Įkraunama...
Įkraunama...

Mokomes fotografuoti kartu

QUOTE(LEEja @ 2013 04 09, 09:23)

zodziu fotografuotas buvo ne ziedas, o visuma, ir kirsti nesinorejo nieko...
va, palyginkit ir jus pasakykit kaip geriau

bent man dabar nesiziuri schmoll.gif
Atsakyti
labas rytas,

QUOTE(motorela @ 2013 04 08, 22:10)
pirma mintis buvo fuu gejai blush2.gif paskaicius paie autoriu, lyg ir neklydau  biggrin.gif Ziurint i foto matau : vyru meile. juoda-balta, sviesu -tamsu.

o jei truputį detaliau ir pasigilinus?

užduoties esmė - esant norui pasidomėti šio fotografo kūryba ir tam tikra filosofija bei tame kontekste pagalvoti ir pakomentuoti, ką matote nuotraukoje. na, bent jau ką daugiau, negu "fuu, gėjai" ar šviesu-tamsu, nes tam pasakyti nereikėjo atlikti jokios analizės.

galima būtų paanalizuoti, pvz., kokiomis fotografinėmis priemonėmis autorius sugebėjo išreikšti savo idėjas, ką galima sugretinti su jo gyvenimu, gal kokį jo gyvenimo skaudulį įžvelgsite ir pan.

kodėl tokia užduotis prasminga? nes skatina pažvelgti giliau, negu šviesu-tamsu ar juoda-balta, nes tai - akivaizdu. paprastai fotografijos menas neša kur kas daugiau dalykų, negu akivaizdūs, vizualūs pranešimai. va tas gilesnis pasidomėjimas, mano galva, lavina vaizduotę. o geresnė vaizduotė skatina geriau fotografuoti.

beje, tame, ką kai kurios merginos parašė, radau gražių interpretacijų, ačiū, šaunuolės smile.gif

jei norėsit kada kitų foto komentavimui, susisiekit.
Atsakyti
QUOTE(sayonara @ 2013 04 08, 20:47)

user posted image

autorius: Robert Mapplethorpe.

skaitant fotografo biografija radau, kad beveik visose jo nuotraukose galima išvysti trikampio figura. Na vyrai taip susiglaude, kad tikrai primena trikampi smile.gif
Atsakyti
dedu sesline Liniju abstrakcija

user posted image
Atsakyti
QUOTE(sayonara @ 2013 04 09, 07:39)
beje, tame, ką kai kurios merginos parašė, radau gražių interpretacijų, ačiū, šaunuolės smile.gif

jei norėsit kada kitų foto komentavimui, susisiekit.

Labuka
Iš Jūsų pabaigai, kai visos bus pakomentavusios, norėčiau profesionalaus požiūrio, ka pati manot apie nuotrauką... Tada bent suprastume, ar teisingai mastome, ta linkme žiūrime, ar nenusikomentavome ax.gif

Taip, reik ir kitų foto, nes priverčia į nuotrauką žiūrėti kitaip, giliau, ko anksčiau nedarydavau...
Atsakyti
QUOTE(Gitusia @ 2013 04 09, 08:39)
Labuka
Iš Jūsų pabaigai, kai visos bus pakomentavusios, norėčiau profesionalaus požiūrio, ka pati manot apie nuotrauką... Tada bent suprastume, ar teisingai mastome, ta linkme žiūrime, ar nenusikomentavome 

aš nesu profesionalas, kad galėčiau pasakyti, ar teisingai mąstote, todėl savo interpretacijų nerašysiu gal smile.gif nebent vėliau kokius nors man kilusius klausimus galiu pateikti arba mažus pastebėjimus, kas ten dar matosi, galkuri sakys - oblin, rimtai, o kita gal - nu ne, nusipezi, nieko panašaus nesimato smile.gif o nusikomentuoti sunkiai įmanoma.

užduoties esmė - pamąstyti, stabtelėti lekiančiame pasaulyje ir surasti laiko įsigilinti į meno kūrinį. net jei jis nepatinka - jį paanalizuoti. tai tiesiog toks savęs lavinimo pratimas, kurį galite atlikti be vėlesnio aiškaus ir apibrėžto atsakymo, ar teisingai mąstote. Juk smegenys yra raumuo biggrin.gif jas naudodamos/treniruodamos stiprinate jas ir gerinate jų darbines savybes.

vėliau, jei patiks, ir viena kitos nuotraukas panašiai galit pradėt analizuoti, ne tik "man gražu, bet kreivokas horizontas, taip pat truputį daugiau dešinės rankos norėtųsi" smile.gif juk galit ir pačios, iš tikro tai net ir dabar, paleisti vaizduotes nuo lenciūgų ir pabandyti pavarijuoti, ką matote vienos kitų nuotraukose. kartais gėlė vazelėje yra tik gėlė vazelėje, o kartais tai gali būti vienišumo, trapumo, atstūmimo simbolis ir pan. Ieškokit galvose asociatyvių vaizdų ir paaiškinimų jiems.

Šiaip labai gera užduotis, mėgstu ją smile.gif Nes fotografija nėra tik apie fotografavimą. Ji visų pirma yra apie galvojimą. Na, bent jau mano asmeniniu supratimu smile.gif
Atsakyti
labas
QUOTE(sayonara @ 2013 04 09, 07:39)
labas rytas,
o jei truputį detaliau ir pasigilinus?

užduoties esmė - esant norui pasidomėti šio fotografo kūryba ir tam tikra filosofija bei tame kontekste pagalvoti ir pakomentuoti, ką matote nuotraukoje. na, bent jau ką daugiau, negu "fuu, gėjai" ar šviesu-tamsu, nes tam pasakyti nereikėjo atlikti jokios analizės.

drinks_cheers.gif as ne analize ir pateikiau, o tiesiog pirma ispudi pamacius nuotrauka, kad padaryt analize reikia laiko, reikia daugiau pasiskaityti apie autoriu, jo darbus, o tik tada analizuoti.
Atsakyti
QUOTE(sayonara @ 2013 04 09, 11:26)
aš nesu profesionalas,

o jus fotografe?
Atsakyti
Laba diena smile.gif fotografijoje esu naujokė, tad norėčiau kažko išmokti smile.gif prieš mėnesį nusipirkom nikon 5100d objektyvas kitinis, per daug nieko su juo dar nedariau, tad norėčiau prisijungti prie jūsų ir kažkiek patobulėti rolleyes.gif matau konkursas linijų tema vyksta tai bandau prisegti savo vakar darytą foto gal tiks ax.gif user posted image
Atsakyti
QUOTE(LEEja @ 2013 04 09, 10:18)
o jus fotografe?

ne tiek sena, kad būčiau "jūs", bet sena fotografijos mėgėja biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(kityte1989 @ 2013 04 09, 12:44)
Laba diena  smile.gif  fotografijoje esu naujokė, tad norėčiau kažko išmokti smile.gif prieš mėnesį nusipirkom nikon 5100d objektyvas kitinis, per daug nieko su juo dar nedariau, tad norėčiau prisijungti prie jūsų ir kažkiek patobulėti  rolleyes.gif  matau konkursas linijų tema vyksta tai bandau prisegti savo vakar darytą foto gal tiks  ax.gif

labas, man visad grazios foto su pasikartojimais, kazkaip ritma primena, tvarkingos 4u.gif

as jau antra dedu, turbut nepatinka niekam, bet tyli, nesako laugh.gif

user posted image
Atsakyti
QUOTE(LEEja @ 2013 04 09, 21:14)
as jau antra dedu, turbut nepatinka niekam, bet tyli, nesako laugh.gif

Dėk dėk, abi patinka, ypač ši thumbup.gif Dabar papasakok, kaip ją tokią mistišką padarei?
Atsakyti