Įkraunama...
Įkraunama...

Kaunas - 7. Ir Kaune statyti galima

Neabejoju, kad mūsų darinėjami langai bus darinėjami tik valymui. Todėl patarčiau pasvarstyti, ar būtina juos daryti darinėjamus.
Kas dėl klijuojamo paketo - tai žymiai mažiau pavojingas sprendimas nei mūsų berėmiai langai, visiškai nebijočiau tokio sprendimo. Praeitų metų restoj buvo toks langas ekspozicijoje, bus ir šiemet - man jo U visai patiko.
Atsakyti
QUOTE(Vilienė @ 2013 04 17, 20:08)
Sako kad geriems šiltintojams per daug reklamos kenkia, kad užauga ragai, norai nerealūs, išsidirbinėjimai ir savi standartai... todėl nebenoriu rekomenduot, nors mes labai patenkinti.

1. Taip, labai svarbu, esmė - kuo didesnis atstumas nuo vidinio lango paviršiaus iki sienos konstruktyvo, tuo geriau, tuo šalčio kelias pailgėja 4u.gif

3. Didoki - ne matmenys, todėl kai kam 1,5x1,5 jau yra didoki, o kai kam noras 4x4 smile.gif  ir tai yra normalu... man kuo mažiau rėmo tuo gražiau, jau nekalbant kad pigiau ir šilčiau. Nežinant jūsų matmenų sudėtinga patarti, bet nepasiduokite - didindami profilių kiekį jie daro sau pliusą - du langai visada brangiau nei vienas 4u.gif

O gal parekomenduokit vis tiek? smile.gif Nesusitarsim tai nesusitarsim, vis kažkaip geriau rinktis bent pora variantų turint...

Supratau dėl atstumo. O kokiu atstumu dėjot? Ar pora cm atitraukt nuo sienos užteks, ar daugiau reiktų?

Ai dar klausimas ta tema - kaip iš patirties, langus geriau pirma dėti ar šiltinimą?

Matmenys - 1,4x1,5. Durnai gaunasi dalinant, nes tada ne tik kad rėmo daug, kurio nenoriu, bet ir gaunasi viena nedarinėjama dalis - o kaip ją valyt g.gif

QUOTE(LokysL @ 2013 04 17, 21:20)
del angu matmenu buvau parases, kad 1,5x1,5 jei nelaiko armuote galima klijuoti stiklo paketa. Man siaip nepatare tokio lango laikyti visa diena atviro.
Papildyta:
pas mane trys langai gal 1,35x1,5 darinejami

O koks pas jus profilis?
Stiklo paketą sakė klijuos.
Atsakyti
QUOTE(manjana @ 2013 04 17, 22:29)
O gal parekomenduokit vis tiek? smile.gif Nesusitarsim tai nesusitarsim, vis kažkaip geriau rinktis bent pora variantų turint...
Supratau dėl atstumo. O kokiu atstumu dėjot? Ar pora cm atitraukt nuo sienos užteks, ar daugiau reiktų?

Ai dar klausimas ta tema - kaip iš patirties, langus geriau pirma dėti ar šiltinimą?

Matmenys - 1,4x1,5. Durnai gaunasi dalinant, nes tada ne tik kad rėmo daug, kurio nenoriu, bet ir gaunasi viena nedarinėjama dalis - o kaip ją valyt  g.gif 

Bloge rasite, fasado temoj.

Mūsų situacija kitokia, visas angokraštis šiltintas 10cm todėl ne labai aktualu kiek cm išnešta. Bent 2cm tai būtinai dėčiau - tai apsprendžia montavimo kronšteinai.
Aš asmeniškai pirma šiltinčiau, ant putplasčio statyčiau langus. Bet visio daro atvirkščiai, pradžioj langus o tada šiltina...

Ką čia galima padalinti, 1,4 ar 1,5? doh.gif Mūsų vitrina 3vnt po 1,5x2,5 ir tai vėliau sakė galima buvo į du gabalus dalinti. Neįsižeiskit - manau jus paprasčiausiais išdurt bando, sudėtingesni langai didesnė sąmata.
Atsakyti
QUOTE(Vilienė @ 2013 04 17, 20:01)
Aš darbe turiu 4vnt ryternos 4,5x4,5, todėl savo namams net neprašiau pasiūlymo doh.gif  užsip.. .su trosais, nukrenta labai dažnai, nors varstoma gal 5-6k per dieną. O servisas tai irgi ne katalikiškas, be 120-150 niekad neprasisukdavom, o ir laukti kartais dieną-dvi, todėl nx patys, net nebekviečiam. Kai prireikė dar vienų vartų - statė vartų technika, varstomi max 1k per dieną, per 5-6m nebuvo JOKIŲ problemų, net nežinočiau kur dėl serviso skambint smile.gif

pas mano tevus irgi Ryternos - po kokiu 2 naudojimu metu irgi atrodo tragiskai, nors atidaromi net ne karta i diena, o kokius 2 kartus per savaite..
Papildyta:
QUOTE(Vilienė @ 2013 04 17, 21:26)
Neabejoju, kad mūsų darinėjami langai bus darinėjami tik valymui. Todėl patarčiau pasvarstyti, ar būtina juos daryti darinėjamus.
Kas dėl klijuojamo paketo - tai žymiai mažiau pavojingas sprendimas nei mūsų berėmiai langai, visiškai nebijočiau tokio sprendimo. Praeitų metų restoj buvo toks langas ekspozicijoje, bus ir šiemet - man jo U visai patiko.

Va va man beskaitant apie langus iskilo toks klausimas, jei visgi vedinimas mechaninis, tai tie varstomi langai tampa beprasmiai??

Suprantu, kad pasidaro reikalingi tik 2a del valymo, o jei namas vieno auksto, tai tada psio.. jokiu varstomu? Ar gerai as galvoju?
Atsakyti
QUOTE(kristinka_2010 @ 2013 04 17, 22:59)
pas mano tevus irgi Ryternos - po kokiu 2 naudojimu metu irgi atrodo tragiskai, nors atidaromi net ne karta i diena, o kokius 2 kartus per savaite..
Papildyta:
Va va man beskaitant apie langus iskilo toks klausimas, jei visgi vedinimas mechaninis, tai tie varstomi langai tampa beprasmiai??

Suprantu, kad pasidaro reikalingi tik 2a del valymo, o jei namas vieno auksto, tai tada psio.. jokiu varstomu? Ar gerai as galvoju?

o kuo tas tragiskumas pasireiskia?
Papildyta:

dabar reikia rimtos konsultacijos smile.gif cia garazo vartu mazgas, Ten kur ivaziavimas yra rostverkas, todel galvoju kaip padaryti, kad gauti minimalu salcio tilta. Ten kur garazo vartu guma lieciasi su siltinimo medziaga reiktu deti kazkoki intarpa, kad nevazineti ant siltinimo medziagos (tarkim medzio plastiko terasos gabaliuka http://www.protingos...raipsniai/?p=32 ) arba stiklo pluosto kazkokia juosta ir panas ir uzsandarinti su elastingu hermetiku skirtu lauko salygoms. Gal turit kokiu ideju koki intarpa galima butu panaudoti ir kaip kitaip ishspresti sita mazga, nes kolkas tai tik toki varianta matau?

https://www.dropbox...... mazgas1.jpeg
Atsakyti
Papildyta:

Dėl LANGŲ valymo, man asmeniškai langų darinėjimas visai nereikalingas. (nei vieno nei dviejų aukštų name) Varstymas man daugiau, dėl papildomos ventiliacijos reikalingumo, vasaros metu, jeigu nebūtų rekoperacija tuomet nenaudojam. Nebent jeigu vyrai labai aukščio bijote... biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(LokysL @ 2013 04 17, 22:12)
o kuo tas tragiskumas pasireiskia?

jie pas mus be automatikos, sakyciau issikreipe ir nevisai gerai uzsidaro, ir pats uzdarymo mechanizmas, tiksliau gal rankena visiska nesamone.. sudetingai uzrakint vartus..

ir su tais vaziavimo begeliais kazkas buvo blogai, zinau, kad kviete meistrus tevai.
Papildyta:
QUOTE(Robertinas 125 @ 2013 04 17, 22:16)
Dėl LANGŲ valymo, man asmeniškai langų darinėjimas visai nereikalingas. (nei vieno nei dviejų aukštų name)  Varstymas man daugiau, dėl papildomos ventiliacijos reikalingumo, vasaros metu, jeigu nebūtų rekoperacija tuomet nenaudojam. Nebent jeigu vyrai labai aukščio bijote... biggrin.gif

tai pala, jei as planuoju deti mechanine ventiliacija (suprantu cia ne rekuperatorius) tai man reikia tu varstomu langu, ar su tuo aparatu bus uztikrintas vedinimas??
Atsakyti
QUOTE(kristinka_2010 @ 2013 04 17, 23:20)
jie pas mus be automatikos, sakyciau issikreipe ir nevisai gerai uzsidaro, ir pats uzdarymo mechanizmas, tiksliau gal rankena visiska nesamone.. sudetingai uzrakint vartus..

ir su tais vaziavimo begeliais kazkas buvo blogai, zinau, kad kviete meistrus tevai.
Papildyta:
tai pala, jei as planuoju deti mechanine ventiliacija (suprantu cia ne rekuperatorius) tai man reikia tu varstomu langu, ar su tuo aparatu bus uztikrintas vedinimas??

Su rekoperatoriumi bus užtikrintas vėdinimas. Jo nenaudojant vedinimo nebus, reikės langus varstyti. Vėdinimas gali buti užtikrinamas, per orlaides, taip pat įrengiant mechanikus ventiliatorius bei padarius pritekėjimo angas, jeigu namas sandarus. Įvairūs galimi būdai. smile.gif
Man asmeniškai varstymas langų, jeigu tik valymui - nereikalingas.
Atsakyti
Sėdžiu visą dieną ir braužausi naujai namo planą... Išpeikė, kad erdvės blogai padėliotos, kad didelės, tai susimažinau apie 40m2 ploto...
Gal ir geriau dabar...

Klausimukas...

Ką galit pasakyti turintys asmeninės patirties ar stogas reikalingas terasai ar ne? Jei yra terasa po stogu ar labai neužtamsina gyvenamos patalpos?

O kaip dėl markizės ar kaip ten jos vadinas, na tokios su mechanizmu kur užsitempia?

Gal tokia būtų alternatyva stogui?

Norėtume, kad nereiktų bėgti prasidėjus lietui, bet ir nenorim, kad užtamsintų... Mūsų terasa gaunasi pietvakarių pusėje, tai į vakarą ta saulė jau nėra tokia karšta...
oi galvos skausmas, kaip daryti... Nes namas tik bus dabar pradėtas statyti... jei ką būtų galima tuo pačiu ir pamatus pasidaryti ir tą stogą... jei jį daryti....

Atsakyti
QUOTE(manjana @ 2013 04 17, 20:02)
3. Langai gaunasi didoki. Viena įmonė sako, kad negalima tokių didelių daryt, turėsim problemų, ir siūlo skelti į dvi dalis. Kita įmonė sako, kad viskas normaliai, galima ir dar didesnius daryti. Kuriais tikėt? smile.gif Ar tiesiog tą lemia naudojami skirtingi profiliai?

Ne, profiliai čia nieko dėti, čia kalti tik stiklo paketai. Kuo stiklo paketo plotas didesnis ar kraštinių skirtumas didesnis, tuo stiklai patiria didesnes apkrovas ir pasiekus tam tikrus dydžius tenka storinti stiklus. Jei jau reikia stiklus iš 4mm keisti į 6mm tai iškart brangsta stiklo paketas, jis tampa sunkesnis, kas irgi kelia tam tikrų problemų.

Tie kurie siūlo skelti, nenori prasidėti su stiklo paketais padarytais iš storesnių stiklų, nes kaina bus didesnė, mažiau konkurencinga ir nenori prarasti klientų, kai pateikus pasiūlymą, klientai išsigandę didesnės kainos, pasirenka pigesnį variantą su skeltu stiklu pas konkurentus. Tie kurie sako kad ir didesnius langus gali padaryti, dėtų stiklo paketus su storesniais stiklais, orientuojasi į turtingesnius klientus ir nebijo prarasti kiekvieną centą skaičiuojančių klientų.

Šioje lentelėje susirasite ribinius dydžius.
Papildyta:
QUOTE(Loreciukaz @ 2013 04 17, 19:57)
kartoju svarbius klausimus smile.gif
1. ar galima palikti ziemoti nesildoma nama kur neapsiltintos sienos, langai tik plevele uzdengti, bet grindys isbetonuotos ( grindinis sildymas )
2. ar galima palikti ziemoti nesildoma nama kur APsiltintos sienos, sudeti langai, grindys isbetonuotos ( grindinis sildymas )

1. Tik stogą uždėkit, ir grindis išbetonuokit, bent 30 dienų iki šalčių pradžios. Puikiausiai atlaikys sezoną.

2. Šis variantas patalpų viduje turės didesnį drėgmės kiekį. Jei ketinate statybas tęsti ir žiemą, pajunge šildytuvą ir drėgmės surinkėją, tai irgi geras variantas.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mintas: 17 balandžio 2013 - 23:03
1.ar yra skirtumas, kiek išnešti langą į apšiltinimo sluoksnį? Ar svarbu išnešti, o kiek tai jau nelabai svarbu?

Geriausia, kad langų vidurys sutaptų su šiltinimo medžiagos viduriu.

Papildyta:
3. Langai gaunasi didoki. Viena įmonė sako, kad negalima tokių didelių daryt, turėsim problemų, ir siūlo skelti į dvi dalis. Kita įmonė sako, kad viskas normaliai, galima ir dar didesnius daryti. Kuriais tikėt? smile.gif Ar tiesiog tą lemia naudojami skirtingi profiliai?

Dėl langų tai man atrodo šioje diskusijoje susipainiojo dvi problemos. Varstomų langų dydis ir nevarstomų. Dauguma kalba apie nevarstomus, o Manjanai lyg ir reikėtų tokio dydžio varstomų. Šiuo atveju problemos ne paketo dydis, bet apkrova vyriams ir lango rėmui. Langas yra pakankamai sunkus ir pilnai atidarius 1,5 m pločio langą gaunasi didelis laužimas. Toks langas turėtų turėti labai stiprų rėmą, gerus vyrius ir būti labai gerai įtvirtintas. Bet ir tokiu atveju daug dažniau gali kilti problemų dėl išsireguliavimo, blogo užsidarymo ir pan.

Papildyta:
QUOTE(Joll@ @ 2013 04 17, 22:57)
Sėdžiu visą dieną ir braužausi naujai namo planą... Išpeikė, kad erdvės blogai padėliotos, kad didelės, tai susimažinau apie 40m2 ploto...
Gal ir geriau dabar...

Klausimukas...

Ką galit pasakyti turintys asmeninės patirties ar stogas reikalingas terasai ar ne? Jei yra terasa po stogu ar labai neužtamsina gyvenamos patalpos?

O kaip dėl markizės ar kaip ten jos vadinas, na tokios su mechanizmu kur užsitempia?

Gal tokia būtų alternatyva stogui?

Norėtume, kad nereiktų bėgti prasidėjus lietui, bet ir nenorim, kad užtamsintų... Mūsų terasa gaunasi pietvakarių pusėje, tai į vakarą ta saulė jau nėra tokia karšta...
oi galvos skausmas, kaip daryti... Nes namas tik bus dabar pradėtas statyti... jei ką būtų galima tuo pačiu ir pamatus pasidaryti ir tą stogą... jei jį daryti....

Stogas manau tikrai reikalingas.

Jei stogas tik nuo lietaus darykite stiklinį.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo DEU: 18 balandžio 2013 - 07:04

Gerai galvojate - mes taip gyvenam. Ia nė vienas nevarstomas, išskyrus dalį vitrinos - išėjimui į terasą.
Papildyta:
QUOTE(LokysL @ 2013 04 17, 23:12)

dabar reikia rimtos konsultacijos smile.gif

Aš numočiau ranka, nebent žadi garažą šildyti. Per tas gumeles tu ir taip prarasi dxj šilumos, todėl ar verta verstis per galvą su šiltu slenksčiu??? Vartų sandarumas ir taip bus tragiškas.
Trinkelistai siūlė trinkes garaže sudėti, tipo pradedam nuo gatvės asfalto ir pabaigiam prie garažo ir namo pertvaros smile.gif tai primesk kaip ten su šalčio tiltais...
Papildyta:
QUOTE(kristinka_2010 @ 2013 04 17, 23:20)
(suprantu cia ne rekuperatorius)

Rekuperatorius - tai jau mechaninis vėdinimas, aišku bent teoriškai įmanoma mechaninė sistema be rekuperatoriaus, bet skirtumas bus tik šilumokaitis, kuris atgauna šilumą iš šalinamo oro... todėl būtų nesąmonė daryti mechaninę be šilumogrąžos.
Atsakyti