Įkraunama...
Įkraunama...

IVF

QUOTE(baissa @ 2013 04 21, 00:33)
Labas,

pas mus irgi problemos su morfologija. Normaliu 3-5 procentai. Operavom varikocele pries kokius 4 metus- jokio poveikio. Del imunologijos nzn, mes nesityrem. Visi kiti spermos rodikliai normoje, keli gydytojai sake, kad ir patys su laiku turim pastoti, o jau su iui tai tikrai, bet...
Mums 2 kartus su iui buvo uzkibe. As taip isivaizduoju, kad jei jau daplauke iki vietos ir uzsikabino, tai turejo buti normalus. Gal del kitu priezasciu nustojo vystytis schmoll.gif  Tikiuosi, kad dabartinis IVF su ICSI pades - gal tikrai sugaudys tuos normaliausius spermiukus ir to uzteks...

Kiek skaiciau internete morfologijai pagerinti nieko itikinamo neradau  verysad.gif Visi papildai tik kiekiui ir judrumui pagerinti...

4u.gif

Baissa,

labai i tema apie varikocele parasei, nes mes su MB nauja diskusija kaip tik ta tema turime, nes netycia issikalbejome, kad jam pries n metu kazka buvo ten rade, bet gydytojai sake, kad viskas cia nieko blogo ir taip ir islydejo namo. O mes dabar jau po 2 IVF ir 2 FET ir n visokiu tyrimu, man darytos LP ir hystero, issikalbejome, kad gal gali buti jam varikocele. As si varianta atmeciau n kartu, nes nezinojau, kad jam buvo kazka ten rade, o vadovavausi tuom, kad musu gydytojas (nevaisingumo gydytojas-ginekologas) ji fiziskai apziurejo ir prie nieko neprikibo. O dabar, taip jau sarkastiskai juokaujant, sakau, kad jis tik patikrino ar pas ji is viso yra tie ''irenginiai'', o ne varikoceles ieskojo schmoll.gif

Tad man jau suzibo viltis, kaip mes eisime pas androloga ir issioperuosime, kaip MB turtas atsistatys ir kaip paskui sekmingai pastosime. Kol apie visa tai galvojome ir diskutavome, parasei tu apie jusu patirti. Tad labai gaila girdeti, kad varikoceles operacija nieko nepakeite jusu atveju. Krito ir mano naujai uzgimusios viltys...
O del papildu tu teisi. Nors as ir vel ju uzsisakiau. Nes kai gereme Profertil virs 3 men, tai tikrai, kad kiekis, judriu sk. ir koncentracija pagerejo zenkliai. Taciau atipine morfologija kaip buvo taip ir liko 97%.

O ar taviskis nera turejes kokiu traumu vaikysteje/jaunysteje? Traumos irgi sukelia antikuniu aktyvuma ir jie tada pakenkia morfologijai.

Mes jau uz savaites vaziuosime i UK pas G, tad paziuresime ka jis patars del morfologijos MB, ar ka nors butu galima padaryti.

O as ir nezinau ka galvoti, kaip morfologija itakos turi tolimesnei embriono vystymosi eigai... Nes mes po IVF + ICSI, 2-a karta, turejome net 4 blastocistas (5 d.), geros kokybes. Ir nieko... Nustojo vystytis, net neisiimplantavo... (2 dar laukia savo bandymo snaigutes).

Tiesa, musu atveju IUI netinka, nes del imunisation, grupuojasi spermiukai ir niekur patys nekeliauja... verysad.gif

Baissa,

geriausiu spermiuku sugaudymui reiketu daryti IMSI. Bet tai ne visur daro. IMSI naudoja 5x galingesni mikroskopa. Pati neseniai apie toki buda suzinojau 4u.gif Nors, kai internete paskaiciau, pastojimo sansai pakyla kazkur apie 10%, o ne kelis kartus daugiau... unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo GingerBella: 21 balandžio 2013 - 00:35
QUOTE(GingerBella @ 2013 04 20, 23:57)
Baissa,

Tad man jau suzibo viltis, kaip mes eisime pas androloga ir issioperuosime, kaip MB turtas atsistatys ir kaip paskui sekmingai pastosime. Kol apie visa tai galvojome ir diskutavome, parasei tu apie jusu patirti. Tad labai gaila girdeti, kad varikoceles operacija nieko nepakeite jusu atveju. Krito ir mano naujai uzgimusios viltys...
O del papildu tu teisi. Nors as ir vel ju uzsisakiau. Nes kai gereme Profertil virs 3 men, tai tikrai, kad kiekis, judriu sk. ir koncentracija pagerejo zenkliai. Taciau atipine morfologija kaip buvo taip ir liko 97%.

O ar taviskis nera turejes kokiu traumu vaikysteje/jaunysteje? Traumos irgi sukelia antikuniu aktyvuma ir jie tada pakenkia morfologijai.

Mes jau uz savaites vaziuosime i UK pas G, tad paziuresime ka jis patars del morfologijos MB, ar ka nors butu galima padaryti.

O as ir nezinau ka galvoti, kaip morfologija itakos turi tolimesnei embriono vystymosi eigai... Nes mes po IVF + ICSI, 2-a karta, turejome net 4 blastocistas (5 d.), geros kokybes. Ir nieko... Nustojo vystytis, net neisiimplantavo... (2 dar laukia savo bandymo snaigutes).

Tiesa, musu atveju IUI netinka, nes del imunisation, grupuojasi spermiukai ir niekur patys nekeliauja... verysad.gif
Baissa,

geriausiu spermiuku sugaudymui reiketu daryti IMSI. Bet tai ne visur daro. IMSI naudoja 5x galingesni mikroskopa. Pati neseniai apie toki buda suzinojau 4u.gif Nors, kai internete paskaiciau, pastojimo sansai pakyla kazkur apie 10%, o ne kelis kartus daugiau... unsure.gif

Tai gal jusu atveju varikoceles operacija (jei ja ras) labiau pasiteisintu. Mums sake, kad i veiksmingumas nuo vysro amziaus priklauso. Maniskiui jau buvo virs 30, poveikis, jei toks butu buves, turejo kazkur po metu matytis. Mums jo nebuvo...
Vaikystes traumu kaip ir neatsimena, nu bet maza kas... Vistiek dabar jau nieko nebepakeisim...

Del morfologijos ir implantacijos. kai su iui buvo uzkibe, abu kartus HCG buvo uzauge virs 10000, bet sirdutes taip ir nematem. Abiem atvejais sustojo apie 5 sav. Kol kas negaleciau sakyti, kad cia del morfologijos, nes ir pas mane bedu atrado (aisku po laiko)...

Mums siule ICSI. Pagal tai kaip pasakojo, turetu atrinkti geriausiai atrodancius spermiukus. Tikiuosi, kad cia ju mikroskopai bus pakankamai galingi ir sugaudys tuos teisingus, nes tai buvo viena pagrindiniu priezasciu, kodel nedarom dar vieno iui, o bandom su IVF. Apie IMSI mums net neuzsimine...

Sekmes UK 4u.gif Gal ka nors naujo sugalvos, ka dar butu galima padaryti smile.gif
Atsakyti
dėl morfologijos - mūsų 1-ąjį ir sėkmingajį ivf+icsi pas Treijsą kartą su vyro spermos morfologija buvo žiauriai prastai - 1 ml/3 mln iš jų tik 1 procentas normalūs verysad.gif . Man teišpunktvo 5 kiaušiąlastes, apsivaisino visos, 1 dieną puikiai, antrą dieną labai gerai dalijosi, o įsodinimo dieną liko tik 2 7 ląstelių...kažkur giliai bandė kirbėt mintis, kad su tooookioooom patologijom, neįmanoma pastot, ar dar blogiau...bet vijau vijau vijau mintis į šoną...na ir viskas puikiai, ir pastojau, ir išnešiojau bė galo lengvai, ir dukrytė, kuriai tuoj sueis metai, tikrai tikrai sveika ir viskas su ja puiku (absoliučiai nepasitvirtino mano baimės, įtarimai, nuogąstavimai)...sėkmės visoms 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
Labas,

Auguste, jūsų patirtis labai įkvepia 4u.gif

Gingerbella, kažkokių super imuninių tyrimų maniškiui nedarė. Tos patologijos..kai seniau buvo norma nuo 30 proc., pas jį buvo 30 proc., kai pasidar nuo 4, buvo 4, o dabar trys.. Klausiu akupunktūristo,ką mano..Bet kad sugebėjo apvaisint -niolika, tai nieko keisto, pagalvok, dabra 41 mln/ml, iš viso 5 ml, tai išeina 205 mln visame ejakuliate. Jeigu 3 proc gerū, tai juk išeina 6 mln, nu tai iš 6 mln atrinkti -niolika neturėtų būti sunku rolleyes.gif Net natūraliai, mano supratimu, iš tų 6 milijonų greų judrių spermiukų koks vienas gi galėtų įsigrūsti ax.gif

PANOS, plyzzz, kas žinot apie homocisteiną ir kas galit pakomentuoti, ar verta tirtis E2, PRG ir FSH/LH, jei gydytojo nuomone neverta? 4u.gif 4u.gif

Beje, "Embrions" temoje Glamour irgi ketvirtadienš pirmą kartą buvo pas T ir nusivylė, gal jam tikrai kažkas užplaukė..
Papildyta:
GINGERBELLA, va KIOSKE ką parašė Spermos tyrimuose, pakopinsiu čia:
wow sveikinu, speju embrions klinikoje daretes?, as ytariu kad spermograma daro ne zmogus o kompiuteris, per mikroskopa filmuoja ir skaiciuoja. Ir labai jau tiksliai ten viska fiksuoja, cia tik mano itarimas... Kaip Z kalbejo, kad morfologija yra slidus dalykas, ir lietuviai nera linke labai jau grieztai vertinti, jei bicki spermijas netoks koks turetu buti idealus, vertina kaip tinkama...mums buvo Embrions klinikoje morfologija 1%, nors pries metus VK Klaipedoje 14%, ir dar 3men pries tyrima buvo naudoti nuo uzdegimo vaistai stiprus...Nuo morfologijos kaip tokio vieno vaisto nera....litraturoje raso kad padeda L-carnitine, antioksidantai ir Pecnycor ar kaip ten, prancuziskos pusies zieve, bet kad ji labai brangi..(www.iherb.com), naudojom ir yohimbe, bet...mes nusprendem naudoti daugiau l-carnitine...
http://hotimdetey.ru...teratospermiya/
cia raso kad vitaminai А, С, Е, В12, sportas ir masazas padeda, gal ir akupunktura padetu...
po vos ne po metu KLP Jolsanoje datyta spermograma-jau 16%, kai laboratorijos norma ar 10ar 14% (nepamenu tiksliai). Vat Jums padarius tyrima Lietuvoje, manau tikrai butu geresni rezultatai...ir pasitikejimas sugryztu...viskas tik y geraja puse vaziuoja...

Beje, o dėl varikocelės jums BŪTINAi reikia išsitirti normaliai. MAtei, ir DNR fragmentuotis dėl jos gali. Kad kažkam nepadėjo, nereiškia, kad jums nepadės, žinau ne vieną atvejį, kai padėjo ir pastojo natūraliai 4u.gif
Atsakyti

PANOS, plyzzz, kas žinot apie homocisteiną ir kas galit pakomentuoti, ar verta tirtis E2, PRG ir FSH/LH, jei gydytojo nuomone neverta? 4u.gif 4u.gif

Kitty, kada paskutini karta tyreisi tuos hormonus? Jei tau 35, patariama tirtis kas mazdaug puse metu ir ziurint kokie buvo paskutini karta. Jei viskas buvo gerai ir gydytojas nepataria, tai gal ir nebutina. Is viso tavo pasakojimo regis kad pagrindine problema pas jus TB turtas, tad jei tavo srity viskas ok , gal labiau apsimoketu koncentruoti jegas, finansus ir t.t. ties TB 4u.gif
Atsakyti
Baissa,

pavyks, turi pavykti jums su ICSI 4u.gif pas mus gal kokios kitos priezastys, pvz. Natural Killer Cells, ka greitai ir suzinosime.

Be galo uzjauciu del 2 kartu sustojusiu vystymusi. Mane is proto isvare klaidingas teigiamas NT, po kurio vis dar negaliu atsigauti. O jums buvo net 2 pastojimai is tiesu. Laikykites 4u.gif

IMSI, tai suprantu, kad tas pats kas ICSI, tik 5xstipresniu mikroskopu atrenka. Tik toki skirtuma atradau, ieskodama literaturos apie tai...

Ir sekmingo bei laimingo sekancio karto 4u.gif 4u.gif 4u.gif

Auguste,

labai dekui. Labai ikvepia tokie pavyzdziai 4u.gif 4u.gif 4u.gif

KittyKitty,

logiska 4u.gif kai normaliai pasiskaiciuoji, gaunasi ne tiek ir mazai sveiku spermiuku doh.gif mirksiukas.gif

Apie ta varikocele, vakar google'e vaizdus ziurejau, kad geriau suprasti. Prisiziurejau, miegot paskui negalejau blink.gif blink.gif biggrin.gif

Manau, kad musu atveju ne varikocele. Bet vistiek tada reikia eiti aiskintis kas tai, pas androloga. Ka ten gydytojai sake ''normalu'' pries n-iolika metu....reikia siandiena patikrinti, nevaisingumo fone... g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo GingerBella: 21 balandžio 2013 - 10:58
QUOTE(burzge @ 2013 04 19, 23:39)
Prisiduodu po pirmo "akuserinio" ultragarso: jau 6,5 savaites, plaka sirdute  thumbup.gif , bet dar bijau dziaugtis... Kaip jus teisingai galvojote pagal hcg skaicius, buvo 2 maziukai, bet 5-a savaite vienas nustojo vystytis.  verysad.gif
Keista, bet ultragarsa dare vaginalini.

Oj kaip nerealiai fajna wub.gif Saugok save ir savo zirniuka wub.gif wub.gif

QUOTE(ingw123 @ 2013 04 20, 10:46)
Sveikos merginos. 9 dpi testas neigiamas. Tad siandien vakare nusimato vynas skausmui malsinti... pirmadieni pasidarysiu hcg tam, kad daktarui pasakyti rezultata. Tik norejau paklausti, ar crinona  nutraukti jau galesiu pirmadieni? Meiles kibirkstele, ar jau susitarei su Treijsu del kito vizito? Kada jis tau paskyre laika? Kaip suprantu, reik vaziuoti po mm?

KOKS DAR VYNAS???? doh.gif Testai labai retai parodo toki maza nestuma, todel mes visos ir daromes HCG! Jei pirmadieni HCG bus neigiamas, tada galesi ir vyno paragauti, ir ne tik vyno. O iki tol, jokio alkoholio! Paskui gi save griausi.
Crinone galesi nutraukti pirmad, jei HCG neigiamas.

O as pasiskambinau Tr., pasakiau kad nepavyko. Sake nutraukti progesterona. Ir is karto paklausiau, kada galim vel startuoti. Tai jis sake nueiti pasitikrinti kiausides po mmm, ar atsistaciusios, ir geguzes menesi, praleidus viena cikla, atvykti pas ji. Sake sesim, ziuresim, tarsimes ka daryti ir ka keisti kad si karta geriau butu. Dar perklausiau del Dine 35 vartojimo, nes pas mane buvo hormonai uzkile vyriski. Sakau paskui kad vel nereiketu porai menesiu atideti visko. Jo sako, gali pavartoti. Nu ir viskas... Ziuresiu ka jis geguzes men kalbes. Planas mano pradeti stimuliuotis birzelio vidury, nes liepos antroj pusej - rugpjucio pirmoj pusej jis atostogaus. O kaip bus, tai matysim

QUOTE(KittyKitty @ 2013 04 20, 20:42)
Nu va, grįžau.
Žodžiu..prieš kokią savaitę tokią kalbą čia dėjau apie Embrions, odabar tai..galiu pasakyt, jei vakar būtų buvusi mano pirmoji konsultacija pas T, kažin, ar grįžčiau. Nežinau, ar jo nuotaika bloga buvo, ar tiesiog paklausa tiek viršija pasiūlą, kad krenta kokybė..ar tiesiog nesusikalbėjom.. Žodžiu. Aš susirašiau ant lapuko viską, ko noriu paklausti, kad nepamirščiau. labai greitai priėmė, kaip niekad, žmonių nedaug, palaukėm gal 10 min. Pradėjau nuo to, kad mums vėl nepavyko ir norim pasitarti, ką toliau daryti. Jis sako: "gal nieko nebereikia daryti, kiek jums metų, jau 35?" Kažkaip net užsikirtau.Tikrai gerbiu gydytojus, kurie neskatina daryti begalės IVF beviltiškose situacijose, nu bet ... 35 tai ne 45, stimuliuojasi gerai, manyje problemų beveik nėra, turim bendrą vaiką.. WTF, kodėl nedaryti? Sakau, mes dar nepasiruošę nedaryti. Papasakojau apie tą priepuolį, kraujavimą, sako, kraujavimas nuo dipho. Pradėjau paeiliui klausinėti...ir ties puse klausimų sustojau unsure.gif  toks požiūris..nesąmonė, beprasmiška, juokinga, internete prisiskaitėt..Paklausiau dėl DNR fragmentacijos tyrimo, jo nuomonė, visiškai netikslinga, prieštaringi rezutlatai, bet yra super andrologas Rygoje, tuo gyvenantis, daug tyrimų daręs, sako, galiu duoti kontaktus, išgirsit kitokią nuomonę. Duokit, sakom...Sako, jūs galvojat, kad sperma kalta? Aš tai linkęs galvoti, kad gleivinė, nes idealūs  nesiimplantuoja. sakau, jūs taip sakėt, kai trečią parą nustojo vystytis, kad spermiukai kalti... Ne, dabar jau gleivinė. Klausiu, ką daryt, kaip ją gerint. Du variantai: 1- nesodinti ir šaldyti, nes kartais pre stimuliacija gleivinė "sugenda" ir natūraliam cikle geriau. Sakau, pas mus pirmą dieną 13, o trečią - du embrionai, ką ten šaldyti? Jų gi neliks doh.gif taip jis sutinka, kad tikimybė labai maža,kad atšils, bet užtat gleivinė bus geresnė. GAL. 2 variantas (arba kartu juos abu taikyti) - ultra ilga schema. Nu greai. Klausiu, ar man hormonus daryti. E2 nereikia, prg nereikia, tik PRL ir androgenus. Nu gerai. Klausiu, o FSH, LH? Gal DHEA? ne, o kam, jums gi gerai stimuliuojasi, prie ko čia FSH ir LH? Sakau, nu prie kiaušidžių rezervo. NE, sako, tada AMH, o FSh ir LH nieko neparodys. Man čia naujiena, nu bet ok, projechali. DHEA gėris, bet neverta. Kodėl - nesupratau. kaip supratau, kenkt neturėtų, tai manau, pabandysiu visgi savavališkai, nes negavau argumentų, kodėl nebandyti. Tada apžiūrėjo - viskas ok, kiaušidės ok, gleivinė super, nėr prie ko prisikabinti. Klausiu, ar verta daryti histero. Jei vaizdas bus toks pats- neverta. Tai gleivinė gera, kiaušidės geros, viskas gerai... Bet gal nebebandykit, nu nieko neusprantu. Žodžiu, daugiau ir nebeklausinėjau, nes jis taip pašaipiai..klausia: ar dar daug punktelių tam sąraše, dar ką nors norit išsitirti? Nu taip "neskaniai" nuskambėjo, aišku, intonacijų čia neperduosi.. Žodžiu, sutarėm, kad pasirodom  birželį ir tada susidėliojam planą.
Tada naktį atsiuntė tyrimus. Panos, akupunktūra stebuklus daro, vyro spermos pagerėjimas nerealus bigsmile.gif  Ir kiekis, ir judrumas, ir agliutinacijos nebėra, ir leukocitų  nebėra. Vienintelis dalykas- patologijos. gerų tik 3 proc. 84 proc galvos defektų unsure.gif  Reikės aiškintis, ką galima daryt, gal nuvažiuosim pas tą andrologą,žiūrėsim.
Mano tyrimai savotiški, pakilo testo ir tas andro... į normas telpa, bet lyginant su pernai metais pakilo. Kaip manot, kodėl, nuo stimuliacijų> Tai rodo, kad artėja PKS, ar ne? Skambinsiu jam pirmadienį , pakomentuos. Ir homocisteinas pakilo. Netoli viršutinės ribos. Pernai buvo labai geras, tai Bykova labai džiaugėsi, sakė, tai labai svarbu. Skaičiau, kad jį mažina B12 ir folio rūgštis, prenai Ferrofolgamą gėriau, gal dėl to buvo mažesnis? Gal turit komentarų?

Tai va, žodžiu tai spermiukai kalti, tai gleivinė, tai viskas labai  gerai, tai mes beviltiški, žodžiu, nieko nesuprantu, bet spermogramos rezai įkvėpė vilties thumbup.gif

Nu idomiai jis cia... Nors mums irgi per pirma stimuliacija bande itikinti kad natur bandytume, sutvarkius mano hormonus, ir pasidarius dar karta LP. Bet as jam kai atreziau, kad uztenka man 5 metu natur bandymu, ir nuo ju jau stoga rauna (nu tokiu gal ir nelabai mandagiu tonu), tai nebebande vel to paties siulyti...

Kaip ir sakiau, testo ir ta andro man liepe numusinetu su DIane 35. Gali pabandyti sugerti menesiuka - du. Man tai stebuklus padare, nes is dvigubai - trigubai sukilusiu virs normu, per 1,5 pauotes sugerima nukrito iki normu.
Del homocisteino, tai jei jis sukiles, organizme truksta folines rugsties, Q10 ir B12. Man israse Inofolic jam numusti, ir liepe papildomai foline rugsti gerti, ir B grupes vitaminus. Q 10 as ir taip po 300 gerdavau, tai nebedidinau.

Kas liecia MB turta... Tai pas mus labai pakilo kiekis, judrumas liko toks pat beveik, bet normaliu formu is 5% liko 0%... Kai pamaciau rezultatus, tai zinokit apsiverkiau pas Tr. kabinete... Sakau apie kokius bandymus mes aplamai kalbam, ka mes padarysim su tuo 0% normaliu formu. Tai jis mane labai nuramino, kad vistiek visoj spermoj rasim tuos kelis reikalingus apvaisinimui. Nu paaiskino jis kaip ta sperma tiriama, sako gal tik tam meginy nebuvo, gal kitam butu jau 1%, o kitam gal ir visi buve 5%. Nu ir teisus buvo, rado tu normaliu spermiuku smile.gif Ir nepasakyciau kad rezultatai su jais lb blogi buvo. Is 4 apsivaisinusiu kiausialasciu, 3 diena turejom 2 embrioniukus. Kiti nustojo vystytis. Is pat pradziu panikavau, o paskui nusiraminau, ir pagalvojau kad dar nera taip blogai. Juk aplamai tik 4 teturejom...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo meiles_kibirkstele: 21 balandžio 2013 - 11:09
QUOTE(jdjola13 @ 2013 04 21, 11:48)
PANOS, plyzzz, kas žinot apie homocisteiną ir kas galit pakomentuoti, ar verta tirtis E2, PRG ir FSH/LH, jei gydytojo nuomone neverta?  4u.gif  4u.gif
Kitty, kada paskutini karta tyreisi tuos hormonus? Jei tau 35, patariama tirtis kas mazdaug puse metu ir ziurint kokie buvo paskutini karta. Jei viskas buvo gerai ir gydytojas nepataria, tai gal ir nebutina. Is viso tavo pasakojimo regis kad pagrindine problema pas jus TB turtas, tad jei tavo srity viskas ok , gal labiau apsimoketu koncentruoti jegas, finansus ir t.t. ties TB  4u.gif

Tyriausi prieš porą metų ar net trejus metus. Buvo ok. Bet po to buvo 3 ivf stimuliacijos, tai šiek tiek bijau,kad nebūtų išreguliavusios. Bet kai gyd sako,kad nereikia, tai ir nežinau, ar skirt tam pinigų, ar ne.

Kibirkštėle , T sakė, Diane reikės gerti,jei virš normos. Pas mane ne virš normos, jau rašiau,pakilo tas andro šiek tiek,bet toli iki viršutinės ribos. Paskambinsiu jam pirmadienį.

Inofolic išrašė, dar nepirkau. prieš ivf gėriau daug Q10, folio ir B12. Dariausi pernai B12, buvo gerokai virš normos g.gif
Atsakyti
QUOTE(KittyKitty @ 2013 04 21, 13:58)
Tyriausi prieš porą metų ar net trejus metus. Buvo ok. Bet po to buvo 3 ivf stimuliacijos, tai šiek tiek bijau,kad nebūtų išreguliavusios. Bet kai gyd sako,kad nereikia, tai ir nežinau, ar skirt tam pinigų, ar ne.

Kibirkštėle , T sakė, Diane reikės gerti,jei virš normos. Pas mane ne virš normos, jau rašiau,pakilo tas andro šiek tiek,bet toli iki viršutinės ribos. Paskambinsiu jam pirmadienį.

Inofolic išrašė, dar nepirkau. prieš ivf gėriau daug Q10, folio ir B12. Dariausi pernai B12, buvo gerokai virš normos  g.gif

As apie ta Inofolic daug skaiciausi, tai atseit labai gerina kiausialasciu kokybe... As geriau pries pirma IVF, bet nesaziningai... Tai pamirsdavau, tai nusipirkdavau kita pakuote tik po keliu dienu ar savaites... Nu zodziu, pati kalta aisku. Dabar sakiau gersiu labai saziningai, padidinau metformino doze nuo 1000 iki 2000, toliau geriu Q10, dar sakiau pridesiu vit. E. ziuresiu kas cia su ta kokybe gausis. Ir akupunktura pabandysiu. Gal irgi pades pagerinti kazkiek kokybe. Ir MB bandysiu ikabeti eiti kartu, nors labai abejoju kad jis "pasirasys"... Tai jam tik vitaminus paliksiu tuos pacius. Aisku, gal ir saule, vasara, padarys savo. Juk abu daugiau judesim, savo kieme "sportuosim" besisukdami darze, MB pjaudamas zole, besimaudydami prudelyje biggrin.gif Ir vitaminu naturaliu daug daugiau gausim is savo darzoviu, kuriu galim tonom suvalgyti, vaisiu ir t.t. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(KittyKitty @ 2013 04 21, 11:58)

Inofolic išrašė, dar nepirkau. prieš ivf gėriau daug Q10, folio ir B12. Dariausi pernai B12, buvo gerokai virš normos  g.gif

aaa, jei pries 3 metus as turbut tavo vietoj issitirciau, nes paciai man butu idomu kaip ten viskas po tiek stimuliaciju ir keliu metu. Na bet ziurek pati aisku 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(meiles_kibirkstele @ 2013 04 21, 13:08)
As apie ta Inofolic daug skaiciausi, tai atseit labai gerina kiausialasciu kokybe... As geriau pries pirma IVF, bet nesaziningai... Tai pamirsdavau, tai nusipirkdavau kita pakuote tik po keliu dienu ar savaites... Nu zodziu, pati kalta aisku. Dabar sakiau gersiu labai saziningai, padidinau metformino doze nuo 1000 iki 2000, toliau geriu Q10, dar sakiau pridesiu vit. E. ziuresiu kas cia su ta kokybe gausis. Ir akupunktura pabandysiu. Gal irgi pades pagerinti kazkiek kokybe. Ir MB bandysiu ikabeti eiti kartu, nors labai abejoju kad jis "pasirasys"... Tai jam tik vitaminus paliksiu tuos pacius. Aisku, gal ir saule, vasara, padarys savo. Juk abu daugiau judesim, savo kieme "sportuosim" besisukdami darze, MB pjaudamas zole, besimaudydami prudelyje biggrin.gif Ir vitaminu naturaliu daug daugiau gausim is savo darzoviu, kuriu galim tonom suvalgyti, vaisiu ir t.t. smile.gif

Geras planas 4u.gif
O kam Metforminas, primink?

QUOTE(jdjola13 @ 2013 04 21, 13:11)
aaa, jei pries 3 metus as turbut tavo vietoj issitirciau, nes paciai man butu idomu kaip ten viskas po tiek stimuliaciju ir keliu metu. Na bet ziurek pati aisku 4u.gif

4u.gif

4u.gif

Atsakyti
QUOTE(KittyKitty @ 2013 04 21, 14:22)
Geras planas 4u.gif
O kam Metforminas, primink?

Metforminas taip pat labai pagerina kiausialasciu kokybe. Ji reikia gerti bent jau 3 men pries IVF. Ypac padeda policistukems (kas man didziausia problema). Pries pirmaIVF buvau gerus metformina gal 1,5 men. Tai organizmas matyt dar nebuvo spejes perdaug i ji sureaguoti. Dabar jau gal geriau reaguos smile.gif
Atsakyti