Įkraunama...
Įkraunama...

Gimdymas namuose

QUOTE(Bitės šešėlis @ 2013 06 11, 15:09)
O kalbant apie šviežiausiąjį atvejį - netikiu, jog motina, jei atsigaus, niekada nepagalvos, jog jei būtų gimdžiusi su medikų priežiūra, vaikas būtų likęs gyvas.

O ką galima kalbėti apie šitą atvejį jei mes turime tik akivaizdžiai tendencingai sukurptus straipsnelius su itin šykščia informacija?
Atsakyti
QUOTE(Biški @ 2013 06 11, 15:10)
Ką reiškia "numarinti savo vaiką"? Apibrėžkite prašau konkrečiau.
Civilizuotais būdais kiek jau metų bandoma kažką keist? Nors pirštas pajudintas? Kokius dar civilizuotus būdus galite pasiūlyti?

Nėra čia ko apibrėžinėti - ir taip aiškiai suprantate, ką turiu galvoje.
Civilizuotų būdų yra begalė, tačiau nematau tikslo juos vardinti toms, kurioms vaiko gimdymas, visų pirma, asmeninis potyris, o ne gyvybės suteikimas naujam žmogui.
kai bus nustota galvoti kategorijomis "aš, man, manęs", ir moterys ims galvoti, visų pirma, apie naujagimį - tada ras ir būdų pasiekti, kad gimdymas namie būtų prižiūrimas medikų, kurie įsikištų į natūralią eigą iškart, jei tik ta eiga pakryptų pavojinga linkme.
Bet juk...fui, tai taip nedvasinga, ar ne?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Bitės šešėlis: 11 birželio 2013 - 14:18
QUOTE(Biški @ 2013 06 11, 14:59)
O tai gimdymo namuose mirčių išvis nebūna?

O kas nors sakė, kad nebūna? g.gif Bet ten bent jau yra kvalifikuota pagalba teikiama, ko šiai dienai nėra namuose.
Papildyta:
QUOTE(Biški @ 2013 06 11, 15:10)
Ką reiškia "numarinti savo vaiką"? Apibrėžkite prašau konkrečiau.
Civilizuotais būdais kiek jau metų bandoma kažką keist? Nors pirštas pajudintas? Kokius dar civilizuotus būdus galite pasiūlyti?

Tai gal pati būkit tada antra, kuri gimdysit namie be priežiūros ir taip bandysit pakeisti greičiau sistemą? g.gif bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(Bitės šešėlis @ 2013 06 11, 15:17)
Nėra čia ko apibrėžinėti - ir taip aiškiai suprantate, ką turiu galvoje.
Civilizuotų būdų yra begalė, tačiau nematau tikslo juos vardinti toms, kurioms vaiko gimdymas, visų pirma, asmeninis potyris, o ne gyvybės suteikimas naujam žmogui.
kai bus nustota galvoti kategorijomis "aš, man, manęs", ir moterys ims galvoti, visų pirma, apie naujagimį - tada ras ir būdų pasiekti, kad gimdymas namie būtų prižiūrimas medikų, kurie įsikištų į natūralią eigą iškart, jei tik ta eiga pakryptų pavojinga linkme.
Bet juk...fui, tai taip nedvasinga, ar ne?

Ne, nesuprantu ką jūs turite galvoje.
Jei vaiko gimdymas nėra asmeninis potyris, tai kas tai yra? Jei negalvot kategorijomis "aš, man" ir tt. o pirmiausia apie naujagimį tai gal geriausia būtų reglamentuori privalomus CP? - naujagimiui taip geriausia - atpuola gimdymo traumų tikimybė ir tt ir pan. Viskas kontruoliuojama taip sakant bigsmile.gif O nėščiasiais, tik pripažinus nėštumo faktą, guldyt ligoninėn stebėt ir reguliuot - kad neduok die nepakenktų kūdikiui ? Spec.dieta, mankšta, kasdieniai tyrimai smile.gif
Taigi šitiek metų siekiama kad gimdymai namuose būtų reglamentuoti ir prižiūrimi medikų - nieko nevyksta. Čia necivilizuota ar kaip? Papraščiausia tai aišku mestelt "neatsakingumo" ir kažkokio mistinio "dvasingumo" kortas.

Atsakyti
QUOTE(kice @ 2013 06 11, 12:08)
o koks tau skirtumas? Esi dievas ir nori teisti?

o ar jus Dievas, kad teisti gimdancias namuose? g.gif
Atsakyti
QUOTE(vj @ 2013 06 11, 15:21)
O kas nors sakė, kad nebūna?  g.gif  Bet ten bent jau yra kvalifikuota pagalba teikiama, ko šiai dienai nėra namuose.
Papildyta:

Tai gal pati būkit tada antra, kuri gimdysit namie be priežiūros ir taip bandysit pakeisti greičiau sistemą?  g.gif  bigsmile.gif

O ar galima teigti kad šitas konkretus kūdikis nebūtų miręs ligoninėje?

Jau rašot skundą apie potencialiai neatsakingą gimdyvę?
Atsakyti
QUOTE(Biški @ 2013 06 11, 15:36)
O ar galima teigti kad šitas konkretus kūdikis nebūtų miręs ligoninėje?

Jau rašot skundą apie potencialiai neatsakingą gimdyvę?

nu jei jau toks mąstymas, tai ko tada skubat į ligoninę, jei komplikuojasi gimdymas namie? g.gif Nu gi tas vaikas gali ir ligoninėje mirti, didelis čia daiktas irnesakyk.gif tai kam vargintis ir važiuoti į ją? g.gif
Atsakyti
Jo, tarkime mano mamai su manimi prieš dvidešimt kelis metus padarė Cezario pjūvį. Po šiai dienai jaučiu nuoskaudą, kad buvau atplėšta nuo mamytės, nebuvau paguldyta šalia jos... Su epidūru gimę vaikai jau ir automatiškai niekada nebus pilnaverčiai... Manau, tai aktualiausios nūdienos problemos.
Kažkada buvo atrasti skiepai, antibiotikai, suvaldę milžiniškas epidemijas, ligas ir marus, nusinešusius milijonus gyvybių. Atėjo laikas, kai žmonės sumąstė, kad "ne, nesamonė tai, farmacininkų išmislas". Lygiai taip su gimdymais. Buvo laikas, kai gimdavo ir išlikdavo tik stipriausi, tokia natūrali atranka. Reikia juk sugrįžti prie to, kas natūralu.
Atsakyti
QUOTE(Liebchen @ 2013 06 11, 15:41)
Jo, tarkime mano mamai su manimi prieš dvidešimt kelis metus padarė Cezario pjūvį. Po šiai dienai jaučiu nuoskaudą, kad buvau atplėšta nuo mamytės, nebuvau paguldyta šalia jos... Su epidūru gimę vaikai jau ir automatiškai niekada nebus pilnaverčiai... Manau, tai aktualiausios nūdienos problemos.
Kažkada buvo atrasti skiepai, antibiotikai, suvaldę milžiniškas epidemijas, ligas ir marus, nusinešusius milijonus gyvybių. Atėjo laikas, kai žmonės sumąstė, kad "ne, nesamonė tai, farmacininkų išmislas". Lygiai taip su gimdymais. Buvo laikas, kai gimdavo ir išlikdavo tik stipriausi, tokia natūrali atranka. Reikia juk sugrįžti prie to, kas natūralu.

tai "tarkime" ar realiai jūsų mamai buvo atliktas cp?
O ką,nereikia grižti prie to,kas natūralu?Ar natūralumas kažkas blogo? g.gif Geriau cp,geriau epidūras(ar skatinamieji) ,pasitaikius pirmai progai?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo klaara: 11 birželio 2013 - 14:48
QUOTE(klaara @ 2013 06 11, 15:47)
tai "tarkime" ar realiai jūsų mamai buvo atliktas cp?
O ką,nereikia grižti prie to,kas natūralu?Ar natūralumas kažkas blogo? g.gif Geriau cp,geriau epidūras(ar skatinamieji)  ,pasitaikius pirmai progai?

Realiai. Galite sakyti dabar, kad būtent tas pjūvis man ir sukelia netoleranciją smile.gif. Žinot, realiai pirmieji prisiminimai man prasideda nuo 1,5 metų. Gimimo momento aš neprisimenu. Mama, manau, prisimena. Čia tas "ojojoj, kaip blogai po gimdymo paimamas vaikas, blogai vaikui" man asocijuojasi su antireklama abortams, kai poros savaičių vaisius pilve pasakoja, kad "nežudyk manęs, mama". Realiai tik gimęs vaikas tikrai nieko neprisimins. Gal kokie pseudopsichologai kada ir nutyrė, kad tai didis blogis, bet n vaikų užaugo taip ir nemanau, kad jie prastesni. Jei planuojate prisikabinti dėl paminėtos abortų temos - nebijokite, aš jų neplanuoju.
Nežinau, ar reikia prie to natūralumo grįžti. Pagal poreikius. Man kai kuriais klausimais natūralumas per daug perspaustas. Medicina kažkaip vystėsi, kad kuo daugiau žmonių išgyventų, man jos atradimai ir išradimai atrodo teigiamas dalykas. Principe vaikai man dar negresia. CP be reikalo nesidaryčiau, nematau tam reikalo. Epidūro žinau, kad nenorėsiu. Neskaičiau dar apie žalą vaikui, nes žinau, kad jo vis tiek nenorėčiau dėl dūrio vietos.
Atsakyti
Žinot, pasisakau už gimdymą namuose su profesionalia pagalba. Jei profesionalios pagalbos gauti neišeina - tik į ligoninę. Ir kažkodėl tik toks sprendimas man rodosi logiškas ir tinkamas.
O jei gimdoma namuose be pagalbos (solo) tik todėl, kad ligoninėje potencialiai bus blogai, būktai dings sąrėmiai (iš kur žinoti?), mamai bus nepatogu, neskanu, šalta ar dar kas nors panašaus - man tai yra neatsakingas požiūris. Tiesą sakant, jis nusikalstamas...

Pasisakau būtent prieš tokį neatsakinga požiūrį. Gaila, kad kol kas negali būti ir..., ir....

Aldyte, , pažįstu asmeniškai tris šeimas kurios pernai savo vaikelių susilaukė solo, nes TAIP PASIRINKO.. niekur nevėlavo, niekur neskubėjo. Ir vieną šeimą, kuri jau matė, kad nespės ir pasirinko gimdyti namie, o ne greitosios pagalbos automobilyje. Visos pagimdė laimingai. Bet... Aš nesmerkiu, o darau prielaidą, kad tai buvo solo gimdymas. Norėčiau būti tūkstantį kartų neteisi sad.gif
Ir pasakysiu taip - viskas gerai, kas gerai baigiasi.

Gimdymas namuose yra įmanomas, saugus ir galimas, tik reikia tam tikrų sąlygų, kurių Lietuvoje kol kas nėra. Gaila. Ir kol tų sąlygų nėra, bet koks sąmoningas solo gimdymas namuose yra potencialiai pavojingas.

Atsakyti
QUOTE(vj @ 2013 06 11, 13:41)
nu jei jau toks mąstymas, tai ko tada skubat į ligoninę, jei komplikuojasi gimdymas namie?  g.gif Nu gi tas vaikas gali ir ligoninėje mirti, didelis čia daiktas  irnesakyk.gif tai kam vargintis ir važiuoti į ją?  g.gif

kaip jau daug kartų sakyta- į ligoninę važiuojama gydytis, kai susergama, ar sutrikdoma sveikata. Nekomplikuotas gimdymas- nėra sveikatos sutrikgymas. Komplikuojas- tuomet važiuojama,.
Papildyta:
Andriukaičio komentaras į situaciją - kai visada trumparegiškas, sustabarėjęs... sad.gif O gimdymų namuose priešininkai, kaip matoma, tiesiog mėgaujasi šita nelaime, jiems tai bus kozirių koziris. Nors dar niekas niekas nežinoma, kaip kas vyko ir kodėl. Tai, kad šeimoje jau yra vaikas, gimęs ne ligoninėje, dar visiškai nereiškia, kad moteris rinkosi gimdyti solo. O jei gimdė solo, tai visiškai nereiškia, kad vaikas mirė nuo, kad atėjo į pasaulį namuose, nereiškia, kad suteikus pagalbą ligoninėje jis būtų išgyvenęs. Dar niekas neištirta, o jau spekuliuojama...

Aš esu už maximaliai saugų namų gimdymą, t.y. prižiūrint akušerei. Jei to nėra- belieka rinktis ligoninę. Bet ar prilyginsiu motiną žmogžudei? ne
Atsakyti