Įkraunama...
Įkraunama...

Gimdymas namuose

QUOTE(vylabusle @ 2013 03 29, 11:31)
Tai kas čia kaltas: medikai, kurie priima, ar žmonės, kurie kiša?

Iš viso, šioje temoje kažko labai mėgstama ignoruoti pačių gimdyvių atsakomybę už save. Gimdyt reikia pačioms, o ne verkti, kad netaip paguldė ar kirpo, kai neprašei. Ir pinigus reikia naudoti pagal paskirtį. Nenori mokėti į kasą - pati kalta. Po to verkiam krokodilo ašaromis, kad ekonomika silpna ir mentalitetas tautos blogas. O iš kur situacija keisis, jeigu jauni, pažangūs žmonės kyšininkauja išsijuosę?

nu tokie pareiskimai tai doh.gif net nezinau kaip reaguot lotuliukas.gif

tau daug kas sako, kad net nepastebrejo kaip jas kirpo, tai buvo netiketa, neperspejus. JOS TUO METU PACIOS GIMDE.

ka tu apskritai turi omeny situ komentaru- kad jos atsugule paslikos nejudedamos, negimde, tai kas daktarams beliko?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Selva: 29 kovo 2013 - 12:44
QUOTE(vylabusle @ 2013 03 29, 13:31)
Tai kas čia kaltas: medikai, kurie priima, ar žmonės, kurie kiša?

Iš viso, šioje temoje kažko labai mėgstama ignoruoti pačių gimdyvių atsakomybę už save. Gimdyt reikia pačioms, o ne verkti, kad netaip paguldė ar kirpo, kai neprašei. Ir pinigus reikia naudoti pagal paskirtį. Nenori mokėti į kasą - pati kalta. Po to verkiam krokodilo ašaromis, kad ekonomika silpna ir mentalitetas tautos blogas. O iš kur situacija keisis, jeigu jauni, pažangūs žmonės kyšininkauja išsijuosę?

Dėl kyšių sutinku. O dėl pajuodinto sakinio - toks jausmas, kad absoliučiai neskaitot, ką rašom unsure.gif Ir šiaip nesupratau to sakinio esmės - taip, nori gimdyti pati, nenori kad kirptų, o ima ir prakerpa be jokio perspėjimo, be jokio paaiškinimo, kam to reikia. Sužinai, kad kirpo, tik kai jau siuva. Ir tokių istorijų šimtai...

Ir šiaip šioje temoje moterys daugiausiai ir kalba apie gimdyvių atsakomybę už save. Ir medikų norą tą atsakomybę perimti sau, nes taip jiems patogiau ir saugiau.

Atsakyti
QUOTE(vylabusle @ 2013 03 29, 11:36)

Nu kažkodėl netikiu aš, kad ten toks siaubo trileris tas gimdymas ne namuose. Naminukės pamiršta, jog problema iškelta siekiant pasirinkimo, o ne vardan kovos su kraugeriais tinginiais medikais, kurie karpo moteris iš tingėjimo.  biggrin.gif

naminukes bent jau kalba apie savo patirti, realia, nesufantazuota, o ne teisuoliska poza itikineja tai, apie ka supratimo neturi, nes nei patyre, nei konkreciai domejosi.
Atsakyti
QUOTE(vylabusle @ 2013 03 29, 13:36)
Nu kažkodėl netikiu aš, kad ten toks siaubo trileris tas gimdymas ne namuose. Naminukės pamiršta, jog problema iškelta siekiant pasirinkimo, o ne vardan kovos su kraugeriais tinginiais medikais, kurie karpo moteris iš tingėjimo.  biggrin.gif

Ta kova dviguba manau... Nes nemažai moterų gimdo namie, kad išvengtų standartinių, visai nereikalingų procedūrų ligoninėje.

O tikėti ar ne, tai čia jau jūsų pasirinkimas, bet tai nekeičia mūsų realių patirčių. Kas kitaip ir neįsivaizduoja gimdymo - be kirpimų, skatinamųjų, eipidūrų, lašelinių ir t.t., tam ir ne siaubas, o viskas normaliai. O kai norisi gimdyti taip, kaip gamta sutvėrė, tai net ir mažiausia nereikalinga intervencija sutrikdo tokį nusiteikimą. Taip yra ir viskas, bet suprasti gali, tikriausiai, tik tai patyręs.
Atsakyti
QUOTE(vylabusle @ 2013 03 29, 13:36)
Mano vyras žino, kada aš arbatos vakare noriu ir kada aš išalkusi. O kai man skaudės - mano vyras nebent norės prasmegti po žeme, nes jam su manimi kartu skaudės.  biggrin.gif

Tas gimdymo aukštinimas namie ir gimdymo GN žeminimas yra grynai psichologinis barjeras, išankstinis nusistatymas 4u.gif Jei važiuoji į GN gimdyti su nuostata, kad medikai neišmanėliai, kad blogai viskas yra GN, tai taip ir būna smile.gif Aš savo gydytoja patenkinta esu ir buvau, važiavau su geru išankstiniu nusistatymu, tai man ir nebuvo jokių nesklandumų smile.gif Aišku, čia tik mano tokia nuomonė 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(vaidajk @ 2013 03 29, 13:52)
Tas gimdymo aukštinimas namie ir gimdymo GN žeminimas yra grynai psichologinis barjeras, išankstinis nusistatymas  4u.gif Jei važiuoji į GN gimdyti su nuostata, kad medikai neišmanėliai, kad blogai viskas yra GN, tai taip ir būna  smile.gif Aš savo gydytoja patenkinta esu ir buvau, važiavau su geru išankstiniu nusistatymu, tai man ir nebuvo jokių nesklandumų  smile.gif Aišku, čia tik mano tokia nuomonė  4u.gif

tik vienas mažytis nesklandumas jums nutiko-CP,bet taigi čia absoliuti smulkmena reik suprast irnesakyk.gif
Atsakyti
Aš pirmą kartą važiavau gimdyti be jokių nuostatų, bet gavau ką gavau... tik paskui supratau, kas ne taip buvo ir kad galėjo būti visai kitaip. Antrą kartą važiavau su iš pirmos patirties gauta nuostata, kad nereikia naiviai tikėtis, jog galėsiu gimdyti taip, kaip noriu, tai kadangi tokių lūkesčių neturėjau, likau visai patenkinta savo patirtim. Trečia kartą tikrai labai norėčiau gimdyti visiškai intuityviai, be jokių išankstinių pasiaiškinimų ko ir kodėl aš noriu ir likti visiškai suprasta.
Atsakyti
QUOTE(klaara @ 2013 03 29, 13:53)
tik vienas mažytis nesklandumas jums nutiko-CP,bet taigi čia absoliuti smulkmena reik suprast  irnesakyk.gif

Ai, tai jo, reikėjo medikams drausti man CP atlikti ir reikalauti primygtinai, kad leistų man pačiai gimdyti natūraliai, kad ir placenta atšokus. Juk tai baika, menkniekis ta atšokstanti placenta irnesakyk.gif buvus nebuvus ji blink.gif MAN CP NESUKĖLĖ JOKIŲ NEIGIAMŲ EMOCIJŲ IR JUOLAB NEPASITIKĖJIMO MEDIKAIS 4u.gif AŠ NESU TOKIA JAU ĮNORINGA 4u.gif NU TIKRAI NELAIKAU CP TRAGEDIJA, NESKLANDUMU, DĖL KURIO TURĖČIAU GRAUŽTIS.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vaidajk: 29 kovo 2013 - 13:04
QUOTE(Keretoja @ 2013 03 29, 12:25)
Galit daugiau apie Bozena papasakot?

Deja negaliu, nes asmeniškai pas ją negimdžiau, tiesiog apie ją geri atsiliepimai ir moterys vgn stengias pas ją gimdyt. Kai nuvažiavau pirmos gimdyt, tai kita gimdyvė priimamajame laukė būtent jos atvažiuojant.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo srauni_upe: 29 kovo 2013 - 13:09
QUOTE(vaidajk @ 2013 03 29, 14:02)
Ai, tai jo, reikėjo medikams drausti man CP atlikti ir reikalauti primygtinai, kad leistų man pačiai gimdyti natūraliai, kad ir placenta atšokus. Juk tai baika, menkniekis ta atšokstanti placenta  irnesakyk.gif buvus nebuvus ji  blink.gif MAN CP NESUKĖLĖ JOKIŲ NEIGIAMŲ EMOCIJŲ IR JUOLAB NEPASITIKĖJIMO MEDIKAIS  4u.gif AŠ NESU TOKIA JAU ĮNORINGA  4u.gif NU TIKRAI NELAIKAU CP TRAGEDIJA, NESKLANDUMU, DĖL KURIO TURĖČIAU GRAUŽTIS.

Ok,nesukėlė tai nesukėlė 4u.gif Tik KAM tai kartoti šimtą kartų? g.gif rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(klaara @ 2013 03 29, 14:10)
Ok,nesukėlė tai nesukėlė 4u.gif Tik KAM tai kartoti šimtą kartų? g.gif  rolleyes.gif

todėl, kad pati išprovokuojat mirksiukas.gif neina, matyt, Jums suprasti, kad ir toks gimdymas gali būti gražus 4u.gif nesukelti neigiamų emocijų 4u.gif
Atsakyti
Vertinti gimdyma kaip vykusi/nevykusi yra sunku, nes kiekviena moteris turi savus kriterijus. Net ir panasia eiga viena moteris vertins, akip gydytoju profesionalumo irodyma, 'isgelbejima', kita- kaip naturalios eigos sutrikdyma ir to pasekoje kilusiu pasekmiu salinima. Vienai jos gimdymas bus 'istrauktas is kapo duobes', kitai- sugandintas potyris.

Viena dziaugis epiduru, nes jis sumazins skausma, kuris nepakeliamas gulint, kita grausis, kad nebegalejo be epiduro, nes turejo guleti, o ne buvo leista laisvai judeti.

Viskas priklauso nuo moters samoningumo, poziurio i gimdyma, supratimo, kas tai yra ir kokia yra gydytojo role (ir apskritai, ar yra role gydytojui sklandziam gimdyme?).
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Selva: 29 kovo 2013 - 14:38