Įkraunama...
Įkraunama...

Gimdymas namuose

QUOTE(RitaRazi @ 2013 04 15, 16:50)
Na, jus mane aisku, uzmetysit akmenimis (o man ir paciai del to keista savyje ta pastebet g.gif ), bet pacia gimdymo patirti esu linkusi statyti i antra vieta, lyginant su jausmais savo vaikams. Ir savo vaikams garsiai netransliuoti, kokias patirtis jie man gimdami atnese, gal dukrai, kai ji paaugs, pasakysiu..

drinks_cheers.gif

Kažkada čia diskutavom aršiai šia tema. Man irgi nesuprantamas gimdymo kaipo proceso toks išaukštinimas. Vis tik svarbiausia - vaikas. Džiugu, jei pavyksta viską išgyventi pačiai, bet kitai gal tas "išgyvenimas" tesusivestų į fizinį skausmą, ir ji jo neišjaustų taip, jeigu nebūtų domėjusis prieš tai ilgus mėnesius, ką ji tuo metu privalo pajausti dėl oksitocino koncentracijos kraujyje.
Atsakyti
QUOTE(RitaRazi @ 2013 04 15, 14:50)
zinoma, kad leidzia, jei cp planuotas ir nera kazko daugiau, tik spinaline nejautra. Jei po ilgo kankinancio gimdymo daromas cp ir moteriai duodama pilna narkoze - naujagimiu rupinasi tetis, seneliai, dar kazkas is artimuju, jei tokiu yra. Jei ne - vaikelis nunesamas i naujagimiu skyriu, mama vis tiek negali pirmas kelias valandas juo rupintis.. Zinau milijona atveju, kai kudikelis guldomas teveliui ant krutines wub.gif vis i savas rabkas

neteigciau taip absoliuciai: visai neseniai pries kelis gimde pazistama, planuotas cp, be komplikaciju. Vaikelis ne tik kad salia nebuvo, bet dar ir nakti jo nenesiojo seseles pazindymui: nes daug leliuku po cp ir visom sunesiot nespes, tad jos jau 'pasirupins'.
Papildyta:
QUOTE(vylabusle @ 2013 04 15, 15:45)
drinks_cheers.gif

Kažkada čia diskutavom aršiai šia tema. Man irgi nesuprantamas gimdymo kaipo proceso toks išaukštinimas. Vis tik svarbiausia - vaikas. Džiugu, jei pavyksta viską išgyventi pačiai, bet kitai gal tas "išgyvenimas" tesusivestų į fizinį skausmą, ir ji jo neišjaustų taip, jeigu nebūtų domėjusis prieš tai ilgus mėnesius, ką ji tuo metu privalo pajausti dėl oksitocino koncentracijos kraujyje.

aha, tik to vaiko be gimdymo proceso tai buti nelabai gali. Gimdymas yra labai svarbus, tai motinystes dalis. Niekam nelinkiu blogos patirties, nes mogteri ji gali traumuoti tiek fiziskai tiek psichologiskai ilgam laikui. taip, tokia stai 'smulkmena'
Atsakyti
QUOTE(Selva @ 2013 04 15, 18:18)
aha, tik to vaiko be gimdymo proceso tai buti nelabai gali. Gimdymas yra labai svarbus, tai motinystes dalis. Niekam nelinkiu blogos patirties, nes mogteri ji gali traumuoti tiek fiziskai tiek psichologiskai ilgam laikui. taip, tokia stai 'smulkmena'
Ne, nu jūs kaip visuomet pervertėt kažkokiu visai neaptarinėjamu ir neginčytinu rakursu.
Reti sugebėjimai. doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Selva @ 2013 04 15, 18:18)

Juk lyginame gimdymus ne tam, kad pažemintume tas, kurios gimdymai nepasisekė/nepatiko/nuvylė... O tam, kad išryškintume, kokių patyrimų tikisi moteris, kurie yra be reikalo iš mūsų atimami, kaip pagerinti patyrimus... Atsiribokite ir nežiūrėkite asmeniškai į pastabas apie cezario minusus.

Jei sakykime, patyčias patiriantis vaikas nepasisakys niekam, niekas nepastebės, nepasmerks besityčiojančių - problemos nesimatys ir ji nesispręs. Kai apie tai kalbame, kažkam skaudu, bet kalbėti reikia...

Taip ir čia. "Sugadinti" gimdymų patyrimai egzistuoja ir nors mes kiekviena savo atvejus "mylime" - dalintis ir diskutuoti sveika.

Tik nepriimkim asmeniškai.

Galiu pasakyti asmeninį pavyzdį: kažkada man buvo kiek įžeidžiamai pasakyta, kad "..tu po natūralaus gimdymo nejauti sekso poreikio - tai tai juk problema, bėda..". Puoliau gintis (mintyse), kad viskas pas mus su vyru OK. Paskui pergalvojau - tikrai, sekso patyrimai pasikeitė. Jie kitokie. Net geresni tuo kitoniškumu. Ir jei asmeniškai neskaičiuoji savo orgazmų skaičiaus - tai gali visai sveikai diskutuoti, kad po natūralaus gimdymo seksualiniai potyriai kinta. Bet jei visą laiką giniesi - nėra erdvės pokalbiui. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(aldyte @ 2013 04 15, 18:38)
Jei sakykime, patyčias patiriantis vaikas nepasisakys niekam, niekas nepastebės, nepasmerks besityčiojančių - problemos nesimatys ir ji nesispręs. Kai apie tai kalbame, kažkam skaudu, bet kalbėti reikia...
Prastas sulyginimas. Čia patyčių nepatyrę aiškina kitiems, kad jie (tie kiti) tai jau tikrai patyrė. Nors tie patyrę taip nesijaučia.
Būtent - bandot išsikelt, norėdamos pažeminti pagimdžiusias standartiniu būdu. Vien terminas "sugadintas" gimdymas ko vertas. Kokią teisę turite taip pavadinti kitos moters gimdymą. Jokios.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mititėja: 15 balandžio 2013 - 17:50
QUOTE(mititėja @ 2013 04 15, 18:49)
Prastas sulyginimas. Čia patyčių nepatyrę aiškina kitiems, kad jie (tie kiti) tai jau tikrai patyrė. Nors tie patyrę taip nesijaučia.
Būtent - bandot išsikelt, norėdamos pažeminti pagimdžiusias standartiniu būdu. Vien terminas "sugadintas" gimdymas ko vertas. Kokią teisę turite taip pavadinti kitos moters gimdymą. Jokios.

Apie štai tokią gynybą ir kalbu smile.gif

Jei jūsų gimdymas idealus ir nieko keisti nenorite - tai, aišku, nėra ko diskutuoti su moterimis, kurios nori kažką keisti.
Jei visgi įžvelgsime minusų (šiuo atveju stacionariniuose gimdymuose)- tada galėsime juos patvirtinti, paneigti, kitaip išdiskutuoti.

"Sugadinti" - įdėjau į kabutes. Kiek randame nereikalingų/beprasmių veiksmų - tiek ir yra to "sugadinimo". Jūs turbūt neįžvelgiate. Bet yra ir kitokių moterų čia. Ir tai puiku.
Atsakyti
Jei jau taip norisi jaustis ypatingai tai ir tegu smile.gif Kiekvienam savaip. Man mano vaikas yra ypatingas, o ne būdas kaip ir kur aš jį pagimdžiau.
Atsakyti
QUOTE(aldyte @ 2013 04 15, 18:57)
O aš kalbu apie nuolatinę pabrėžtiną panieką iš tokių kaip jūs.
Ir kaip matau tai duoda vaisių - pulkų pritariančių ir užtariančių nesimato.
Ir žinau ne vieną žmogų (aš - irgi iš jų), kurie buvo neapsisprendę, bet va po tokių pasisklaistymų ir "sugadintų" gimdymų aptarimų jų palaikymą praradot. schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(aldyte @ 2013 04 15, 17:57)

Jei jūsų gimdymas idealus ir nieko keisti nenorite - tai, aišku, nėra ko diskutuoti su moterimis, kurios nori kažką keisti.
Jei visgi įžvelgsime minusų (šiuo atveju stacionariniuose gimdymuose)- tada galėsime juos patvirtinti, paneigti, kitaip išdiskutuoti.

"Sugadinti" - įdėjau į kabutes. Kiek randame nereikalingų/beprasmių veiksmų - tiek ir yra to "sugadinimo". Jūs turbūt neįžvelgiate. Bet yra ir kitokių moterų čia. Ir tai puiku.

drinks_cheers.gif
Papildyta:
QUOTE(mititėja @ 2013 04 15, 18:08)
O aš kalbu apie nuolatinę pabrėžtiną panieką iš tokių kaip jūs.
Ir kaip matau tai duoda vaisių - pulkų pritariančių ir užtariančių nesimato.
Ir žinau ne vieną žmogų (aš - irgi iš jų), kurie buvo neapsisprendę, bet va po tokių pasisklaistymų ir "sugadintų" gimdymų aptarimų jų palaikymą praradot.  schmoll.gif

Bet čia ir paradoksas, kad abi pusės mano, kad viena pusė kitą niekina. Bet gal taip nėra. Gal kiekviena pusė yra pratę būt atstačiusios spyglius, nes atrodo, kad jas puola smile.gif m?
Atsakyti
QUOTE(srauni_upe @ 2013 04 15, 14:25)
flight - tai kad tuos straipsnius rašo bet kas ir bet kaip. Pavadinimas, be tik kad daugiau žmonių paspaustų ir pakomentuotų net neskaitę tongue.gif smile.gif

Šiaip kiek yra tekę kalbėti su pažįstamiom, kuriom darytas cp (jos to nesitikėjo net), tai jaučias ta abyda ir su pavydu žiūrėjo, kad man viskas lengva ir kad vaiko nebuvo atskyrę, ir kad su mp viskas gerai. Ir kad randų nėr. Viena pasakojo, kaip ten kas pjauta ir kaip kada tie randai jaučiasi (po oda). Viena dėl sveikatos vaikelio, jį pamatė gal tik po savaitės, nes skirtingose ligoninėse gulėjo. Pasakojo, kad nėra supratimo tuo metu, kad vaiką turi. Aišku tokios patirtys nesulyginamos su ta auforija...  unsure.gif na kurią žino visos, gimdžiusios pačios.

Nu, žinok, man jokio pavydo nėra, jokio kitokio jausmo toms, kurios natūraliai gimdė. Man prioritetas yra vaikas, sveikas vaikas, o ne gimdymo būdas. Man buvo svarbu pastoti, išnešioti vaiką. Jaučiu didelę palaimą, kad galėjau patirti tą jausmą, jausti kaip vaikas manyje auga. O kad man CP ekstra buvo, tai nėra man pasaulio pabaiga. MAn CP atliktas buvo vėlai šeštadienio vakare, prieš vidurnaktį, o pirmadienį jau pieno, nebe priešpienio, pilnai turėjau.
Atsakyti
QUOTE(srauni_upe @ 2013 04 15, 19:36)
Bet čia ir paradoksas, kad abi pusės mano, kad viena pusė kitą niekina. Bet gal taip nėra. Gal kiekviena pusė yra pratę būt atstačiusios spyglius, nes atrodo, kad jas puola  smile.gif m?
Nemačiau, kad "standartiškai" pagimdžiusios vadintų naminį gimdymą "sugadintu".
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vaivos juosta: 15 balandžio 2013 - 20:30
QUOTE(vaidajk @ 2013 04 15, 18:43)
Nu, žinok, man jokio pavydo nėra, jokio kitokio jausmo toms, kurios natūraliai gimdė. Man prioritetas yra vaikas, sveikas vaikas, o ne gimdymo būdas. Man buvo svarbu pastoti, išnešioti vaiką. Jaučiu didelę palaimą, kad galėjau patirti tą jausmą, jausti kaip vaikas manyje auga. O kad man CP ekstra buvo, tai nėra man pasaulio pabaiga. MAn CP atliktas buvo vėlai šeštadienio vakare, prieš vidurnaktį, o pirmadienį jau pieno, nebe priešpienio, pilnai turėjau.

Na turiu omeny tikrai ne tave, bet kažkodėl tikėjaus, kad imsi ir pakomentuosi "O man tai... " smile.gif tų atvejų išsamiai paskoti negaliu, nes tai žmonių asmeniai išgyvenimai...
O kiekviena mama išgyvena kitaip, ir vaiko sveikata ir reakcija po visko, ir sutarimas su motina irgi būna individualus kiekvienu atveju. Ir aš nežinau, ar tvirtai sakytum " man tai..." jei pagimdžius jo net nematytum savaitę ir žinotum kad jis kitoj ligoninėj guli... 4u.gif

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vaivos juosta: 15 balandžio 2013 - 20:30