Įkraunama...
Įkraunama...

Gimdymas namuose

QUOTE(srauni_upe @ 2013 03 30, 00:25)
Klaara, aja skaičiau šitą smile.gif O kad koks medikas paskaitytų smile.gif

Kadangi šiandien kalbėjom apie kyšius, tai prisiminiau šitą inteviu su Martynu Starkumi Tavo Vaikas žurnale  lotuliukas.gif

Ar lankėte nėštumo ir gimdymo kursus, klausiu Martyno. Juk Kotrynai – tai pirmas vaikelis. „Gal kartelį palydėjau žmoną. Ji lankėsi juose dažniau. Nežiūriu į juos rimtai. Mano nuomone, ten moko ne to, ko reikia, – sako Martynas. – Geriau mokytų ne kaip vaiką auginti, bet kaip po gimdymo jaunas tėvas turėtų gydytojui padėkoti. Tik įsivaizduokite, žmona ką tik pagimdė, vargšui vyrui tai didelis įvykis ir išgyvenimas. Štai kol mano žmona gimdė, greta esančioje gimdykloje moteris pagimdė dvynius. Vargšas tėtis... Ir taip didelis išgyvenimas... O kaip jis prakaitavo, raudo, balo, galvodamas apie tai, kaip dabar reikės atsidėkoti gydytojui: ar į kišenę įkišti, ar... Gerai, kad supratingas gydytojas pasitaikė. Priėmė padėką lyg savaime suprantamą dalyką

tai va doh.gif
Atsakyti
QUOTE(vaidajk @ 2013 03 30, 00:02)
o jei ir su trečiu, ketvirtu to nepavyks rasti?  rolleyes.gif  4u.gif

Vis tiek mylėsiu visus savo gimdymus wub.gif

QUOTE(klaara @ 2013 03 30, 00:17)
Iš gimdymo vandenyje temos,tikiuos autorė nesupyks kad pasidalinu wub.gif

Geras, ir man buvo minčių pasidalinti biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Justesea @ 2013 03 30, 00:34)
Vis tiek mylėsiu visus savo gimdymus wub.gif

drinks_cheers.gif wub.gif
Atsakyti
QUOTE(vaidajk @ 2013 03 30, 00:02)
o jei ir su trečiu, ketvirtu to nepavyks rasti?  rolleyes.gif  4u.gif

na, Vaida, man ir nepavyko rasti rolleyes.gif bet gi negimdysi tik del pacios gimdymo patirties lotuliukas.gif juk svarbiausia, atmetus viska - as turiu tris sveikus grazius vaikus wub.gif ir kaip ten bebuve, as dekinga visiems gydytojams ir akuserems, kurie dalyvavo mano vaikeliu gimime. Ju profesija sventa, nors zmones ne visada ten sventi dirba.

Ziauriai gaila, kad nespejau (gal greiciau nesulaukiau) doh.gif , kol reglamentuos gimdymus namie.

Onsa, jus gimdete diena ar nakti? Speju, kad kazkur tarp 8 ryto ir 8 vakaro blush2.gif Kad man taip AK butu pasiseke... Ai, jus gi taretes.. Bet kai pagalvoji - baisu, jei nesitari, tai visko gali laukti. Bet juk noretusi tiketi, kad dirbt moka ir nesitare...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo RitaRazi: 30 kovo 2013 - 08:32
Aš tai norėčiau gimdyti namie (nors to niekada nebus).
Prieš ligonines neturiu nieko prieš. Išskyrus.
Mane erzina stresas, kuomet reikia važiuoti į ligoninę. Kuomet reikia vaikus pristatyti močiutei. Arba jei naktis, stresint tą pačią močiutę, kelt iš miegų, kad važiuot pas mus. O namie sau ramiai gali užsiimt mėgstamais dalykais. Tie patys sarėmiai mielesni būna.
Na nežinau, man iki šiol net kvapas ligoninės įstrigęs. Ką daryt, kad jis nemalonus biggrin.gif Visai nepatinka klausyt klykiančios kaimynės už sienos. Man rimtai stresą varo biggrin.gif O paskui tas gulėjimas belenkiek parų ant "klijonkės" doh.gif Kosmosas man ax.gif
Apie medikus neturiu blogų žodžių. Dirba savo darbą. Bet visa kita man tiesiog nemalonu ax.gif Galbūt kaip alternatyva, galėtų kiek labiau ligonines prie namų aplinkos "davest". Nedaryt biznio su privačiom palatom, bet leisti normaliai visoms po gimdymo jaustis.
Tai tiek biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Alekto: 30 kovo 2013 - 09:49
QUOTE(onsa @ 2013 03 29, 21:58)
Mano nuomone geriau kirpti negu plyšti. Bent vieta kur kirpti gali pasirinkti, o jei pliš link tiesiosios žarnos tai tikrai nėra gerai Na ne visoms lemta pagimdyti be plyšimų. Beje medikai manau karpo tikrai ne iš tingėjimo ar skubėjimo, nes po to siūti reikia tai kur čia nuskubėsi.

Graziai aprasete savo patirti ligonineje, taciau sitoj vietoj visishkai nesutinku. Tikrai yra geriau plysti naturaliai silpniausioj vietoj kur silpniausi augidniai ir greiciausiai sugis, negu moteriai kerpa makshti, man tai yra tiesiog siaubina kokia nepagarba ir moters pazeminimas, o dar daktarai sitaip sugeba sumanipuliot moterimis kad jos itiki tuo kad kirpti jai tarpviete yra gerai ir pacio sutinka. O dar baisiau kad dazniausia pasitaiko t.y. tai kad jos isvis niekas neklausia ir kerpa net jei papraso nekirpt, su gimdyve elgiamasi kaip su bedvasiu nereiksmingu mesos gabalu, man baisu tikrai. Paskaitykit sita straipsi, ar tikrai jau toks butinas tas kirpimas, susimastykit doh.gif

http://informuotaspa...iziotomija.html

QUOTE(Alekto @ 2013 03 30, 10:48)
. Man rimtai stresą varo biggrin.gif O paskui tas gulėjimas belenkiek parų ant "klijonkės" doh.gif Kosmosas man ax.gif

Gal galit pakomentuot kas per "klijonke" labai domu suzinot, nes gulejau KKGN po gimdymo privacioj palatoj su vyru ir vaikuciu, didziulej sheimyninej lovoj, nuo ryto iki vakaro ir vakare vaziavom namo, matyt busiu praleidus kazkoki ligonines papildoma bonusa biggrin.gif Nes si kart bijau kad iki Kauno galiu ir nespet g.gif
Atsakyti
Gimdžiau visas Kauno II ligoninėj. Rinkausi šią ligoninę, nes visos palatos šeimyninės. Nėra šalia kaimynių ax.gif O imt privačią palatą, man principai neleidžia blush2.gif
Bet vat visose lovose klijonkė biggrin.gif Miegot man ten neįmanoma. Su trečia jau buvau gudresnė, išsiprašiau namo labai greit ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Alekto @ 2013 03 30, 12:02)
Gimdžiau visas Kauno II ligoninėj. Rinkausi šią ligoninę, nes visos palatos šeimyninės. Nėra šalia kaimynių ax.gif O imt privačią palatą, man principai neleidžia blush2.gif
Bet vat visose lovose klijonkė biggrin.gif Miegot man ten neįmanoma. Su trečia jau buvau gudresnė, išsiprašiau namo labai greit ax.gif

O nebuvo galima nuimti tos klijuotės? g.gif Ar ji buvo pritaisyta kažkaip prie lovos ?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo klaara: 30 kovo 2013 - 11:22
QUOTE(klaara @ 2013 03 30, 11:22)
O nebuvo galima nuimti tos klijuotės? g.gif Ar ji  buvo pritaisyta kažkaip prie lovos ?

Nebandžiau nuimti. Kaip suprantu higienos sumetimais ji.
Baisu savivaliaut būtų, nes gi tvarkytojos ten baisios vairšininkės, tai klausyt moralų neisnorėtų biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Alekto @ 2013 03 30, 12:02)

ir as is AK klijonkini ciuzini atsimenu tongue.gif ten ciuzinys apvilktas klijonke, nenuimsi, visi sonai suprakaituoja, miegot neimanoma buvo. As ant kaldros miegojau, savo chalatu apsiklojusi lotuliukas.gif gerai, kad pakankamai silta geguzes pradzia buvo.

Na, bet gal per tuos metus nuo 2006-2009 m. kazkas pasikeite, juk medicina septinmyliais zingsniais i prieki eina tongue.gif kad tik nepasiklystu taip besuoliuodama, o tai mes nepaspesim paskui vytis lotuliukas.gif
Atsakyti
RitaRazi,
Mentalitetas, cinizmas ir arogancija per tą laiką nepasikeis unsure.gif Gimdymas yra tokia industrija, netikiu kad bet kas papuola įsisiukt į tą pinigų mašinėlę ligoninėse.

Mane tai stebina, kaip gimdymo metu, gali gimdyvės būt patenkintos pvz. vieno gerai žinomo gydytojo juokeliais... g.gif Nors toli gražu ne visos r patenkintos. Leliuko atėjimas toks intymus dalykas šeimai, o čia taip viskas gaunas su savimi patenkinto, ateleiskit diedo, komentarais...

Kažkaip kai kurie asmenys galėtų labiau susiturėt gimdymo metu, mamos, leliu, tėčio atžvilgiu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo srauni_upe: 30 kovo 2013 - 12:38
QUOTE(Keretoja @ 2013 03 30, 11:59)
Graziai aprasete savo patirti ligonineje, taciau sitoj vietoj visishkai nesutinku. Tikrai yra geriau plysti naturaliai silpniausioj vietoj kur silpniausi augidniai ir greiciausiai sugis, negu moteriai kerpa makshti, man tai yra tiesiog siaubina kokia nepagarba ir moters pazeminimas, o dar daktarai sitaip sugeba sumanipuliot moterimis kad jos itiki tuo kad kirpti jai tarpviete yra gerai ir pacio sutinka. O dar baisiau kad dazniausia pasitaiko t.y. tai kad jos isvis niekas neklausia ir kerpa net jei papraso nekirpt, su gimdyve elgiamasi kaip su bedvasiu nereiksmingu mesos gabalu, man baisu tikrai. Paskaitykit sita straipsi, ar tikrai jau toks butinas tas kirpimas, susimastykit  doh.gif

http://informuotaspa...iziotomija.html
Gal galit pakomentuot kas per "klijonke" labai domu suzinot, nes gulejau KKGN po gimdymo privacioj palatoj su vyru ir vaikuciu, didziulej sheimyninej lovoj, nuo ryto iki vakaro ir vakare vaziavom namo, matyt busiu praleidus kazkoki ligonines papildoma bonusa  biggrin.gif  Nes si kart bijau kad iki Kauno galiu ir nespet  g.gif

Čia tik subjektyvi pačios nuomonė 4u.gif Kažin kaip kalbėtumėt, jei plyštumėt ne pačioje silpniausioje vietoje? g.gif Gi nepasirinksi, kur gali plyšti, o kur ne g.gif Jau žymiai geriau tegul kerpa, nei kad būtų trečio ar net ketvirto laipsnio plyšimai, kurie vėliau sveikatos tikrai nepriduoda schmoll.gif O tai, kad va kirpimas tai jau žmogaus pažeminimas, tai, man atrodo, kad čia labai arogantiško, inoringo žmogaus kalba 4u.gif
Atsakyti