aišku, kad galima. Bet sakau, šią diskusiją vertinau kaip galimybę pasiaiškinti, ką mes kiekviena matome kaip apkūnią moterį. Ir tiek. Vėliau pamačiau klaidą (taip, amno manymu, valgyti du kartus per dieną yra klaida) mityboj, paklausė kokią, pamėginau paaiškinti. Nematau, dėl ko čia galima įsižeisti

QUOTE(laukianti29 @ 2013 04 20, 19:50)
KlementinaR, o tai ši tema tada kam? Nesuprantu tada diskusijų prasmės.
Toliau vėl utriruojate: ar kas nors čia, šioje temoje rašė, kad privalai atrodyti kaip nuo viršelio? Privalai laikytis dietų? Ar kas nors rašė, kad priima žmogų pagal svorį?
Toliau vėl utriruojate: ar kas nors čia, šioje temoje rašė, kad privalai atrodyti kaip nuo viršelio? Privalai laikytis dietų? Ar kas nors rašė, kad priima žmogų pagal svorį?
Gryskime i temos pradzia

QUOTE(Alaska @ 2013 04 10, 15:53)
Sveikos,
Ką Jūs manote apie moterų svorį - ar keli papildomi kg nieko tokio ar jau apsileidimas? Ar neatsibosta, kad kiekvienam žurnale, interneto puslapyje kalba vis apie lieknėjimą? O gal tai kaip tik naudinga? Neseniai viena drabužių dizainerė pasakė, kad "gražiai atrodanti moteris - nuolatinės kovos rezultatas", taigi ar verta nuolatos be perstojo kovoti? Ar Jūs kovojate? Kiek pastangų Jums reikia įdėti, norint turėti gražią figūrą? Kiek verta kankintis dėl jos? Kokia moteris skaitoma dar pakankamai graži (figūros prasme), Jūsų nuomone?
Tik skirkime sąvokas - liekna moteris, apvali, ar apkūni. Nekalbam apie kraštutinius dalykus, kai tiek per mažas tiek per didelis svoris jau kenkia sveikatai, kalbam apie tą viduriuko svyravimą.
Pasakykite savo nuomones
[/url]
Ką Jūs manote apie moterų svorį - ar keli papildomi kg nieko tokio ar jau apsileidimas? Ar neatsibosta, kad kiekvienam žurnale, interneto puslapyje kalba vis apie lieknėjimą? O gal tai kaip tik naudinga? Neseniai viena drabužių dizainerė pasakė, kad "gražiai atrodanti moteris - nuolatinės kovos rezultatas", taigi ar verta nuolatos be perstojo kovoti? Ar Jūs kovojate? Kiek pastangų Jums reikia įdėti, norint turėti gražią figūrą? Kiek verta kankintis dėl jos? Kokia moteris skaitoma dar pakankamai graži (figūros prasme), Jūsų nuomone?
Tik skirkime sąvokas - liekna moteris, apvali, ar apkūni. Nekalbam apie kraštutinius dalykus, kai tiek per mažas tiek per didelis svoris jau kenkia sveikatai, kalbam apie tą viduriuko svyravimą.
Pasakykite savo nuomones

[/url]
Man tikrai koktu, kai nuolat eskaluojama zmogaus svoris. Niekas nekalba apie krastutinius dalykus.
Atsakysiu, ka ir sakiau ankstesniuose postuose, man grazi ir liekna ir apvali ir apkuni moteris

Apie savo pastangas ir kova ir del ko as tai darau jau parasiau

Atsakydama i jusu klausima pabresiu, kad kas kart kai kurios nors diskutuojancios buvo pabreziama, jog ji sveria 80kg plius minus, nesioja L, M, XL dydzius, noretu numesti, kartais meta kartais ne, ar tiesiog jauciasi gerai budama savo svoryje, budavo sureaguojama sekanciais postais, neverk, jei neturi valios, kam valgai kepsnius ir pan ir pan. Matot turkijoje jos jauciasi, seksualios, o va LT ne. Moterys maziau laidykit savo liezuvius ir leiskit rinktis kitiems laikytis dietu, tureti valios ar ne, tuomet ir jos ne tik Turkijoje gales jaustis seksualiai, bet ir LT. Visgi tas lieknumo kultas ir ziezirbos bei pastabos ir paciu moteru, kurios deda pastangas ir ateina

Tiesa pasakius, ne viena cia dikutuojanti, kuri nededa pastangu ir neplieke stambiau atrodanciu

QUOTE(laukianti29 @ 2013 04 20, 21:01)
Kodel, cia zmogaus visuma, jus linkusi ji preparuoti? Jo balsas liuks, lasiakai fui, vien todel kad jie vizualiai nepatinka. Man irgi ne kaip atordo musolai po oda, bet kaip drabuziu kabykla, tos moterys visai gerai atrodo. Tad, ar dabar turiu teise aiskinti, kad jos po drabuziais nelabai dailios?
tada jei toks jautrumėlis dėl svorio jau sukilęs, gal neverta skaityti tokių temų? Pacituosiu temos klausimą: "Ar Jūs kovojate? Kiek pastangų Jums reikia įdėti, norint turėti gražią figūrą? Kiek verta kankintis dėl jos? Kokia moteris skaitoma dar pakankamai graži (figūros prasme), Jūsų nuomone?" - į tai sąžiningai atsakiau. Tikrai negalvoju, ar kokia žavi storulka įsižeis skaitydama, kad man 100 kg negražu, ir tai tikrai ne patyčios, nereikia absoliutinti.
QUOTE(Karusia @ 2013 04 20, 19:56)
realiai - gali gauti į nosį. o virtualiai - tik prisidėti prie stereotipų plėtros. nuo kurios realiame gyvenime nukenčia ne nikai, o gyvi žmonės. vaikai.
Butent

QUOTE(Moonte @ 2013 04 20, 21:08)
Kodel, cia zmogaus visuma, jus linkusi ji preparuoti? Jo balsas liuks, lasiakai fui, vien todel kad jie vizualiai nepatinka. Man irgi ne kaip atordo musolai po oda, bet kaip drabuziu kabykla, tos moterys visai gerai atrodo. Tad, ar dabar turiu teise aiskinti, kad jos po drabuziais nelabai dailios?
Geras klausimas. Atskiriu išvaizdą nuo vidaus. Vėliau, jei bendrauju, kartais žmogus tampa labiau atstumiantis išvaizda (net jei prieš tai atrodė kataloginis gražuoliukas) arba kaip tik, tampa fiziškai patrauklesnis, jei jo charakteris man imponuoja. Tad pradžioje, tik pamačius, įvertinu išvaizdą, ir "susitvarkymas" man svarbus. Tame žodyje man daug dalykų telpa

Papildyta:
QUOTE(KlementinaR @ 2013 04 20, 21:12)
na, tai kad ne būtent! Čia virtualiai paklausė - atsakiau. Gyvai paklaustų - atsakyčiau. Esu dėl svorio pasakius pastabą tik kartą gyvenime - savo tetai, kuri dėl viršsvorio susirgo diabetu. Tam tikromis aplinkybėmis. pamėginau žmogų "papurtyti", tam momentui padėjo.
Beje, apie tolerancijas, grožius negrožius, stereotipus ir įžeidinėjimus vaikų darželyje 
Susipyko penkiametės!!! zosės. labai norėjo viena kitai kaip nors užvažiuoti. na ir užvažiavo, turbūt nežinojo kitokio keiksmažodžio, tad kraštutinai liekną vaiką išvadino..... storule. kitais metais žodynas patobulėjo, keiksmažodžių sąraše atsirado debilė, bomžas, žvairys, atplėpausė, očkarikė ir tt.
čia normalaus miesto, normalaus kvartalo normalios šeimos vaikas.

Susipyko penkiametės!!! zosės. labai norėjo viena kitai kaip nors užvažiuoti. na ir užvažiavo, turbūt nežinojo kitokio keiksmažodžio, tad kraštutinai liekną vaiką išvadino..... storule. kitais metais žodynas patobulėjo, keiksmažodžių sąraše atsirado debilė, bomžas, žvairys, atplėpausė, očkarikė ir tt.
čia normalaus miesto, normalaus kvartalo normalios šeimos vaikas.
QUOTE(laukianti29 @ 2013 04 20, 21:10)
tada jei toks jautrumėlis dėl svorio jau sukilęs, gal neverta skaityti tokių temų? Pacituosiu temos klausimą: "Ar Jūs kovojate? Kiek pastangų Jums reikia įdėti, norint turėti gražią figūrą? Kiek verta kankintis dėl jos? Kokia moteris skaitoma dar pakankamai graži (figūros prasme), Jūsų nuomone?" - į tai sąžiningai atsakiau. Tikrai negalvoju, ar kokia žavi storulka įsižeis skaitydama, kad man 100 kg negražu, ir tai tikrai ne patyčios, nereikia absoliutinti.
Zinot, baisoki yra pirmi jusu posto teiginiai. O ka daryti tiems jautruoliams, i kilpa listi? Va viena jau jautruoli laidojame. O kiek tu jautruoliu pasikore, neistverusiu "tiesos" sakytoju NUOMONES. Siandiena neverta lankytis temose, rytoj gal vertetu jautruoliams ir aplamai negyventi... Valio, pasauli valdo nejautruoliai.
Si tema mane labai liecia, bet as kovoju del svorio priaugimo. Na nenormalu kai i penkta desimti izengusi moteris sveria 50-55 kg kai jos ugis 173. O taip as komplimentu gaunu per akis, bet jie mane vimdo, nes as zinau kaip atrodau po drabuziais

Manau, kad ta storulka isizeis, kad ji laikoma vulgari, ar kad ji neturi valios.
QUOTE(Moonte @ 2013 04 20, 20:56)
O vulgariu lieknu nebuna?
Ar savoka vulgarus taikoma tik pilniems zmonems?
Ar savoka vulgarus taikoma tik pilniems zmonems?
Buna.
Ne.
QUOTE(Karusia @ 2013 04 20, 21:00)
o kur sąrašas vulgarių liesųjų?
Palieku jums erdve pasireiksti. Kai pavardinsit - galesim padiskutuoti.

Tiesa, dar viena is vulgariu stambuoliu - Coco Austin.
Nežinau. Asmeniškai aš savęs specialiai nejautrinu. Pavyzdžiui, esu be proto jautri vaikų temai. Yra vienas filmas, kurio nebežiūriu specialiai, nes bliaunu nuo pirmų penkių minučių. Tiesiog saugau save. Lygiai taip pat specialiai neskaitau tokiom temom (apie užmuštus vaikus) straipsnių, komentarų. Taip save apsaugau. Visada bus durnelių, kuriems net liekna Kate Winslet atrodys stora karvė. Na ir tebūnie! Svarbiausia savo vaikams paaiškinti, kas yra kas, o į tokį durnelį tik numoti ranka, aš vertinu kaip nemokamą cirką
Žodžiu. Jautriems žmonėms sunku, taip. Bet visada bus nejautrių, bus mėgstančių panervinti, įžeisti, apkalbėti. Tad sveika sau viduje susikurti apsauginę begemoto odą. O kartais - kritiškai įvertinti, ką sako žmonės, a vdrug teisybė?

QUOTE(linamog @ 2013 04 20, 21:23)
Palieku jums erdve pasireiksti. Kai pavardinsit - galesim padiskutuoti.

Nemanau, kad kas nors cia suinteresuotas, pateikti vulgariu plonu zmoniu pavyzdzius. Nes asociatyviniam lygmenyje, tam kad pateisintu savo poziuri to nereikia. Zemindamas kitus, pats tikrai nepakilsi. Nuomone, izvagla netaps geresne.
Papildyta:
QUOTE(laukianti29 @ 2013 04 20, 21:26)
Nežinau. Asmeniškai aš savęs specialiai nejautrinu. Pavyzdžiui, esu be proto jautri vaikų temai. Yra vienas filmas, kurio nebežiūriu specialiai, nes bliaunu nuo pirmų penkių minučių. Tiesiog saugau save. Lygiai taip pat specialiai neskaitau tokiom temom (apie užmuštus vaikus) straipsnių, komentarų. Taip save apsaugau. Visada bus durnelių, kuriems net liekna Kate Winslet atrodys stora karvė. Na ir tebūnie! Svarbiausia savo vaikams paaiškinti, kas yra kas, o į tokį durnelį tik numoti ranka, aš vertinu kaip nemokamą cirką
Žodžiu. Jautriems žmonėms sunku, taip. Bet visada bus nejautrių, bus mėgstančių panervinti, įžeisti, apkalbėti. Tad sveika sau viduje susikurti apsauginę begemoto odą. O kartais - kritiškai įvertinti, ką sako žmonės, a vdrug teisybė?

Na matot jus mokate save saugoti, atsiriboti, o yra zmones, kurie saugikliu neturi. Kad ir atsitikimas su Katunskyte, mergaite 19 metu "sudirbo". Per gyvenima, ji neva ismoko atsiriboti, bet Algio Greitai zodziai ja iskaudino, vadinasi, plysys vis delto liko. Jos gi ta brovada, kuri kai kam yra vulgari, tai juk yra kauke, po kuria splepiasi mielas, siltas zmogus. O kas ja priverte uzsideti ta kauke? Ar atkreipet demesi, kad jos pagrindinis samojo objektas yra ji pati, taip ji uzbega uz akiu galimai agresijai is sono.
O apie vaiku auklejima, auklek juos kaip nori, visuomenes itaka daro savo, neretai kad buten auklejami vaikai tampa neaukletu vaiku pasaipos objektu.
šiuo metu mano darbas labai stresinis. Labai. Net su savo gana stora oda kartais norisi visus pasiųsti po velnių ir paverkti sau tyliai. BET. Pasakau sau, kad visada bus tokių, kuriems tu nepatiksi. Bus tokių, kurie negalvoja, ką sako ir pan. vadinasi, to nepakeisiu. Vadinasi, turiu pakeisti savo požiūrį, ką sėkmingai ir darau.