Įkraunama...
Įkraunama...

Pomidorai

QUOTE(KRISTINACH @ 2013 04 19, 12:57)
perkeliu iš paprikų temos čia, nes mačiau kad tos pačios auginat ir pomidoriukus ir paprikas

Labas mergaitės 4u.gif

Auginu ir aš paprikas ant palangės. Jos jau nemažos, jau lygtais žiedai kalasi. bet šiandien pastebėjau kitoje lapų pusėje tokias baltas dėmes, taškelius - nežinau nei kaip apibūdinti. kas čia galėtų būti ir kaip man jas gydyti? doh.gif verysad.gif
http://prntscr.com/115lo8

http://prntscr.com/115lst

ir as tokia beda turiu, manau, kad tai erkute, taip ir kovoju... Pirma karta susiduriau pries dvejus metus, buvo ant vasario men. setu papriku, purskiau cesnaku istrauka (recepta radau internete), nelabai padejo, vis tik perkeliau i siltnami, patys augalai buvo skurdus, nebepamenu, ar vaisiu dave... O siemet ant cili pamaciau, irgi kur anksti seti. nupurskiau ir palaisciau su actara, nors ar nuo erkuciu pades, nezinia. bandykit ieskot spec. purskalu
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vija zemaite: 19 balandžio 2013 - 15:29
QUOTE(carinjo @ 2013 04 19, 14:14)
man lyg panasu i baltasparnius...  unsure.gif
bjaurastis nereali... kova ilga ir ne visada laimima pries kenkejus, nes dauginasi nerealiais tempais...  doh.gif
gaudyk, traiskyk, plauk, valyk na ir purksti reiks kazkuo... gal pirma kokiu zaliuoju muilu, nesinori chemijos...

manau, kad voratinklinė erkė... rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Ambro @ 2013 04 19, 16:19)
[color=darkviolet]Šiap ne taip sudygo....

Ar ne per vėlai pradėjot vytis nuvažiavusį traukinį? g.gif
Atsakyti
QUOTE(KRISTINACH @ 2013 04 19, 14:17)
Tokio pavyzdzio cia nerandu doh.gif sakau gal virusine kokia liga verysad.gif nes lapai pasidare grubleti. išnesiau as tuos sergancius i lauka. tik idomu ar tie kurie dabar sveiki po kurio laiko nesusirgs??? g.gif
Papildyta:
bet as nematau kad kas skraidytu g.gif ir jie nenusivalo, jie yra lapo viduje verysad.gif nu kas cia per velnias

Jei negyviai, tai pas mane cilis taip nusiguzulavusiais lapais buvo, ilgai ieskojau info. Suzinojau, kad per dregna augalui, nors lyg ir saikingai laisciau, kai jau atsilo vasara viskas susinormalizavo, patresti dar buvo patarimas, pabandykit ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Ambro @ 2013 04 19, 16:19)
[color=darkviolet]Šiap ne taip sudygo....

Sveikinu 4u.gif bet ko jie taip sugriuvo?Faktas,kad ten ,kur auginat daigelius,per mažai šviesos.Tai tuoj ir ištys...Pakeiskit jiems dislokacijos vietą ant šviesiausios palangės,kokią tik turit smile.gif
Atsakyti
QUOTE(gekoniuke @ 2013 04 19, 16:04)

gal cia laukiniai.... pats tas... pas mane ir tik neseniai sudyge
Atsakyti
[attachmentid=227977]
va kokie mano laukiniai smile.gif... vel prasideda zaidimas nuo pradziu biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(tany @ 2013 04 19, 20:00)
va kokie mano laukiniai smile.gif... vel prasideda zaidimas nuo pradziu  biggrin.gif

OMG doh.gif kai jie žydės kitos išsijuosusios savo derlių į pilvus bei stiklainius kimš biggrin.gif
Atsakyti
Šian nusiravėjau šiltnamį, tai pastebėjau, kad jau pilna pridygę mažiukų savaiminukų pomidoriukų smile.gif Gaila, kas ne žemaūgiai jie, būčiau palikus, kad augtų ir vėliau iškėlus į lauką ax.gif

Pamatavau žemės temperatūrą - 20 cm gylyje + 12 C, tai dar lauksiu, nesodinsiu pomidorų...
Atsakyti
QUOTE(Asese @ 2013 04 19, 19:17)
Šian nusiravėjau šiltnamį, tai pastebėjau, kad jau pilna pridygę mažiukų savaiminukų pomidoriukų smile.gif Gaila, kas ne žemaūgiai jie, būčiau palikus, kad augtų ir vėliau iškėlus į lauką  ax.gif

Pamatavau žemės temperatūrą - 20 cm gylyje + 12 C, tai dar lauksiu, nesodinsiu pomidorų...

tau gerai...pas mane 10 nors tu ka doh.gif nors is sekmadinei vyrui jau uzrasiau i kolendoriu pomidoru sodinimas smile.gif.... tai kol nepriestarauja turesiu sukist jau blush2.gif

o del laukiniu, dabar silta tai augs daug greiciau nei sodinti vasari... anskciau tikrai nebus nei siltnaminiai cia faktas, bet is ju tikslas kitoks...ne kuo anksciau, o kuo skaniau smile.gif nors kelis biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(tany @ 2013 04 19, 20:33)
tau gerai...pas mane 10 nors tu ka doh.gif  nors is sekmadinei vyrui jau uzrasiau i kolendoriu pomidoru sodinimas smile.gif.... tai kol nepriestarauja turesiu sukist jau  blush2.gif

o del laukiniu, dabar silta tai augs daug greiciau nei sodinti vasari... anskciau tikrai nebus nei siltnaminiai cia faktas, bet is ju tikslas kitoks...ne kuo anksciau, o kuo skaniau smile.gif nors kelis  biggrin.gif

Nezinau kodel pas mane siltesne dirva, bet kaip ir minejau, pries pora dienu, tai buvo +14 per kastuvo gyli. Siandien siltnamyje tai is viso, jei palieku abu galu atvirus, tai +27, jei jau uzdaras, tai virs 30 driokstelna, taip ir stovi siltnamis per diena atviras. Na cia zinoma,kai saules yra. Kai nera, tai apie vidutiniskai +20.
Atsakyti
QUOTE(gekoniuke @ 2013 04 19, 17:04)

Jie čia lauko biggrin.gif Sėja balandį-gegužės mėn biggrin.gif

QUOTE(adija5 @ 2013 04 19, 18:27)
Sveikinu 4u.gif bet ko jie taip sugriuvo?Faktas,kad ten ,kur auginat daigelius,per mažai šviesos.Tai tuoj ir ištys...Pakeiskit jiems dislokacijos vietą ant šviesiausios palangės,kokią tik turit smile.gif

Prieš pora dienų tik sudygo, kas val sukioju prieš saulutę ant stalo, bet vis tiek linksta doh.gif
Atsakyti