Įkraunama...
Įkraunama...

Orchidėjų pirkimo ir gyrimosi tema

QUOTE(Dantiste @ 2013 04 21, 10:16)
Naujokai...

Grazus ir sveiki augaliukai mirksiukas.gif 4u.gif Mannii ir as turiu keli metai, pirkau leliuka, tikiuosi sulaukti ziedu kada artimoj ateity doh.gif Nepirksiu daugiau leliuku, laukimas tas doh.gif
Atsakyti
QUOTE(lasvegiete @ 2013 04 21, 20:33)
Grazus ir sveiki augaliukai  mirksiukas.gif  4u.gif  Mannii ir as turiu keli metai, pirkau leliuka, tikiuosi sulaukti ziedu kada artimoj ateity  doh.gif  Nepirksiu daugiau leliuku, laukimas tas  doh.gif

4u.gif
Aš irgi turiu porą leliukų ir dar užsistagnavę doh.gif tikrai geriau pamokėt truputį daugiau, bet pirkt FS ar bent NFS, o ne tokį ką tik iš flasko išimtą biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Dantiste @ 2013 04 21, 20:16)
Naujokai...

Phal. equestris alba, net treška biggrin.gif

thumbup.gif

Gražus, aš prieš šitą iš vakaro atsilaikiau, bet kitą rytą jau gailėjausi kad negriebiau biggrin.gif

QUOTE(lasvegiete @ 2013 04 21, 20:33)
Nepirksiu daugiau leliuku, laukimas tas  doh.gif

drinks_cheers.gif
Aš irgi turiu Phal. bastianii vaikutį, auga sunkiai.. Kai pamačiau LOD parduotuvėlėj neperseniausiai suaugusį, tai maniškis gal 10 kart mažesnis, kainavo tik keliais litais pigiau nei suaugęs ir žiedų neaišku po kiek metų sulauksiu doh.gif
Dabar perku nebent NFS nes kartais ir tų metų netenka laukti - pražysta anksčiau bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(Uranija5 @ 2013 04 21, 11:16)
Aš irgi turiu Phal. bastianii vaikutį, auga sunkiai.. Kai pamačiau LOD parduotuvėlėj neperseniausiai suaugusį, tai maniškis gal 10 kart mažesnis, kainavo tik keliais litais pigiau nei suaugęs ir žiedų neaišku po kiek metų sulauksiu  doh.gif
Dabar perku nebent NFS nes kartais ir tų metų netenka laukti - pražysta anksčiau bigsmile.gif

Tai kazkada pries 3-4 metus, kai dar tik pradejau auginti orchidejas dariau uzsakyma internetu, tai ten buvo tokie paketai, kur gali imti 10 leliuku, parinktu pardavejo nuoziura uz maza kaina, tai ir susigundziau. Ir dar emiau 5 mazyciu raibuoliu paketa irgi uz maza kaina, tai prisikroviau as ju doh.gif kazkaip nepagalvojau apie ju ziedu laukima, svarbu tureti kuo daugiau ir kuo ivairesniu lotuliukas.gif Tai kai kurie jau arti zydejimo dydzio, jau pagal mane zydeti turetu greitai, keleta aisku nugalabijau, netiko augimo salygos, bet dabar jau nebepirkciau mazyciu, ypatingai vandu doh.gif Turiu dvi, tai tokios sleivos kreivos auga schmoll.gif
Atsakyti
mumrikas, kokiam tu substrate augini Paphiopedilum bellatulum? Turbut jis pasodintas i tavo topini vazoniuka ar ne? Ne per daug jame erdves saknims?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Tina*: 21 balandžio 2013 - 21:57
QUOTE(Tina* @ 2013 04 21, 22:56)
mumrikas, kokiam tu substrate augini Paphiopedilum bellatulum? Turbut jis pasodintas i tavo topini vazoniuka ar ne? Ne per daug jame erdves saknims?

Aham, auga standartiniam keturkampiame mažiausiame pagal dydį. Sprendžiant pagal tai, kaip jis "išsiganė" ir kokius lapus užsiaugino lyginant su pirktiniais, tai jam vietos ten tikrai nėra per daug ir visai gerai tame vazoniuke jis gyvena thumbup.gif

O raibuolėms substratą visad pati sumakaliuoju - perku atskirai kokosų čipsus, smulkią pušies žievę, dar į mišinį beriu ir gatavo smulkaus substrato, viską išmaišau ir gaunasi jau maniškis "miksas", kuris bent kol kas mano orchidėjoms tinka ax.gif
Atsakyti
Lygiom dalim miksuoji? Cipsai tam, kad dregniau butu? itariu grynam smulkiam substrate jiems nelabai g.gif
Papildyta:
Kokosu cipsai labai smulkus?
Atsakyti
QUOTE(eliss @ 2013 04 21, 14:24)
man irgi iš pradžių buvo painoka smile.gif bet viskas gerai, viskas aišku smile.gif

Aš dabar ir galvoju, miniukas pirktas Ermitaže, ar jį galima įvardyti kaip Cassandra g.gif
http://public.fotki....d/dsc-1210.html
http://public.fotki....d/dsc-1346.html

tikrai labai panasus, stai maniskis Cassandra kaip atrodo:

user posted image
user posted image
Atsakyti
QUOTE(Tina* @ 2013 04 21, 23:11)
Lygiom dalim miksuoji? Cipsai tam, kad dregniau butu? itariu grynam smulkiam substrate jiems nelabai  g.gif
Papildyta:
Kokosu cipsai labai smulkus?

Dantiste, super naujokai thumbup.gif

Daugiau ar mažiau lygiom. Čipsai, kad drėgniau būtų ir mano akim žiūrint substratas puresnis, nesukrenta (bent jau kol kas). Bet naudoju būtent čipsus, o ne plaušą.

Maišau būtent su smulkiu substratu, nes pastebėjau, kad tiesiog smulkus substratas po kurio laiko (gal po metų) sukrenta, susislegia (nes raibuolių nuolatinė drėgmė vis tiek labiau veikia nei kokių phal. substratą)

Dėl smulkumo, tai jie nei stambūs, nei labai smulkūs - perku juos iš LOD parduotuvėlės mirksiukas.gif
Atsakyti
mumrikai, reiks pagamint raibuolems toki substrata 4u.gif

O siai irgi toks tiktu?

skm, o kodel prekybcentriuose ar kokiuose Senukuose nera pirkti grynos pusies zieves? Labai pasigendu. Man i Kauna uzsakinet ir moket uz siuntima kiekviena karta labai neapsimoka blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Tina* @ 2013 04 22, 11:25)
mumrikai, reiks pagamint raibuolems toki substrata  4u.gif

O siai irgi toks tiktu?

O kodėl gi ne - pas mane jos sesutė dvynė auga mano sumakaliuotame substrate ir visai patenkinta atrodo mirksiukas.gif
Atsakyti
Na prasom girtis savo italais smile.gif Ko cia tokia spengianti tyla? smile.gif
Atsakyti