Įkraunama...
Įkraunama...

Pono kajaus atėjimo į pasaulį istorija

Planavimas. Mano gyvenime viskas labai suplanuota. Kad butą turėsiu ten ir ten, kad namą statysimės tokį ir tokį ten ir ten, kad tekėsiu tik toj vietoj, kad vaikas bus 2013 metais ir kad būtinai jautis.... viskas pagal planą ir vyko, išskyrus gi tą jautį  pašnekėt aš mėgstu, todėl aplinkiniai, bendradarbiai, visi žinojo jau gal apie metus, kad yra planuojamas 2013 metų jautukas. Ir vieną dieną pasipiktino manim kolegė – kad kaip taip įmanoma planuot. Taigi gal pas jus bus pastojimo problemų, gal tu ar jis nevaisingi ir panašiai. Aš susiparinau  ir pagalvojau, kad reikia mėnesį prieš pabandyt, a vdrug.. pabandėm. Ir iš pirmo karto ponas kajus užkibo  (tfu tfu tfu), ir suprantu, kad deja deja, jaučio nebus... bus avinas  velykinis zuikis
Žinia. Testą pasidariau dar prieš mmm. Pamenu turėjau susitikimą trečiadienio vakarą su savo vip‘iniais klientais. Man pačiai netikėta buvo, kad užsisakiau pomidorų sriubos ir ji man labai skaniai suėjo (nevalgau pomidorų iš stiklainių, pomidorų sriubų, pomidorų sulčių ir greipfrutų. T.y. tų dalykų, kuriuos mano mama kirto budama neščia su manim biggrin.gif ), išgėriau alaus, kitą dieną turėjom auditą su jais, mane visą diena prakaitas kad muša, susinervinu, vėl džiaugiuosi ir nesuprantu, kas tai??? Grįžus namo sugalvojau testą pasidaryt. O turėjau važiuot mb pasiimt už poros minučių  tai važiavau mašinoj ir blioviau iš netikėtumo  vyras įlipęs iškart suprato, kame reikalas  sekančia dieną darbe vėl pasidariau testą, dar kitą dieną – vėl biggrin.gif kol patikėjau 
Nėštumas. Jis buvo ir labai puikus, ir labai sunkus – kaip kada. Vėmiau tik porą kartų, pradėjau lankyt prancūzų k. kursus, kurių nepavyko man pabaigt, nes po darbo būdavau arba labai pavargus, arba kankino mane rėmuo. Laukiau laukiau tos 13 sav, 10 sav surado manyje hematomą. Saugojau save gražiai ir ji dingo. Nuo 13 sav iki kokios 33 buvo mano aukso amžius! Kilogramai priauginėjo lėtai, jaučiausi gerai, savaitei nuskridom į Barseloną, peškom vaikščiojau tolko tak biggrin.gif gaila, sangrijos jau nebagalėjau atsigerti tiek, kiek norėtųsi  pamažu pradėjo atsirasti nėštuminės problemos – hemorojus, aukštas pulsas, nugaros skausmai, didėjo krūtinė ir pilvas, daugiau nieko. O tada prasidėjo TIKRASIS NĖŠTUMAS  išėjus į dekretines dar spėjau viską susipirkt, sustatyt, ir tada jau man ir skauda čia, ir ten, ir miegot sunku, ir vemiu, ir rūgštys kyla, ir pilvas didžiulis, ir viską niežti, kojų nagų nusikirpt negaliu... ech.. laukiau pabaigos. Pradėjau tinti, kojos kvadratais. 35 sav man pasako, kad kaklelis jau sutrumpėjęs, tai pasistenk mergaite iki 37 bent panešiot. Aš, aišku, žinau, kad iki tiek tikrai išnešiosiu, o tada jau kokią 38 sav galiu ir gimdyt, nes man sunku! Ypač, kad jaučiau ir dilgčiojimą kaklelyje ir kitokius požymius. Ir štai, kovinukai gimdo, o aš dar ne. Jau ir kovo pirma pusė praėjo, o aš dar didelė. Kovo 20 – aš dar didelė. Mano ginekologė išskrenda i hong kongą, duoda man tel nr gydytojos iš VGN, kur galiu kreiptis, jei ką. Jei ką neateina biggrin.gif spėju su ginekologe atsisveikint jau n kartų ir vis sugrįžtu. Kovo 28 nuvažiuoju PASKUTINĮ KARTĄ – yes! Prasivėręs kaklelis 1-2 cm. gal dar pataikysiu į terminą  jau su manim eilinį kartą atsisveikina, paklausiu – o kas, jeigu nepagimdysiu iki Velykų? Gaunu – pagimdysi. Nu bet jeigu, tai pasuk. Taip ir atsisveikinam.
Mano terminas buvo kovo 30. Kovo 29 sužinojom apie senelės išėjimą. Reagavau labai ramiai, turbūt dėl to, kad įsisąmoninau, jog kai vienas išeina – kitas ateina. Ir sugalvojau, kad tai tikrai ženklas, jog ponas kajus pasibels laiku. Laidotuvės vyko antrą Velykų dieną, sudalyvavau ir jose. Balandžio 2 skambinu ginekologei – nieko. Sako nu netikiu, atvažiuok  tie patys 1-2 cm... o aš jau nebegaliu, man ir psichologiškai sunku, ir fiziškai. Kojas net skauda nuo patinimo. Gaunu siuntimą balandžio 4 į VGN konsultacinį. Iš vakaro pradeda eiti kamštis, ryte pabundu – gyva kaip niekur biggrin.gif važiuojam į konsultacinį... pasitinka Garšvienė, pasižiūri, atidarymas 3 cm, dar mane paleidžia  turiu laiko iki balandžio 7, tada į pataloginį guldys. Sugalvojom dar su mb pakeliui namo užvažiuot į next, nes kaip tik gi išpardavimas biggrin.gif prieš įeinant į akropolį tik jaučiu – oj, kažkas iš manęs išėjo. Sakau mb – reik į tuliką. Jis man – aš jau nebenoriu. Sakau – man reik, man šlapia biggrin.gif išėjo didelė dalis kamščio... jau laiminga aš  į next vis tiek užėjom biggrin.gif ir taip iki sekmadienio nieko neįvyko. Važiuojam į pataloginį. Daiktai sudėti, kažkaip visą laiką įsivaizdavau, kad ir vandenys namie nubėgs, ir per kalniukus skaudės mašina iki GN važiuot.. visa tai ėmėm ir prašokom 

Lytis. Čia atskira tema! Mama ir sesė man pranašavo berniukus. Gavau mėlynus batukus, melyną berniuką su šuniuku porcelianinį. Visi kiti – mergaites. Aš norėjau vyresnio brolio visad, tai galvojau, faina bus būtų berniukas  ir štai, didysis echo – lyg ir mergaitė.. nu ok, jau vadinam pilvą vardu – Kaja. Suknelės yra, bantukai yra  ir še tau, 30 sav pasako – berniukas biggrin.gif jaučiausi kaip antrą kartą pastojus )) visą garderobą perpirkau. MB sesė mums buvo atidavus gal 4 dėžes rūbelių mergaitiškų, tai tos didelės pirkimo laimės nebuvau pajutus. Atsigavo mano siela ir prisipirkau visokios gėrio ))

Atėjimas. Taigi – balandžio 7. Atvažiuoju su mintim, kad pagimdysiu kitą arba vėliausiai dar kitą dieną. Pasitinka mane Mileris, apžiūri, pasijuokiu iš jo, kad čiūdnas, susipažįstam. Jis į mane – Ponia ) o man keista, nu niekas į mane ponia nesikreipia niekad  keliaujam į 4 aukštą. Nuotaika pakili, norisi žaisti Alias ir ieškot draugų. Kadangi nieko nevyksta, užsiprašau sušių papietaujam ir išleidžiu mb namo. Nueinam toniukų mauot. Sako yra sąrėmiai! Nejaučiu  išlydi mane skaičiuot kas kiek pilvo susitraukimai ir jei ką, kreiptis. Pasiimu skaityt „subtilumas“ ir spaudinėju taimerį. Kas 15, 12, 15, 12, 10, 8, 9, 8, 6.. taip iki 19.30 pralaukiu, jau kažką jaučiu, mmm lygio. Susirandu gyd, mane apžiūri ir iškilmingai pareiškia – keliaujam į gimdyklą! Iš to netikėtumo rankos kad dreba, einu laiminga susidėt daiktų biggrin.gif skambinu mb, kad mane kelia, neskauda, važiuok  pati nutipenu visur, sm ir fb paskelbiu, eina biggrin.gif kol atvažiuoja mb 22h jau man ir skauda. Bet juokauju visą laiką, šokinėjam ant kamuolio abu, jis ant vieno, aš ant kito. Per sąrėmius man masažuoja nugarą ir jau jis spaudinėja taimerį. a Dėl bendros statistikos  kas 6-3 min. iki tuliko mane lydi, nes jau pakeliui klumpu nuo skausmo. Vargšas  toliau pamenu ne viską. Atidarymas 4,5, nuleidžia vandenis. Po kurio laiko – 5 ir sustojus veikla. Skatinam. Nuo streso pradedu kratytis. Padeda tik MB ranka mano rankoj arba ant kaktos. Tik jis nueina, aš vėl kratausi. Pasiprašau epidūro. Kol gaunu, išsikratau visa, nes MB išvarė į koridorių ) anestozjologo vardo nežinau, bet toks su barzda ir ilgais plaukais, jaunas. Nesicackina su manim, kreipiasi „tu“ ir tuo jis man patinka. Ateina ta palaima biggrin.gif akušerė (Asta, dėkinga jai už priežiūrą) įjungia naktinę lempą ir sako pamiegokit. Mb ir užmiega  laikydamas mano ranką. Po valandos grįžta Mileris -8 cm ir stop. Aš jo klausiu – kas manim pasirūpins? Jis – aš ir visi kiti, vaikeli (!!!). skatina vėl. Ir skauda jau  visus kitus kartus jis sugrįžta nebe vienas, pasikvietė pagalbą, gaila, nežinau gydytojos vardo. Atidarymas nuo 8 iki 10 užtruko, spėjau ir apsišikt (tiesiogiai). Pagaliau išgirstu – 10! Bet palauk, nestumk (ojej kaip lengva biggrin.gif). tada jau per miglą pamenu, kad Mileriui sakiau, kad jis mažas ir fainas. Per miglą – kaklelio edema, kliniškai siauras dubuo, ruošiam operacinę. Aš visą tą laiką taip kratausi.... operacinėj mane kryžium pririša. Anestozjologui pagrasinu, kad jei man skaudės, aš jį susirasiu. Prieš prapjaunant dar spėju padėkoti visiems, kad aš jau dabar esu jiems dėkinga ir jie visi šaunuoliai. Jaučiau, kaip traukė. Kaip negalėjo ištraukt. Girdėjau verksmą garsų garsų. Klausė, ar dėt ant krūtinės, bet opabijojau, kad nukris nuo kratymosi. Pridėjo man jį prie veido, apsiuostėm ir pabučiavau nosį  klausiu kiek sveria? 4470 biggrin.gif mano reakcija buvo garsi „eikit šikt, rimtai?“ biggrin.gif ir tada prasidėjo. Sakau man labai bėga po šikna. Ir girdžiu paniką milerio ir tos kitos gyd žodžiuose, kaip jie šneka, rėkia, sako leist tą aną. O man vis silpniau, nustojau drebėt.. paskutiniai dalykai, kurį pamenu iš operacinės, tai 1. Kaip anestozjolo prašiau pabūt mano vyru ir ranką ant kaktos uždėt, kad nedrebėčiau. 2. Kaip mileris mane vis šnekino ir klausinėjo daug ko, kol nustojau atsakinėt. Tada anestozjologas budino, kad atsakyčiau. 3. Kaip mileris pasakė – viskas. Nuėjo nuo manęs, uždėjo rankas sau už nugaros, apėjo ratą ir pasakė – siūnam.

Reanimacijoj buvau dvi dienas. Darė kraujo perpylimą. Nukraujavau, negalėjo atstatyt gimdos, nes ji buvo įtempta (kažkaip ten). Mileris dar ryte buvo atėjęs, klausė „kaip tu, vaikeli“ . Atskiras ačiū jam, kitai operavusiai gydytojai ir gyd. Kitovienei, kuri mane ant kojų pastatė, sprendė dėl kraujo perpylimo, gyd. Janušonienei, kuri visą laiką reanimacijoj nuo manęs nenuleido akių, visoms seselėms ir akušerėms.

Ponas kajus gimė 4460 gr, 57 cm. Didelis ir stiprus  o aš jau jau irgi ant kojų!
Atsakyti
Saunuole! 4u.gif Daug teko atlaikyt, bet viskas del tokio azuolo galiuno wub.gif
Atsakyti
Labai graži istorija 4u.gif Šaunuoliai katinėliai 4u.gif wub.gif esat stiprūs, aukit dar stipresni wub.gif
Atsakyti
P.s. Del likimo:) mileri man atsiunte likimas, pasirodo - pas ji mano mama visa nestuma lankesi manes laukdamasi. Del kitovienes - butent jos tel nr man buvo davus mano ginekologe. Pamaciau grizus namo:)
Atsakyti
Katinuk 4u.gif
Atsakyti
wub.gif wub.gif wub.gif
Atsakyti
wub.gif wub.gif
Atsakyti
uz sirdies griebianti istorija wub.gif wub.gif wub.gif
Atsakyti
ilga ir puiki istorija su saunia pabaiga smile.gif aukit sveiki smile.gif
Atsakyti
Įtemto siužeto smile.gif gimdymas. Šaunuolė tu 4u.gif thumbup.gif wub.gif
Atsakyti
Labai, labai graziai aprasei viska wub.gif Toks jausmas, kad pati is naujo gimdziau smile.gif
Atsakyti
man labai užstrigo, kad vaikiuko vardą mama mažąja raide rašo blush2.gif šiaip istorija įtempta ax.gif sveikinu 4u.gif
Atsakyti