Įkraunama...
Įkraunama...

Nauja priėmimo į darželius tvarka - 4

QUOTE(Diaaa @ 2013 05 14, 13:58)
issituokusiems tevams niekada nebuvo tokios privilegijos 4u.gif  nesvarbu ,kad issituoke, bet jei abu tevai dirbantys, tai jokiu cia privilegiju nera ir ,mano galva,neturetu buti, juk vistiek vaiku rupinasi abu, nesvarbu ,kad issituoke

aisku, nebutinai rupinasi...bet gal ir taip...logiska smile.gif
Atsakyti
QUOTE(vaiciuke @ 2013 05 15, 08:14)
aisku, nebutinai rupinasi...bet gal ir taip...logiska smile.gif

tai visur yra isimciu, tiesiog esme tokia, kad vaikas bet kokiu atveju turi du , dazniausia dirbancius , tevus ir tuo viskas pasakyta, as pilnai sutinku,kad nereikia privilegiju issiskyrusiems tevams, tada susituokusioms seimoms ir turincioms viena vaika isvis butu nulis sansu patekt i darzeli, nes issiskyrusiu poru yra tikrai nemazai

as isvis buciau uz tai, kad kuo maziau butu tu privilegiju, nes tikrai kartais paziurejus atrodo ,kad vienturciai yra savotiskai skriaudziami darzeliu klausimu ax.gif tikrai nesu pries daugiavaikes seimas, tiesiog zinau nemazai atveju, kai tris ir daugiau vaiku auginancios seimos puikiai issiverstu ir be darzelio, ta prasme finansai leistu ir aukle samdytis,ar net privatu darzeli, o yra seimu, kurios augina viena vaika , bet vos gala su galu suduria. kazkaip sakyciau butu logiskiau galbut ziureti i tevu uzdirbamas pajamas, o ne i vaiku kieki ax.gif bet cia aisku mano asmenine nuomone 4u.gif yra kaip yra, ir nieko cia nepakeisi, kazkaip sukames mes, vienturciu mamos, o ka darysi smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Diaaa @ 2013 05 15, 11:12)
tai visur yra isimciu, tiesiog esme tokia, kad vaikas bet kokiu atveju turi du , dazniausia dirbancius , tevus ir tuo viskas pasakyta, as pilnai sutinku,kad nereikia privilegiju issiskyrusiems tevams, tada susituokusioms seimoms ir turincioms viena vaika isvis butu nulis sansu patekt i darzeli, nes issiskyrusiu poru yra tikrai nemazai

as isvis buciau uz tai, kad kuo maziau butu tu privilegiju, nes tikrai kartais paziurejus atrodo ,kad vienturciai yra savotiskai skriaudziami darzeliu klausimu ax.gif  tikrai nesu pries daugiavaikes seimas, tiesiog zinau nemazai atveju, kai tris ir daugiau vaiku auginancios seimos puikiai issiverstu ir be darzelio, ta prasme finansai leistu ir aukle samdytis,ar net privatu darzeli, o yra seimu, kurios augina viena vaika , bet vos gala su galu suduria. kazkaip sakyciau butu logiskiau galbut ziureti i tevu uzdirbamas pajamas, o ne i vaiku kieki ax.gif bet cia aisku mano asmenine nuomone 4u.gif  yra kaip yra, ir nieko cia nepakeisi, kazkaip sukames mes, vienturciu mamos, o ka darysi smile.gif

Na tai tada reiktų žiūrėt ir į išlaidas.Nes žiūrint vien pajamas atrodo kad gaunasi daugiau nei 525 lt asmeniui,o jei pažiūrėjus išlaidas,tai būna kad ir mažiau nei 525 lt asmeniui (išlaidos sakykim buto nuoma ir kitos būtiniausios,gyvenant kukliai).Ir gaunasi vistiek kad šeima vos galą su galu suduria g.gif Aišku čia tik mano pamąstymai 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(acmeda @ 2013 05 15, 11:46)
Na tai tada reiktų žiūrėt ir į išlaidas.Nes žiūrint vien pajamas atrodo kad gaunasi daugiau nei 525 lt asmeniui,o jei pažiūrėjus išlaidas,tai būna kad ir mažiau nei 525 lt asmeniui (išlaidos sakykim buto nuoma ir kitos būtiniausios,gyvenant kukliai).Ir gaunasi vistiek kad šeima vos galą su galu suduria g.gif  Aišku čia tik mano pamąstymai 4u.gif

kad pragyventum ir isgyventum islaidos manau visiems vienodos- butas,maistas, drabuziai ir pan. tik vieni perka kukliau, kiti brangiau, tai jei tas kuris brangiau renkasi ir daugiau isleidzia nereiskia,kad jam privilegija reikia duot,nes jo islaidos didesnes. cia aisku irgi pamastymai, ir i lankas nuklydimai, tiesiog mastau, kad jei jau daugiavaikems seimoms yra privilegiju,tai kodel nepadaroma ir nedaug uzdirbantiems tevams privilegiju, juk gal butent del sios priezasties jei negali sau leisti nei antro, nei juo labiau trecio vaikucio tureti. ai bet cia tik pamastymai, ir nieko cia nepadarysi
Atsakyti
[quote=Diaaa,2013 05 15, 12:36]
kad pragyventum ir isgyventum islaidos manau visiems vienodos-
butas,maistas, drabuziai ir pan. tik vieni perka kukliau, kiti brangiau, tai jei tas kuris brangiau renkasi ir daugiau isleidzia nereiskia,kad jam privilegija reikia duot,nes jo islaidos didesnes. cia aisku irgi pamastymai, ir i lankas nuklydimai,

Aš kalbėjau apie tik apie kukliai gyvenančius,bet aišku kas ten sužiūrės,kas kukliai perka,o kas brangiau.
Išlaidos gal ir vienodos,bet kartu ir skiriasi su tų ,kurie turi pagalbą iš šalies ir tų kurie senai sėdi ant savo šiknos ir pagalbos iš niekur nė kvapo jau n metų.
Atsakyti

as isvis buciau uz tai, kad kuo maziau butu tu privilegiju, nes tikrai kartais paziurejus atrodo ,kad vienturciai yra savotiskai skriaudziami darzeliu klausimu ax.gif 

arba tie,kurie turi ne viena vaika, bet vaikai ne pametinukai, o tarp ju didelis amziaus skirtumas, vyresnieji jau lano mokykla.
Atsakyti
Visa laika bus pavydo is tu, kurie neturi privilegiju. O jei prakalbot, kad reikia panaikinti lengvatas daugiavaikiams, tai pabandykit isleist 2-3 vaikus i privacius darzelius biggrin.gif

Gal zinote, kas turi atsakyti i klausima, kiek dabar 2009 m. gimimo vaiku lanko darzeli ir kiek pagal istatymus turi priimti? Darzelio direktore neatsako, siuncia i savivaldybe, savivaldybe - i darzeli doh.gif
Atsakyti
QUOTE(ziv @ 2013 05 15, 20:03)
Gal zinote, kas turi atsakyti i klausima, kiek dabar 2009 m. gimimo vaiku lanko  darzeli ir kiek pagal istatymus turi priimti? Darzelio direktore neatsako, siuncia i savivaldybe, savivaldybe - i darzeli
mano dickis 2009 metu, rugsejui laukia i grupe nuo 4turiu metu. Musu laukiamuose darzeliuose (manau ir visuose kituose) tokio amziaus nauja grupe nekuriama, vaikas pretenduoja tik i jau esancias grupes, kuriose turetu buti 20 vaiku, Zuokas padidino skaiciu iki 23, bet man zinoma, kad viename darzelyje tokioje grupeja jau siai dienai 25 lanko, tad patekti sansai ne kokie:(
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo june-july: 15 gegužės 2013 - 21:01
QUOTE(ziv @ 2013 05 15, 21:03)
Visa laika bus pavydo is tu, kurie neturi privilegiju. O jei prakalbot, kad reikia panaikinti lengvatas daugiavaikiams, tai pabandykit isleist 2-3 vaikus i privacius darzelius biggrin.gif

nu nesakykit , yra tokiu kurie lengvai isleistu, bet kam leist i privatu, jei turi privilegiju i valstybini mirksiukas.gif

o siaip tikrai be pavydo kalbu,nors pati turiu tik viena vaika ir mazai sansu ,kad siemet gausim darzeli, sukuosi kazkaip, o ka darysi, dar dvieju vaiku specialiai negimdysiu,vien kad privilegiju tureciau smile.gif nera tai nera, lieka tik tiketis,kad busim vieni is laiminguju, kuriems vis tik atsiras vietos darzelyje smile.gif
Atsakyti
Nu ir kas, kad aš daugiavaikė. Bet mano vyresnieji jau eina į mokyklą. Tai mes pretenduojame lygiai taip pat, kaip ir tie, kurie turi du vaikus ir jų vienas eina į darželį. Todėl didelio čia kažkokio išskirtinumo nematau, kad būtų kažkokios super privilegijos.
Atsakyti
QUOTE(Ali @ 2013 05 16, 07:42)
Nu ir kas, kad aš daugiavaikė. Bet mano vyresnieji jau eina į mokyklą. Tai mes pretenduojame lygiai taip pat, kaip ir tie, kurie turi du vaikus ir jų vienas eina į darželį. Todėl didelio čia kažkokio išskirtinumo nematau, kad būtų kažkokios super privilegijos.

cia kalba eina apie daugiavaikes seimas, kuriu visi vaikai yra darzelinio amziaus 4u.gif
Atsakyti
as isvis buciau uz tai, kad kuo maziau butu tu privilegiju,

As tai manau, kad turetu buti vis gi pirmenybe tiems, kuriu brolis/sese lanko jau darzeli, nes vedzioti du vaikus i skirtingus darzelius kazkaip nelabai...nors pvz darzeliams tokie vaikai "nuostolingi": vaikai du, o pvz 2 procentai tik nuo dvieju tevu, dar plius maziau uz darzeli moket reikia. Ir kad darzelio darbuotoju vaikai turi pirmenybe manau logiska...nors pas mus pasikeite aukletoja ir i musu grupe atsivede savo dukra, nors nei uzsirase buvo nei ka....o laukiantys liko uz bortoDel pajamu kazkaip nemanau, kad turetu atsizvelgti g.gif Mano pusbrolio seimos pajamos tikrai tokios, kad galetu leisti savo dukra i privatu labai nenukentedami, bet uzrase i valstybini. ne taupydami, o tiesiog...taciau susikloste taip, kad i valstybini nepateko, tad keliauja mazoji i privatu. tevai super patenkinti or sake, net jei ir i valstybini patektu, kazin ar ten vestu...
Beje, mano uzdarbis nera labai mazas, nors vyras gauna minimuma, taciau privatus darzelis net ir vienam vaikui man didele prabanga 4u.gif
Atsakyti