Mergaites, klausimas toms, kurios jau yra kepusios siuos skanius pyragelius.
Kiek teko perziuret receptu - tai jie visi panasus, tik va gamybos eiga skiriasi. Idomu del to karsto pieno - vienur rasoma, kad ji pilt karsta, tik pasirodzius burbuliakams, kitur - kad pilt kiek atvesinta iki mazdaug 50 temp. O ir roma vienos pila i piena, kitos ne. Suprantu, kad tik bandymo budu bus aisku, kaip ka daryt, bet nenoreciau, kad pirmas kartas butu labai prisviles
Ryt zadu daryt tesla, poryt kept. Butu labai smagu, jei kuri galetu patart siuo klausimu
QUOTE(Milakir @ 2013 05 24, 23:29)
Mergaites, klausimas toms, kurios jau yra kepusios siuos skanius pyragelius.
Kiek teko perziuret receptu - tai jie visi panasus, tik va gamybos eiga skiriasi. Idomu del to karsto pieno - vienur rasoma, kad ji pilt karsta, tik pasirodzius burbuliakams, kitur - kad pilt kiek atvesinta iki mazdaug 50 temp. O ir roma vienos pila i piena, kitos ne. Suprantu, kad tik bandymo budu bus aisku, kaip ka daryt, bet nenoreciau, kad pirmas kartas butu labai prisviles
Ryt zadu daryt tesla, poryt kept. Butu labai smagu, jei kuri galetu patart siuo klausimu
Kiek teko perziuret receptu - tai jie visi panasus, tik va gamybos eiga skiriasi. Idomu del to karsto pieno - vienur rasoma, kad ji pilt karsta, tik pasirodzius burbuliakams, kitur - kad pilt kiek atvesinta iki mazdaug 50 temp. O ir roma vienos pila i piena, kitos ne. Suprantu, kad tik bandymo budu bus aisku, kaip ka daryt, bet nenoreciau, kad pirmas kartas butu labai prisviles
Ryt zadu daryt tesla, poryt kept. Butu labai smagu, jei kuri galetu patart siuo klausimu
aš pilu verdantį neatšaldytą pieną, romą pilu tiesiai į pieną, viskas labai puikiai gavosi
QUOTE(Milakir @ 2013 05 24, 22:29)
romas į pieną, ir pienas į tešlą vos užvirus - dar karštas
visa esmė yra kepimo temperatūroje, na, dar kai kas pridurtų - tešlos maišymo būde ( aš pvz. tešlą išplaku mikseriu ir nematau jokio vargo - pyragėliai gaunasi idealūs , o kiti siūlo ją išmaišyti šaukštu, kad nesusidarytų oro burbuliukų , neva tai įtakoja pyagėlių kilimą/subliūškimą)
QUOTE(irmulia @ 2013 05 26, 17:41)
romas į pieną, ir pienas į tešlą vos užvirus - dar karštas
visa esmė yra kepimo temperatūroje, na, dar kai kas pridurtų - tešlos maišymo būde ( aš pvz. tešlą išplaku mikseriu ir nematau jokio vargo - pyragėliai gaunasi idealūs , o kiti siūlo ją išmaišyti šaukštu, kad nesusidarytų oro burbuliukų , neva tai įtakoja pyagėlių kilimą/subliūškimą)
visa esmė yra kepimo temperatūroje, na, dar kai kas pridurtų - tešlos maišymo būde ( aš pvz. tešlą išplaku mikseriu ir nematau jokio vargo - pyragėliai gaunasi idealūs , o kiti siūlo ją išmaišyti šaukštu, kad nesusidarytų oro burbuliukų , neva tai įtakoja pyagėlių kilimą/subliūškimą)
tai, kad ten ir su šaukštu jokio vargo absoliučiai nėra nematau prasmės net mikserio traukti tam vandenėliui pamaišyti
QUOTE(irmulia @ 2013 05 26, 16:41)
romas į pieną, ir pienas į tešlą vos užvirus - dar karštas
visa esmė yra kepimo temperatūroje, na, dar kai kas pridurtų - tešlos maišymo būde ( aš pvz. tešlą išplaku mikseriu ir nematau jokio vargo - pyragėliai gaunasi idealūs , o kiti siūlo ją išmaišyti šaukštu, kad nesusidarytų oro burbuliukų , neva tai įtakoja pyagėlių kilimą/subliūškimą)
visa esmė yra kepimo temperatūroje, na, dar kai kas pridurtų - tešlos maišymo būde ( aš pvz. tešlą išplaku mikseriu ir nematau jokio vargo - pyragėliai gaunasi idealūs , o kiti siūlo ją išmaišyti šaukštu, kad nesusidarytų oro burbuliukų , neva tai įtakoja pyagėlių kilimą/subliūškimą)
o aš pirmą kartą per žioplumą iš pradžių kepiau 160 temp, paskui kai paskaičiau padidinau, tiesa ir kišau visai ne į įkaitintą orkaitę man viskas gavosi super, tiek darant pagal recepta tiek ir ne pagal ji
ačiū tau už receptuką, juos kepu kas antrą dieną, idomu pro duris kada pradėsiu nebetilpti
QUOTE(Rožinė @ 2013 05 26, 18:16)
tai, kad ten ir su šaukštu jokio vargo absoliučiai nėra nematau prasmės net mikserio traukti tam vandenėliui pamaišyti
Iskepiau
Skonis kitoks nei pirktiniu, gal virsus kiek per daug apskrudes, tiesa, mano formeles tos mazytes, speju, kad didesnese kepant man labiau patiktu. Bet kaip pirmam kartui tai super. Cukraus kieki mazinau ir labai del to dziaugiuos, nes saldumo jau butu matyt per daug, jei buciau 250gr idejus.
Siandien iskepiau pirma partija, ryt kepsiu antra, nes liko puse teslos
Skonis kitoks nei pirktiniu, gal virsus kiek per daug apskrudes, tiesa, mano formeles tos mazytes, speju, kad didesnese kepant man labiau patiktu. Bet kaip pirmam kartui tai super. Cukraus kieki mazinau ir labai del to dziaugiuos, nes saldumo jau butu matyt per daug, jei buciau 250gr idejus.
Siandien iskepiau pirma partija, ryt kepsiu antra, nes liko puse teslos
As ir kepiau mazose vieno kasnio formelese ir paprastu keksiuku didesnese, tai tose didesnese skaniau, jie tokie minkstesni, superrr skanus receptelis.
QUOTE(Milakir @ 2013 05 26, 22:19)
Skonis kitoks nei pirktiniu, gal virsus kiek per daug apskrudes, tiesa, mano formeles tos mazytes, speju, kad didesnese kepant man labiau patiktu. Bet kaip pirmam kartui tai super. Cukraus kieki mazinau ir labai del to dziaugiuos, nes saldumo jau butu matyt per daug, jei buciau 250gr idejus.
Siandien iskepiau pirma partija, ryt kepsiu antra, nes liko puse teslos
ir aš dedu mažiau cukraus, nes man jau gerokai jie per saldus
drąsiai galima mažinti cukraus kiekį pati irgi išbandžiusi su mažesniu , bet vis tik grįžau prie įprastinių proporcijų tiesiog skanesni
QUOTE(irmulia @ 2013 05 31, 07:45)
drąsiai galima mažinti cukraus kiekį pati irgi išbandžiusi su mažesniu , bet vis tik grįžau prie įprastinių proporcijų tiesiog skanesni
, o aš šiandien išbandžiau kepti ir su sviestu ir su margarinu, tai skonis nesiskiria kur su sviestu kur su margarinu kepti
bet tie pyrageliai kartą paragavęs negali sustoti, man jau dvigubos porcijos neužtenka baisuma
QUOTE(irmulia @ 2013 04 24, 15:07)
o ko čia jų bijoti? jie juk neraliai skanūs
jei kas - klauskite, atsakysiu, nes jų kepimas- man vienas malonumas pradėjau prieš 3 metus ir nesustoju .
Mano receptuką rasite čia : Cannelés Bordelais su visa gaminimo eiga
dėl kepimo formelių - dabar jų LT galima daug kur rasti, o prieš 3 metus - nė su žiburiu nesirasi pati formeles pirkau FR , mini - siunčiausi iš JAV dabar laukiu varinių ir aliuminių po vnt. , kada pristatys
jei kas - klauskite, atsakysiu, nes jų kepimas- man vienas malonumas pradėjau prieš 3 metus ir nesustoju .
Mano receptuką rasite čia : Cannelés Bordelais su visa gaminimo eiga
dėl kepimo formelių - dabar jų LT galima daug kur rasti, o prieš 3 metus - nė su žiburiu nesirasi pati formeles pirkau FR , mini - siunčiausi iš JAV dabar laukiu varinių ir aliuminių po vnt. , kada pristatys
tikrai superiniai . Ir daug daug skanesni nei pirktiniai . Galbūt todėl, kad namuose jie visada būna labai švieži
Labai ačiū, Irmulia, už receptą . Aš jau gal porą metų kepu atradusi būtent šitą blogą, ir baigiu visus pažįstamus užkrėsti cannelles manija
Jei ne paslaptis, iš kur siunčiatės varines? Esu mačiusi vakaruose jų kainą
Aš irmuliai ir noriu padėkot uz cannelių receptą Pirmą kart prisiruošiau kept, viskas pavyko kuo puikiausiai, tik cukraus ir aš mažinsiu, man per saldu buvo...... Ir dar, dažnai jų kept negalėsiu, nes tik iškepus jos iškart dingsta
Aš noriu pakluast, kur reikia pirkt spec. romą kepiniams
Aš noriu pakluast, kur reikia pirkt spec. romą kepiniams