Įkraunama...
Įkraunama...

Kaunas - 7. Ir Kaune statyti galima

QUOTE(LokysL @ 2013 04 17, 16:59)
Vartų gamintojai ir pardavėjai:
Vartonas,
Ryterna
Idomus,
Fauga,
Kokius dar žinot, kad nebūtų pravalo su montavimu ir pačiais vartais?

Kiek esam dare - Ryterna pakolkas nenusivylem, puikiai veikia, negenda ir pan.
Atsakyti
Vartu spektras - irgi patenkinti
Atsakyti
QUOTE(Robertinas 125 @ 2013 04 17, 08:08)
Aš naudojau tarpines šitas, padėjo,  nors natūroje labai panašios į gipso profilių apsauginęs juostas.  smile.gif

Didelis dekui 4u.gif Kokia metro arba ritinelio kaina? Savaitgali lotuosiu stoga tai manau tikrai reikia kazkatai tokio deti.
Tu jas ant difuzines klijavai virs gegniu,ar ant lotu?( tie kurie plevele prispaudzia)
Papildyta:
QUOTE(LokysL @ 2013 04 17, 10:14)
tikrai nepamenu pavadinimo, bet mastiku yra, realiai toks pats principas kaip ir su R125 pateikta juosta, tik kad ta mastika/hermetika reikia tepti ant taselio netoli krastu kad uzdedant jis istrykstu, dar po to galima su pirstu perbraukti, kaip kad silikona.

Aciu 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(narvid @ 2013 04 17, 12:19)

Aciu 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(Vilienė @ 2013 04 17, 18:17)
Hormann nepamineta, bet manau visu vartai beveik vienodi, skirtumai minimalus. Todel klausimas tik kainoje ir navarotuose, pvz ryterna zada vartams sumanumo ikrest - tikrai ne uz kelis simtus lt. Ir pavaros - cia pasirinkimas nemazas, bet ar yra esminiu skirtumu tai abejoju.

Seip tai as \hormann kai klausiau tai Komercinis p[asiulymas is ju buvo pora tukstanciu didesnis nei is kitu imoniu. Galutiniame varijante nugalejo ryterna nes tik jie pasiule slic profili.
Tiesa kaiptik sendiena kai dejome vartus ,zmogiukai sake kad horman servisas labai brangus ir detaliu jie cia neturi,reikia laukti.. Manau tai minusas.
Atsakyti
QUOTE(LokysL @ 2013 04 17, 18:45)
kaina tai daugiau maziau vienoda bus, pas horman uz 505 o ne 500 cm kaina zenkliai kyla. Bet kaip ir su langais - yra kas montuoja puikiai, yra kas sumontuoja blogai. Viliau tu turi nusiskundimu del idomus vartu? As automatika veliau desiu, 100 lt gal brangiau bus del vaziavimo, bet kam ta papildoma dregme elektronikai kai betonuoja, tinkuoja ir t.t

Dėl kainos kilimo - visur virš 5m tas pats, nes visi naudoja vienodą/panašų sandwich.
Vienintelė problemėlė - vartų montavimas prieš grindų apdailą, nebuvo numatyta - bet kadangi po varčia dėjosi plytelės beveik idealiai su lauko trinkelėm, grindų nulis pakilo gal tik 15-20mm tai problema tik teorinė, užtenka tarpinių kad sandarinimas nenukentėtų. Todėl montuojant vartus jau turi žinoti grindų nulį +/-10mm.
Pagrindinė problema - drėgmė, vartai yra šalčiausia vieta todėl visas kondensatas tik ant jų. Reikia gero vėdinimo garažui, du kart per dieną pakelt vartus žiemą yra per mažai, nespėja išdžiūt. Drėgmė "pakando" LEDus, teks juostas keisti hermetinėm. Taip pat grįžę po žiemos atostogų radome prišalusius vartus prie grindų - kalta ta pati drėgmė ir vėdinimo nepakankamumas.
Automatiką dėsi vėliau - čia visi taip daro, ne dėl drėgmės, bet dėl vagių. Kai tau reiks - išsirinksi pagal paskutinį mados arba technologijų klyksmą. Aš nesigilinau ir nesiknaisiojau aprašymuose, tiesiog iš kainoraščio išsirinkau antrą, ne pigiausią - kol kas patenkinti, lyginant su senam garaže prieš 10m statyta yra didelis skirtumas ir garse, ir greityje, ir varstymo kultūra. Senoji buvo su grandine, nauja - diržinė.
Ką tik pramazinom - kiemo vartų ir garažo vartų gamintojai skiriasi, todėl du pulteliai vietoj vieno - nepatogu. Dar atkreipk dėmesį į pavarų veikimo nuotolį - *** penkiolika kart akcentavau kad veiktų iš toli, kad nereiktų grįžus laukt kaip prie pervažos doh.gif bet deja...
Atsakyti
kartoju svarbius klausimus smile.gif
1. ar galima palikti ziemoti nesildoma nama kur neapsiltintos sienos, langai tik plevele uzdengti, bet grindys isbetonuotos ( grindinis sildymas )
2. ar galima palikti ziemoti nesildoma nama kur APsiltintos sienos, sudeti langai, grindys isbetonuotos ( grindinis sildymas )
3. koki daryti grindu pagrinda/stezke katilineje, jei vietomis bus apkrova iki 2 tonu i 1 kv. m ( sandeliuojamos granuliu paletes ) ?

Aciu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(biesas66 @ 2013 04 17, 20:54)
Seip tai as \hormann kai klausiau tai Komercinis p[asiulymas is ju buvo pora tukstanciu didesnis nei is kitu imoniu. Galutiniame varijante nugalejo ryterna nes tik jie pasiule slic profili.
Tiesa kaiptik sendiena kai dejome vartus ,zmogiukai sake kad horman servisas labai brangus ir detaliu jie cia neturi,reikia laukti.. Manau tai minusas.

Aš darbe turiu 4vnt ryternos 4,5x4,5, todėl savo namams net neprašiau pasiūlymo doh.gif užsip.. .su trosais, nukrenta labai dažnai, nors varstoma gal 5-6k per dieną. O servisas tai irgi ne katalikiškas, be 120-150 niekad neprasisukdavom, o ir laukti kartais dieną-dvi, todėl nx patys, net nebekviečiam. Kai prireikė dar vienų vartų - statė vartų technika, varstomi max 1k per dieną, per 5-6m nebuvo JOKIŲ problemų, net nežinočiau kur dėl serviso skambint smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Joll@ @ 2013 04 16, 13:40)

Norėčiau, kad pažiūrėtumėt į namo planą ir pasakytumėt,ką ir kaip, ir dėl ko keistumėt...
Kol kas popierinis variantas, namas dar nepradėtas statyti, turim jau baigt galutinai namo projektą, gaut statybų leidimą ir pradėsim...

Aš sukeisčiau vietomis laiptus su sandėliuku. Pirmam aukšte man norėtųsi turėti sandėliuką prie virtuvės; antram aukšte sandėliuko, mano supratimu, visai nereikia; sukeitus vietomis su laiptais gautą erdvę galima skaidyt kaip norit, ar daryti pora vonių (viena tėvam, viena vaikam), ar atskirai vonią ir skalbimo patalpą.

Dar užklausiu dėl apšiltintojų - niekas neturit gerų apšiltintojų kontaktų pasidalinti? smile.gif

Šiandien pas langų gamintojus buvau. Tokius dabar klausimus sprendžiu...

1.ar yra skirtumas, kiek išnešti langą į apšiltinimo sluoksnį? Ar svarbu išnešti, o kiek tai jau nelabai svarbu?

2. kaip yra su tais popalanginiais profiliais? Atsimenu, buvo šnekėta, kad jie labai blogai. Langistai įrodinėja, kad nieko blogo, yra naujų, šiltų, ir kad jie labai reikalingi... tikėt ar ne?

3. Langai gaunasi didoki. Viena įmonė sako, kad negalima tokių didelių daryt, turėsim problemų, ir siūlo skelti į dvi dalis. Kita įmonė sako, kad viskas normaliai, galima ir dar didesnius daryti. Kuriais tikėt? smile.gif Ar tiesiog tą lemia naudojami skirtingi profiliai?

Ir dar iš kitos temos paklausiu - kaip jungiat vonios gyvatukų šildymą? Ar tiesiog elektrinius gyvatukus dėt, ar jungt kombinuotą, ir kaip jis jungiasi? g.gif
Atsakyti
QUOTE(manjana @ 2013 04 17, 21:02)
Dar užklausiu dėl apšiltintojų - niekas neturit gerų apšiltintojų kontaktų pasidalinti? smile.gif
Šiandien pas langų gamintojus buvau. Tokius dabar klausimus sprendžiu...

1.ar yra skirtumas, kiek išnešti langą į apšiltinimo sluoksnį? Ar svarbu išnešti, o kiek tai jau nelabai svarbu?

2. kaip yra su tais popalanginiais profiliais? Atsimenu, buvo šnekėta, kad jie labai blogai. Langistai įrodinėja, kad nieko blogo, yra naujų, šiltų, ir kad jie labai reikalingi... tikėt ar ne?

3. Langai gaunasi didoki. Viena įmonė sako, kad negalima tokių didelių daryt, turėsim problemų, ir siūlo skelti į dvi dalis. Kita įmonė sako, kad viskas normaliai, galima ir dar didesnius daryti. Kuriais tikėt? smile.gif Ar tiesiog tą lemia naudojami skirtingi profiliai?
Ir dar iš kitos temos paklausiu - kaip jungiat vonios gyvatukų šildymą? Ar tiesiog elektrinius gyvatukus dėt, ar jungt kombinuotą, ir kaip jis jungiasi?  g.gif

Sako kad geriems šiltintojams per daug reklamos kenkia, kad užauga ragai, norai nerealūs, išsidirbinėjimai ir savi standartai... todėl nebenoriu rekomenduot, nors mes labai patenkinti.

1. Taip, labai svarbu, esmė - kuo didesnis atstumas nuo vidinio lango paviršiaus iki sienos konstruktyvo, tuo geriau, tuo šalčio kelias pailgėja 4u.gif

3. Didoki - ne matmenys, todėl kai kam 1,5x1,5 jau yra didoki, o kai kam noras 4x4 smile.gif ir tai yra normalu... man kuo mažiau rėmo tuo gražiau, jau nekalbant kad pigiau ir šilčiau. Nežinant jūsų matmenų sudėtinga patarti, bet nepasiduokite - didindami profilių kiekį jie daro sau pliusą - du langai visada brangiau nei vienas 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(LokysL @ 2013 04 17, 17:59)
Vartų gamintojai ir pardavėjai:
Vartonas,
Ryterna
Idomus,
Fauga,
Kokius dar žinot, kad nebūtų pravalo su montavimu ir pačiais vartais?

Jeigu atmintis manęs nepaveda, perkant vartus iš Vartono ( gausite gamini Ryternos ne jie iš jų ima) ir labai galimas daiktas kad Vatone bus Ryternos gaminys pigiau.. biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(biesas66 @ 2013 04 17, 20:54)
Didelis dekui 4u.gif  Kokia  metro arba ritinelio kaina? Savaitgali lotuosiu stoga tai manau tikrai reikia kazkatai tokio deti.
Tu jas ant difuzines klijavai virs gegniu,ar ant lotu?( tie kurie plevele prispaudzia)

Klijavo ant lotų (medis buvo sausas) ir pridėja ant plėvelės kalė vinis per lotą. Kaina Kažkur apie 20-30lt rulonas, geriausiai pasiskambinkite, nes galiu pameluoti.
Atsakyti
QUOTE(Robertinas 125 @ 2013 04 17, 21:34)
nes galiu pameluoti.

Pažįstantieji R125 šito tikrai nesupras... negi pasaulis griūva??? biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Vilienė @ 2013 04 17, 22:02)
Pažįstantieji R125 šito tikrai nesupras... negi pasaulis griūva??? biggrin.gif

ne, ne niekas dar negriūna..... apsitarsime pas Giedruolę. biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Vilienė @ 2013 04 17, 21:08)
Sako kad geriems šiltintojams per daug reklamos kenkia, kad užauga ragai, norai nerealūs, išsidirbinėjimai ir savi standartai... todėl nebenoriu rekomenduot, nors mes labai patenkinti.

1. Taip, labai svarbu, esmė - kuo didesnis atstumas nuo vidinio lango paviršiaus iki sienos konstruktyvo, tuo geriau, tuo šalčio kelias pailgėja 4u.gif

3. Didoki - ne matmenys, todėl kai kam 1,5x1,5 jau yra didoki, o kai kam noras 4x4 smile.gif  ir tai yra normalu... man kuo mažiau rėmo tuo gražiau, jau nekalbant kad pigiau ir šilčiau. Nežinant jūsų matmenų sudėtinga patarti, bet nepasiduokite - didindami profilių kiekį jie daro sau pliusą - du langai visada brangiau nei vienas 4u.gif

del angu matmenu buvau parases, kad 1,5x1,5 jei nelaiko armuote galima klijuoti stiklo paketa. Man siaip nepatare tokio lango laikyti visa diena atviro.
Papildyta:
QUOTE(Vilienė @ 2013 04 17, 21:08)

3. Didoki - ne matmenys, todėl kai kam 1,5x1,5 jau yra didoki, o kai kam noras 4x4 smile.gif  ir tai yra normalu... man kuo mažiau rėmo tuo gražiau, jau nekalbant kad pigiau ir šilčiau. Nežinant jūsų matmenų sudėtinga patarti, bet nepasiduokite - didindami profilių kiekį jie daro sau pliusą - du langai visada brangiau nei vienas 4u.gif

pas mane trys langai gal 1,35x1,5 darinejami
Atsakyti