Įkraunama...
Įkraunama...

Globėjai ir įtėviai kalba apie viską

QUOTE(Germinė @ 2013 05 13, 16:17)
Įvaikintas vaikas gauna įtėvių pavardę ir visas su šeima susijusias juridines teises.Gali ramiai augti,jo netrikdo jokie socialiniai darbuotojai su apklausom ką mėgsta valgyti,ar labai ilgisi bio mamos,ar jam skaudu,kad jį paliko ir t t...Tėveliams nereikia pateikti ataskaitos kur ir kiek išleido vaiko pinigų,į kiek būrelių leidžia,kiek skiria pramogoms,kokiu dažnumu bendrauja su bio šeima.Mokyklose ir darželiuose retai kada žino apie įvaikinimą,tai nereikia kęsti padidinto dėmesio.Jei įvaikintiems irgi mokėtų,manau,ir jie susilauktų tarnybų dėmesio.O gal ir ne?Nežinau...

Pavardę gauna arba ne. Juridines teises gauna, jei jų dauguma neįformintos kitaip smile.gif. Po siūlomų vaikų teisių pataisų trikdys, kas užsimanys ir klausimus ras. Sąskaitų taip pat gali paprašyti ir šaldytuvą patikrinti. Mokyklose ir darželiuose dažniausiai žino apie įvaikinimą. Per maža Lietuvėlė smile.gif.
Atsakyti
Vakar su MB seime dalyvavome diskusijoje tarptautinei šeimos dienai paminėti. Vienu klausimu ir su jumis norėčiau padiskutuoti. Pasiteiravau dėl įstatymo pakoregavimo, dėl motinystės pensiją motinoms pagimdžiusioms (įvaikinusioms) 5 ir daugiau vaikų, kad būtų įrašyta ir globojančios mamos. Manęs paklausė, mano nuomone, kiek laiko reikia globoti, kad gautum šią pensiją, nes juk epizodinis, tarkim dviejų metų stažas nelabai rimtai skamba, ar ne. Girdėjau, kad yra labai besipriešinančių šiai pataisai. Mano nuomone, jei jau pagimdžius vertina ar vaikas užaugo doras (yra toks niuansas), tai gal globojant, lai vertina, ar vaikui užaugus ir pradėjus savarankišką gyvenimą jis jaučiasi turįs namus ir šeimą g.gif Ką manot 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Šelma @ 2013 05 16, 14:15)
Ką manot  4u.gif
Manau,kad nusipelniau tokios pensijos ax.gif nes darbinę praradau laiką skirdama vaikų auklėjimui

Vakar mirė PZ mama.Pupa labai verkė - jos mylimiausia ir vienintelė močiutė
Atsakyti
Užuojauta, Germine, jūsų šeimai verysad.gif 4u.gif

Kad tu, aš ir visos čia pas mus plepančios nusipelnė, tai galiu galvą guldyt, noriu tik, kad pasvarstytume garsiai, kaip įstatymiškai apibrėžti tą laiką už kurį globojanti mama gautų pensiją smile.gif

Lekiu darba, nakčiai, fui fui tokiu oru, geriau jau kur prie ežeriuko traukčiau rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Šelma @ 2013 05 16, 14:15)
Vakar su MB seime dalyvavome diskusijoje tarptautinei šeimos dienai paminėti. Vienu klausimu ir su jumis norėčiau padiskutuoti. Pasiteiravau dėl įstatymo pakoregavimo, dėl motinystės pensiją motinoms pagimdžiusioms (įvaikinusioms) 5 ir daugiau vaikų, kad būtų įrašyta ir globojančios mamos. Manęs paklausė, mano nuomone, kiek laiko reikia globoti, kad gautum šią pensiją, nes juk epizodinis, tarkim dviejų metų stažas nelabai rimtai skamba, ar ne. Girdėjau, kad yra labai besipriešinančių šiai pataisai. Mano nuomone, jei jau pagimdžius vertina ar vaikas užaugo doras (yra toks niuansas), tai gal globojant, lai vertina, ar vaikui užaugus ir pradėjus savarankišką gyvenimą jis jaučiasi turįs namus ir šeimą  g.gif  Ką manot  4u.gif

Manyčiau, racionaliau būtų mokėti atlyginimą kaip už darbą ir pensiją skaičiuoti nuo to atlyginimo arba priedą prie pensijos, jei darbas nėra vienintelis. 5 vaikai - jau šeimyna. Galima ir šiandien atlyginimą mokėti. manyčiau, kad globojantiems ir neįregistravusiems šeimynos ( t.y. iki reikiamo šeimynai vaikų skaičiaus) - mokėti proporcingą dalį už kiekvieną vaiką.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sunute: 16 gegužės 2013 - 15:10
Va šiandien po konsiliumo VRC. Ir irgi buvo kalba apie Žiogą konkrečiai. Bet. Vaikas su niuansais. IR pirma kas buvo konstatuota- kokia pagalba reikalinga būtų man pačiai, nes na mama na mama, bet va auginti tokius vaikus kaip jis, globėjauti- tai yra darbas. Tiesiog labiau darbas. Kad jam visiškai viskas gerai, kad emocinė jo būklė puiki- jog jam kaip yra geriau būti net negali. Nesvarstoma. Kalba apie pagalbą- auginančiam. Pasigyriau mumis visomis kaip, jau čia mes bendraujam ir kokias pagalbas viena kitai teikiam.
Tai va iš to ten išrutuliojom temą, kad globėjams- kaip ten bebūtų žodis mama- alga, socialinės lengvatos ir visa iš tai išplaukiančios būtina. Toliau plačiai buvo aptarta tema, kad globėjas niekaip negali būti, tapti įkaitu ir vežti tai ko jis nepaveža, nes deja yra ir tie sutrikimai, yra ir tie psichoneurologiniai internatai, kaip pagalba. Kai kitaip jau niekaip.Daug aptarėm. Kaip turėtų ir globa atrodyti. Pasakė ir tai, kadglobotiniams na durys turi būti praviros. Ir jie neturėtų tai pamiršti ir dėti pastangas ne mažesnias gyventi realiam gyvenime, nei globėjas. Negalima tenkinti tik vaiko interesų, ir sakyti tai, kas neįmanoma.Jei stengiasi tik suagęs- nieko nebus.Prieraišu
mas- tai darbas, tai pastangos yra ir vaiko, nes vaikas- tai tas kas baigiasi, o toliau jau gyvenimas savarnkiškas. Žodžiu vieni kitus gerai supratom.
Na konkrečiai sexpertas Pūras, buvo labai nustebęs tiek matydamas šalia Žiogo mane, tiek buvo labai nustebęs, kad galima buvo pasiekti tokių rezultatų. Šiaip jau socializuoto ir strūktūruoto gyvenimo įgūdžius susigrūsti per tuos 1,5 metų. Ir gerai struktūruotoj veikloj jaustis.
Sutarėm, kad kas pusmetis gulsim stebėjimams- ir taip gyvensim. Kad man iš jų pusės tai ir bus ta pagalba, kad aš jausiuos ją radus, jei galėsiu kas pusmetį saugiai ir ramiai palikti jį ir taip sakant paatostogauti.
Na ką, dar savaitė tų atostogų ir vėl visi kartu būsim.
Tai va. Aš apie tai, kad šalia emocinio pasitenkinimo- aš mama, vis dėl to globėjas turi gauti ir atlygį, ir savo pensijos dalį. Už išdirbtą laiką.
Atsakyti
Alfija,o kaip Žiogo mokslai,kai jis ten tiek laiko? g.gif

Vyšnia,jaučiu,susigadino vidurkį verysad.gif

"Baigiamasis žinių patikrinimo testas 82/88.Klydo spalvinant minkštumo ženklus, dvibalses, įrašant praleistas raides."
Atsakyti
QUOTE(alfija @ 2013 05 16, 19:54)
Tai va. Aš apie tai, kad šalia emocinio pasitenkinimo- aš mama, vis dėl to globėjas turi gauti ir atlygį, ir savo pensijos dalį. Už išdirbtą laiką.

Aš už biggrin.gif . Jei kaip globėja gaučiau atlygį ir skaičiuotusi stažas, tikrai svarstyklės nukryptų mažųjų naudai. smile.gif
Aišku, maža dar ta mano patirtis, bet iš to kiek praėjom dar vieno ar dviejų norėtųsi... Bet galimybės stabdo. Ir stabdo būtent finansinė pusė.

Germine, užuojauta.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo arna: 16 gegužės 2013 - 18:32
QUOTE(Germinė @ 2013 05 16, 19:22)
Alfija,o kaip Žiogo mokslai,kai jis ten tiek laiko? g.gif
Vyšnia,jaučiu,susigadino vidurkį  verysad.gif

"Baigiamasis žinių patikrinimo testas 82/88.Klydo spalvinant minkštumo ženklus, dvibalses, įrašant praleistas raides."

lanko mokyklą ten. Būna pamokos. Bus 30 dienų prabuvęs. Maksimalų laiką. Bet tikrai gali pailsėt, kai tau niekas nebambina telefonu- o Žiogas keikėsi, o Žiogas apspjovė, o Žiogas nerašė, o Žiogas, Žiogas...Bent gali spėti pailsėti ir susioreientuoti kaip tu tą vaiką myli, ir dar kartą įvertinti jo pastangas. Paisdžiaugti vaiku.
Papildyta:
QUOTE(arna @ 2013 05 16, 19:26)
Aš už  biggrin.gif . Jei kaip globėja gaučiau atlygį ir skaičiuotusi stažas, tikrai svarstyklės nukryptų mažųjų naudai.  smile.gif
Aišku, maža dar ta mano patirtis, bet iš to kiek praėjom dar vieno ar dviejų norėtųsi... Bet galimybės stabdo. Ir stabdo būtent finansinė pusė.

Germine, užuojauta.

vat būtent. Gauni atlyginimą. Tu darai darbą, neužimi jokios kitos vietos, kur auginant sudėtingus, tokius kaip mūsų didelių laimėjimų darbe ir negali pasiekti, kitas ten gali kopti- o jei tu atradai save vaikų auginime- puiku. Ir tam nebūtina nieko steigti- šeimynų, dar kažko. Kam? Paskui gauni pensiją ir tiek. Kaip uždirbtą.
Atsakyti
Germine, kaip gaila...gal ne ta diena - turėjo kokių rūpestėlių, kažkas trukdė susikaupti?

Mano dičkiukas iš lietuvių baigiamojo gavo aukščiausią įvertinimą. Kaip džiaugiuosi. Žiaurumu priverčiau skaityti, dabar skaito gana godžiai. rezultatai akivaizdūs.
Atsakyti
aš savais irgi noriu pasidžiaugti, visgi nuolatiniai bambenimai mano fiksuojasi jų galvose. Grįžo vakar iš daržo ir pasakoja kaip "auklytė" (tokia moteris, kuri važinėja darželio autobuse ir prižiūri vaikus) nukrito, nes autobusas greitai sustabdė. Jonė sako, kad puolė jai padėti, o kitas berniukas juokėsi. Na, aš jau ją girti, pačiai širdis dainuoja, kad po truputuką mokosi būti žmonėmis. O tada išstoja mažius ir pareiškia,kad kai kitas berniukas juokėsi jis jam rodė nu nu nu ir sakė "nezia (nelzia)" mat eina į rusišką daržą biggrin.gif o kiek buvo pyktasi dėl šių dalykų, kai vienas nukrisdavo, o kitas juokdavosi, o aš vis aiškindavau, kad padėti žmogui reikia, o nesijuokti. Moralizuodavai, siūlydavau pagalvoti ar patys gerai jaustųsi, jeigu jie nukristų, jiems skaudėtų, o kiti juoktųsi...džiaugiuosi labai, kad suprato ir po truputuką mokosi atjautos ir pagalbos kitam žmogui:)
Atsakyti
QUOTE(Sunute @ 2013 05 16, 20:42)
Germine, kaip gaila...gal ne ta diena - turėjo kokių rūpestėlių, kažkas trukdė susikaupti?
"Baigiamasis žinių patikrinimo testas 48/52.Klaidos:tekstinis uždavinys,valandų nustatymas."
Tikrai gaila.Nesuprantu,kas atsitiko.Visad rašė gerai.Bet pagyriau.Ką jau čia tą vaiką spausi.Vis tiek ji prie geriausių.
Kitą savaitę Pupa rašys.Gal spėsim pasikartot sekmadienį.Ai,laukiu atostogų jau.
Atsakyti