Įkraunama...
Įkraunama...

Kaunas - 7. Ir Kaune statyti galima

Ten kur architektas pazymejo 0 ten jis ir yra, ar tai butu grindys ar rostverkas. Taciau jai skaiciuoja namo aukstinguma, yra skaiciuojama nuo zemes pavirsiaus o ne nuo 0.

Tarkim jai yra koks aukstingumo apribojimas tarkim 8m ar 10m, tai tiek turi buti nuo zemes pavirsiaus iki kraigo.

QUOTE(LokysL @ 2013 04 29, 19:23)
pas mane nulis lyg ir svarios grindys yra, todel ir atsiranda minusines altitudes kai nurodoma grindu polistirolo altitude ir panas
del aukscio:

http://www.vtpsi.lt/node/356

http://www.vtpsi.lt/taxonomy/term/59
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ble: 29 balandžio 2013 - 19:31
QUOTE(VilkasPilkas @ 2013 04 29, 13:07)

Pas mane nera nurodyta. Dar pamenu "antri geriausiu" sako tai iki kokio aukscio darom rostverka  biggrin.gif

dar logiškai pamąsčiau ir galvoju kad turėtų būti nurodyta nulio altitudė. gal geodeziniuose planuose, gal kur, bet turi. Nes kitaip anekdotai gali būti: gavai leidimą namui, kurio aukštis tarkim 8m nuo nulio. tai jeigu nėra nulio altitudės tai aš galiu susipilti pylimą 10m aukščio ir ant jo pasistatyti namą 8m kad galėčiau tapšnoti ant kaimynų? g.gif pas mane ne tik kad mano nulis pririštas bet dar ir kaimyno cokolis, keliukas g.gif
Papildyta:
QUOTE(*** @ 2013 04 29, 19:29)
Ten kur architektas pazymejo 0 ten jis ir yra, ar tai butu grindys ar rostverkas. Taciau jai skaiciuoja namo aukstinguma, yra skaiciuojama nuo zemes pavirsiaus o ne nuo 0.

Tarkim jai yra koks aukstingumo apribojimas tarkim 8m ar 10m, tai tiek turi buti nuo zemes pavirsiaus iki kraigo.

na kažkodėl norėčiau suabejoti. tai jeigu aš sugalvojau sklypą pasidaryti ne 20cm žemiau nulio, kaip tarkime numatyta projekte, bet 70cm apkasus, ar tai reiškia, jog mano namas staiga patapo 50cm aukštesniu?
juk visi aukščiai projekte duodami nuo nulio. Kaip ir Lokys sakė - būna ir su minuso ženklu, ir su pliuso. Logiškai mąstant tai suteikei nuliui kažkokią altitudę ir nuo jo viską skaičiuoji - ar žemyn į rūsį ar aukštyn į palėpę g.gif ar čia ne taip galvoju?
Atsakyti
QUOTE(kad ji kur galas @ 2013 04 28, 22:56)
nežinau ką ir atsakyti. sau nesidėsiu, bet ne dėl to, kad jos blogos. paprasčiausiai mano durų varčia bus ~1100mm pločio, jie tokių nedaro, o jeigu ir daro kaina bus didelė, kaip už nestandartą, neadekvati kokybei. Reziumuočiau gal taip - jei tinka standartiniai matmenys, nereikalaujat superinės varžos ir aukščiausios kokybės medžiagų bei išskirtinio dizaino - visai neblogas kokybės ir kainos santykis. galiu pasiteirauti atsiliepimų, realiai jas naudojančių jau kokius 3-4 metus

dėkui drinks_cheers.gif tokio atsakymo ir norėjau. atsiliepimai irgi nemaišytu.
Pinigais nelyja, matmenis tinka, kaži ko superinio ir neieškau, tai kol kas link jų ir linkstu.
Atsakyti
QUOTE(kad ji kur galas @ 2013 04 29, 23:24)
dar logiškai pamąsčiau ir galvoju kad turėtų būti nurodyta nulio altitudė. gal geodeziniuose planuose, gal kur, bet turi.

Labai gerai kad logiskai mastom smile.gif Todel dar syki ieskojau ir radau 0 altitude (laukiu patvirtinimo is architekto). Nu dabar jau man neramu kiek faktinis nulis skiriasi nuo projektinio. Reiks kviesti geodezininka kad pameruotu.

Esme, kad nuo nulio planavau nama paaukstinti iki leidziamos normos, t.y. 20 cm. Bet jei nulis nuvaziaves i virsu, tai ..

QUOTE(kad ji kur galas @ 2013 04 29, 23:24)
na kažkodėl norėčiau suabejoti. tai jeigu aš sugalvojau sklypą pasidaryti ne 20cm žemiau nulio, kaip tarkime numatyta projekte, bet 70cm apkasus, ar tai reiškia, jog mano namas staiga patapo 50cm aukštesniu?
juk visi aukščiai projekte duodami nuo nulio. Kaip ir Lokys sakė - būna ir su minuso ženklu, ir su pliuso. Logiškai mąstant tai suteikei nuliui kažkokią altitudę ir nuo jo viską skaičiuoji - ar žemyn į rūsį ar aukštyn į palėpę  g.gif ar čia ne taip galvoju?

Logiskai mastant atskaitos taskas turetu buti projektinis 0 ir nuo jo matuojam namo auksti.
Atsakyti
QUOTE(narvid @ 2013 04 30, 00:26)
dėkui  drinks_cheers.gif tokio atsakymo ir norėjau. atsiliepimai irgi nemaišytu.
Pinigais nelyja, matmenis  tinka, kaži ko superinio ir neieškau, tai kol kas link jų ir linkstu.

atsiliepimai - vaikšto, jei gauna daug tiesioginės saulės. vakare, atvėsus matmenys vėl grįžta. nei su slenksčiu nei su dažymu kol kas niekas problemų neturi. Kuo šviesesnės, tuo ramiau. Na bet visi akcentuoja, jog nėra jos nei kažkokios išskirtinės, nei ten per daug šiltos, bet visi patenkinti kainos/kokybės santykiu. Slenkstis žiemą net per didesnius šalčius nešarmoja. papildomai kol kas nereguliavo.
Kadangi buvau fabrikuose, tai galiu pasakyti jog pati gamybą švelniai tariant tikrai neypatinga, konvejeris toks, su nemažai rankinio darbo. Viskas laikosi ant klijų lotuliukas.gif na bet atsiliepimai neblogi 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(kad ji kur galas @ 2013 04 30, 12:08)
Viskas laikosi ant klijų  lotuliukas.gif na bet atsiliepimai neblogi  4u.gif

Svarbu klijai ne iš nosies smile.gif
Atsakyti
QUOTE(*** @ 2013 04 29, 19:32)
Nulis ne nuo rostverko virsaus o nuo zemes pavirsiaus skaiciuojamas.

Apie ką aš ir šneku. Mano supratimu, visai nesvarbu, kad tarp pamato ir grindų realus atstumas nesutampa su projektiniu, svarbu, kad 0 (grindų paviršius), sutaptų su žemės lygiu šalia namo ir namo aukštingumas būtų teisingas.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mintas: 30 balandžio 2013 - 14:02
Sveiki,
o aš su klausimu: gal kam atliko tekstūrinio tinko? Ieškom šviesios spalvos likučio.
4u.gif
Atsakyti
Nuline altitude privalo buti nurodyta - ir tai yra pirmo auksto grindu pavirsiaus altitude (su apdaila).. ir ne jokia kita vieta.

visos kitos i virsu su pliusu, i apacia su minusu.

Dar siek tiek info apie auksti pastato:

"Pastato aukštas - erdvė nuo patalpų grindų paviršiaus iki virš jų esančių patalpų grindų paviršiaus (viršutinis aukštas - iki pastogės perdengimo šilumos izoliacijos arba sutapdinto denginio viršaus).
Jei aukšto grindys yra ne viename lygyje, aukšto grindų lygiu laikomas žemiausiai esančių grindų lygis."
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kristinka_2010: 30 balandžio 2013 - 17:23
19. Pastatų aukštis – aukštis, skaičiuojamas statinio statybos zonoje metrais nuo žemės sklypo paviršiaus vidutinės altitudės iki pastato stogo ar statinio konstrukcijos aukščiausio taško.

http://www.istatymas...o_istatymas.htm

Reiskias jai as pasidaryciau sklepa - cokoli pakeliu 2m virs zemes kur rodau grindu 0, tai mano pastatas gali gautis ir visa 10m nuo zemes pavirsiaus.
Atsakyti
Apie ką aš ir šneku. Mano supratimu, visai nesvarbu, kad tarp pamato ir grindų realus atstumas nesutampa su projektiniu, svarbu, kad 0 (grindų paviršius), sutaptų su žemės lygiu šalia namo ir namo aukštingumas būtų teisingas.

tamstos supratimas neteisigas smile.gif va pasiimu projekta ir matau - NULIS - tai ten kur as stovesiu. pieva kieme tai "minusas".
nulis matuojamas nuo grindu lygio.
Atsakyti
Ne, ne nulis ištikto yra virš pamato viršaus ir geriausiai kai kokį 15-18cm, plius jau turėtų būti šiltas (jei žiemos metas) ant jo galima ne tik stovėti, galima pagulėti biggrin.gif po vakarėlio jeigu kartais galva sukasi.... , bei gėlės ant palangių būtinai turi viešėti. biggrin.gif Tada jau nulis neįdomus....
Žinokite, KJKG mano statybas su kažkokia direktorę kontroliuoja. smile.gif
Atsakyti