Taip, labai staigūs gimdymai yra realybė. Ne kiekviena moteris važiuoja į ligoninę vos pradėjus lašėti vandenims, ar sumaudus pilvą. Jei aš su antru nebūčiau planavusi gimdyti namuose, būčiau susiruošusi į ligoninę, tai būčiau pagimdžiusi taxi, arba jo belaukdama.
QUOTE(aldyte @ 2013 06 12, 01:04)
tiesiog kvaila ir neetiska, kai medike profesore seimo nare ("tiksliai nezinau, bet pasakysiu" - jos zodziais tariant) viesina tokia informacija, samprotauja, kaltina... Su tokiai zmonemis jokios diskusijos negalimos, tiesiog reikia ju neberinkti, sulaukti, kol ju nebeliks institucijose. Ir geda, sleptis reikia kol ju tebera...
Baisiausia, kad kazkas tai gimdyvei atvykus, juk paskambino "zurnalistams", paskleide asmenines, skaudzios informacijos, pasistenge, kad toks atvejis skambetu. Tokie medikai tikrai neverti balto chalato vilketi.
Baisiausia, kad kazkas tai gimdyvei atvykus, juk paskambino "zurnalistams", paskleide asmenines, skaudzios informacijos, pasistenge, kad toks atvejis skambetu. Tokie medikai tikrai neverti balto chalato vilketi.
Pritariu dėl pirmosios posto dalies dėl Čigriejienės pasisakymų. Siūlau net neklausyt tokių postringavimų.
O antroji dalis yra, esu beveik tikra, kiek kitokia. Medikai privalo pranešti teisėsaugai apie atvejus, kurie gali būti bent iš pirmo žvilgsnio panašūs į kriminalinius (įskaitant ir autoįvykiuose sužalotus).
QUOTE(Selva @ 2013 06 12, 02:32)
Taip, labai staigūs gimdymai yra realybė. Ne kiekviena moteris važiuoja į ligoninę vos pradėjus lašėti vandenims, ar sumaudus pilvą. Jei aš su antru nebūčiau planavusi gimdyti namuose, būčiau susiruošusi į ligoninę, tai būčiau pagimdžiusi taxi, arba jo belaukdama.
Selva, leiskite pastebėti, kad savo pasisakymu jūs neigiate savo teiginį. Sakote, kad "Ne kiekviena moteris važiuoja į ligoninę vos pradėjus lašėti vandenims, ar sumaudus pilvą", ir tai pavadinate staigiais gimdymais. Juk tai ne gimdymas staigus, tai gimdyvės elgesys: arba nejaučia/neskaito gimdymo veiklos, arba jaučia ir sąmoningai nepuola lėkti į ligoninę.
QUOTE(Neverk @ mama,2013 06 11, 23:12)
galima, nepatikėsiu "žaibiškais gimdymais"? Kad buvo neskausminga ir nesuprato gimdanti - arčiau tiesos. Ką pati ir savo pavyzdžiu bandote pasakyti. Bet netikėtai pagimdė man skamba lygiai kaip žiopla boba nesusigaudė. Pardon už tiesmukumą.
Pilnas internetas faktų, kad moteris visą nėštumą pravaikščiojo nežinodama kad laukiasi

Žmonės skirtingi, jų rekacijos - taip pat.
Nebandau pritempti prie šios konkrečios situacijos, nes nežinau, kas ten vyko, bet kad netikėtų gimdymų būna - tai dar ir kaip.
QUOTE(flight @ 2013 06 12, 09:13)
Pilnas internetas faktų, kad moteris visą nėštumą pravaikščiojo nežinodama kad laukiasi
Tai kodėl negali pagimdyti netikėtai? . Man neatrodo nei žiopla, nei nesusigaudė, greičiau tokiu atveju - ne tokia jautruolė, labiau tvirtesnio būdo, "nesiardanti" dėl smulkmenų". Vienai "kažkoks ten pamaudimas lyg ir paruošiamieji sąrėmiai" - jau įvykis (tokiai kaip aš,), kita sako - tfu, joks čia ne sąrėmis, ramiai, bus dar tų sąrėmių (gal tokia kaip jūs?).
Nebandau pritempti prie šios konkrečios situacijos, nes nežinau, kas ten vyko, bet kad netikėtų gimdymų būna - tai dar ir kaip.

Flight, dar kartą noriu patikslinti: net jūsų pavyzdys apie pavyzdžius internetuose yra ne pavyzdys apie žaibišką gimdymą, tai yra pavyzdys nesu(si)vokimo. O dar kai kuriais atvejais laisvai pavadinčiau analfabetiškumu. Konkrečiai - tokius atvejus, kai moteris trečioj dešimty nesupranta, kad yra neščia. Ir nesupranta ne porą mėnesių, o visus devynis, kol - op - žaibiškas gimdymas

Pastaruoju rezonansiniu lietuvišku atveju nežinau kas nutiko. Na, rezultatas aiškus, bet priežastys ir procesas - ne. Iš žiniasklaidinių nuotrupų sunku susidaryti visą vaizdą. Ir, prisimindama profesorių Justickį, sakyčiau, kad vertinimas pliko fakto - va, gimdė namie, tai ir numirė vaikas - būtų fundamentalioji atribucijos klaida.
Aš esu tryda. Visiška. Pirmo gimdymo atveju tai ir suvis. Antrą kartą jau turėjau žinojimo iš patyrimo - tai kiek ir palaukiau, nelėkiau tiesiai į GN.
QUOTE(Neverk @ mama,2013 06 12, 07:18)
Pritariu dėl pirmosios posto dalies dėl Čigriejienės pasisakymų. Siūlau net neklausyt tokių postringavimų.
O antroji dalis yra, esu beveik tikra, kiek kitokia. Medikai privalo pranešti teisėsaugai apie atvejus, kurie gali būti bent iš pirmo žvilgsnio panašūs į kriminalinius (įskaitant ir autoįvykiuose sužalotus).
Butent, teisesaugai. O ne Lrytui. Mus tokie atvejai turetu pasiekti medziagai atsidurus teisme arba patiems pacientams isviesinus savo tragedijas (buna juk norinciu, tik cia turbut tikrai ne gimdyve viesinosi).
QUOTE(aldyte @ 2013 06 12, 09:48)
Butent, teisesaugai. O ne Lrytui. Mus tokie atvejai turetu pasiekti medziagai atsidurus teisme arba patiems pacientams isviesinus savo tragedijas (buna juk norinciu, tik cia turbut tikrai ne gimdyve viesinosi).
Tą patį paskelbė ir delfi. Šiaip jau būna policijos suvestinės, skirtos žiniasklaidai. Šiuo atveju taip pat nei vardų, nei pavardžių, informacija labai glausta, tik pats faktas.
QUOTE(Neverk @ mama,2013 06 12, 09:36)
Flight, dar kartą noriu patikslinti: net jūsų pavyzdys apie pavyzdžius internetuose yra ne pavyzdys apie žaibišką gimdymą, tai yra pavyzdys nesu(si)vokimo. O dar kai kuriais atvejais laisvai pavadinčiau analfabetiškumu.
Man asmeniškai - nuo nereguliarių ( pabrėžiu kad sąrėmiai nereguliarūs) sąrėmių pradžios iki vaiko gimimo praėjo mažiau nei dvi valandos. Gimdymas ne pirmas. Jei būčiau laukus kol sąrėmiai sustiprės, arba taps reguliarūs - būčiau pagimdžius arba kelyje link ligoninės, arba namie belaukdama greitosios, nes visiškai neatsakingai pasirinkau gyventi priemiestyje kur iki artimiausios ligoninės dar ir davažiuot reikia

QUOTE(Neverk @ mama,2013 06 12, 05:18)
Selva, leiskite pastebėti, kad savo pasisakymu jūs neigiate savo teiginį. Sakote, kad "Ne kiekviena moteris važiuoja į ligoninę vos pradėjus lašėti vandenims, ar sumaudus pilvą", ir tai pavadinate staigiais gimdymais. Juk tai ne gimdymas staigus, tai gimdyvės elgesys: arba nejaučia/neskaito gimdymo veiklos, arba jaučia ir sąmoningai nepuola lėkti į ligoninę.
va jus ir vel viska geriau zinote, pvz mano gimdymo eiga is vienos pastraipos

UK VISOMS, tiek gimdancios namuose, tiek ir ne, sakoma vaziuoti i ligonine (arba kviestis akusere), kai saremiai buna 4-1-1 ty kas 4min, trunkantys pi 1min ir taip 1val.
QUOTE(aldyte @ 2013 06 12, 01:04)
tiesiog kvaila ir neetiska, kai medike profesore seimo nare ("tiksliai nezinau, bet pasakysiu" - jos zodziais tariant) viesina tokia informacija, samprotauja, kaltina... Su tokiai zmonemis jokios diskusijos negalimos, tiesiog reikia ju neberinkti, sulaukti, kol ju nebeliks institucijose. Ir geda, sleptis reikia kol ju tebera...
o kodėl iškart puolami medikai? Jei nežinojot, mirties atveju POLICIJAI būtina pranešti, kad būtų išsiaiškintos mirties aplinkybės. Medikai šaunuoliai, kad nenuslėpė tokio įvykio, o pranešė policijai. O policijoje dirba atstovai spaudai, taip, kad nereikia čia pulti medikų.
QUOTE(Neverk @ mama,2013 06 12, 07:36)
Flight, dar kartą noriu patikslinti: net jūsų pavyzdys apie pavyzdžius internetuose yra ne pavyzdys apie žaibišką gimdymą, tai yra pavyzdys nesu(si)vokimo. O dar kai kuriais atvejais laisvai pavadinčiau analfabetiškumu. Konkrečiai - tokius atvejus, kai moteris trečioj dešimty nesupranta, kad yra neščia. Ir nesupranta ne porą mėnesių, o visus devynis, kol - op - žaibiškas gimdymas 
Pastaruoju rezonansiniu lietuvišku atveju nežinau kas nutiko. Na, rezultatas aiškus, bet priežastys ir procesas - ne. Iš žiniasklaidinių nuotrupų sunku susidaryti visą vaizdą. Ir, prisimindama profesorių Justickį, sakyčiau, kad vertinimas pliko fakto - va, gimdė namie, tai ir numirė vaikas - būtų fundamentalioji atribucijos klaida.
Aš esu tryda. Visiška. Pirmo gimdymo atveju tai ir suvis. Antrą kartą jau turėjau žinojimo iš patyrimo - tai kiek ir palaukiau, nelėkiau tiesiai į GN.

taip, jei i ligonine atvaziuot (ir neisvaziuot) vor nulasejus pirmam vandenu lasiukui/isejus gleiviu kamsciui/pradejus maudenti, arba, pvz termino diena

UK pvz iki 4-5cm atsidarymo nelaikoma, kad moteris yra aktyvioj gimdymo fazej ir net jei anksti atvaziuosi, tave TIKRAI pasius atgal. Cia reikia laukti reguliariu, stipriu, 1min ir ilgiau truknanciu saremiu, kitaip, pasiskambinus i ligonine gimdyvei pasakys: dar ne laikas.
Mano pacios drauge, tvarkinga moteris, savo trecia vaika pagimde namuose absoliuciai neplanuotai: priespiet dar ejo i parde su a la nelgvais neregulairiais paruosiamaisiais (del kiekvieno paruosiamojo i ligonine nelakstysi), o po valandos jau ilipusi i vyro masina vaziuoti i ligonine, pasake einam atgal, nes as jau stumiu. Grizo ir isstume. Greitoji atvaziavo, ka galvute jau buvo gimusi.
Aisku, galite smagintis vadindama mano drauge nenuovokia

QUOTE(aldyte @ 2013 06 12, 02:04)
Na ir ko gi čia slėptis ir gėdytis

O apie UK medicinos sistemą tai išvis anekdotų prirašyt galima. Kaži kaip jie elgiasi, kai sąrėmių nėra. Man taip buvo su antru nėštumu sąrėmių nebuvo, o vandenys pradėjo tekėti. Tai ką jūs man būtumėt pasiūlius laukt sąrėmių

Kol mūsų ligoninėse nėra normalių sąlygų ramiai laukti gimdymo nuo pirmųjų sąrėmių, tai nemažai moterų, nenorėdamos patirti nereikalingo streso ar net sustojusios gimdymo veiklos su visom to pasekmėm, būna namie kuo įmanoma ilgiau. Bet šią mano mintį supras tik labai maža dalis moterų, nes daugeliui eilinį kartą atrodys, kad gi nereikia būti egoistei, vaikeliui dzin kaip gimti ir dėl jo reiktų varyt į ligoninę ir atsiduoti medikams.
Beje, per aplinkui sužinojau apie pastarąjį atvejį - vaikelis šeimoje buvo ketvirtas, pirmi du gimę ligoninėje, trečias namie, prieš septynerius metus (kai norėdamas gimdyti namie dar galėjai net rinktis su kuo gimdysi), o šį kartą šeima planavo vykti į ligoninę. Manau ties šiuo faktu reikėtų nustoti "varyti" ant moters, patyrusios tragediją. Taip žema nieko nežinant, šitaip putotis... ir liūdna, kad žmonės taip siaurai mąsto.
O apie žaibiškus gimdymus norint, galima rasti ir mokslinės literatūros, tada nereikės tuščiai ginčytis.
Beje, per aplinkui sužinojau apie pastarąjį atvejį - vaikelis šeimoje buvo ketvirtas, pirmi du gimę ligoninėje, trečias namie, prieš septynerius metus (kai norėdamas gimdyti namie dar galėjai net rinktis su kuo gimdysi), o šį kartą šeima planavo vykti į ligoninę. Manau ties šiuo faktu reikėtų nustoti "varyti" ant moters, patyrusios tragediją. Taip žema nieko nežinant, šitaip putotis... ir liūdna, kad žmonės taip siaurai mąsto.
O apie žaibiškus gimdymus norint, galima rasti ir mokslinės literatūros, tada nereikės tuščiai ginčytis.