Įkraunama...
Įkraunama...

Dvasinės ligų priežastys -13

Labai noreciau placiau suzinoti apie skydliaukes veiklos sutrikimo priezastis. Turiu letini autoimunini tiroidita. Kaip suprasti priezastis ir kaip padeti sau?
Atsakyti
Sveiki. Gal kas gali patart ar nuorodele duot apie vaiko nemiga.Kaip elgtis nezinau. Vaikui 2metukai.Anksciau miegojo puikiai,dabar vis budinejasi nakti,po kelis kartus. Tai mama,tai teti kviecia. Idarzeli neina,bunu pati visa laika su juo,tai demesio nemanau kad truktu. Kartais iki isterijos daveda ir save ir mane,nezinau ko griebtis. Zinau kad dvasiniuose reikaluose kazkas,kad ji veikia mano itampos galbut. Bet ka daryt,kad miegotu vaikas,kad ramesnis butu?
Atsakyti
QUOTE(Aggnesse @ 2013 10 25, 08:52)

Ramumos viduje Jums linkiu  4u.gif

Jusu zodziuose daug tiesos....perskaiciau sia zinute ir nusisypsojau, cia geraja prasme.Istiesu ramybes mano gyvenime truksta ir net labai.
Atsakyti
Sveiki,
gal kuri zinot kaires menties skausmo priezastis? Atrodo lyg su ietim durtu. Idomu ka siuo klausimu LV sako.
Atsakyti
QUOTE(juscike @ 2013 10 04, 12:53)
sveiki, gal kas esate skaitę kur info apie refliukso dvasinę priežastį, smaugia kaklą, tarsi guzas gerklėj būtų.
Ačiū

stresas, itampa ir t.t. visa ko pasekoje atsiranda sie pozymiai
pagooglinkittikrai yra daug straipsniu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Diamond Fėja @ 2013 10 18, 11:44)
Manau, todėl, kad mažo vaiko juk ir ryšys su tėvais stipresnis, o jam augant vis silpnėja priklausomybė nuo tėvų emocijų 4u.gif

Laba diena, esu nauja dalyvė jūsų pokalbyje. Ar galėtumėte man patarti kokios mano problemos iššaukė mano 11 metų vaiko gana stiprų kalbos sutrikimą (jis jį turi nuo mažens: kažką kalbėti pradėjo tik apie 5 metus, sunkiai supranta žodinę instrukciją, perskaitęs tekstą sunkiai supranta tekstą, rašo labai blogai, diktantuose iki 30 klaidų, labai praleidžia raides, netgi skiemenis, papasakoti ką perskaitė visai neišeina, ne tik tekstą, bet ir tai kas vyko pvz. mokykloje. Apie gramatiką visai net nekalbu, jis vartoja gramatiką kaip koks užsienietis išmokęs lietuvių kalbą. Nesupranta perkeltinių prasmių. Iš pradžių galvojome, kad darbu galima viską ištaisyti (dirba kasdien ir logopedas ir aš pati), aišku jis juda į priekį, bet mokykloje jis balta varna, netempia programos. Toks jausmas, kad kažkoks blokas pas jį, kurio niekaip nepramušam. Pakliuvo į rankas Sinelnikovo knyga: mylek savo ligą, ten perskaičiau, kad tėvai atsakingi už savo vaikų ligas. Dabar bandau perprasti kur mano pačios bėda, bet labai trūksta to patyrimo, kad išsiaiškinti. Gal galėtumėte man patarti, ką darau ne taip su savo gyvenimu, kad kenčia mano vaikas. Ačiū jums.
Atsakyti
QUOTE(silgan @ 2013 11 06, 20:06)
Laba diena, esu nauja dalyvė jūsų pokalbyje. Ar galėtumėte man patarti kokios mano problemos iššaukė mano 11 metų vaiko gana stiprų kalbos sutrikimą (jis jį turi nuo mažens: kažką kalbėti pradėjo tik apie 5 metus, sunkiai supranta žodinę instrukciją, perskaitęs tekstą sunkiai supranta tekstą, rašo labai blogai, diktantuose iki 30 klaidų, labai praleidžia raides, netgi skiemenis, papasakoti ką perskaitė visai neišeina, ne tik tekstą, bet ir tai kas vyko pvz. mokykloje. Apie gramatiką visai net nekalbu, jis vartoja gramatiką kaip koks užsienietis išmokęs lietuvių kalbą. Nesupranta perkeltinių prasmių. Iš pradžių galvojome, kad darbu galima viską ištaisyti (dirba kasdien ir logopedas ir aš pati), aišku jis juda į priekį, bet mokykloje jis balta varna, netempia programos. Toks jausmas, kad kažkoks blokas pas jį, kurio niekaip nepramušam. Pakliuvo į rankas Sinelnikovo knyga: mylek savo ligą, ten perskaičiau, kad tėvai atsakingi už savo vaikų ligas. Dabar bandau perprasti kur mano pačios bėda, bet labai trūksta to patyrimo, kad išsiaiškinti. Gal galėtumėte man patarti, ką darau ne taip su savo gyvenimu, kad kenčia mano vaikas. Ačiū jums.

Kazkodel visur visi megsta kaltinti tevus g.gif
Nera cia jusu kaltes tame, neidomiai jam visa tai pateikiama, vos ne kaip prievarta gaunasi. Tai ne joks blokas. Kas jam patinka?- stebekite, tada tokiu budu ir bandykite mokyti, raskite kazka bendro tarp to kas jam tikrai patinka ir mokslo. Imanoma. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Febrez @ 2013 11 07, 05:53)
Kazkodel visur  visi megsta kaltinti tevus  g.gif
Nera cia jusu kaltes tame, neidomiai jam visa tai pateikiama, vos ne kaip prievarta gaunasi. Tai ne joks blokas. Kas jam patinka?- stebekite, tada tokiu budu ir bandykite mokyti, raskite kazka bendro tarp to kas jam tikrai patinka ir mokslo. Imanoma.  4u.gif

Idomus atsakymas. doh.gif
Man tai iš nupasakotos situacijos labiau panašu į sutrikimą.
Atsakyti
QUOTE(^Vakarė^ @ 2013 11 07, 08:02)
Idomus atsakymas.  doh.gif
Man tai iš nupasakotos situacijos labiau panašu į sutrikimą.

Ačiū merginos už žinutes. Taikome jam ir netradicinius mokymo būdus su logopede per tai kas jam įdomu, manau, dėl to jis ir juda į priekį, bet labai sunkiai. Taip, Vakare, jus teisi aš irgi manau, kad tai sutrikimas, bet jei laikytis teorijos, kad vaikų ligos (o sutirkimas ir irgi liga) yra tėvų minčių, emocijų, gyvenimo veidrodis, todėl ir bandau pažiūrėti iš tos pusės kas negerai su mano gyvenimu, kad jam blogai. O lavinimą, aišku tęsime, nei kalbos nėra. Tik noriu pabandyti įvairius kelius, juk sakoma: jei vienos durys neatsidaro, belskis į kitas, jei iš vienur išvaro, eik kitur....
Atsakyti
Perskaičius silgan postą pirma atėjus mintis buvo tokia: gal jūs pati, gal jūsų šeima, giminė labai sureikšminat protą, intelektą? Gal tėvai, seneliai į mažiau intelektualius, į mažiau mokslo, meno srity pasiekusius žmones žiūrėjo kaip į šiek tiek prastesnius? Gal jus pačią ar vaiko tėvą spaudė lankyti būrelius, meno mokyklą ir pan. Gal taip vaikai turėjo užsitarnauti tėvų meilę? Na, bet jums geriau žinoti, čia tik toks pamąstymas.
Atsakyti
Man atrodo, kad Lylia postas labai taiklus smile.gif
Mano vaikai tokių "sutrikimų" kaip ir neturi. Bet iš vyresniojo būta kažkokių "nesupratimo" tarpsnių. Būdavo aiškini aiškini kažką iš mokslų ir atrodo nei bumbum nesupranta doh.gif Tik staiga, kai jau netenki vilties, viską supranta ir padaro užduotis. Viskas būtų nieko, jei tas nesusigaudymas kartais netruktų po kelias valandas ar net dienas. Man toks jausmas, kad jis net nebandydavo suprast. Kažkas pas jį užsiblokuodavo. O dėl Lylia parašymo, tai tikrai taip - aš pati sureikšmindavau protą ir intelektą. Ir dabar dar kartais sureikšminu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(ponia Lylia @ 2013 11 07, 15:01)
Perskaičius silgan postą pirma atėjus mintis buvo tokia: gal jūs pati, gal jūsų šeima, giminė labai sureikšminat protą, intelektą? Gal tėvai, seneliai į mažiau intelektualius, į mažiau mokslo, meno srity pasiekusius žmones žiūrėjo kaip į šiek tiek prastesnius? Gal jus pačią ar vaiko tėvą spaudė lankyti būrelius, meno mokyklą ir pan. Gal taip vaikai turėjo užsitarnauti tėvų meilę?  Na, bet jums geriau žinoti, čia tik toks pamąstymas.

Tai pagal jus išeina, kad vaikai kenčia už senelių ir prosenelių klaidas ir gyvenimo būdą? g.gif
Mano nuomone tai tokia, kad kiekvienas pats yra atsakingas už savo gyvenimo būdą ir pasirinkimus.
Atsakyti