkoks mažas šunelis lakstė iš paskos ir vis bandė įsisegt. Tai tiek prinervino stabtelėjau tryptelt su koja, o maniškė išsigando pagalvojus kad jai trypiu, išsinėrė iš antkaklio, apsuko dviratį, vožiau jai per galvą biškį su tuo dviračiu, nes lengvas labai ir jis tiesiog nuskrido doh.gif doh.gif doh.gif na bet stengiaus nesureaguot ir pasikviečiau atgal, pargrįžom namo sėkmingai. Labai jau reaguoja į visokias komandas čia, bėgam, stop, nors specialiai niekada nebuvo to mokyta biggrin.gif tai va mums nerekia nieko bijot, jei nepasimaišo koks piktas šuo kuris pats puola, nes mano ponia visad ramiai gali praeit pro tokius, pro katinus irgi biggrin.gif
Atsakyti
O kaip mieste vazinejate? Ta prasme, kurioj dviracio puseje suo paprastai bega - tarp saligatvio ir dviracio, suo ant saligatvio, ar suo is gatves puses? g.gif Pas mus nedaug dviraciu taku, o iki parko dar pavaziuot reikia. Saligatviu nesinori vaziuoti, bet ir suniui begant saligatviu o man keliu vaziuojant bijau kad koks praeivis uzsigalvojes nepastebes pavadzio ir uzklius ar dar kokia nepatogi situacija kils doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Pumpum @ 2013 04 06, 13:29)
vožiau jai per galvą biškį su tuo dviračiu,


thumbup.gif lotuliukas.gif Nesistebiu, kad kalytė drausmingai prie dviračio bėga... mirksiukas.gif biggrin.gif
Atsakyti
Paskaičiau apie tą specialų rėmą:

"KLEINMETALL" specialus dviračių priedas - laikiklis, skirtas segti šunį prie dviračio - tai unikali, sertifikuota priemonė norint sportuoti su šunimi. Šunų sportas segant šunį prie dviračio yra įdomus, duoda daug naudos bei malonumo tiek šunims, tiek žmonėms, tuo pačiu metu. Subalansuoti šuns bėgimą prie dviračio tik laikant jį už pavadėlio be specialaus priedo yra netik rizikinga, bet ir labai nesaugu! Šią problemą galima išspręsti naudojant specializuotą dviračio priedą, leidžiantį tinkamai prie dviračio rėmo imobilizuoti šunį ir išvengti galimų tiek šeimininko, tiek šuns traumų. Specializuotas įrenginys per tvirtą spyruoklę imobilizuoja šunį ir tuo pačiu amortizuoja šuns tempimą, staigius šuolius, todėl šeimininkas ant dviračio yra visiškai saugus, tuo pačiu yra užtikrinama, kad šuo nepateks po dviračio ratais bei nesusižeis. Kadangi specializuotas dviračio laikiklis yra sukonkstruotas taip, kad jis būtų tvirtinamas prie žemiausio dviračio rėmo taško, tai užtikrina, kad net trūktelėjimo metu dviratis išliks stabilus. Šis specialus įrenginys turi tokį privalumą, kad šuo yra imobilizuotas dviračio šone, t. y. bėgimo metu jis negali pasipainioti po dviračio ratais, tuo pačiu jis greitai išmoksta sekti priekinio dviračio rato judėjimą bei kartu su dviračiu be atskiros komandos keisti kryptį. Tokiu būdu šeimininkui taip pat yra patogu stebėti šalia bėgantį šunį, todėl šeimininkas visuomet gali iškart sureaguoti jei pvz. šuo kurnors sukluptų ar susižeistų. Šuo prie dviračio laikilio segamas per medžiaginę tvirtą juostelę, kuri atlaiko šuns trūktelėjimus, tačiau esant stipriam šuoliui, ši virvelė nutrūksta tam, kad išliktų stabiliu dviratis bei truktelėjimo metu nebūtų sužeistas šeimininkas.
Specializuotas dviračių laikiklis yra TÜV patikrintas bei sertifikuotas gaminys, o tai užtikrina aukščiausią gaminio kokybę. Tinka beveik visiems dviračių rėmams!
Šaltinis: http://www.dogis.lt/...-dviracio.html#


Iškilo klausimas- ar rišate šunį prie tos virvelės? Ar vis dėlto reikėtų vadovautis šuns gabaritais ir sveiku protu, ir tarkim, azijatui, naudoti kažką rimtesnio, negu skalbinių virvelė su dviem mazgiukais?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mike-pukuotukas: 06 balandžio 2013 - 22:54
QUOTE(k_azu @ 2013 04 06, 20:11)
O kaip mieste vazinejate? Ta prasme, kurioj dviracio puseje suo paprastai bega - tarp saligatvio ir dviracio, suo ant saligatvio, ar suo is gatves puses? g.gif Pas mus nedaug dviraciu taku, o iki parko dar pavaziuot reikia. Saligatviu nesinori vaziuoti, bet ir suniui begant saligatviu o man keliu vaziuojant bijau kad koks praeivis uzsigalvojes nepastebes pavadzio ir uzklius ar dar kokia nepatogi situacija kils  doh.gif


Nežinau, kiek tai priklauso, bet aš dešiniarankė ir kairėje pusėje segti šunį man buvo tiesiog nepatogu. Todėl segu iš dešinės.
Atsakyti