Įkraunama...
Įkraunama...

Kaip dėl alimentų?

QUOTE(Raselėuogelė @ 2016 04 21, 13:06)
Neimkit sausų sakinių, nes jie interpretuojami teisėjų atsižvelgiant į situaciją.

tu melavai, kad nera istatymo, kuris nurodytu, kad daugiau uzdirbantis turetu daugiau skirti islaikymui. Toksai istatymas yra, bet tai nereiskia, kad skiriantis vadovaujamsi TIK juo - yra vertinamos konkrecios bylos aplinkybiu visuma
Atsakyti
Sveiki, patarkit jei vaikas lieka su tevu,susitarem kad as alimetu nemoku. Prisidesiu kitaip .kaip tokie dalykai forminami oficialiai? Juk pagal istatyma suprantu taip negali but..turi but vistiek priskirti alimentai ?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Zefira: 22 balandžio 2016 - 08:46
QUOTE(Zefira @ 2016 04 22, 09:45)
Sveiki, patarkit jei vaikas lieka su tevu,susitarem kad  as alimetu nemoku. Prisidesiu kitaip .kaip tokie dalykai forminami oficialiai? Juk pagal istatyma suprantu taip negali but..turi but vistiek priskirti alimentai ?


Kiek zinau negali buti, kad vaikui nebutu nustatytas islaikymas. Realiai nurodykit minimalia suma ir taikos sutartimi teisme tvirtinkit. Tegu tevas pvz. pasiraso, kad sumokejote uz metus i prieki ir taip kas met 4u.gif Arba kas menesi pasirasineja, kad gavo pinigus.
Atsakyti
QUOTE(Rykute @ 2016 04 23, 15:28)
Kiek zinau negali buti, kad vaikui nebutu nustatytas islaikymas. Realiai nurodykit minimalia suma ir taikos sutartimi teisme tvirtinkit. Tegu tevas pvz. pasiraso, kad sumokejote uz metus i prieki ir taip kas met  4u.gif  Arba kas menesi pasirasineja, kad gavo pinigus.

Dekoju . O gali but nurodyta kad nemokesiu tiesiogiai o pvz prisidesiu vaikui kisenpinigiais ir pan?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Zefira: 24 balandžio 2016 - 21:53
QUOTE(Zefira @ 2016 04 24, 21:52)
Dekoju . O gali but  nurodyta kad nemokesiu tiesiogiai o pvz prisidesiu vaikui kisenpinigiais ir pan?

negali schmoll.gif
Atsakyti
Del vaiku islaikymo priteisimo ir padidinimo kreipiausi I teisma 2 kartus, bylas laimejau. Orentacine suma islaikymui vienam vaiku per men yra apie 150 eur. Jei tevas uzdirba daugiau nei min. Atlyginima. Nustatant vaiko islaikymo dydi teismas vadovaujasi 2 kriterijais tevu turtine padetimi ir vaiko poreikiais. Jei vaikas pradejo lankyti mokykla tai jau pagrindas didinti islaikyma, jei vaiko tevo turtine padeti geresne t.y ne tik atlyginimu, bet ir nekilnojamu turtu ir pan. Tai pagrindas nukrypti nuo lygiu daliu principo t.y ne skaiciuoti is kiekvieno puses privaloma islaikymo dali kaip 50/50 , bet daugiau is tevo puses. Moteris po skyrybu dazniausiai yra prastesneje materialineje padetyje ir su dvigubu kruviu darbu ir vaikais, ko nepasakysi apie teva. Akcentuokite tai teisme ir kovokite del pilnavercio islaikymo savo vaikams.
Atsakyti
Norėjau paklausti dėl alimentų indeksavimo, kaip tai praktiškai vyksta? Ar yra kokios skaičiuoklės, ar patiems reikia kas metus pasiskaičiuot? Ir ar už vasarį jau mokami indeksuoti alimentai, ar vasarį dar sena suma, o kovą nauja?
Atsakyti
Sveikos,
kas zinote koks siais metais periodiniuismoku koeficientas nuo vasario?
Radau tokia lentele, vartotoju kainu indeksas uz 2016m. 101.7. Tai kaip cia apskaiciuot?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Viktute: 23 vasario 2017 - 11:02
QUOTE(Viktute @ 2017 02 23, 11:58)
Sveikos,
kas zinote koks siais metais periodiniuismoku koeficientas nuo vasario?
Radau tokia lentele, vartotoju kainu indeksas uz 2016m. 101.7. Tai kaip cia apskaiciuot?



Sveiki,
šiandien skambinausi į anstolių rūmus, nes ir aš pirmą kartą susidūriau su indeksavimu. Kadangi 2016 m. koeficientas yra 101,7, tai nuo 2017 m. vasario mėn. priteistą alimentų sumą *101,7/100.
Atsakyti
Sveiki,
Koks šiuo metu yra minimalus alimentų dydis?
Atsakyti
QUOTE(MiDo @ 2017 03 17, 10:02)
Sveiki,
šiandien skambinausi į anstolių rūmus, nes ir aš pirmą kartą susidūriau su indeksavimu. Kadangi 2016 m. koeficientas yra 101,7, tai nuo 2017 m. vasario mėn. priteistą alimentų sumą *101,7/100.


Aciu 4u.gif Tai koeficientas tada iki kito vasario 1.017
Atsakyti
QUOTE(Ajurweda @ 2016 09 18, 15:55)
Moteris po skyrybu dazniausiai yra prastesneje materialineje padetyje ir su dvigubu kruviu darbu ir vaikais, ko nepasakysi apie teva. Akcentuokite tai teisme ir kovokite del pilnavercio islaikymo savo vaikams.

Aš irgi planuoju skirtis dėl vyro psichologinio smurto, neištikimybės ir pan., jau išsikėliau su vaikais pas savo tėvus, savaitgalį planuoju su vyru susitikti ir tartis dėl santuokos nutraukimo bendru sutarimu, tik kiek konsultavausi su teisininkais vaiko išlaikymo dydis pagal teismų praktiką yra viena minimali mėnesinė alga (per abu tėvus), t.y. 380 Eur. Vyras į rankas gauna minimumą, tačiau turi neoficialių pajamų, ir man sako, jog kažkokioj alimentų skaičiuoklėj pasiskaičiavo, kad pagal gaunamas pajamas jis gali skirti vienam vaikui 130 Eur/mėn. Vaikai du, vienas darželinukas, kita lanko pradinę mokyklą.
Dabar nežinau, dėl kokios sumos bandyti susitarti? Norėtųsi pasiekti bendrą susitarimą, tačiau nesinori ir nuskriausti vaikų.
Atsakyti