Įkraunama...
Įkraunama...

Cannele's (canneles de bordeaux)

Mergaites, klausimas toms, kurios jau yra kepusios siuos skanius pyragelius.
Kiek teko perziuret receptu - tai jie visi panasus, tik va gamybos eiga skiriasi. g.gif Idomu del to karsto pieno - vienur rasoma, kad ji pilt karsta, tik pasirodzius burbuliakams, kitur - kad pilt kiek atvesinta iki mazdaug 50 temp. O ir roma vienos pila i piena, kitos ne. Suprantu, kad tik bandymo budu bus aisku, kaip ka daryt, bet nenoreciau, kad pirmas kartas butu labai prisviles blush2.gif
Ryt zadu daryt tesla, poryt kept. Butu labai smagu, jei kuri galetu patart siuo klausimu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Milakir @ 2013 05 24, 23:29)
Mergaites, klausimas toms, kurios jau yra kepusios siuos skanius pyragelius.
Kiek teko perziuret receptu - tai jie visi panasus, tik va gamybos eiga skiriasi.  g.gif  Idomu del to karsto pieno - vienur rasoma, kad ji pilt karsta, tik pasirodzius burbuliakams, kitur - kad pilt kiek atvesinta iki mazdaug 50 temp. O ir roma vienos pila i piena, kitos ne. Suprantu, kad tik bandymo budu bus aisku, kaip ka daryt, bet nenoreciau, kad pirmas kartas butu labai prisviles  blush2.gif
Ryt zadu daryt tesla, poryt kept. Butu labai smagu, jei kuri galetu patart siuo klausimu  4u.gif

aš pilu verdantį neatšaldytą pieną, romą pilu tiesiai į pieną, viskas labai puikiai gavosi rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Milakir @ 2013 05 24, 22:29)
Mergaites, klausimas toms, kurios jau yra kepusios siuos skanius pyragelius.



romas į pieną, ir pienas į tešlą vos užvirus - dar karštas mirksiukas.gif

visa esmė yra kepimo temperatūroje, na, dar kai kas pridurtų - tešlos maišymo būde ( aš pvz. tešlą išplaku mikseriu ir nematau jokio vargo - pyragėliai gaunasi idealūs thumbup.gif , o kiti siūlo ją išmaišyti šaukštu, kad nesusidarytų oro burbuliukų , neva tai įtakoja pyagėlių kilimą/subliūškimą) mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(irmulia @ 2013 05 26, 17:41)
romas į pieną, ir pienas į tešlą  vos užvirus - dar karštas  mirksiukas.gif

visa esmė yra kepimo temperatūroje, na, dar kai kas pridurtų - tešlos maišymo būde ( aš pvz. tešlą išplaku mikseriu ir nematau jokio vargo - pyragėliai gaunasi idealūs  thumbup.gif , o kiti siūlo ją išmaišyti šaukštu, kad nesusidarytų oro burbuliukų , neva tai įtakoja pyagėlių kilimą/subliūškimą)  mirksiukas.gif

tai, kad ten ir su šaukštu jokio vargo absoliučiai nėra wink.gif nematau prasmės net mikserio traukti tam vandenėliui pamaišyti lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(irmulia @ 2013 05 26, 16:41)
romas į pieną, ir pienas į tešlą  vos užvirus - dar karštas  mirksiukas.gif

visa esmė yra kepimo temperatūroje, na, dar kai kas pridurtų - tešlos maišymo būde ( aš pvz. tešlą išplaku mikseriu ir nematau jokio vargo - pyragėliai gaunasi idealūs  thumbup.gif , o kiti siūlo ją išmaišyti šaukštu, kad nesusidarytų oro burbuliukų , neva tai įtakoja pyagėlių kilimą/subliūškimą)  mirksiukas.gif

o aš pirmą kartą per žioplumą iš pradžių kepiau 160 temp, paskui kai paskaičiau padidinau, tiesa ir kišau visai ne į įkaitintą orkaitę biggrin.gif man viskas gavosi super, tiek darant pagal recepta tiek ir ne pagal ji biggrin.gif
ačiū tau už receptuką, juos kepu kas antrą dieną, idomu pro duris kada pradėsiu nebetilpti g.gif

QUOTE(Rožinė @ 2013 05 26, 18:16)
tai, kad ten ir su šaukštu jokio vargo absoliučiai nėra wink.gif nematau prasmės net mikserio traukti tam vandenėliui pamaišyti  lotuliukas.gif

drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif
Atsakyti
Iskepiau bigsmile.gif
user posted image
Skonis kitoks nei pirktiniu, gal virsus kiek per daug apskrudes, tiesa, mano formeles tos mazytes, speju, kad didesnese kepant man labiau patiktu. Bet kaip pirmam kartui tai super. Cukraus kieki mazinau ir labai del to dziaugiuos, nes saldumo jau butu matyt per daug, jei buciau 250gr idejus.
Siandien iskepiau pirma partija, ryt kepsiu antra, nes liko puse teslos ax.gif
Atsakyti
As ir kepiau mazose vieno kasnio formelese ir paprastu keksiuku didesnese, tai tose didesnese skaniau, jie tokie minkstesni, superrr skanus receptelis. thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Milakir @ 2013 05 26, 22:19)

Skonis kitoks nei pirktiniu, gal virsus kiek per daug apskrudes, tiesa, mano formeles tos mazytes, speju, kad didesnese kepant man labiau patiktu. Bet kaip pirmam kartui tai super. Cukraus kieki mazinau ir labai del to dziaugiuos, nes saldumo jau butu matyt per daug, jei buciau 250gr idejus.
Siandien iskepiau pirma partija, ryt kepsiu antra, nes liko puse teslos  ax.gif

ir aš dedu mažiau cukraus, nes man jau gerokai jie per saldus
Atsakyti
drąsiai galima mažinti cukraus kiekį mirksiukas.gif pati irgi išbandžiusi su mažesniu , bet vis tik grįžau prie įprastinių proporcijų biggrin.gif tiesiog skanesni thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(irmulia @ 2013 05 31, 07:45)
drąsiai galima mažinti cukraus kiekį  mirksiukas.gif  pati irgi išbandžiusi su mažesniu , bet vis tik grįžau prie įprastinių proporcijų  biggrin.gif  tiesiog skanesni  thumbup.gif

biggrin.gif , o aš šiandien išbandžiau kepti ir su sviestu ir su margarinu, tai skonis nesiskiria kur su sviestu kur su margarinu kepti bigsmile.gif

bet tie pyrageliai kartą paragavęs negali sustoti, man jau dvigubos porcijos neužtenka lotuliukas.gif lotuliukas.gif baisuma biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(irmulia @ 2013 04 24, 15:07)
o ko čia jų bijoti? jie juk neraliai skanūs  thumbup.gif 

jei kas - klauskite, atsakysiu, nes jų kepimas- man vienas malonumas  wub.gif  pradėjau prieš 3 metus ir nesustoju .  biggrin.gif
Mano receptuką rasite čia : Cannelés Bordelais  su visa gaminimo eiga  mirksiukas.gif

dėl kepimo formelių - dabar jų LT galima daug kur rasti, o prieš 3 metus - nė su žiburiu  nesirasi biggrin.gif pati formeles pirkau FR , mini - siunčiausi iš JAV  ax.gif  dabar laukiu varinių ir aliuminių po vnt. , kada pristatys  thumbup.gif


tikrai superiniai thumbup.gif . Ir daug daug skanesni nei pirktiniai thumbup.gif . Galbūt todėl, kad namuose jie visada būna labai švieži

Labai ačiū, Irmulia, už receptą 4u.gif . Aš jau gal porą metų kepu atradusi būtent šitą blogą, ir baigiu visus pažįstamus užkrėsti cannelles manija

Jei ne paslaptis, iš kur siunčiatės varines? Esu mačiusi vakaruose jų kainą blink.gif
Atsakyti
irmuliai ir noriu padėkot uz cannelių receptą thumbup.gif Pirmą kart prisiruošiau kept, viskas pavyko kuo puikiausiai, tik cukraus ir aš mažinsiu, man per saldu buvo...... Ir dar, dažnai jų kept negalėsiu, nes tik iškepus jos iškart dingsta tongue.gif blush2.gif

Aš noriu pakluast, kur reikia pirkt spec. romą kepiniams g.gif
Atsakyti