Įkraunama...
Įkraunama...

Gimdymas namuose

QUOTE(srauni_upe @ 2013 04 15, 19:52)
Na turiu omeny tikrai ne tave, bet kažkodėl tikėjaus, kad imsi ir pakomentuosi "O man tai... " smile.gif tų atvejų išsamiai paskoti negaliu, nes tai žmonių asmeniai išgyvenimai...
O kiekviena mama išgyvena kitaip, ir vaiko sveikata ir reakcija po visko, ir sutarimas su motina irgi būna individualus kiekvienu atveju. Ir aš nežinau, ar tvirtai sakytum " man tai..." jei pagimdžius jo net nematytum savaitę ir žinotum kad jis kitoj ligoninėj guli...  4u.gif
Papildyta:
Ačiū  wub.gif

Aš gi žinau, kad ne mane biggrin.gif bet paprasčiausiai parašiau, kad man gimdymas nebuvo prioritetas. Kai suvoki, kad gimdymas yra natūralus procesas, kuris gali pakrypti bet kuria linkme, tai ir žiūri į visą tą reikalą natūraliai, neaukštindama to ar ano. Jausmai vaikui nepasikeičia dėl to. Aišku, natūraliai gimdyti yra kur kas geriau nei CP, bet yra kaip yra. Svarbiausia turėtų būti pats vaikas 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(vaidajk @ 2013 04 15, 20:09)
Kai suvoki, kad gimdymas yra natūralus procesas, kuris gali pakrypti bet kuria linkme, tai ir žiūri į visą tą reikalą natūraliai, neaukštindama to ar ano.

Taip, manau nebūtų tikslinga užsiciklint ant "vienintelio teisingo" gimdymo, nes baigtis jis gali labai įvairiai. Bet jei kažkam pasiseka, ir tenka patirti išties gražų, natūralų, nekomplikuotą gimdymą, jei vaikas iš karto pas mamą, o ne kažkur kitoj patalpoj kelias paras - kodėl tuo nepasidžiaugus ?

Va SM'e mamos rašo apie BAK - kaip nuostabu, kokia nereali priežiūra po gimdymo, tarsi atostogos, kaip viskas puiku, liuks ir t.t. Tos mamos nuoširdžiai džiaugiasi sava partirtimi, sėkminga, gražia, nuo- iki, ne tik sveiku vaiku, bet ir pačios visokeriopu komfortu. Joms tas svarbu, matyt, todėl jos ir rinkosi būtent šią įstaigą - kodėl iš karto pulti, neva jos nuvertina kitokias patirtis, kažką išaukština, o kažką žemina?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo flight: 15 balandžio 2013 - 21:02
QUOTE(flight @ 2013 04 15, 22:01)
Taip, manau nebūtų tikslinga užsiciklint ant "vienintelio teisingo" gimdymo, nes baigtis jis gali labai įvairiai. Bet jei kažkam pasiseka, ir tenka patirti išties gražų, natūralų, nekomplikuotą gimdymą, jei vaikas iš karto pas mamą, o ne kažkur kitoj patalpoj kelias paras - kodėl tuo nepasidžiaugus ?

Va SM'e mamos rašo apie BAK - kaip nuostabu, kokia nereali priežiūra po gimdymo, tarsi atostogos, kaip viskas puiku, liuks ir t.t. Tos mamos nuoširdžiai džiaugiasi sava partirtimi, sėkminga, gražia, nuo- iki, ne tik  sveiku vaiku, bet ir pačios visokeriopu komfortu. Joms tas svarbu, matyt, todėl jos ir rinkosi būtent šią įstaigą - kodėl iš karto pulti, neva jos nuvertina kitokias patirtis, kažką išaukština, o kažką žemina?

Matot, mano patirtis taip pat man labai jausminga ir labai graži, nes neturiu absoliučiai jokių nusiskundimų nei medikais, nei pačia aplinka ir atmosfera GN. Man buvo viskas super gerai 4u.gif O kažkam mano džiaugsmas mano potyriais yra niekinis, nes ne natūralus biggrin.gif O man jis pats pačiausias, nes mano vaikas su manimi ir sveikas vaikas, kas yra svarbiausias dalykas iš visų wub.gif
Atsakyti
QUOTE(flight @ 2013 04 15, 22:12)
Nemanau  4u.gif 
Bet va mūsų aptariamai straipsnio autorei, labai trūko to natūralaus gimdymo, ir kitų po to sekančių dalykų - tai kodėl ji negali pasidalinti ir pasidžiaugti sava, galima sakyti,  sėkme ar  laimėjimu?

Žinoma, kad gali pasidžiaugti ir pasidalinti savo potyriais, bet jos išsireiškimai paprasčiausiai keistai skamba, menkinantys kitokius gimdymus, ir, svarbiausia, jos pasisakymai skaudinančiai atrodo jos pačios vaikų atžvilgiu 4u.gif Gi kiekviena patirtis yra savita, vis kitaip išgyvenama ir nepakartojama 4u.gif wub.gif Jei pastosiu su antru ir jei gimdymas vyks natūraliai, tai tikrai nemenkinsiu pirmojo savo gimdymo ir juo labiau nesakysiu, kad natūraliai gimęs vaikas išskirtinis, kitoks ir panašiai biggrin.gif 4u.gif
Atsakyti
Taigi pats straipsnio pavadinimas - "ketvirtas vaikas, pirmas gimdymas". Pirmieji trys - neverti gimdymais pavadint, reikia suprast?

Pačioj pabaigoj, kai jau pagimdė, prieš padėkas palaikantiems juodu ant balto (net pastorinta) parašyta: tai stebuklas, mūsų gimimo stebuklas: manęs, dukrytės ir vyro, visų trijų.
Manau, tuo viskas pasakyta.
Atsakyti
QUOTE(mititėja @ 2013 04 15, 22:46)
Pačioj pabaigoj, kai jau pagimdė, prieš padėkas palaikantiems juodu ant balto (net pastorinta) parašyta: tai stebuklas, mūsų gimimo stebuklas: manęs, dukrytės ir vyro, visų trijų.
Manau, tuo viskas pasakyta.

Hmm, stebuklas, tikrai, po trijų CP ketvirtą natūraliai namuose pagimdyt wink.gif Visiškai pritarčiau drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(vaidajk @ 2013 04 15, 22:52)
Aš jau kaip ir rašiau ankstesnėje savo žinutėje, man gimdymas yra natūralus procesas, kuris turi nenuspėjamą baigtį. Bet kokia baigtis (natūrali ar CP) man yra ne tokia svarbi, lyginant su pačiu vaiku. Vaikas man yra per vis svarbiausias.  4u.gif Galėčiau aš taip pat čia ardytis, plėšytis, draskytis, kad va, aš važiavau natūraliai pagimdyti, o man buvo CP. Kokia nesėkmė  doh.gif  Bet taip nesakau ir nesakysiu, nes nematau tame tragedijos  4u.gif  Man svarbiausia, kad mano vaikas sveikas  4u.gif Aš nesureikšminau to, savo gimdymą priėmiau kaip natūralų dalyką  smile.gif
drinks_cheers.gif thumbup.gif

Dabar gausiu per galvą, bet man toks gimdymo, jo eigos sureikšminimas yra tam tikras užstrigimas gimdyme. Gal netikusiai sulyginsiu, bet ir tuos pačius vaikus auginant: kol vaikas kūdikis, fiksuoji kiekvieną kūdikišką niuansą, persivertimą ant šono, atsisėdimą ir pan. Pradeda kalbėt - kreipi dėmesį į kiekvieną žodį naujadarą, tarimą, raišką ir pan. Praeina tas laikas, pasimiršta, gyveni dabartimi.
O po nežinau kiek metų vis pastrigus gimdyme būt, tai kaip kokios praeitos meilės niekaip nepaleist, vis atrajot ir skausmintis arba džiugintis (priklausomai nuo situacijos).
Atsakyti
QUOTE(vylabusle @ 2013 04 15, 23:07)
Man tie siuvinėti marškiniai, maldos ir smilkalai atrodo savo prigimtimi kylantys iš manieringumo ir susireikšminimo, o ne iš tyro gimdymo išgyvenimo. Vis tik tas išgyvenimas yra vidinis. Ritualai gali būti, bet toks pačių ritualų aukštinimas, savojo gimdymo mistifikavimas, tikrai nepadeda solidarizuotis su ta ir panašiomis moterimis bei priimti jų aptariamą problemą kaip mūsų visų, moterų. Atvirkščiai, visos tos detalės ir egzaltuotas tonas kelia norą atsiriboti.

Man irgi nepatinka marškiniai (o ir nemoku siuvinėt ), smilkalai ir kt. Bet, kodėl turėčiau tikėtis, kad VISI APLINKUI bus tokie kaip aš? Kad jie norės to paties, kaip aš? Ir jei MAN nepatinka, kodėl turėčiau piktintis, jei kažkam patinka? Va jums smilkalai atrodo manieringi. BEt kodėl visas pasaulis turėtų suktis apie jus?
Jei kažkam to reikia, tų ritualų, simbolių - tai ir valio. Tegul.

Jei kažkam reikia CP ar epidūro - irgi valio, juk yra moterų, kurioms be to būtų tik blogiau.

Aš pvz., žinau ko man reikia ir kas man svarbu. Bet tai nereiškia, kad automatiškai nuvertinu ar menkinu kitų prioritetus ir jiems reikšmingus dalykus.
Papildyta:
QUOTE(vaidajk @ 2013 04 15, 23:12)
Na, bet to nepasirinksi gi  4u.gif 

Kodėl ne? Jei jau su skatinamaisiais - tai ir su nuskausminimu. Būtų humaniška. Tik kad, matyt, ne visos turi tą galimybę rinktis...
Atsakyti
QUOTE(mititėja @ 2013 04 15, 22:56)
Suprantu, kad tai smulkmena, bet iš tokių smulkmenų, tarsi netyčia numestų epitetų apie "sugadintus" gimdymus ir susidaro nuomonė, kokia yra jūsų (propaguojančių naminį gimdymą) apie save nuomonė. Manau, kad daugiau tolerancijos nesureikšminančioms gimdymo, surinktų daugiau bonusų namudininkų naudai.

irgi laabai pritariu drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif
Papildyta:
QUOTE(flight @ 2013 04 15, 23:07)
biggrin.gif  na taip, pvz, gimdymas su skatinamaisiais ir be nuskausminimo, ir dar jei vaikas judėdamas labai greitai, išdrasko ten viską nuo - iki. Vaje, baisiai čia, kažkokia susireikšminusi poniutė, išdrįso pasijust blogai, ar ne?

Nu pasijunta blogai, ir dar gyja pusmetį, bet nekalba, kad vaiko savo nepagimdė.
Atsakyti
QUOTE(flight @ 2013 04 15, 23:14)

Kodėl ne? Jei jau su skatinamaisiais - tai ir su nuskausminimu. Būtų humaniška. Tik kad, matyt, ne visos turi tą galimybę rinktis...

Na, aš turėjau omeny, kad natūralumo nepasirinksi. Vienoms jis duotas, o kitoms - ne. O su skatinamaisiais, tai ne visoms reikia nuskausminimo kartu. Kiekvienos skausmo barjeras kitoks.

Aš taip pat esu už tai, kad kaip gimdyvei patogiau, taip ji ir renkasi (nuskausminimas, CP, ar namuose gimdyti), tik turėtų būti iš visų pasisakančių pusių tolerancija vienokiam ar kitokiam pasirinkimui. 4u.gif Ko tikrai labai labai trūksta smile.gif
Atsakyti
QUOTE(vaidajk @ 2013 04 16, 09:14)
Šiaip tai buvo pasakyta praeitose temose, kad namie gimę vaikai ypatingesni, gabesni ir visokie kitokie -esni.  4u.gif

taip buvo pasakyta? g.gif

kiek pamenu, stipresne tebuvo vieno tevelio nuomone- atejo zmogus ir pasisake, o kam buvo paranku- labai smagiai tuos asmeninius zmogaus argumentus pritaike visiems nestacionariniu gimdymu motyvams.

Taip, namuose gime vaikai ypatingi, kitokie. Bet tai nereiskia, kad nenamuose gime- neypatingi, 'maziau geri'. Kodel sitaip norisi priespriesos, priespastatymo juoda-balta. Jei dziaugiuosi sunu pagimdziusi namuose, tai neva izedziu dukros jausmus, nes ja gimdziau ligoninej? rolleyes.gif jos gimimas irgi ypatingas irgi kitoks- savaip. Po jos gimimo tapau mama, ji- mano pirmas vaikas, pirma motinystes patirtis- sitoje vietoje jau sunus gali 'isizeisti', kad jis niekada nebus toks, kaip jo sese, nes ji 'kitokia'- ji pirma. Jie abu kitokie mirksiukas.gif abu ypatingi, abu leido man patirti skirtingus isgyvenimus, praturtinti mane, kaip mama, visapusiskiau (kalbu apie save tiktai, nesitapatinkit prasau). Dukters gimimas padare mus su vyru tevais, pirma karta, atskleide vienas kitame kitokius vaidmenis, - tevo ir motinos, o sunaus gimimas mus suartino i viena kumsti, darnia komanda, nes... mes prisiemem bendra atsakomybe ir veikem bendrai labai svarbiame reikale, kazin ar belagi buti svarbesnis reikalas nei benrdo vaiko gimimas, neatiduotas niekam pravesti.

Atsakyti
QUOTE(Keretoja @ 2013 04 16, 11:38)
Manau kad sitoj vietoj klystate, gal jums tai ir nepadeda bet kiekvienam zmogui bus duota pagal jo tikejima  mirksiukas.gif  As pati neturejau ishsiuvinetu gimdymo marskiniu nors ir labai noreciua, bet pati siuvinet nemoku ir neturiu tokios drauges kuri man ishsiuvinetu, be to iki paskutinio momento nebuvau tvirtai nusprendus ar vaziuosiu gimdyt i ligonine, bet kadangi nuvaziavau tai rengiausi ligonines marskiniais nes kitais nebuvau pasirupinus smile.gif

Sutinku su Jumis drinks_cheers.gif tokios smulkmenos padeda psichologiškai geriau jaustis. Ir aš esu už bet kokią smulkmeną, kuri tuo metu emociškai padeda 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vaidajk: 16 balandžio 2013 - 10:49