Įkraunama...
Įkraunama...

Vaismedžiai, vaiskrūmiai

Kas čia užpuolė mūsų naujus vaismedžius abrikosus ir slyvas (išrankiojom visus lapelius us kiaušinėliais)? g.gif Ir kaip su tuo kovot?

user posted image
Atsakyti
QUOTE(1PuPa @ 2013 05 13, 22:33)
Labas vakaras
Ant kriausiu lapeliu uzmaciau kazkokiu oranziniu gyviu, lapeliai susisuka  verysad.gif
gal nupurksti jas kazkuo galima? Tuo paciu ir obelaites nupurksciau profelaktiskai.

Kuo greiciau purskite Score 250 ES ,jei netoli yra kazokinis kadagys ir ji nupurskite.Greiciausia tai rudys.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo juste10: 14 gegužės 2013 - 21:34
QUOTE(Ambro @ 2013 05 14, 15:01)
Kas čia užpuolė mūsų naujus vaismedžius abrikosus ir slyvas (išrankiojom visus lapelius us kiaušinėliais)?  g.gif Ir kaip su tuo kovot?

aš tai nupurkščiau insekticidu kokiu. Net jei baidotės chemijos, vaismedžiai jauni, vaisių šiemet dar tikrai nebus. O neapgraužtiems augti bus kur kas geriau.
Galima NeemAzal purkšti, jis augaliniu pagrindu.
Atsakyti
QUOTE(juste10 @ 2013 05 14, 21:32)
Kuo greiciau purskite Score 250 ES ,jei netoli yra kazokinis kadagys ir ji nupurskite.Greiciausia tai rudys.

Rudys yra grybas, o cia kalbejo apie gyvius ir susuktus lapus. Rudys nesuka lapu. Nekalidinkit. Ne viskas rudys, kas ruzava ar geltona... Jei tai tikrai gyviai, tai turetu padeti sisteminis Actara, tik dabar su juo dar negalima purksti jei augalas zydi...
Score geras daikatas, bet jis nuo grybiniu ligu (raupliu, rudziu, vezio, puviniu ir pan...).
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo MRD: 15 gegužės 2013 - 07:01
QUOTE(MRD @ 2013 05 15, 06:59)
Rudys yra grybas, o cia kalbejo apie gyvius ir susuktus lapus. Rudys nesuka lapu. Nekalidinkit. Ne viskas rudys, kas ruzava ar geltona... Jei tai tikrai gyviai, tai turetu padeti sisteminis Actara, tik dabar su juo dar negalima purksti jei augalas zydi...
Score geras daikatas, bet jis nuo grybiniu ligu (raupliu, rudziu, vezio, puviniu ir pan...).

Tai dabar palaukti kol perzydes?
Viena kriause nebezydi, tai gal ja bent nupurksti?

Ir ka daryti su obelaitem, jos dar nezydi, gal ir jas nupurksti, nes skruzdeliu labai daug, tai tuoj ir amarai pasirodys.

Ačiu uz pagalba. 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(MRD @ 2013 05 15, 07:59)

O kaip su Decis g.gif ? O kada galima purkšti su jais Deciu,Score g.gif ? Ir dar ,jei aš nupurkščiau su žaliu muilu kur čia rekomendavo merginos,tai tų minėtų nebereikia ar ne g.gif ? Ačiū 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(TaiRa** @ 2013 05 15, 11:20)
O kaip su Decis  g.gif ? O kada galima purkšti su jais Deciu,Score  g.gif ? Ir dar ,jei aš nupurkščiau su žaliu muilu kur čia rekomendavo merginos,tai tų minėtų nebereikia ar ne  g.gif ? Ačiū  4u.gif

Decis - insekticidas, nuo kenkėjų. Purkšti vos peržydėjus.
Žaliasis muilas nėr toks veiksmingas.. Bent jau pas mane jei kokie zarazos užpuola, tai žaliasis muilas kaži ar efektyvesnis už vandenį.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo saintlina: 15 gegužės 2013 - 11:31
QUOTE(saintlina @ 2013 05 15, 12:31)
Žaliasis muilas nėr toks veiksmingas.. Bent jau pas mane jei kokie zarazos užpuola, tai žaliasis muilas kaži ar efektyvesnis už vandenį.

man žaliasis muilas tinka. ir tikrai veiksmingesnis už vandenį smile.gif
Atsakyti
QUOTE(ANGE-LIUXXX @ 2013 05 14, 14:41)
Sveiki,

mano sodelyje yra, bėda obelu lapeliai tokie susibangave, o krasteliai parudave, bet nera sudziuve (krasteliai) kuom reietu purkšti?

Odar viena iš bedu, kad mano medeliai skruzdes keliaujau,bet amaru kolkas nesimato, kuom reiketu gintis nuo skruzdeliu? as dabar ant kamieno uzdejau specialias lipnias juosteles, kad priliptu vabzdziai.
P.S. ikelciau nuotrauku, bet nemoku  blush2.gif

Atsakyti
Jei nepurškėm visai dar - tai kaip pasielgti g.gif juk pumpurai jau ruošiasi žydėti - rausvi visi?

Ar laukti kol nužydės ir purkši - tada kuo?

Tik prašau rašykit kas žinot tikrai, kad nenudegintumėm

Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2013 05 14, 22:48)
aš tai nupurkščiau insekticidu kokiu. Net jei baidotės chemijos, vaismedžiai jauni, vaisių šiemet dar tikrai nebus. O neapgraužtiems augti bus kur kas geriau.
Galima NeemAzal purkšti, jis augaliniu pagrindu.

Ačiū 4u.gif O purkšt siūlytumėt visu vaismedžius ar tik tuos, kurie tų kiaušinėlių ant lapų turi?
Atsakyti
QUOTE(1PuPa @ 2013 05 15, 10:36)
Tai dabar palaukti kol perzydes?
Viena kriause nebezydi, tai gal ja bent nupurksti?

Ir ka daryti su obelaitem, jos dar nezydi, gal ir jas nupurksti, nes skruzdeliu labai daug, tai tuoj ir amarai pasirodys.

Ačiu uz pagalba.  4u.gif  4u.gif  4u.gif

Jeigu skruzdes jau yra, tai ir amarai yra - atidziau apziurekite pacius paskutinius virsuninius lapelius ir stiebus - tikrai rasite. Skruzdes siaip sau medziai nelaksto biggrin.gif Nuo amaru as dabar purskiau zaliu muilu. Jis maziau kenksmingas vabzdziams, o amaraiss tam kartui padeda atsikratyti...
Papildyta:
QUOTE(TaiRa** @ 2013 05 15, 11:20)
O kaip su Decis  g.gif ? O kada galima purkšti su jais Deciu,Score  g.gif ? Ir dar ,jei aš nupurkščiau su žaliu muilu kur čia rekomendavo merginos,tai tų minėtų nebereikia ar ne  g.gif ? Ačiū  4u.gif

Mergaites, atskirkite insekticidus ir fungicidus ir susidekite i atskiras dezutes biggrin.gif
Decis - nuo kenkeju...
Score - nuo ligu...
Papildyta:
QUOTE(saintlina @ 2013 05 15, 11:31)

Zaraza zarazai nelygu... Zalias muilas nuo amaru tikrai padeda... Aisku, jei greitai nenulyja.
O erkutes ir Actara nepaima...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo MRD: 16 gegužės 2013 - 06:56