Įkraunama...
Įkraunama...

Gimdymas namuose

QUOTE(dange @ 2013 04 01, 16:10)
Preeklampsija išnyks kartu su nėštumu po gimdymo(skirtingai nuo paprastos hipertenzijos, preeklampsija yra su nėštumu susijusi patologija). Besimptominė ŠTI ne- rizikos grupėms yra negydoma, "praeina" ir "ateina" vėl gi- savaime. Taigi tyrimų būtinumas arba nebūtinumas lygintinas  mirksiukas.gif

blink.gif wow dange siulo netirti ir 'negydyti' preklampsijos (beje vienintelis man zinomas efektyvus gydymas yra gimdymi skatinimas) ? absurdo teatras, o ne 'tyrimu butinumo lyginimas'. preeklampsija nestumo eigoje neisnyks.
Papildyta:

QUOTE(LasiukeUK @ 2013 04 01, 16:06)
Tai ar apie tikraja pogimdymine depresija kalbat ar apie siaip kazkokius skundus po gimdymo?

jau atsakiau i tai:

QUOTE(Selva @ 2013 04 01, 16:02)

ne, supratote neteisingai. ne apie tokia depresija sneku (ar sekate, apie ka kalba?), sneku busena, tiesiogiai susijusia su neissipildziusiais sau keltais uzdaviniais.

Atsakyti
QUOTE(Selva @ 2013 04 01, 18:02)
ne, supratote neteisingai. ne apie tokia depresija sneku (ar sekate, apie ka kalba?), sneku busena, tiesiogiai susijusia su neissipildziusiais sau keltais uzdaviniais.

Tuomet vadinkite daiktus tikrais vardais. Depresija nelygu nepasitenkinimui, o manipuliacija kategorijomis klampina diskusiją.
Atsakyti
QUOTE(Selva @ 2013 04 01, 18:22)
blink.gif  wow dange siulo netirti ir 'negydyti' preklampsijos (beje vienintelis man zinomas efektyvus gydymas yra gimdymi skatinimas) ? absurdo teatras, o ne 'tyrimu butinumo lyginimas'. preeklampsija nestumo eigoje neisnyks.
Papildyta:
jau atsakiau i tai:

Dangė vėl truputį "chuliganiškai" viską "nubasoliutina". Tačiau juk be reikalo, Dange, taip aštrinate: preeklampsiją būtinai ir tiksliai suvokiama: kaip ją gydyt/prižiūrėti nėštumą. StrepB - tik maža dalis priežastyne tiek nėščiosios ligų, tiek naujagimio komplikacijų... vieningos nuomonės nėra, aiškių statistinių duomenų irgi - tai tik pastebėjimas, kuriam patvirtinimo tebeieškoma. Aišku, kai esame praktikų lygmenyje, aiškumas būtinas. Todėl vienose šalyse antibiotikų terapija yra įtvirtinta, toks jų pasirinkimas, lobinimo ir kitokių įtakų pasireiškimas, tradicijos... Tai nereiškia, kad strepB gydymas yra "lygintino" patikimumo su preeklampsijos gydymu... Čia kaip to danties skausmo ir gimdymo skausmo lyginimas... smile.gif

Selva, kaip ne medikė - puikiai išmanote. 4u.gif

Dėl nusivylimų, kuriuos čia pradėjau analizuoti (mea culpa) - aš manau, kad mylėti savo gimdymą, net jei jis nepavyko taip, kaip norėjote, galima ir įmanoma. Net labai. Man atrodo neadekvatu jaustis ir deklaruoti savo puikų pasirengimą iš anksto. Minties galios aukštinti virš visko nenorėčiau. Norėčiau, kas mano savo savikritiškumo ir pasitikėjimo savimi lygiai būtų pusiausvyroje, ir kartais tam reikia ir tylos, nes ne viskas matosi iš anksto. Ir to linkėčiau kitoms.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo aldyte: 01 balandžio 2013 - 17:40
QUOTE(Selva @ 2013 04 01, 17:22)
blink.gif  wow dange siulo netirti ir 'negydyti' preklampsijos (beje vienintelis man zinomas efektyvus gydymas yra gimdymi skatinimas) ? absurdo teatras, o ne 'tyrimu butinumo lyginimas'. preeklampsija nestumo eigoje neisnyks.
Papildyta:
jau atsakiau i tai:

Dange siūlo dukart pagalvoti prieš dėstant apie kažkurio tyrimo(konkrečiu atveju StrepB) nereikalingumą beigi netobulumą. mirksiukas.gif O dėl absurdo esate visiškai teisi.

Papildyta:
QUOTE(aldyte @ 2013 04 01, 17:37)
Dangė vėl truputį "chuliganiškai" viską "nubasoliutina".  Čia kaip to danties skausmo ir gimdymo skausmo lyginimas... smile.gif

biggrin.gif Na, kad būtų ne taip dramatiška galim lyginti besimptominę šlapimo takų infekciją, nustatomą šlapimo tyrimu ir strepB infekciją/nešiojimą.
Atsakyti
QUOTE(dange @ 2013 04 01, 16:42)
biggrin.gif Na, kad būtų ne taip dramatiška galim lyginti besimptominę šlapimo takų infekciją, nustatomą šlapimo tyrimu ir strepB infekciją/nešiojimą.

ok sulyginkim:

tuomet idomu, kodel del slapimo infekcijos yra tiriama reguliariai ir gydoma cia ir dabar, o jei atsakymas vian karta buvo neigiamas, nelaikoma, kad jis ir toliau bus neigiamas, bei jei infekcija tuomkart isgydyta, nelaikoma, kad gimdymo diena jos gali nebuti, arba, kad jei ji aptikta nestumo metu karta, tai ji busd visada,. ar slapimo infekcija gydoma intraveniniais antibiotikais? ar del slapimo infekcijos gimdyvems kas 4valandas skiriami leidziamieji antibiotikai, taip pat ir jos uzgimusiam kudikiui? ar slapimo infekcija negydoma isnyksta?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Selva: 01 balandžio 2013 - 18:08
Mano akimis žiūrint, kai kuriuose pasisakymuose atmetama "nesėkmė", nenoras girdėti apie galimas komplikacijas ne tik gimdymo eigos, bet ir kūdikio sveikatos atžvilgiu. Turime platesnes diagnostikos galimybes, tai kodėl taip stengiamasi jas "nurašinėti'. Bet iš kitos pusės kuo mažiau žinai tuo ramiau gyveni smile.gif
Papildyta:
QUOTE(Selva @ 2013 04 01, 18:06)
ok sulyginkim:

tuomet idomu, kodel del slapimo infekcijos yra tiriama reguliariai ir gydoma cia ir dabar, o jei atsakymas vian karta buvo neigiamas, nelaikoma, kad jis ir toliau bus neigiamas, bei jei infekcija tuomkart isgydyta, nelaikoma, kad gimdymo diena jos gali nebuti, arba, kad jei ji aptikta nestumo metu karta, tai ji busd visada,. ar slapimo infekcija gydoma intraveniniais antibiotikais? ar del slapimo infekcijos gimdyvems kas 4valandas skiriami leidziamieji antibiotikai, taip pat ir jos uzgimusiam kudikiui? ar slapimo infekcija negydoma isnyksta?

Selva, ar UK į standartinį tyrimų paketą įeina šlapimo pasėlio tyrimas?
Atsakyti
QUOTE(pilkoji28 @ 2013 04 01, 17:11)
1Mano akimis žiūrint, kai kuriuose pasisakymuose atmetama "nesėkmė", nenoras  girdėti apie galimas komplikacijas ne tik gimdymo eigos, bet ir kūdikio sveikatos atžvilgiu. Turime platesnes diagnostikos galimybes, tai kodėl taip stengiamasi jas "nurašinėti'. Bet iš kitos pusės kuo mažiau žinai tuo ramiau gyveni smile.gif

2Selva, ar UK į standartinį tyrimų paketą įeina šlapimo pasėlio tyrimas?

1 o man atvirksciai, atrodo, kad ne nesekmes atmetimas, o labai konkretus, gilus analizavimas ir sprendimo bei atsakomybes prisiemimas. Sitoje diskusijoje atsiskleide, kad yra gimdziusiu ligoninej i rnei nezinojusiu apie strepB ar jo tyrima o yra tokiu, kurios mane, jog jei tyrimo diena strepB neturejai, tai neturesi ir gimdydama, zodziu, nepilmos zinios ar dezinformacija. Tuo tarpu gimdancios namuose tikrai daugumoj labai daug ka isnagrineja giliai,. nuosekliai ir priima tam tikrus samoningus sprendimus, bei prisiima atsakomybe uz juos. Ar tai panasu i strucio taktika?

2ne, bet man ji dare pora kartu, kai 'nepraejau' paprasto tyrimo
Atsakyti
Žinot, nestosiu nei vienon, nei kiton pusėn gimdymo namuose atžvilgiu, bet šitas jūsų pasakymas rodo mūsuose populiarėjančią ir kone iki ezoterinio "tikėjimo lygio" pervertinamą "minties galią". Nebūtinai kalbant apie gimdymus....

Vat ir aš apie tai... vėl lieka kaltos mamos. Dauguma mamų ruošiasi, nes gimdymas yra tooks įvykis ir svarbus ir baisus ir ypatingas. Bet tai, ką ir kaip mes skaitom, ką darom priklauso nuo pasaulėžiuros, aplinkos ir dar daugybės veiksmų. 4u.gif

Ir vistiek net gi tas įprastas veiklos sustojimas kuris dažnai priklauso nuo emocijų gali turėti ir fiziologinių priežasčių. Ir čia neįmanoma pasiruošti.
Atsakyti
QUOTE(Selva @ 2013 04 01, 18:16)
1 o man atvirksciai, atrodo, kad ne nesekmes atmetimas, o labai konkretus, gilus analizavimas ir sprendimo bei atsakomybes prisiemimas. Sitoje diskusijoje atsiskleide, kad yra gimdziusiu ligoninej i rnei nezinojusiu apie strepB ar jo tyrima o yra tokiu, kurios mane, jog jei tyrimo diena strepB neturejai, tai neturesi ir gimdydama, zodziu, nepilmos zinios ar dezinformacija. Tuo tarpu gimdancios namuose tikrai daugumoj labai daug ka isnagrineja giliai,. nuosekliai ir priima tam tikrus samoningus sprendimus, bei prisiima atsakomybe uz juos. Ar tai panasu i strucio taktika?

2ne, bet man ji dare pora kartu, kai 'nepraejau' paprasto tyrimo

Iš dalies panašu, nagrinėjama daug, kol randama priimtina teorija, kuri patenkina vidinius nusistatymus.
Atsakyti
QUOTE(pilkoji28 @ 2013 04 01, 17:44)
Iš dalies panašu, nagrinėjama daug, kol randama priimtina teorija, kuri patenkina vidinius nusistatymus.

oho kaip isvartyta smile.gif idomu, kokie tie vidiniai nusistatymai manieji g.gif tikriausiai vel tradicinis portretas piesiamas: menininke hipe ezoterike biggrin.gif net pati saves neanalizavau, o sm bendrakolege jau diangnozavo biggrin.gif

juk ta pati tik kitais zodziais galima permesti ir apie oponentes: visiskai atsiduodama medicinai, tabletei, injekcijai, skalpeliui, ir dar tas klasikinis: kad butu ka apkaltinti
Atsakyti
QUOTE(Selva @ 2013 04 01, 18:49)
oho kaip isvartyta smile.gif idomu, kokie tie vidiniai nusistatymai manieji  g.gif tikriausiai vel tradicinis portretas piesiamas: menininke hipe ezoterike biggrin.gif  net pati saves neanalizavau, o sm bendrakolege jau diangnozavo biggrin.gif

juk ta pati tik kitais zodziais galima permesti ir apie oponentes: visiskai atsiduodama medicinai, tabletei, injekcijai, skalpeliui, ir dar tas klasikinis: kad butu ka apkaltinti

Diagnozę nusistatėte pati, aš išsakiau tik savo nuomonę, koks paveikslas susidarė smile.gif Tik kažkodėl prieš akis man neiškilo hipės portretas thumbup.gif Kaip yra žinot tik Jūs ir Jūsų šeima.
Visiškai laba jau abstraktu smile.gif gilinuosi į medikamentus, gydymo metodus, tyrimus, jei reikia galimus operacijos atlikimo metodus, prireikus intervencijos visada renku info apie mediką, kuris dalyvauja gydymo procese.
O apkaltinti visada atsira ką, nereik nė medikų smile.gif netikus moteriškė, kuri nepasiruošė gimdymui ir 'neišgimdė', nes blogai ruošės, Dievą, nes tokia jo valia...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo pilkoji28: 01 balandžio 2013 - 19:00
QUOTE(aldyte @ 2013 04 01, 16:13)

Vaida, kiek galima neigti? Tai tikrai troliskai atrodo. Jau dabar turetu sekti fraze "nurodykite vieta, kur tiksliai parasete, kokius reglamento punktus jus siulote...". Atsipeikekit. Mes aptariame tiek, kiek cia isplaukia, iniciatyvos zmones surase gausybe informacijos ir patirties, zurnalistai issirankioja "razinkas", taciau jus vistiek neigiate... Juk diskusijai, pokalbiui - reikia pasiruosti. Pasiskaityti, kas ten kur pateikta ir sudeliota juodu ant balto. Investuoti savo laiko ir demesio. Aisku, yra ir tokiu, kurios cia raso "nieko nezinau, bet parasysiu savo nuomone...." smile.gif
As siulau galvoti apie sia diskusija, kaip apie karsta pokalbi su drauge, kuriai norite paaiskinti savo tiesa. Nuosirdziai norite, kad ir ji patiketu tuo, kuo tikite jus. Be priesiskumo smile.gif

Paaiškinkit, ką aš neigiu g.gif Viena mama pasiūlė aptarti, kas mūsų manymu turi būti įtraukta į reglamentą, kokie tyrimai daromi g.gif Nesuprantu kur aš ką neigiu? g.gif schmoll.gif
Papildyta:
QUOTE(dange @ 2013 04 01, 17:44)
Ne  bigsmile.gif  Aš apie tai, kad besimptominės šlapimo takų infekcijos aptikimas šlapimo tyrime negarantuoja, kad nėštumas ar gimdymas tikrai komplikuosis, o šios infekcijos gydymas negarantuoja, kad jis tikrai bus sėkmingas. Visai kaip su strepB  mirksiukas.gif Baltymo aptikimas šlapime kombinacijoje su padidėjusiu kraujospūdžiu negarantuoja, kad preeklampsija bus sėkmingai kontroliuojama vaistais, taip pat negarantuoja to, kad tie vaistai neturės šalutinių poveikių. Vienodas garantijų nebuvimas  mirksiukas.gif Skiriasi tik subjektyvus požiūris.

drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif
Atsakyti