QUOTE(adija5 @ 2013 04 16, 00:33)
Šiaip tai man norisi žinot,ne tik ką ir kaip daryt,bet kodėl būtent taip,o ne kitaip.
Vis tik reikės kitąmet sėklas mirkyt kokiam tirpale:genetinių savybių tai jau ir nepakeisiu,bet nors tas turimas lengviau išsaugos
Bet sausas sėklas man lengviau pasėt,nei šlapias sulipusiais
Vis tik reikės kitąmet sėklas mirkyt kokiam tirpale:genetinių savybių tai jau ir nepakeisiu,bet nors tas turimas lengviau išsaugos


Visų pirma, tai reikia atsipalaiduoti ir į viską žiūrėt paprasčiau. Ispanijoj yra laukai laukinių pomidorų, kur niekas jiems dirvos negerina, patys sudygsta, auga. Kritulių tame regione ypatingai mažai. Tiesiog prisitaikę tokiomis sąlygomis gyventi. Tai štai, kiek galiu iš pasisakymų daryti išvadas, daugiausia bėdų atsiranda, kai per daug cackinamasi.
Toliau, yra kelios priežastys, kodėl mirkomos sėklos. Jei jos nėra padengtos beicais, reikia dezinfekuot namų sąlygomis: kalio permanganato tirpale, augalinių ištraukų ar nuovirų tirpaliukuose. Praskalaut ir sėti. Nieko nenutiks, jei po mirkymo bus truputį apdžiovinamos ant medžiagos skiautės ar virtuvinio popierinio rankšluosčio. Antra, mirkymas augimo stimuliatorių, trašų tirpaluose. Nebūtinas reikalas, tačiau gerai įmirkusios ir prisigėrusios skanumynų sėklos, žymiai greičiau sudygsta ( prie 24-27C per 3-5 d.)
Dėl sėjos laiko. Šiltnamį turim, iš ankstesnių sezonų daugiau mažiau žinom, kada norim/galim perkelti ir kalendoriuje pasiskaičiuojam 60d atgal. Čia taip pat nėra ko stresuoti. Yra išimčių, bet paprastai į nuolatinę vietą perkeliami 55-60 po sėjos. Galima ir 45d. Turim net 15 dienų intervalą. Todėl praėjus 45d po sėjos jau galim prisiderinti prie oro sąlygų. Jei jų nėra, turim atsargoj dar nemažai laiko. Apie namuose/šiltanamy daigų auginimo sąlygas nepamirštam : apšvietimas, temperatūra, laistymas.
Trąšos. Labai plati tema, reiktų konkretizuoti, kurioje vietoje atsiranda klausimas 'kodėl'.
Sveiki, stiprūs daigai atsparūs ligoms ar kenkėjams.