Įkraunama...
Įkraunama...

Pomidorai

QUOTE(jolitamaria @ 2013 04 14, 23:55)
Laistot pomidorus tik is apacios ? Tai yra pilat vandeni i padekla ar lekstute ?

As tai ir is virsaus papurskineju .

vazonėliai sustatyti į aukštokais bortais (~5cm) lovelius, šiuo metu į tokį vieną 15 vazonėlių telpa. Be to, daigai mulčiuoti ir paviršius taip greit nenugaruoja, bei nereikia palaisčius kaskart purent. Kai jau kyla abejonių ar laikas laistyt, užtenka mulčą į šoną pastumt ar substratas nuo vazonėlių atšoka, tik tuomet vėl iš apačios laistau wink.gif
Atsakyti
QUOTE(Gaudvilė @ 2013 04 14, 23:43)
Gal kas naudoja vienkartinius bokaliukus

Tai va aš iš tų bokalų noriu persodint į vazonus,ir mąstau,kaip aš prilietus daigus ištrauksiu.Tie bokalai siaurėjantys,tai liks paskui pusę šaknų ant dugno,jei šaknys pro pradurtas skyles išlys g.gif Daugiau į bokalus nesodinsiu,tik norėjau pabandyt.Man daug labiau patiko tokie juodi kvadratiniai Bauhofo vazonai 13x13x13,kuriuos labai tvarkingai suštabeliuot ant padėklo gali.
Dėkui Gaudvile.
Atsakyti
QUOTE(adija5 @ 2013 04 14, 23:08)
Tai va aš iš tų bokalų noriu persodint į vazonus,ir mąstau,kaip aš prilietus daigus ištrauksiu.Tie bokalai siaurėjantys,tai liks paskui pusę šaknų ant dugno,jei šaknys pro pradurtas skyles išlys g.gif

iš tų bokalų labai lengvai išsitraukia su visutėlėm šaknim. Tiesa, aš juose skylių nedarau.
Nepasėjau. Visai juos ir pamiršau..
Atsakyti
QUOTE(adija5 @ 2013 04 15, 00:08)
Tai va aš iš tų bokalų noriu persodint į vazonus,

Tai Tu kirpk tuos bokalus šalin, negailėk jų ir tikrai gražiai išsitrauks 4u.gif
Nors prilaistyti ir taip turi gražiai išsitraukti, kaip ir sakė Gaudvilė ir Saintlina 4u.gif
Atsakyti
Na ir va siluma,syryt pries 8 buvo -3,gerai ,kad buvau apdengusi,tai lyg ir niekas nenukentejo :unsure:Dar neaisku kiek buvo kokia 5 val.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vijoleta20: 15 balandžio 2013 - 07:46
Norėčiau konsultacijos. Tas pomidoras per vidurį - Laukinis. Sakykit, kurios auginusios, ar jis ir turi būti toks bloznas? user posted image
Atsakyti
QUOTE(vardė @ 2013 04 15, 08:28)
Tas pomidoras per vidurį  - Laukinis. Sakykit, kurios auginusios, ar jis ir turi būti toks bloznas?

čia veislė tokia - Laukinis? Neauginau, bet manau, kad pomidoras neturėtų būti toks kūdas.
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2013 04 15, 09:36)
čia veislė tokia - Laukinis? Neauginau, bet manau, kad pomidoras neturėtų būti toks kūdas.
Va toksai vat. Kaip suprantu, vaisiai labai maži, tai manau, kad ir augalas gal pokūdis turi būti g.gif Kol kas tai toks tvirtas.
user posted image
Atsakyti
QUOTE(vardė @ 2013 04 15, 08:53)
Va toksai vat.

aukštis iki trijų metrų? blink.gif
Na taip, pomidoriukai kaip serbentai. Įdomu bus, kaip jis derantis atrodys. Įmeskit foto, kai jau toks bus smile.gif
Atsakyti
Labas mergaitės,

seniai besilankiau, nieko neskaičiau, bais laiko nebuvo šiais metais ir ką matyt liksiu be pomidorų šiais metais.
Labai užsivėlinau pasisėti, kai už lango toks oras buvo.
Pasisėjau tik balandžio 02d. Tai kaži ar gegužės pabaigoj bus tinkami į šiltnamį sodint, ar jau ate jiems,
Dabar jau sudygę visi, ir kai kurie tikruosius lapelius pradeda leisti.
O gal kuri vilnietė turi atliekamų daigų? Nupirkčiau, nes bijau kad manieji nebeužaugs verysad.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ausrap: 15 balandžio 2013 - 09:12
QUOTE(ausrap @ 2013 04 15, 09:11)
bijau kad manieji nebeužaugs verysad.gif

užaugs užaugs, tik kiek vėliau derlius bus nei anksčiau sėtų.
Dabar bus šilta, šviesos daug, puikios sąlygos augti.
Atsakyti
QUOTE(adija5 @ 2013 04 14, 22:13)
Nusipirk biggrin.gif Pomidorų aš šituo neliejau,bet gėlėms ir daržovėms tiko.Gal ir geriau Powerfeed,bet kad anas jau labai deficitiniu patapo g.gif Tiesa,jei daigai normaliai auga,o pas tave ten viskas tvarkoj,tai kam tau tos trašos?

Ateiciai biggrin.gif Visos giriat, sakau maz ir man reikia. Ne dabar, pvz., persodinant, ar veliau, kai ziedus kraus( nors jau kai kurie dabar krauna), kiek suprantu, ir veliau gi su juo palieti yra geris smile.gif
QUOTE(jolitamaria @ 2013 04 14, 22:55)

Buvom nuvaziave i savo sklypa, pilna sniego. Net virsuje ,pietiniam kampe, kur planuojam siltamiuka pomidorams suresti  - balta. Saule  turetu but istirpdzius - na bet gal laukuose kazkaip kitaip , zymiai leciau tirpsta.  Sniego vos ne iki keliu , tiesa jis toks vandeningas - ilgai jau nelaikys.

Pas mus sniego ne kvapo nebeliko, ziuriu jau ir balu beveik nera thumbup.gif
Atsakyti