Įkraunama...
Įkraunama...

Gimdymas namuose

QUOTE(LasiukeUK @ 2013 03 31, 19:48)
Skaiciau kad sveika mityba - ypac cukraus ir kvietiniu produktu apribojimas, cesnako ir probiotiniu kulturu vartojimas gali tureti geru rezultatu. Bet cia ne koks mokslinis tyrimas, tiesiog kelios mamos pasidalino patirtimi. Na, bet jeigu testas 37 savaite, o gimdymas 38, tai jau turbut per velu  butu biggrin.gif

strepB yra toks slidus reikalas.. ta populiacija gali suaktyveti iki pavojingos apkresti ribos greitai, bet taip pat greitai gali ir isnykti... Tai net tuo atveju jei strepB butu teigiamas 37sav, betutinai jis butu teigiamas 40sav ir atvirksciai. Pasidaro moteris tyrima 37sav ir yra sveika, o pagimdo su strepB. Tad geriausia yra sekti simptomatika..

O visu geriausia- rupintis savimi viso nestumo eigoje.. Ir tai yra svarbu visoms nesciosioms, o ypac- namuose gimdancioms. Jos turi suiimti, ruostis tam fiziskai, rupintis savo imunine sistema.

Klausiau savo akuseres kuri turejo priimti mano gimdyma namuose, kodel UK rutiniskai netiria strepB, ji atsake, kad jei tirtu, tai labai daug moteru butu 'unnecessarily medicated', o taip pat butu neretai be reikalo suvarzytos ju gimdymo galimybes.
Atsakyti
QUOTE(LasiukeUK @ 2013 03 31, 21:48)
Na, bet jeigu testas 37 savaite, o gimdymas 38, tai jau turbut per velu  butu biggrin.gif

Taigi... Pvz., aš pirmąją gimdžiau lygiai 37 savaičių - nubėgus vandenims. Antroji gimė 38 savaičių. O apie strep B tyrimą, po teisybei, sužinojau šiandien šitoje temoje.
Visom letenikėm pritariu RSTT - būtinas informavimas. Visa kita - pasirinkimo reikalas.
Atsakyti
QUOTE(Selva @ 2013 03 31, 19:56)
strepB yra toks slidus reikalas.. ta populiacija gali suaktyveti iki pavojingos apkresti ribos greitai, bet taip pat greitai gali ir isnykti... Tai net tuo atveju jei strepB butu teigiamas 37sav, betutinai jis butu teigiamas 40sav ir atvirksciai.

Aha, as irgi ta skaiciau. Uztai man ir uzkliuvo pribuvejos pasakymas, kad "per kita gimdyma leisim antibiotikus"... Nu tai kur dar sitiek laiko iki to gimdymo, dar tas strep B gali atsirasti ir isnykti 100 kartu doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Selva @ 2013 03 31, 21:56)
strepB yra toks slidus reikalas.. ta populiacija gali suaktyveti iki pavojingos apkresti ribos greitai, bet taip pat greitai gali ir isnykti... Tai net tuo atveju jei strepB butu teigiamas 37sav, betutinai jis butu teigiamas 40sav ir atvirksciai. Pasidaro moteris tyrima 37sav ir yra sveika, o pagimdo su strepB. Tad geriausia yra sekti simptomatika..

O visu geriausia- rupintis savimi viso nestumo eigoje.. Ir tai yra svarbu visoms nesciosioms, o ypac- namuose gimdancioms. Jos turi suiimti, ruostis tam fiziskai, rupintis savo imunine sistema.

Klausiau savo akuseres kuri turejo priimti mano gimdyma namuose, kodel UK rutiniskai netiria strepB, ji atsake, kad jei tirtu, tai labai daug moteru butu 'unnecessarily medicated', o taip pat butu neretai be reikalo suvarzytos ju gimdymo galimybes.

Va tokie pasakymai man yra baisiau nei baisu doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Selva @ 2013 03 31, 21:56)

Strep B kolonizacija dauguma atvejų yra visiškai besimptomė. Jis gyvena kaip normalus moters floros komponentas. Ir kaip šiuo atveju imuninė sistema padėtų, jei ji to strep B aktyviai "nemato"?
Atsakyti
QUOTE(vaidajk @ 2013 03 31, 20:10)
Va tokie pasakymai man yra baisiau nei baisu  doh.gif

vaidajk, jus tiek gasdinates sitoj temoj, kad net ir man jau baisu biggrin.gif del jusu biggrin.gif

galima aisku visas moteris varyt i stacionara, leist antibus reikia nereikia joms ir naujagimiams, o galima vietij to ivertinti rizikos faktorius bei atidziai sekti simptomatika. Pastarasis, zinoma, reikalauja daugiau mediku demesio, neparanku, greiciau injekcija mirksiukas.gif

Dandelions, specialiai jums:

http://www.nhs.uk/chq/Pages/2580.aspx
Atsakyti
QUOTE(Selva @ 2013 03 31, 22:24)
vaidajk, jus tiek gasdinates sitoj temoj, kad net ir man jau baisu biggrin.gif del jusu biggrin.gif

galima aisku visas moteris varyt i stacionara, leist antibus reikia nereikia joms ir naujagimiams, o galima vietij to ivertinti rizikos faktorius bei atidziai sekti simptomatika. Pastarasis, zinoma, reikalauja daugiau mediku demesio, neparanku, greiciau injekcija  mirksiukas.gif

Dandelions, specialiai jums:

http://www.nhs.uk/chq/Pages/2580.aspx

aš nesigąsdinu ir dėl manęs nereikia bijoti biggrin.gif , bet į tą reikalą, kaip nėštumas ir gimdymas žiūriu labai atsakingai 4u.gif Man jau žymiai geriau yra tą tepinėlį priduoti, nei graužtis nagus po gimdymo sužinojus, kad vaikui pakenkė mano nusistatymas prieš tyrimus.

Aš esu už tyrimus nėštumo metu, kad jausčiausi rami ir galėčiau ramiai laukti didingos dienos 4u.gif

O kaip Jums, Selva, atrodo, kurios moterys turėtų darytis aplamai bet kokius tyrimus, o ypač dėl streptokoko B?

Bent jau aš žinau ne vieną moterį, kuriai nesiūlė nėštumo metu pasidaryti šį tyrimą, tai jos po gimdymo labai graužėsi ir kaltino savo medikus, kad joms neužsiminė apie tokį tyrimą, nes vaikai rimtų sveikatos bėdų turėjo būtent dėl b grupės streptokoko.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vaidajk: 31 kovo 2013 - 21:34
QUOTE(vaidajk @ 2013 03 31, 20:30)
aš nesigąsdinu ir dėl manęs nereikia bijoti  biggrin.gif , bet į tą reikalą, kaip nėštumas ir gimdymas žiūriu labai atsakingai  4u.gif  Man jau žymiai geriau yra tą tepinėlį priduoti, nei graužtis nagus po gimdymo sužinojus, kad vaikui pakenkė mano nusistatymas prieš tyrimus.

Aš esu tyrimus nėštumo metu, kad jausčiausi rami ir galėčiau ramiai laukti didingos dienos  4u.gif

Butumet rami? ir padarytumet klaida. Nes kaip minejau, 37sav atlikto tyrimo rezultatas gali buti neigiamas, o kol pagimdysite 40sav + strepB gali isplisti iki pavojingo vaisiui lygio. Todel tas vienetinis tyrimas nera absoliutus . Pirmiausia turi buti kreipiamas demesys i rizikos faktorius ir simptomatika, buvo tyrimas ar nebuvo, teigiamas buvo rezultatas, ar neigiamas.

O kaip Jums, Selva, atrodo, kurios moterys turėtų darytis aplamai bet kokius tyrimus, o ypač dėl streptokoko B?

mane pilnai tenkimo UK atliekami tyrimai: slapimas + spaudimas+ gimdos dugno dydis +vaisiaus tonai + 2 echo.
Atsakyti
O į ką konkrečiai man ten žiūrėti? g.gif

Pagal žiniasklaidoje pateiktą informaciją, tas naujagimis, kuris Lietuvoje mirė po gimdymo namuose, mirė būtent nuo strep B infekcijos. O gydytoja jį buvo apžiūrėjus. Taigi, galima drąsiai teigti, kad vien simptomų stebėjimo gali nepakakti.

Atsakyti
QUOTE(Selva @ 2013 03 31, 22:36)
Butumet rami? ir padarytumet klaida. Nes kaip minejau, 37sav atlikto tyrimo rezultatas gali buti neigiamas, o kol pagimdysite 40sav + strepB gali isplisti iki pavojingo vaisiui lygio. Todel tas vienetinis tyrimas nera absoliutus . Pirmiausia turi buti kreipiamas demesys i rizikos faktorius ir simptomatika, buvo tyrimas ar nebuvo, teigiamas buvo rezultatas, ar neigiamas.
mane pilnai tenkimo UK atliekami tyrimai: slapimas + spaudimas+ gimdos dugno dydis +vaisiaus tonai + 2 echo.

aš klausiau dėl B grupės streptokoko 4u.gif kokio tipo moterims jis turi būti atliekamas?

Kaip ir rašiau aukščiau, žinau ne vieną mamą, kiriai nebuvo šis tyrimas atliktas, tai jos pasigailėjo, net labai 4u.gif

Aš esu labai atsargus žmogus, ypač, kai kalbama apie naują gyvybę ax.gif 4u.gif Aš besilaukdama dariausi ne mažai tyrimų, kurie net nepriklauso, bet man bet koks kūno kitoks signalas išprovokuodavo norą įsitikinti, kad nėra man to, apie ką pagalvojau blush2.gif ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Dandelions @ 2013 03 31, 20:37)
O į ką konkrečiai man ten žiūrėti? g.gif

Pagal žiniasklaidoje pateiktą informaciją, tas naujagimis, kuris Lietuvoje mirė po gimdymo namuose, mirė būtent nuo strep B infekcijos. O gydytoja jį buvo apžiūrėjus. Taigi, galima drąsiai teigti, kad vien simptomų stebėjimo gali nepakakti.

kaip gali nepakakti ir 37sav atlikto testo. ziureti i apkresto kudikio simptomatika.
Atsakyti
QUOTE(Selva @ 2013 03 31, 18:10)
kaip supratau, jums toks akuseres dalyvavimas nepriimtinas? Aisku, yra dar kitas budas, ne stebeti, o, kaip berods cigrijiene sake 'pravesti gimdyma'  thumbup.gif  lotuliukas.gif

po to priimti dušą matyt lotuliukas.gif
Atsakyti