Įkraunama...
Įkraunama...

Nauja priėmimo į darželius tvarka - 4

QUOTE(Smuliukas @ 2013 05 10, 10:55)
Mamytes, o bandete klausti darzelio direktoriu kiek planuojama priimti?..nes jos vis tiek daugiau maziau mato, nors ir savivaldybe spres del priemimo, bet direktores kiek suprantu perdavines duomenis apie lankancius ir matys kiek max gali papildyti naujais vaikiukais... 4u.gif

Aš kaip tik buvau darželyje šią savaitę. Mano mažoji eis į 3-4 metų grupę. Tai direktorė sakė, kad abiejose lopšelinėse grupėse po 22 vaikus ir bus priimti tik prioritetus turintys vaikai, t.y. 5 ar 6 vaikai, kurių broliai-seserys lanko darželį. Daugiau nė vienas vaikas nepaklius. Į savivaldybę ji jau dabar pranešė, kad daugiau vietų nėra. Deja norinčių pakliūti į tokio amžiaus grupę pas mus 91.
Atsakyti
QUOTE(DomingoFaustas @ 2013 05 10, 14:09)
Aš bandžiau klausti mums rūpimame darželyje kiek planuoja priimti vaikų, prieš porą mėnesių, bet direktorės atsakymas buvo, kad priims pagal savivaldybės pateiktą sąrašą (apie 30 vaikų), čia į lopšelį. Nors kai šnekėjau su ja gyvai rašydama prašymą darželyje prieš 2 metus, sakė jog ji stengiasi visada daugiau vaikų priimti 40-45, nes daug norinčių, eilės didelės, atseit suprask ji supratinga labai, tai priima daugiau, negu kad nustatyta norma  blush2.gif

"Supratinga" direktorė, nes turbūt ne jai reikia dirbti perpildytose grupėse su vaikučiais, be papildomų pagalbinių auklėtoju.Ir tada klausymas, o kur ugdymo kokybė ar tik atsižvelgiama į kiekybę unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Dziugi123 @ 2013 05 10, 23:29)
po kovo 15 d. nukritome per 29 pozicijas - tai manau, kad tiek prašymų su prioritetais. bus dvi lopšelio grupės - tai be prioritetų pateks tik keli vaikai

QUOTE(Soul @ 2013 05 11, 08:00)
As klausiau darzelio direktores, sake, kad be prioritetu patenka vos 2-3 vaikai.

ziauru ...
sumoki didziausius mokescius, jokiu lengvatu/kompensaciju negauni (neprasau ju)
bet pikta kai kiti be jokios atsakomybes prisiperi vaiku, gyvena is mokesciu moketoju pinigu (bent dalinai) ir dar darzelio vietas beveik visas uzima
Atsakyti
QUOTE(rytojryta @ 2013 05 12, 20:52)
ziauru ...
bet pikta kai kiti be jokios atsakomybes prisiperi vaiku, gyvena is mokesciu moketoju pinigu (bent dalinai) ir dar darzelio vietas  beveik visas uzima

Mastykit ka rasot mirksiukas.gif kaip suptast be jokios atsakomybes ir gyvena is mokesciu moketoju pinigu. Patys juos ir susimokejo cool.gif Pyktis sueme perskaicius. Jei tik turetumet galimybe, pati pasinaudotumet visom privilegijom, tad nereikia..

Savivaldybes psl.dar vis neveikia, idomu, ar nebus vel kokiu staigmenu g.gif
Atsakyti
QUOTE(rytojryta @ 2013 05 12, 20:52)
ziauru ...
bet pikta kai kiti be jokios atsakomybes prisiperi vaiku, gyvena is mokesciu moketoju pinigu (bent dalinai) ir dar darzelio vietas  beveik visas uzima

Nu nelabai supratau, ką tuo norėjote pasakyti. Kas čia be atsakomybės peri vaikus? Ir įdomu iš kur sugalvojote, kad gyvena iš mokesčių mokėtojų pinigų?
Jei čia paie daugiavaikes šeimas, tai bent jau mano atveju negauname jokių papildomų išmokų, kad turime tris vaikus ax.gif
Atsakyti
Ir tiesą sakant, kadangi mano abu vyresnėliai jau mokysis mokykloje, aš lygiai taip pat negarantuota, kad mano mergaitė pateks į darželį...
Man atrodo, kad mums visiems pikta dėl tos naujos tvarkos...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ali: 13 gegužės 2013 - 07:45
QUOTE(rytojryta @ 2013 05 10, 15:08)
idomu, gal kas zinot koks apytiksliai procentas grupeje buna vaiku be pirmenybiu , bet priklausantys darzelio teritorijai ?

Kai vedžiau vyresneli, jokiu prioritetu neturejau, netgi gyv vieta buvo deklaruota ne tame mikrorajone, taciau nurodziau savo tevu adresa (ar ten vaikas deklaruotas, niekas netikrino). Is kitu rajonu musu grupeje buvo trys vaikai su manuoju, is ju vienas buvo is daugiavaikes seimos. Tiksliai pasakyti negaliu, bet man toks jausmas, kad tada buvo grupe, kurioje vaikai neturejo jokiu prioritetu, nebent soc remtinos seimos, bet irgi gal tik viena....
O va kai rasiau antraji, tai pvz i siu metu (nuo 2012 m. rugsejo men.) grupe apie 10 vaiku buvo su prioritetais brolis/sese.

Tai cia turbut labai individualu ir aplamai tokiu dalyku nenumatysi....

QUOTE(Ali @ 2013 05 13, 08:01)
Nu nelabai supratau, ką tuo norėjote pasakyti. Kas čia be atsakomybės peri vaikus? Ir įdomu iš kur sugalvojote, kad gyvena iš mokesčių mokėtojų pinigų?

Cia turbut apie soc remtinas, bet dabar lyg jos nebeturi prioritetu g.gif Musu darzelio direktore sake, kad labai daug bedu su tom soc remtinom...nemoka uz darzeli, palieka skolas, todel ji dziaugesi, kad nebeliko prioriteto priemimui situ vaiku...
Atsakyti
QUOTE(vaiciuke @ 2013 05 13, 08:57)

Tai cia turbut labai individualu ir aplamai tokiu dalyku nenumatysi....
Cia turbut apie soc remtinas, bet dabar lyg jos nebeturi prioritetu  g.gif Musu darzelio direktore sake, kad labai daug bedu su tom soc remtinom...nemoka uz darzeli, palieka skolas, todel ji dziaugesi, kad nebeliko prioriteto priemimui situ vaiku...

socialiai remtiniems tikrai nebera prioritetu. bet vistiek paskaicius atrodo kad kai kur vien tik su prioritetais pakliuna g.gif bet gal cia senesne patirtis? kai taike socialiniams?
maniskis laukia i darziuka 7 numeriu. prioritetu neturim g.gif tiesiog senai prasymas paduotas, darziukas tikrai neypatingas. g.gif eile nemaza, bet 100 nesieka i lopselinukus.
Atsakyti
QUOTE(Migdolė* @ 2013 05 13, 06:52)

Savivaldybes psl.dar vis neveikia, idomu, ar nebus vel kokiu staigmenu g.gif

Jie niekad punktualumu nepasizymedavo... smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Auštara @ 2013 05 13, 10:16)
Jie niekad punktualumu nepasizymedavo... smile.gif

jau rodo smile.gif
pakrito viename darzelyje per 1 vieta, kitur stovi kaip stovejes.
Atsakyti
pas mane neuzkrauna niekaip biggrin.gif
Atsakyti
Nu pas mane niekas nepasikeitė smile.gif
Atsakyti