Įkraunama...
Įkraunama...

Gimdymas namuose

QUOTE(vaidajk @ 2013 03 30, 21:33)
akušerėms tai taip, bet vienom tai ne  smile.gif

vienom tikrai nepatariu, esu uz iniciatyvos gimimas.lt pasiulymus, o ne solo gimdymus ax.gif Tiesa, niekada negali zinoti, koki poksta iskres likimas biggrin.gif
Atsakyti
Man pikčiausia, kad dauguma medikų nenori įsiklausyti į gimdyves. Pamenu, kaip "mano" ginekologas pasakojo, jog jį užknisa trečiakartės, kadangi viską žino, pastoviai reiškia savo norus cool.gif Jiems gi žymiai patogiau daryt taip, kaip jiems reikia, bet ne kaip žmogui.
Gi kaip jam patogu: nuleido vandenis, lašelinę skatinamųjų, epidūras ir opa po valandos gali sau eit kavos gert bigsmile.gif

Aš esu visu 100% už tai, kad kuo mažiau kišimosi būtų. Patyriau savo kailiu įvairių niuansų, tiesiog turiu ką palyginti. Ir po normalaus (beveik) gimdymo, mano ir vaiko savijauta buvo šimteriopai normalesnė thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Selva @ 2013 03 29, 15:35)
Viskas priklauso nuo moters samoningumo.

Tos, kurioms medicininės intervencijos visgi buvo ar kurios pačios pasirenka tas intervencijas, yra nesąmoningos? blink.gif Ką jūs, Selva, čia grupuojat ir rikiuojat?
Atsakyti
QUOTE(Selva @ 2013 03 30, 22:55)
akuserems gimdymus priimti draudziama  mirksiukas.gif

o kam jums jos reikia, tos akušerės? Tai - ta pati diletantė iš GN. Linksniuojat tas akušeres - negi tikitės jas permokyt?

Aš kažkaip maniau (ir pritariu Vylabuslei), kad diskusija vyksta ne apie gimdymą namie (kaip fenomeną), o apie medicininio personalo pagalbos legalumą gimdant namie. Viskas. Mistikos šydas nutrauktas. Tam reikia teisinio reguliavimo. O jau kiekviena gimdyvė pasirenka, kur jai savo potyrius patirti.
Papildyta:
QUOTE(flight @ 2013 03 30, 23:41)
Gal labai jauna, septyniolikinė kokia. Nes paaugliškas "jūs nieko nesuprantat, seniai jūs, o va aš - viską žinau " ( kaip ir, man įstrigo "gydytojai žavėsis ir grožėsis TOKIA stipria moterimi") - šviečia iš tolo  biggrin.gif

Jūs labai nekorektiškai. Labai. Ir Vylabusles, ir besilaukianių, ir visai vaikų neplanuojanių septyniolikmečių atžvilgiu.
Man, tiesą pasakius, daugelio natūralisčių neraštingumas ir egzaltacija neatrodo nei brandžiai, nei raštingai. Ir ką? Eit muštis? Ar užsimest poničkos kaukytę ir grakščiai atkišus mažąjį pirštuką diagnozuot ką nors?
Atsakyti
QUOTE(vaidajk @ 2013 03 30, 22:33)
akušerėms tai taip, bet vienom tai ne  smile.gif

Šiaip yra moterų, kurios nori gimdyti namie su medikų priežiūra, bet nėra priešiškai nusiteikusios akušerių pamokymams, paliepimams, bet yra ir tokių, kurioms nereikia, kad kas nors joms aiškintų. Tai va, tada ir nesuprantu, kam tokioms išvis reikalingas medikas? smile.gif

Deja, akušerė akušerei nelygu schmoll.gif Manau svarbu, kad ji tikrai gerai įsijaustų ir suprastų kas kada daros... kadangi toj pat gn patyrimus turėjau dvejopus, tai drįstu taip sakyt. Su antrąja tikrai gimdyt nenorėčiau niekur nes ji neatliko išvis nieko,kas tiesiogiai susiję su gimdymu ir neįsivaizduoju ką nutuokia. O pirmosios pasakymai buvo naudingi ir vietoj.

QUOTE(vaidajk @ 2013 03 30, 22:57)
Na, to nežinau, tik turėtų būti vyresnė  smile.gif  prisijungusi 2010 m. ir turi virš 2400 žinučių  smile.gif Na, aš jos aštresnius pasisakymus "nurašau" hormonams, kurie kai kurias nėščiąsias labai veikia  smile.gif

Aš ir manyčiau, kad ji tiesiog taip masto, seniai sm'e ir t.t.
mes gal visos kažkada naivesnės buvom cool.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo srauni_upe: 31 kovo 2013 - 10:23
QUOTE(flight @ 2013 03 31, 00:14)
Aš matau neadekvačią aroganciją, visišką nenorą gilintis, ir įsivaizdavimą, kad tik ji viena čia protinga, o visos kitos- kaimo bemokslės.  biggrin.gif

Neskanu ir nebrandu,  nėra prasmės bet  kokiai tolesnei diskusijai. Ne ji viena čia protinga, juo labiau - išties protingos čia sutiktos asmenybės čia atsiskleidžia, kiek pastebėjau -  visiškai kitaip. Net ir būdamos priešingoje barikadų pusėje 4u.gif

Ponia, jau prie asmeniškumų perėjot?

QUOTE(Neverk @ mama,2013 03 31, 10:19)
Aš kažkaip maniau (ir pritariu Vylabuslei), kad diskusija vyksta ne apie gimdymą namie (kaip fenomeną), o apie medicininio personalo pagalbos legalumą gimdant namie. Viskas. Mistikos šydas nutrauktas. Tam reikia teisinio reguliavimo. O jau kiekviena gimdyvė pasirenka, kur jai savo potyrius patirti.

Tai kad ne, panašu, šioje temoje diskutuojama apie gimdymo namuose patirtis, o ne teisinį reguliavimą
Atsakyti
QUOTE(Neverk @ mama,2013 03 31, 07:18)
Tos, kurioms medicininės intervencijos visgi buvo ar kurios pačios pasirenka tas intervencijas, yra nesąmoningos?  blink.gif Ką jūs, Selva, čia grupuojat ir rikiuojat?

Samoningumo ar nesamoningumo apskritai nera absoliutaus. Jis yra tam tikro lygio. Ir taip, as tikiu, kad (priminsiu, akd kalba eina apie nestuma ir gimdyma be patologiju) pasirinkimas tam tikru intervenciju, nereikalingu, nebutinu gimdymo procese, daznai priklauso nuo moters samoningumo lygio, nuo pasiruosimo.

As nesneku apie tai, kas daroma pries gimdyves valia. Bet tarkim, jei moteris atvaziuoja gimdyti ir pati papraso kateterio, nors jai niekas jo nei nori ivesti, nei ka- apie koki samoninguma gali buti sneka? biggrin.gif

kam jums jos reikia, tos akušerės? Tai - ta pati diletantė iš GN. Linksniuojat tas akušeres - negi tikitės jas permokyt?

apie tai jau sneketa doh.gif yra kitokiu, nedaug, bet yra. Ir dar bus. Akuseriu mokyklos neuzsidare bigsmile.gif

tai aisku, kad reikia.

O sioje sm diskusijoje, ir net ne tik sioje, bet ir sam pozicije kvestionuojamas ir pats gimdymo nestacionare fenomenas. na, nebent tai butu su irengta reanimacija namuose ar bent reanimobiliu po langais biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Ašaka @ 2013 03 31, 11:28)
Ponia, jau prie asmeniškumų perėjot?
Tai kad ne, panašu, šioje temoje diskutuojama apie gimdymo namuose patirtis, o ne teisinį reguliavimą

Šioje temoje, pastebėjau, diskutuojama abiem kampais. Vieną kampą (teisinio reguliavimo) labai laisvai galima mest (spėju), tada vyksta vienkryptis eismas (tik apie potyrius). Nei čia bėda, nei čia ką. Tik kad apklijuoja etiketėm, kurios sutelpa į sveikatos arba auklėjimo forumo temas.
Atsakyti
QUOTE(Neverk @ mama,2013 03 31, 09:34)
Šioje temoje, pastebėjau, diskutuojama abiem kampais. Vieną kampą (teisinio reguliavimo) labai laisvai galima mest (spėju), tada vyksta vienkryptis eismas (tik apie potyrius). Nei čia bėda, nei čia ką. Tik kad apklijuoja etiketėm, kurios sutelpa į sveikatos arba auklėjimo forumo temas.

Aciu uz apibendrinima, apie ka vyksta diskusija biggrin.gif Apie teisini reguliavima diskutuota buvo. Visa kita isnyra diskusijos eigoje. Taip pat ir potyriu pasipasakojimas. It va nezinau, kaip galima atskirti pasirinkimo, kur gimdyti tema nuo potyriu (tiek fiziniu, tiek emociniu ir visu kitu) g.gif ir ar to reikia? Juk del kitokio patyrimo ir renkams kur gimdyti, stacionare, namuose, ar 'tarpinej stotelej'.
Atsakyti
QUOTE(Selva @ 2013 03 31, 11:41)
Aciu uz apibendrinima, apie ka vyksta diskusija  biggrin.gif Apie teisini reguliavima diskutuota buvo. Visa kita isnyra diskusijos eigoje. Taip pat ir potyriu pasipasakojimas. It va nezinau, kaip galima atskirti pasirinkimo, kur gimdyti tema nuo potyriu (tiek fiziniu, tiek emociniu ir visu kitu)  g.gif  ir ar to reikia? Juk del kitokio patyrimo ir renkams kur gimdyti, stacionare, namuose, ar 'tarpinej stotelej'.

Nedėkokit smile.gif Aš atsakiau į Ašakos postą. Diskusijos neapibendrinau.

Selva, o kas ta "tarpinė stotelė"? Ką turite omeny?
Atsakyti
QUOTE(Neverk @ mama,2013 03 31, 09:46)

Selva, o kas ta "tarpinė stotelė"? Ką turite omeny?

gimdymo centrai, kuruojami tik akuseriu.
Atsakyti
NA ši tema kaip ir neturi nuostatų, apie ką galime, o apie ką jau ne į temą diskutuot biggrin.gif Viskas glaudžiai susiję, nebent laukiat, kada pradėsim postringaut apie teisinius reglamentus, o tada, galėsit ateit ir mus "suvaryt". biggrin.gif

Aišku tema labiau sukasi ties "gimdymas (kaip) namie vs tradicinė ligoninė Lietuvoje/užsienyje", "natūralistės" vs. "cheministės" bet na tokiomis realijosmis gyvename. Kokius patyrimus turime, tokiais dalinamės. Nors
kam čia bandyt supriešint, mūsų pastaruoju metu visai taikią diskusiją rolleyes.gif įterpt į kažkokius "paslapties šydus" ir kitus mistifikavimus.

Aš, kaip abu syk gimdžiusi ligoninėj, nedrįsčiau taip labai jau įsi-esit dėl to pasakymo apie "sąmoningumą", jei iš manęs gimdymo kontrolę perima personalas, "geriau žinantis" už mane kaip gimdyt, paregukiuojantis mano kūnui kaip ir kada gimdyt, kokiu stiprumu sąrėmiaut g.gif Gal ir be riekalo, nevažiavau, kaip į karą, na bet o tačiau, ar tai reiktų kad procesas ir jo baigtis būtų geresnė... nežinau, jei vistiek jie ten šeimininkai ir jie ten kontroliuoja.

Man būtų beveik vistiek kur gimdyt, jei likčiau savo kūno šeimininke.

Na ir taip, moterys sąmoningai pasirinkusios epidūrą, cp... (nežinau nė vienos sąmoningai norinčios būti sukarpytai biggrin.gif) jos sąmoningos, jei žino kokias pasekmes tai turi ir jei sąmoningai žino, kokios po to gali sekti komplikacijos ar gimdymo eiga+intervencijos. Bet kiek iš jų iš tiesų žino?
Atsakyti