Įkraunama...
Įkraunama...

Globėjai ir įtėviai kalba apie viską

QUOTE(arna @ 2013 06 18, 09:14)
Jie visada turės daugiau galimybių, nes turi šeimą - žmones, kuriems  jie svarbūs.

Tiesiog frazė. Jokiu būdu tai nesusiję su Šeimos kaklo šeima. Ne, arna, gyvenimas įtėvių šeimoj, globėjų šeimoj neprideda jokių didesnių galimybių konkrečiam vaikui, jei nėr konkretaus vaiko vidinių pastangų pakeisti savo gyvenimą, perlipti per esančią prigimtį. Tik įtėvių , globėjų pastangos yra tolygios bandymams sustabdyti Žemės sukimąsi apie savo ašį. Vat stovi jie įsikabinę į didelį medį ir mano jog Žemė sustos. Nesustos.
Atsakyti
Jūs man iš naujo paaiškinkit šlapios lovos mechanizmą.Jau nervai nelaiko ir nagai niežti blush2.gif Atsibunda sausas,bet guli,kol kiaurai pavaro... verysad.gif Vėl visa patalynė šlapia.Užvakar skalbiau.Dvokia viskas cray.gif Kuo aš gražiau,tuo blogesni rezultatai.
Gavau tą siuntinuką,kur dėkavot negalima 4u.gif Suku galvą,kaip pradėt.Nes per Jonines turėsim labai įnoringų svečių.
Atsakyti
QUOTE(Germinė @ 2013 06 18, 10:02)
Jūs man iš naujo paaiškinkit  šlapios lovos mechanizmą.Jau nervai nelaiko ir nagai niežti  blush2.gif Atsibunda sausas,bet guli,kol kiaurai pavaro... verysad.gif Vėl visa patalynė šlapia.Užvakar skalbiau.Dvokia viskas  cray.gif Kuo aš gražiau,tuo blogesni rezultatai.
Gavau tą siuntinuką,kur dėkavot negalima  4u.gif Suku galvą,kaip pradėt.Nes per Jonines turėsim labai įnoringų svečių.

jei nagai niežti- tai grybelis biggrin.gif 4u.gif .
Paguldyk svečių kambary- gėda bus taip daryt. Daugiau nieko nesugalvoju.
Atsakyti
kambarys vienas ax.gif
Atsakyti
tik nesijuokit. naujo pas mus tai, kad mane prieš 2 val. susuko doh.gif jau buvau primiršusi kas tas yr. Linkėjimai Alfijai mirksiukas.gif
Vaikai gerai, džiaugiasi vaikyste. Daugiau kaip mėnuo darže ir su dideliu noru eina, nors kalbos dar nelabai supranta. Tai galvoju praeis euforija ar čia daržas iš tiesų geras su savo personalu. Vakar skaitinėjau Šelmos blogą ir žiūrėjau fotkes. Tik dar kartą supratau, kad labai pasiilgau LT, ežerų, pievų, kaimo. Mažiui jau ožių bandos vis rečiau ateina. Kai skaitom pasaką apie ožiukus, tai jis sėdi ir sako:"mano oziai. Nusausiu" Tai gal jau baigia iššaudyti biggrin.gif Šiaip tai ramusis periodas, įtariu, neateis, nes ožius keičia jau muštynės ir erzeliai tarpusavyje, nes vis kuo nors nepasidalina. Jonei kažkaip vis atsiranda ir noras brolį paerzinti, o tas staugia:"Ko mane elzini". Tai jau griebiausi knygų, turiu dvi tokias. Skaitinėju, alia vis dar sunkoka save suvaldyti ir realybėje panaudoti patarimus. Šiaip tai cholerikė aš tokia, aš išsistaugiu ir ramu, bent jau man biggrin.gif tai mėginu save kontroliuoti. Jau net vyras pastebėjo, kad namuose ramiau būna. Vis dar reaguoju į bet kokius šūdniekius, į kuriuos, tiesiog, nereiktų kreipti dėmesio.
Atsakyti
QUOTE(Germinė @ 2013 06 18, 10:02)
Jūs man iš naujo paaiškinkit  šlapios lovos mechanizmą.Jau nervai nelaiko ir nagai niežti  blush2.gif Atsibunda sausas,bet guli,kol kiaurai pavaro... verysad.gif Vėl visa patalynė šlapia.Užvakar skalbiau.Dvokia viskas  cray.gif Kuo aš gražiau,tuo blogesni rezultatai.

Patalynei apsaugoti tiesdavau vienkartinius paklotėlius.

Mechanizmas mūsų būdavo panašus - prisileisdavo paryčiais. Gerą pusmetį keldavome apie 5 val. ryto ir vesdavome į WC. Aišku, vaiko miegas trikdomas, bet niekas kitas negelbėjo. Ilgainiui šlapios naktys ėmė sausėti, t.y. ištempdavo iki pabusdavo ir pats lėkdavo į tualetą. Avarijos atveju tekdavo pačiam susitvarkyti šlapią lovą - nuimti paklodę, užvalkalus, sudėti į skalbyklę, paklotėlius išmesti į šiukšliadėžę, susirasti švarią patalynę ir, man ar tėčiui padedant, apsivilkti.

Kitas dalykas - niekada negėdindavome vaiko, jam pačiam būdavo nesmagu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Virvytė: 18 birželio 2013 - 11:33
QUOTE(Virvytė @ 2013 06 18, 11:30)
ištempdavo iki pabusdavo ir pats lėkdavo į tualetą.
Maniškis varo prabudęs.Tiesiog guli,dairosi ir... doh.gif Primenu,kad jam 8,5m ir jokie paklotėliai neišgelbės.Miega vienoj lovoj su maže,tai tenka keist ir jos patalus.Skaičiuoju dienas iki vizito pas neurologę.
QUOTE(šeimos kaklas @ 2013 06 18, 11:26)
naujo pas mus tai, kad mane prieš 2 val. susuko doh.gif jau buvau primiršusi kas tas yr.
Tai kad nejuokinga
console.gif Sveik 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Germinė: 18 birželio 2013 - 11:42
QUOTE(šeimos kaklas @ 2013 06 18, 12:26)
tik nesijuokit. naujo pas mus tai, kad mane prieš 2 val. susuko doh.gif jau buvau primiršusi kas tas yr. Linkėjimai Alfijai mirksiukas.gif
Vaikai gerai, džiaugiasi vaikyste. Daugiau kaip mėnuo darže ir su dideliu noru eina, nors kalbos dar nelabai supranta. Tai galvoju praeis euforija ar čia daržas iš tiesų geras su savo personalu. Vakar skaitinėjau Šelmos blogą ir žiūrėjau fotkes. Tik dar kartą supratau, kad labai pasiilgau LT, ežerų, pievų, kaimo. Mažiui jau ožių bandos vis rečiau ateina. Kai skaitom pasaką apie ožiukus, tai jis sėdi ir sako:"mano oziai. Nusausiu" Tai gal jau baigia iššaudyti biggrin.gif Šiaip tai ramusis periodas, įtariu, neateis, nes ožius keičia jau muštynės ir erzeliai tarpusavyje, nes vis kuo nors nepasidalina. Jonei kažkaip vis atsiranda ir noras brolį paerzinti, o tas staugia:"Ko mane elzini". Tai jau griebiausi knygų, turiu dvi tokias. Skaitinėju, alia vis dar sunkoka save suvaldyti ir realybėje panaudoti patarimus. Šiaip tai cholerikė aš tokia, aš išsistaugiu ir ramu, bent jau man biggrin.gif  tai mėginu save kontroliuoti. Jau net vyras pastebėjo, kad namuose ramiau būna. Vis dar reaguoju į bet kokius šūdniekius, į kuriuos, tiesiog, nereiktų kreipti dėmesio.

na ką, rutikės patartą finlepsiną200mg rekomenduoju. Padeda ir labai. Atpalaiduoja raumenyną gerai, dar galima sirdadutą4mg, mydokalmą150. Mane gydė irgi ir ligoninėj finlepsinu- nervui atpalaiduoti, ir šiaip- kol manėm jog tik nervo uždegimas irgi juo gydėm. Geriau negu diclakai. Nors |Diklaką galima keisti celebreksu200mg, movaliu15mg.
Atsakyti
QUOTE(Germinė @ 2013 06 18, 12:41)
Maniškis varo prabudęs.Tiesiog guli,dairosi ir... doh.gif Primenu,kad jam 8,5m ir jokie paklotėliai neišgelbės.Miega vienoj lovoj su maže,tai tenka keist ir jos patalus.Skaičiuoju dienas iki vizito pas neurologę.

Germine, kelintą jis pabunda? Tau reikia pabust anksčiau ir nuvest jį į WC.
Tik po pusmečio tokio "darbo" mes pasiekėm to, ko pasiekėm. Ne kūdikėlis ir maniškis buvo, iki 7 m. beveik davėmės. Jei vaikas pabudęs sysina ir tą supranta, tai reikalingas psichologas. Neurologas gali pasiūlyti vaistų, nusiųsti pas reabilitologą. Mūsų atveju šlapinimasis nebuvo siejamas su mažu pūslės tūriu ir kt. fiziologiniais dalykais. Nei elektros stimuliacijos, nei psichoterapija, nei saulučių kalendoriai nebuvo tokie veiksmingi kaip elementarus pažadinimas ir vedimas į tualetą. Ilgainiui gal ir vaikui įgrysta toks blūdijimas paryčiais arba lovos tvarkymas ir smegenyse galbūt susiformuoja kažkoks algoritmas, jungtis, kad viso to galima išvengti, jei tik pabudęs nulėksi į WC.
Atsakyti
liute, ar ne jūs ta šeima, kuriai buvo pasiūlyti trys broliukai?
Atsakyti
QUOTE(Virvytė @ 2013 06 21, 06:21)
liute, ar ne jūs ta šeima, kuriai buvo pasiūlyti trys broliukai?

Greiciausiai mes smile.gif. Ir oficialiai bus pasiūlyti po dviejų valandų, susitinkam VTAT su vedėja. Nieko apie juos beveik nežinom, todėl ir nerašau nieko. Vakar grįžom nuo jūros. Kaip, Virvyt, jums sekas?
Alfija, ar jau sveika tu? smile.gif
Atsakyti
QUOTE(liute @ 2013 06 21, 10:41)
Greiciausiai mes smile.gif. Ir oficialiai bus pasiūlyti po dviejų valandų, susitinkam VTAT su vedėja. Nieko apie juos beveik nežinom, todėl ir nerašau nieko. Vakar grįžom nuo jūros. Kaip, Virvyt, jums sekas?
Alfija, ar jau sveika tu? smile.gif

Beveik, bent jau namie. Tik tu skaityk, tik nepasiduok emocijoms. Trys iš karto, neturėjus asmeninės globos patirties- nelangva užduotis pačiam sau.
Atsakyti