Įkraunama...
Įkraunama...

Dvasinės ligų priežastys -13

QUOTE(Emoli @ 2013 07 11, 23:23)
Aš daug ką mėgstu  mirksiukas.gif  įskaitant ir šviežias bulves.

Tik gaila, kad varpo garsas į tave tik atsimušė ir nieko daugiau..
Nebenoriu mokytis pirmoj klasėj. Gero vakaro visoms  4u.gif

Veidrodinis atspindys, ne kaip kitaip hahahaha
Papildyta:
QUOTE(Obuoliu pyragas @ 2013 07 11, 23:27)
Matau, kad jus, Lingu Lingu, nesutariate su Vaižgante, bet iš diskusijos nesuprantu kodėl. O kaip sužinoti tiesą pagal savo lygmenį?

O is ko jus sprendziat, kad Lingulingu nesutaria? Gal kaip tik atvirksciai?

O ir nesutarti nera del ko.Skirtingi zmones, skirtingi poreikiai, samoningumas - man tai normalu, o tamstai?
Manau, kad jau net ir Vaizgante nepriestaraus ,jog viskas priklauso nuo pasirinkimo
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo LinguLingu: 11 liepos 2013 - 22:33
QUOTE(Obuoliu pyragas @ 2013 07 11, 22:27)
Matau, kad jus, Lingu Lingu, nesutariate su Vaižgante, bet iš diskusijos nesuprantu kodėl. O kaip sužinoti tiesą pagal savo lygmenį?

Tiesa sau tik iš savęs. Siūlau matyti save, girdėti save, susipažinti su savimi. ax.gif
Atsakyti
QUOTE(vaižgantė @ 2013 07 11, 22:34)
Tiesa sau tik iš savęs. Siūlau matyti save, girdėti save, susipažinti su savimi.  ax.gif

Taip, turbūt yra svarbiausia gerai pažinoti save. Man yra įdomi ir kitų žmonių patirtis savęs pažinimo kelyje.
Atsakyti
[FONT=Impact] labai įdomiai skaitosi diskusija smile.gif dėkoju joje dalyvaujanties.Pastebiu, kad dauguma vadovaujasi herarhiniu mastymu.Gerbiami tam tikri knygų autoriai, paskaitinkai, nes yra pripažinti daugumos.Jei dauguma nuspręstų, kad visa tai pezalai, tikriausia išnyktų pagarba ? Kuo tada sektų tie, kuriems reikia vedlio? kažkuo kitu pripažintu? sakoma savam krašte pranašu nebūsi. Jei mums tiesą kalbės paprastas , be puošnių girliandų ir įmantrių inicijacijų žmogus, mes jo negirdėsime..
Atsakyti
QUOTE(Obuoliu pyragas @ 2013 07 11, 23:27)
O kaip sužinoti tiesą pagal savo lygmenį?

Nereikia skirstyti nieko į lygmenis, nes nėra lentynėlių, ant kurių sėdėtume. Visi esame judėjime, pažinimo judėjime. Tai nepaliaujantis procesas, atveriantis vis naujus horizontus savyje ir pasaulyje.
Obuolių pyrage, tavo tiesa yra tik tavo tiesa, besikeičianti kartu su tavimi kiekvieną dieną, valandą, minutę, vos tik tu suvoki-atrandi-išsprendi-sukuri-pasirenki kažką naujo. Tas momentas tave tiesiog nudžiugina viduje ir to nesumaišysi su jokia teorija, gauta ir sukramtyta iš išorės. Iš išorės į tave ateina sausa informacija, o viduje tavyje kyla prasmingas žinojimas, virsdamas į pajautimą - tavo tai tiesa, ar ne.
Savo tiesą tu turi teisę keisti kada tik nori, nes tai tavo Gyvenimo gyvybė-kaita.
Bet tai turi būti nuoširdu. Prieš save. Tikra. Jeigu šiandien tau patinka geltona spalva, girk ją visiems ir džiūgauk, jeigu rytoj tau patiks žalia spalva ( iš tikro, nuoširdžiai, ne dėl mados) skelbk naują žinią, gyvenk su žalia. Ir vieną dieną, ir kitą tu būsi TIKRA, nes nuoširdi. Bet jei rytojaus dieną bijosi atsiverti, kad tau žalia labiau už geltoną, nes "kvailai atrodysi" , "nepatogu", "ką pagalvos...", prarasi savo tiesą, prarasi malonumą gyventi.
Štai tau ir ryšys su savimi smile.gif 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Spalvota diena: 12 liepos 2013 - 06:55
QUOTE(Spalvota diena @ 2013 07 11, 20:36)
Visi mes žmonės ir visi mes galime žinoti, kas mums geriausia. Niekas nepapasakos mums, ar skanūs riešutai, kol mes patys neįsitikinsime, kuri riešutų rūšis mums yra pati skaniausia. Tik perleidę per save informaciją galime suprasti, kas mums pasiteisina, o kas ne. O tam, kad tai suprasti, universitetų diplomai nereikalingi. Tam reikia turėti save. Ir tiek. Tai ir mažai, ir daug. ... Buda išmintimi sušvito išėjęs į pasaulį...Tačiau tai nevienintelis kelias, jų begalės (knygos tarpe jų ), pasirinkimas didžiulis.

Ir tikrai visada verta daryti tai, kas malonu. Tikrai.  smile.gif  Gal ryte melstis lengva, o perpiet nelabai, tada gerkime kavą į sveikatą, pasimelsim tada, kai labai to norėsim ir jausim nuo to gerumą. ( šiandien per visą miestą važiavau įteikti puokštę gėlių žmogui už tai, kad ji yra... tiesiog labai norėjau, taip, ..., kad nušviestų jos veidą šypsena..., pavyko...o man buvo labai labai malonu).
Žmogus, darydamas tai, kas malonu, ima jaustis žmogumi, ne įrankiu, ne modeliu, ne statistiniu vienetu ar objektu. Jame atsibunda gyvenimo prasmė. Jame ima skleistis gerumas, palengva virsdamas į gerovę, tiek savo, tiek aplinkinių žmonių.

Jus taip paprastai kalbat, supraskit dauguma zmoniu sioje zemeje yra seniai prarade ne tik save bet ir kazka uz saves...Mums gimstant suteikiama viskas doram gyvenimui, bet mes vistiek einam link blogio, ieskom malonaus, lengvo gyvenimo, tada jau labai sunku issikapstyti. Teisingai sakot - todel ir ieskom, bandom viska savo kailiu, praktiskai pajausti, o kaipgi kitaip? g.gif O kad keliu begale faktas, apie tai ir kalbam, kuris kelias tavo rolleyes.gif Universitetai? Nebetikiu seniai tuo, kiekvienas praeinam savo universiteta, VGTU, MRU ar dar kokie ten tai tik grazus popiereliai nieko daugiau cool.gif
Atsakyti
Tiesios ieskodamos, nepamirskite gyventi ir dziaugtis smile.gif Bo prabegs, nebegris jis smile.gif
Atsakyti
QUOTE(vaižgantė @ 2013 07 11, 22:08)
Maldas paprastai girdi tie dvasiniai padarai, kurie yra aplink žmogų, o mainais šį tą pasiima. Žmogus yra marionetė karmos rankose ir turėtų nuolankiai priimti situacijas, nelaimes, bėdas, bet jis naiviai tikisi, kad yra kažkas, kas turėtų jam padėti. Ar turėtų? Kodėl turėtų? Naivuolius aptarnauja "dievas",nes žmogus lengvabūdiškai jam atsiduoda, negalvodamas apie pasekmes, juk melstis lengva, o ieškoti ligos ar situacijos šaknų taip sunku...

Na ir cinike gi jus...
Papildyta:
QUOTE(dinazaure @ 2013 07 12, 08:30)
Tiesios ieskodamos, nepamirskite gyventi ir dziaugtis smile.gif Bo prabegs, nebegris jis smile.gif

As noreciau dziaugtis amzinybe, patekti laipteliu auksciau tenai nei cia rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(loja5 @ 2013 07 12, 09:35)

As noreciau dziaugtis amzinybe, patekti laipteliu auksciau tenai nei cia rolleyes.gif

O aš jau džiaugiuosi tuo, ką turiu dabar smile.gif Faina 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(dinazaure @ 2013 07 12, 08:39)
O aš jau džiaugiuosi tuo, ką turiu dabar smile.gif Faina  4u.gif  4u.gif

Dziaugiuosi uz jus 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(dinazaure @ 2013 07 12, 08:30)

drinks_cheers.gif thumbup.gif Va, va
Atsakyti
QUOTE(loja5 @ 2013 07 12, 08:28)
Jus taip paprastai kalbat, supraskit dauguma zmoniu sioje zemeje yra seniai prarade ne tik save bet ir kazka uz saves...Mums gimstant suteikiama viskas doram gyvenimui, bet mes vistiek einam link blogio, ieskom malonaus, lengvo gyvenimo, tada jau labai sunku issikapstyti. Teisingai sakot - todel ir ieskom, bandom viska savo kailiu, praktiskai pajausti, o kaipgi kitaip? g.gif O kad keliu begale faktas, apie tai ir kalbam, kuris kelias tavo rolleyes.gif Universitetai? Nebetikiu seniai tuo, kiekvienas praeinam savo universiteta, VGTU, MRU ar dar kokie ten tai tik grazus popiereliai nieko daugiau cool.gif

Jie nepraradę, jie tik neatsimena savęs. Jie neatsimena savęs laimingų ir nesugalvoja, ko čia reikia iki tos laimės doh.gif Ir ieško kiekvienas to malonaus gyvenimo savaip, kas kala pinigus iki nukritimo, kas griebia reikia nereikia iš aplinkos, kas... bet pastebėjot, kad su laimės pajauta striukai? Todėl, kad nuo mažens visi girdėjo, koks sudėtingas tas dalykas - gyvenimas. Ir tada visi nusistato sudėtingai gyventi.
Ir neatkreipė dėmesio, kad už savęs esu tik aš smile.gif . Be manęs čia nieko daugiau ir nėra...
Girdžiu verkiant, man suskaudo širdį. Man.
Regiu nuliūdųsį, man negera pasidarė. Man.
Stebiu besidžiaugiantį, man irgi linksma. Man.
Aš iš nieko nepavogsiu, nes trūkumą neužilgo pajusiu pati ( nebūtinai to, ką vagiau, gal man pritrūks šilto jausmo, laimės pajautos, kito šypsenos, nesvarbu, bet ims trūkti).
Aš nieko neapgausiu, nes neužilgo pasijusiu apgauta pati - pati save apsigavau tongue.gif (imsiu dejuoti, kad nelaiminga ar dar kažko ).
Bet kaip smagu duoti, ech, kaip smagu duoti thumbup.gif . Visos jautėt, kiek tuo metu, o gal ir vėliau gaunat... Ech, kaip smagu duoti!
Tai kas čia dar yra be manęs ar už manęs? Jei aš taip jaučiu kiekvieną savo žingsnį?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Spalvota diena: 12 liepos 2013 - 08:44