QUOTE(akvilyte @ 2013 04 15, 14:44)
o as tai nesuprantu, ko jum ta vazele kliuna.... be jos- grazus zurnalinis interjeras... su ja- tiesiog jaukus namai

negi pas jus visas kiekvienas daiktas idealiai priderintas ir nera jokiu nereikalingu daiktu

negi cia visos muziejuose gyvenat
Jei galima idealiai padaryti, tada puiku, neimanoma, tada galvojama kaip suktis. Siaip del ivairiu priezasciu atsiranda namuose ne itin derantys daiktai ir neretai tod priezastys gali buti tokios pateisinamos, kad daikto nederejimas nueis i paskutini plana. Todel manau, kad kiekvienuose namuose gali rasti ivairiu kuriozu. Man ta vazele nei labai uzkliuvo, nei ten labai jau limpa. Jei jai atsiras labiau deranti vieta, o toje vietoje su laiku atsiras labiau derantis daiktas, tai kas tame blogo? Man atrodo, kad tobulinimui ribu nera.
Jei sugebeciau viska idealiai suderinti ir padaryti, tai jausciausi nuostabiai, o kodel gi ne, tam ir stengiuosi juk, man tai kaip kuryba ir norisi, kad gautusi kuo tobuliau. kitaip sumesciau viska bet kur ir bet kaip, susipirkciau bet kokius baldus ir sedeciau sau laiminga, sakydama, kad mano namuose kyrybine betvarke. Mano namuose padaryta nemazai klaidu, kuriu sekanti karta jau nedaryciau, taciau as niekada nepasiteisinu tuo, kad man dar graziau, kai kurta savo rankomis, silciau ir jaukiau. Is principo, koks skirtumas, kas kuria, svarbu rezultatas butu geras. Ir jei jis nera toks, tai as neatau reikalo girti nei saves, nei kitu, vien tik todel, kad tai savo pastangom padaryta. Neesu priekabi, kai ateinu i zmoniu namus ir matau standartinius baldus, plokstinius minimalistinius interjerus, ar aplamai be jokios vizijos perkamus baldus, kurie isigijami tik tam, kad atliktu savo funkcija - reikia batu dezes ar kedes, nuejau, nupirkau, pastaciau ir naudojuosi, svarbu gerai tarnautu. Ne visiems juk namu kurimas teikia malonuma ar aplamai mato tame prasme. Bet jei zmogus tuo domisi, skiria tam laiko ir pastangu, tada ir vertinimai jau kiti, tada ir papriekabiaujama, ir pasidiskutuojama - nauda is to nemenka juk.
---------------
Femme, man veidrodzio labiau noretusi - atsispindetu grazus vaizdas, butu su daiktu parinkimu ant atbrailos paprasciau, o ir tas paveiksliukas man toks, kad gal ji kur ne tokioj paradinej vietoj pakabinciau. Bet tai cia ne beda, jei kada rasi tinkama pakaitala tam paveikslui ir bus noro permainoms, tai nesudetinga ir pakeisti juk. Zidinio apdaila man pasakiska, bet jau ir anksciau ziuredama i ji, apgailestavau, kad jis toje vietoje stovi. Na, bet kartais buna taip, kad arba darai taip, arba nedarai niekaip - gal ir jusu toks atvejis. Mes tokiu arba-arba statybu metu sociai apturejom