Įkraunama...
Įkraunama...

Pomidorai 2013 (balandis)

QUOTE(aurute66 @ 2013 04 26, 09:13)
Tai kad mano pomidorai galvojau nuo grudinimo suvargo,gal nudege,bet nebenesiau i siltnami,o jie baigia galus atiduoti,jau visi lapeliai baigia nuleipti ir demem,panasiai kaip ie kolegei.

neteisingai grūdinant gali apšalti, nudegti, pasitroškinti, apdžiūti, bet nuo vieno karto susirgti? schmoll.gif Ypatingų sugebėjimų reikia turėt arba iš fantastikos srities - ką protėviai turėjo tiek nusikalstamo gamtai padaryt, kad taip kenkti būtent jūsų pomidorams.

QUOTE(Zilute26 @ 2013 04 26, 09:21)
Nenoriu gasdinti, bet taip praradau visus pomidoru daigus - suvyto visi.
Man buvo itarimas kad tai bakterinis vezys.

o gal užmirkusios šaknys ir deguonies stygius. Tokie pat požymiai, ima džiūti lapai nuo apačios ir Auf Wiedersehen.

Ligoms atsirasti ir plisti reikalingos tam tikros sąlygos, iš kur jos?
Atsakyti
QUOTE(Gaudvilė @ 2013 04 26, 09:23)
neteisingai grūdinant gali apšalti, nudegti, pasitroškinti, apdžiūti, bet nuo vieno karto susirgti?  schmoll.gif Ypatingų sugebėjimų reikia turėt arba iš fantastikos srities - ką protėviai turėjo tiek nusikalstamo gamtai padaryt, kad taip kenkti būtent jūsų pomidorams.
o gal užmirkusios šaknys ir deguonies stygius. Tokie pat požymiai, ima džiūti lapai nuo apačios ir Auf Wiedersehen.

Ligoms atsirasti ir plisti reikalingos tam tikros sąlygos, iš kur jos?

Faktas,kad kazka negerai darau .Agurkai kurie augo salia pomidoru irgi vysta.Ne man matyt daigu auginimas.Sveikuosius atskyriau,matysiu kas gausis.Eisiu purkst kokia nors nesamone,taip ar taip nebera kur dingt,bet per nervus tai duoda ,ne tas zodis.Tyliu sukandus dantis,bijau ir vyrui parodyt kad nervinuosi,tuoj nuleks i turgu pirkt.pomidoru daigu bele kokiu blush2.gif
Atsakyti
Alekto, čiosanus auginau, kaip bet kurį aukštaūgį - dviem stiebais, pas mane jis apie 160cm. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Eliza68 @ 2013 04 26, 10:50)
Alekto, čiosanus auginau, kaip bet kurį aukštaūgį - dviem stiebais, pas mane jis apie 160cm. 4u.gif

Ačiū 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(aurute66 @ 2013 04 26, 10:47)
Faktas,kad kazka negerai darau .Agurkai kurie augo salia pomidoru irgi vysta.Ne man matyt daigu auginimas.Sveikuosius atskyriau,matysiu kas gausis.Eisiu purkst kokia nors nesamone,taip ar taip nebera kur dingt,bet per nervus  tai duoda ,ne tas zodis.Tyliu sukandus dantis,bijau ir vyrui parodyt kad nervinuosi,tuoj nuleks i turgu pirkt.pomidoru daigu bele kokiu blush2.gif

10 kart įkvepiam ir iškvepiam, jei nepadeda - 20kart 4u.gif Tai čia pirmas darbas, nes kaip bebūtų, reikalinga rami galva.

Nemėgstu kartotis, bet visų pirma daryčiau kaip jau nekartą paskutiniu metu Saintlina rašė - pažeistus lapus nuskinti, persodint į naują indelį iki sveikų lapų.

Vyro bijoti nereikia ir jei jau žmogus lėks į turgų, lėkit kartu, abu išsirinksit. Čia tuo atveju, jei kitos išeities nebėra.

Atsakyti
QUOTE(aurute66 @ 2013 04 26, 10:47)
Faktas,kad kazka negerai darau .

O gal Tu grūdindama juos ant šaltos žemės sustatei? Jei dorai pašalas nebuvo išėjęs ir gavosi šitaip g.gif
Nes, kaip ir Gaudvilė sakė, gali būti, kad užmirkusios šaknys ir deguonies stygius 4u.gif o kai dar tos šaknys užmirkusios pabūna šaltai - tada tikrai Auf Wiedersehen 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Gaudvilė @ 2013 04 26, 09:57)
10 kart įkvepiam ir iškvepiam, jei nepadeda - 20kart 4u.gif Tai čia pirmas darbas, nes kaip bebūtų, reikalinga rami galva.

Nemėgstu kartotis, bet visų pirma daryčiau kaip jau nekartą paskutiniu metu Saintlina rašė - pažeistus lapus nuskinti, persodint į naują indelį iki sveikų lapų

Vyro bijoti nereikia ir jei jau žmogus lėks į turgų, lėkit kartu, abu išsirinksit. Čia tuo atveju, jei kitos išeities nebėra.

Aciu.Jau kvepuoju. 4u.gif
Atsakyti
Ne, dar buvo per anksti grudinti.
Saknys buvo sveikos, salygos irgi puikios, pakalnkamai sviesos, silumos ir dregmes.
Tiesiog pradejo lapiukai vysti - pirma smulkiavaisiams geltoniems, paskui visi nuvyto.
4 kurie buvo nurasyti kaip perteklius, pavyko isaugoti, nes buvo kitoje patalpoje.
Pradzioje galvojau, kad seklos uzkerestos, nes pirkau internetu "nefirmines", bet dabar jau kyla itarimas kad dirvozemis - pirktinis. Jei tai bakterinis vezys tai jis uzkreciamas, per rankas, seklas, dirvozemi.
Atsakyti
Dirvožemį, kuriame jau augo ir buvo užsikrėtę augalai, pirktiniai niekaip negali būti su užkratu. Blogiausiu atveju durpes nurūgštinant nesilaikoma technologijų ir anksčiau laiko paleidžiami į prekybą. Tokiu atveju reikia gerai rankomis sutrupinti kiekvieną grumstelį ir išmaišyt. Beje, kai per mažas pH arba per didelis, taip pat daigams sunku pasisavinti mikroelementus ir daigas labai skursta.
Atsakyti
QUOTE(daimura @ 2013 04 26, 09:21)
Jau panika ir mano "laive"  verysad.gif (primenu, pirmametė)
Esu nusipirkusi Hobby firmos kažkurį iš botaninių ekstraktų ir Nutrivant Plus pomidorams. Sakė, pasodinus į šiltnamį, sumaišyti  abu ir nupurkšti. Kadangi jau panika, tai galvoju, gal dabar, prieš šiltnamį, dar nupurkšti pieno-jodo tuo mišiniu?

O kodėl panika? Taigi gražius daigus turit, ko panikuot? Su tręšimais ir purškimais persistengt tikrai nereikia. Jei jau purkšit viena priemone, su kita palūkėkit.
Atsakyti
Del panikos, tai as kreivai jau ziuriu i savo papriku miska, nes pastebejau,akd baltasparniu atsirado jau te. Nors pries savaite ne zenklo ju ten nebuvo. Ramina tik viena mintis,kad greitai grusiu lauk i tuneliuka g.gif Sakau dabar, gal kokiu atskiestu actu papurskalioti???
Atsakyti
QUOTE(*Aukse* @ 2013 04 26, 11:58)
Del panikos, tai as kreivai jau ziuriu i savo papriku miska, nes pastebejau,akd baltasparniu atsirado jau te. Nors pries savaite ne zenklo ju ten nebuvo. Ramina tik viena mintis,kad greitai grusiu lauk i tuneliuka  g.gif  Sakau dabar, gal kokiu atskiestu actu papurskalioti???

ryte vienoj iš ekologiškų knygų radau patarimą - pastatyti netoliese ryškų geltoną dubenėlį, pripildytą citrina kvepiančiu indų plovikliu. Tik jau iš patirties žinau, kad norint greičiau susitvarkyt, reikia augalus laiks nuo laiko vis papurtyti.

Lauke dėl jų problemų neturiu, dar pernai priešais šiltnamio duris serbentą buvo užpuolę, po kelių dienų boružės suvalgė. Pačiam šiltnamy visada auga bazilikai ir serenčiai. Blogiausiu atveju geltonus lipukus netoli pakabinčiau, bet dar niekad ir neprireikė.
Atsakyti