į antstolį, man regis. Bent jau aš vienos personos pažymą gaunu iš antstolio tame rajone, kur vaikas anksčiau gyveno. jeigu vaikai gyveno globos namuose ir buvo paskirtas išlaikymas - jų byla jau yra pas antstolius, reikia tik susirasti (pagal teritoriją) kur.
Aš kreipiausi telefonu, pažymą gaunu paštu, apmoku per elektroninę bankininkystę ir nusiunčiu soc. tarnybai į gretimą pastatą tai kontorai - savivaldybei.
QUOTE(Getter @ 2013 06 04, 22:59)
atsiuntė pažymą, kad kol vaikai buvo globos įstaigoje tuo metu jie išlaikymo iš tėvų negavo, tačiau reikalingas dokumentas įrodantis kad jie išvis tos paramos negauna, nes alimentai nebuvo ir nėra mokami nuo pat paskyrimo dienos.
Tik anstolis.Bet...manau,kad byla/os neužvestos.Vaiknamis tiesiog taupė lėšas.Tegul perskambina kas nors ir susižino,katrie mažiau lupa.Aš mokėjau 170
Sėkmės

Germinė - globos namuose esantiems vaikams irgi moka tėvai, jeigu moka, bent jau pareikalauti išlaikymo globosnamai privalo.
QUOTE(Karusia @ 2013 06 04, 22:30)
rytoj būsim pirmoje perklausoje.
vat taip ir sekasi.
Neverdu. vaikas kaip iš badų krašto pabėgęs. Ėda tik agurkus. Taip sunkiai priaugtas 1 kg - pabėgo kol sirgo. o dabar duodasi po kiemą kasdien, tai išlaksto.... ko gero reikia imtis bobutės metodo - grietinėlės į gogelmogelį
Laukiam mano atostogų.
vat taip ir sekasi.
Neverdu. vaikas kaip iš badų krašto pabėgęs. Ėda tik agurkus. Taip sunkiai priaugtas 1 kg - pabėgo kol sirgo. o dabar duodasi po kiemą kasdien, tai išlaksto.... ko gero reikia imtis bobutės metodo - grietinėlės į gogelmogelį

Laukiam mano atostogų.
Linkiu kuo didžiausios sėkmės abiems

Papildyta:
QUOTE(Germinė @ 2013 06 05, 08:10)
Tik anstolis.Bet...manau,kad byla/os neužvestos.Vaiknamis tiesiog taupė lėšas.
Tegul perskambina kas nors ir susižino,katrie mažiau lupa.Aš mokėjau 170
Sėkmės
Tegul perskambina kas nors ir susižino,katrie mažiau lupa.Aš mokėjau 170
Sėkmės

baik tu. Viską padaro tas vaiknamis. Bet kuris. Taigi juos kontroliuoja dar labiau, ir visus juridinius dokumentus tikrina.
Globos namai kuriuose jie buvo niekur nesikreipė dėl alimentų nemokėjimo.
Tai jai reikia tiesiog pasiskambinti anstoliams ir telefonu susitart dėl tokios paslaugos?
Tai jai reikia tiesiog pasiskambinti anstoliams ir telefonu susitart dėl tokios paslaugos?

QUOTE(Getter @ 2013 06 05, 11:40)
Globos namai niekur nesikreipė dėl alimentų nemokėjimo.
Tai,kad alimentai priteisti,dar nieko nereiškia.Juos reikia išieškoti.Tą padaro antstolis.Ne telefonu -tam reikia pareiškimo,teismo nutarčių,vaiko ir globėjo dokumentų,globos dokumentų...QUOTE(Germinė @ 2013 06 05, 11:44)
Tai,kad alimentai priteisti,dar nieko nereiškia.Juos reikia išieškoti.Tą padaro antstolis.Ne telefonu -tam reikia pareiškimo,teismo nutarčių,vaiko ir globėjo dokumentų,globos dokumentų...
Oho

QUOTE(Vasarvidė @ 2013 06 05, 14:47)
Ir prašymą, ir visus dokumentus galima nusiųsti paštu. Mes Kaune buvom susitarę su antstoliu, kuris sutiko būtent šitaip tvarkyti dokumentus. Todėl siūlyčiau pabandyti, pasikalbėti. Kreiptis reikia pagal vaiko gyvenamąją vietą.
Vaikų gyvenamoji vieta nustatyta su globėja Airijoje. Prieš tai jie gyveno Kaune. Gal kas galit rekomenduot sukalbamą antstolių kontorą Kaune?
Aga, kažką ne taip su ta gyvenama vieta parašiau- tikrai, vaiko gyvenamoji vieta buvo deklaruota su mumis. Gal tėvų gyvenamoji vieta ar miestas, kuriam vaikas priklauso (na, ta savivaldybė, kuri kaip ir atsakingą už vaiką), tik mums būtinai reikėjo kreiptis į antstolį Kaune. Nepamenu, į kurią kontorą kreipiaus, bet pagal išmestą sąrašą internete skambinau. Jei skambinti iš Airijos brangu, gal galima tiesiog el. paštu paklausti.
Šiandien tik pirma perklausa buvo. nusidainavo. pagal pianiną garsų neatpažino.
tai - kaip ir viskas?
gerai buvo visi ritmikos dalykai - būgnelis, išmušti taktą.
Labai netikėta, kad taip viskas....
Papildyta:
savivaldybė, kuri įsteigė globą.
tai - kaip ir viskas?
gerai buvo visi ritmikos dalykai - būgnelis, išmušti taktą.
Labai netikėta, kad taip viskas....
Papildyta:
QUOTE(Getter @ 2013 06 05, 15:28)
Vaikų gyvenamoji vieta nustatyta su globėja Airijoje. Prieš tai jie gyveno Kaune. Gal kas galit rekomenduot sukalbamą antstolių kontorą Kaune?
savivaldybė, kuri įsteigė globą.