Įkraunama...
Įkraunama...

Vaismedžiai, vaiskrūmiai

QUOTE(TaiRa** @ 2013 05 18, 17:53)
Aš auginu,kai sulauksiu uogyčių pasakysiu ar tikrai vertos pagyrimų  bigsmile.gif

Lauksiu, o kiek metu jai jau. Sake dera tik 4-5 metais, tai jei sejinuka pirkom dvimeti, tai dar teks palaukti, o gal greiciau sulauksim
Atsakyti
MRD matau kabo. Paklausiu: Viena slyva po ziemos atrodo varganai. Galvojau nusalo, bet jos pumpuriukuose gyvena kirmeliukai. Ir Saku serdis kazkokia pilketi linkusi. Radom informacija, kad kazkokia zaraza gali buti apsigyvenusi medienoje ir grauzia mano medi.
1. Aiskiai surasiau?
2. Gal yra kaip gelbeti ar mesti?
Atsakyti
Mūsų šiemet sodintos obelaitės ir trešnes užpuolė amariukai. Žydi, bet, kad vaikšto gyviukai. Kaip jas gelbėti?
Atsakyti
QUOTE(Juračiuks @ 2013 05 19, 21:14)
Lauksiu, o kiek metu jai jau. Sake dera tik 4-5 metais, tai jei sejinuka pirkom dvimeti, tai dar teks palaukti, o gal greiciau sulauksim

unsure.gif tai pas mane reiškia nei kitais metais nebus dar uogų unsure.gif but gerai,kad atsirastu kas jau ragavo šitas trešnes g.gif
Atsakyti
Sveikos, man siuo metu aktualus klausimas, kaip graziai- sveikai vaismedziams padaryti , kad butu patogu pjauti veja apie medzius. Gal ideju kas turite? bigsmile.gif
Papildyta:
Pvz, kloti plevele ir ant jos akmenuku, nebutu zala medeliui? g.gif

user posted image
Atsakyti
QUOTE(vijoleta20 @ 2013 05 20, 15:17)
Sveikos, man siuo metu aktualus klausimas, kaip graziai- sveikai vaismedziams padaryti , kad butu patogu pjauti veja apie medzius. Gal ideju kas turite?  bigsmile.gif
Papildyta:
Pvz, kloti plevele ir ant jos akmenuku, nebutu zala medeliui?  g.gif

Pas mane tai labai paprastai padaryta - nuimta velėna aplink medžius ir tas apskritimas tiesiog mulčiuojamas pjauta vejos žole - ir drėgmė taip sulaikoma ir patręšiami pomedžiai ir pjauti veją patogu smile.gif
Atsakyti
Turime antrametę kriaušę ant kurios radau keletą susisukusių lapelių, o ant nugarėlės rausvų kiaušinėlių. Kuom galėčiau pagelbėti? Prieš sprogstant pumpurams buvau nupurškus vario preparatu. Dėkui, jei pagelbėsite.
Atsakyti
Sveiki.
Gal kas patartu.Cia mano viena is 12 koloniniu obelaiciu.Aukstis jos apie puse metro ir didele kruva ziedu.Gal reikia dali ziedeliu isskabyti,kad nors kiek uzmegztu.Jos pasodintos praejusi rudeni,dar jaunutes.
user posted image
Atsakyti
QUOTE(aurute66 @ 2013 05 21, 20:10)
Sveiki.
Gal kas patartu.Cia mano viena is 12 koloniniu obelaiciu.Aukstis jos apie puse metro ir didele kruva ziedu.Gal reikia dali ziedeliu isskabyti,kad nors kiek uzmegztu.Jos pasodintos praejusi rudeni,dar jaunutes.
user posted image

Sitos obelys jau ir pirmais augimo metais medelyne zydi, tai normalu. Kad daug zydi, tai irgi normalu. Tai toli grazu nereiskia, kad tiek bus obuoliu... biggrin.gif Uzmegz ne visi, po to kris uzuomazgos ir uzaugs obuoliu geriausiu atveju 15 procentu nuo ziedu skaiciaus... Spurisku veisliu obuoliai buna, kad isauna del to, kad paprasciausiai netelpa, deformuojasi, buna kvadratiniai. Visa tai del to, kad sakeles labai trumposm, o obuoliu koteliai dar trumpesni...
Atsakyti
QUOTE(MRD @ 2013 05 21, 20:47)
Sitos obelys jau ir pirmais augimo metais medelyne zydi, tai normalu. Kad daug zydi, tai irgi normalu. Tai toli grazu nereiskia, kad tiek bus obuoliu...  biggrin.gif  Uzmegz ne visi, po to kris uzuomazgos ir uzaugs obuoliu geriausiu atveju 15 procentu nuo ziedu skaiciaus... Spurisku veisliu obuoliai buna, kad isauna del to, kad paprasciausiai netelpa, deformuojasi, buna kvadratiniai. Visa tai del to, kad sakeles labai trumposm, o obuoliu koteliai dar trumpesni...

Aciu.Vadinasi lauksiu gamtos atrankos,kas liks tas mums 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Dvi @ 2013 05 17, 17:18)
Ar galit pasakyti kas mano kriausei ir kuo ja gelbet. Lapai ant poros sakeliu siauruciai ir kaip susisuke, ziedai neissivyste. Lapo viduj nieko nera. Nuotraukos, gaila, neturiu.

O man pagelbeti niekas negali?
Atsakyti
QUOTE(Dvi @ 2013 05 22, 09:54)
O man pagelbeti niekas negali?

Tai kad cia tas pats, kaip daktarui diagnoze nustatyti internetu... Cia kaspirovskiu nera... biggrin.gif Bent foto idetumet...
Atsakyti