Amen mano grazuolei...
http://public.fotki....1020616579.html
supuvo visas geliukas, o bulba jau minksta uvo, sukiuzusi... vadinasi, parduotuveje jau buvo perlaistyta, nors saknys gausios ir sveikos buvo...
Gerai laikosi, nes prie namų, tai kasdien laistau. Rudens nejaučia, tik naujų žiedų nematau, gal pasikuisti daugiau reiks tarp lapų. Senų žiedų neprisiruošiau nukirpti, tai pažaliavę. Čia apie gumbines kalijas. Etiopines turiu tik 'Green Goddess', bet pernai neišskirsčiau, tai tik lapų prisiaugino, mirksta baseinėlyje.
QUOTE(Mockava @ 2015 08 27, 12:46)
Aš auginu tik etiopinę - mamos palikimas. Dabar dar lauke bujoja, nors šią vasarą ir kelis žiedus išleidusi buvo. Gal už kokios savaitės sodinsiu atgal į vazonus, ruošiu kelionei vidun, kad žiemą galėčiau džiaugtis jos žiedais.
O maniske stovj graziausiai perzydejusi, nauju auginuku isleidusi is bulbos. O sakykite, ka daryti su saknimis? Jos tokios gausios, mesingos? Ar laukti, kol prades ruduoti ir dziuti lapai? ?
QUOTE(zygintama @ 2015 08 27, 06:36)
O maniske stovj graziausiai perzydejusi, nauju auginuku isleidusi is bulbos. O sakykite, ka daryti su saknimis? Jos tokios gausios, mesingos? Ar laukti, kol prades ruduoti ir dziuti lapai? ?
Jūs apie etiopines(senoviškas) klausiat? Tai kad jos nepradeda ruduoti, jos žaliuoja visus metus. Kai persodinu, aš vaikiukus numėtau, pasilieku tik su gražios šaknim, didžiausias ir stipriausias, dar palaikau vazonuos lauke, iki šalnų, ir tada tempiu vidun
O jeigu apie gumbines, tai jau aš tikrai nepatarsiu, nes neauginu..
Ne, as auginu spalvotaja, geltona, kurios dabar viejoj geltonu, pasidare zali.
ji dar visai gerai jauciasi, rudens dar nejaucia.
ji dar visai gerai jauciasi, rudens dar nejaucia.
Ar jau laikas iskasti kalijas is zemes ir nesti i siltnami lapams nudziuti? Kai tokie orai, sunku suprasti... Jos dar visai zaliais lapais gelyne siuo metu, negeltonuoja...
QUOTE(Meibl @ 2015 09 27, 10:01)
Ar jau laikas iskasti kalijas is zemes ir nesti i siltnami lapams nudziuti? Kai tokie orai, sunku suprasti... Jos dar visai zaliais lapais gelyne siuo metu, negeltonuoja...
Turbūt klausiate apie gumbines kalijas? Aš ateinančiomis dienomis irgi nešiu į patalpą, nes ketvirtadienį gali būti tik +4 Kaune. Kai gauna šalčio, tada gumbai ištęžta. Mano įkastos su vazonais, kai kurios jau gelsta.
Etiopinės irgi vazonuose dar lauke, bet jų ramybės laikas kitas. Jas gal vėl už savaitės bus galima išnešti į lauką, nors namuose labiau patiktų, bet vietos mažai.
Sakykite, kaio jauciasi jusu spalvotosios kalijos? Manoji dar visai gerau jauciasi! Visai zali lapai! Nuo anos saltos nakties, inesta stovi terasoje. Sakykite, ar saviskes jau kasate is zemiu? Ka daryti su lapija? Nupjauti ar palikti? Ar gumba iskasti is vazono? Ka daryti su saknimis? Palikti ar nudraskyti? Geriau gumba palikti vesiai vazone, kai inesiu, ar geriau nudraskyti saknis, ar jas palikti, susukti i koki laikrasti ir i vesma, pvz. Saldytuvo darzoviu skyriu?
Negalima nieko draskyti, gumbinės kalijos turi pačios nudžiovinti antžeminę dalį (panašiai, kaip meileniai). Jei dar žaliuoja, tada reiktų nelaistyti, kol nugels, nebent pasodintos neseniai ir jų ciklas ,,pastūmėtas". Šaknys taip pat turi pačios nudžiūti.
Mano gelsta anksčiau pasodintos, kitos ne visos. Rudenį traukiu iš vazonų, nupurtau žemes ir apdžiovinu. Tada sausas šaknis lengva nubraukti. Galima ir taip laikyti, bet aš plaunu ir dedu į šaldytuvo daržovių skyrių, kad per anksti nebustų. Tinkamesnė temperatūra žiemą apie +15, bet tada trumpesnis miego laikas, neturiu laisvos vietos žiemos gale ant palangių.
Galima laikyti vazonuose, bet juose lieka drėgmės ir anksti pradeda dygti. Tai nėra blogai, jei yra šviesios vietos.
Jei gumbinės kalijos pirktos pražydintos šiltnamiuose žiemą, tada prireikia kelių metų pripratinti prie sau tinkamo auginimo laiko.
Mano gelsta anksčiau pasodintos, kitos ne visos. Rudenį traukiu iš vazonų, nupurtau žemes ir apdžiovinu. Tada sausas šaknis lengva nubraukti. Galima ir taip laikyti, bet aš plaunu ir dedu į šaldytuvo daržovių skyrių, kad per anksti nebustų. Tinkamesnė temperatūra žiemą apie +15, bet tada trumpesnis miego laikas, neturiu laisvos vietos žiemos gale ant palangių.
Galima laikyti vazonuose, bet juose lieka drėgmės ir anksti pradeda dygti. Tai nėra blogai, jei yra šviesios vietos.
Jei gumbinės kalijos pirktos pražydintos šiltnamiuose žiemą, tada prireikia kelių metų pripratinti prie sau tinkamo auginimo laiko.