QUOTE(mentas @ 2013 05 26, 00:20)
kriiste bandau skaityti 10 dalyku kurios autistiskai vaikas noretu kad zinotumet,esminis skirtumas,tada dar internete bet kokios info ieskau... labai sunku uzsiimti kokybiskai su vaikais,nes jie yra 2,vienas neprileidzia prie kito...
Zinokit, kai as pirma kart skaiciau ta knyga, tai mane dar didesne depresija apniko, nes kaip ir Jus, nieko nesupratau. Supratau tik, kad butinai turiu kazka daryti, bet ka- neaisku. Kur man ieskoti tos ergoterapeuttu ir kineziterapeutu komandos, kurie sudarytu mano vaiko ugdymo plana ar panasiai. Vienu zodziu-mazai ka ten supratau, ir ti kaltinau save, o tik saves kaltinimas progreso neduoda. Kai dabar, po metu skaitau ta pacia knyga, jau siek tiek aiskiau. Ka cia noriu tuo pasakyt, kad tas skaitalas, gal nelabai tinkamas paciai pradziai. Ir aplamai, as irgi bandziau narsyt interneta, viska kas susije su autizmu ir tik dar neaiskiau viskas daresi, grimzdau i toki uzdara rata: nieko nesuprantu, negaliu, nebeturiu jegu, nieko nebenoriu, tik kad viskas baigtusi, noriu, kaip Jus saket, bilieto i viena puse. Reikia sustoti, kaip minejo Kriiste, pabandyt nusiraminti, pazvelgti i viska is sono, susideliot i lentyneles savo mintis. Tam reikia siek tiek laiko, kiekvienai skirtingai, bet tas laikas ateis, tikrai ateis diena, kai nustosit panikuot; ir tik tada pradesit kaza naudingo duot savo vaikams. Prirasiau cia, gal nesamoniu, bet taip jauciausi ir as kazkada, o kai zinai, kad esi ne viena palengveja kazkiek